עבור לתוכן

מאוכזבי הליכוד/נתניהו - למי תצביעו עכשיו בעקבות ההתקפלות בעמוד ענן?

למי תצביע? 1,150 הצבעות

1. 1. למי תצביע?

• נשאר עם הליכוד-ביתנו
    • הבית היהודי
    • עוצמה לישראל (מיכאל בן ארי ושות')
    • עם שלם
    • ש"ס
    • יש עתיד
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • מרצ
    • המפלגות הערביות
      0
    • מפלגה "קטנה"(עלה ירוק, הירוקים, מגמה ירוקה, אור, לב ועוד ועוד)

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זה לא מהכתבה, זה מהדוחות הכספיים.

בקשר לחשבונאות vs אקטואריה, אני אוכל להסביר את זה אחר כך אם תרצה. בכל מקרה, כלכלית זה לא גירעון.

• תגובות 436
  • צפיות 40.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני יודע מה זה חשבונאות ואני יודע מה זו אקטואריה, לפי מה שכתוב בכתבה ניתן למצוא עודף או גירעון בהתבסס על שיטה חשבונאית שונה. אני לא בקיא בשיטות חשבונאיות ולכן אני לא יודע איזו נכונה "יותר".

איפה אפשר לראות את הדו"ח הכספי שמפרט את מבנה החובות?

אגב, אני לא שואל בקטע של תוכחה, אלא באמת בקטע של לדעת. פשוט חוב כזה נראה לי עצום לחלוטין, סדר גודל של מדינה...

פורסם

הדוח הכספי לא מפרט את החוב, צריך לדעת לקרוא דוח כספי. למשל את דוח תזרימי המזומנים. הדוח שלהם כמו כל חברה ממשלתית ניתן להורדה ברשת.

פורסם

אני יודע מה זה חשבונאות ואני יודע מה זו אקטואריה, לפי מה שכתוב בכתבה ניתן למצוא עודף או גירעון בהתבסס על שיטה חשבונאית שונה. אני לא בקיא בשיטות חשבונאיות ולכן אני לא יודע איזו נכונה "יותר".

הדוחות ערוכים לפי תקני IFRS, ההנחה של ההתחייבות לפיצויים שם היא מנופחת (שמרנית בשפת הרו"ח). היא מייצגת התחייבות מלאה (מהוונת) גם לעובד שהתחיל לעבוד שם אתמול. כולל התחשבות בגידול עתידי של השכר שלו.

פורסם

מכתב שנשלח אליי באלקטרוני :

שלום לך

כאזרח ישראל, כמו רבים אחרים שחשובה לו ישראל כמדינה יהודית ,מעולם לא חשבתי

שאצביע למפלגה שבראשה עומד איש דתי ,

המפלגות החרדיות נקשרו לי תמיד עם עסקונה וסחר מכר , בדלנות וקיצוניות , הדרת

נשים ושחיתות ,עד כדי השנאת היהדות והגברת הקיטוב בעם,

לא זו היהדות שאני מכיר מבית הורי ,לא זו המדינה היהודית שארצה להנחיל לילדי,

ובידנו הכוח להשפיע.

בחירה מסורתית תביא לכולנו רק תוצאה מסורתית! בחירה חדשה ואיכותית תביא תוצאה

שכולנו מקווים לה"

בבחירות הקרובות אשנה את הצבעתי המסורתית ואתמוך בתנועת עם שלם בראשות הרב

חיים אמסלם.

אני מניח ששמעת עליו. אני מתרשם כמו רבים אחרים כי יש לאדם הזה את העוז והרצון

הכנה

להביא בשורה ותקווה של אחדות ויהדות מתונה ומקרבת לעם ישראל. ולתקן את

העיוותים החברתיים.

בטור שפרסם שטרסלר בעיתון 'הארץ',הוא כינה את אמסלם "האיש הכי אמיץ בכנסת".

מתוך הטור: "הכרתי אותו פעם, לפני שנים, בפאנל שעסק ביהדות, ומיד הבנתי שצומח

כאן חרדי חדש, שאליו התגעגעתי במשך שנים.

הוא הזכיר לי את הדור הקודם של הרבנים הספרדים, אלה שהיתה להם גישה פרגמטית

לחיים ולהלכה. הם היו מתונים ורחמנים בכל אורחותיהם.

הם רצו לקרב את התורה לעם ישראל בדרכי נועם. לא היה בהם שמץ של קיצוניות; לא

בנושאי דת, לא בכשרות, לא בדיני שבת ולא בנושאי גיור"

אמסלם הוא קול השפיות. הוא התקווה של כולנו, חילונים וחרדים כאחד, לחיים

נורמליים יותר. עם שלם אתך, אמסלם.

הרב אמסלם בדיון על חוק טל: "נשיאה משותפת בנטל הלאומי זה עיקרון שצריך להנחות

כל יהודי ויהודי כמאמר משה רבנו "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה"?

הרב אמסלם בדיון מיוחד על מצב העוני בארץ, תפקידנו לדאוג שכל ילד וילד במדינת

ישראל ירכוש את הכלים שיאפשרו לו בבוא העת להתפרנס בכבוד

בסטטוס שפרסם אלון גל בפייסבוק הוא כתב: חיים אמסלם, אביר האמת והאכפתיות,

שיצא באומץ לב ראוי לציון

כנגד מערכות השחיתות ואוזלת היד כפי שמצא אותה במגזר החרדי ממנו הוא בא,

החלטתי לעשות מעשה ולהרים לאיש היקר והמוכשר הזה טלפון ולהביע את תמיכתי

האישית בדרכו הייחודית".

"בשיחה איתו גיליתי אדם חכם, מנוסה, בעל דעות מוצקות בכל הנוגע לצורך העז

לחלוקה חדשה של הנטל על גבי מעמד הביניים בישראל

ובכל הקשור לצורך המידי בהשתלבות המגזר החרדי בחברה היצרנית בישראל. החל

מתמיכה בגיוס חרדים,

תעסוקה ולא פחות חשוב מזה חינוך ולימודי ליבה בקרב ילדי המגזר החרדי,

התרשמתי שהאיש היקר הזה מוביל מהפכה אמיתית שיכולה באמת לשנות מבפנים ולעשות

הבדל בחיים של כולנו,

החלטתי לעשות מעשה והחל מהיום להיות פעיל וחייל בצבא האור של האדם היקר הזה.

אין בי כל רצון או כל כוונה להיות חלק מהמערכת הפוליטית וכל מה שאני עושה

בהקשר הזה קשור אך ורק לתובנה אחת ויחידה:

בחירה מסורתית תביא לכולנו רק תוצאה מסורתית! בחירה חדשה ואיכותית תביא תוצאה

שכולנו מקווים לה"

יצא לי להכיר מקרוב, את האיש האמיץ הרב חיים אמסלם יו"ר מפלגת עם שלם,

חייבים לעזור לו למעננו ולמען עתיד ילדינו כאן.

רוצה לדעת עוד על עם שלם ? לחץ כאן http://amshalem.org/

לתמיכה ברב אמסלם. אל תחכה לבחירות. שלח מייל לכתובת המצורפת עם השם והטלפון

שלך contact@amshalem.org

טלפון: 02-5382280

עם שלם איתך אמסלם

נא העבירו הלאה

חנוכה שמח

פורסם

והרי דוגמא נוספת למהלך שלטוני תקין של ממשלת הביב ושות', שדואגים לעתיד הדיור של אזרחי המדינה- לפחות עד ל23.1- ולעזאזל כל השטויות מסביב:

.

http://www.haaretz.co.il/news/science/1.1883383

פורסם

^ יופי. הגיע הזמן.

פורסם

^

'גם אוויל מחריש חכם ייחשב'

פורסם

ואת זה אומר אחד שקורא "הארץ"

פורסם

בחירות או לא , העיקר שיורידו את מחירי הבתים והשכירות למצב הגיוני ביחס למשכורות.

פורסם

אינעל דין בבור אילי ג'בהום! כתבתי וכתבתי ולקראת הסוף הפאקינג דפדפן קרס! וכמובן שלא טרחתי לכתוב באיזה עורך טקסט, אז הכל הלך. פאק פאק-פאק-פאק פאק פאק! טוב, שוב, הפעם בקיצור (יחסית להודיעה המקורית, בכל אופן ;D ):

גם אני חשבתי על הדוגמה של בזק, אבל מסתבר שה'הפרטה' שעליה אתה מדבר היתה מעבר ממצב של "בניהול משרד התקשורת" (לא יודע איך לקרוא לזה אפילו) למצב של חברה בבעלות המדינה (מצב שכרגיל תקרא לו 'לפני הפרטה'). מה ששיפר את השירות פלאים היה פשוט העובדה שלא צריך לקבל אישור תקציב מהממשלה על כל שטות, וכל הביורוקרטיה שבאה עם זה.

זה היה השלב הראשון. השלב השני היה הפרטה. לפני ההפרטה, בזק הפסידה. אחרי ההפרטה, בזק רווחית. איך? הרבה פחות עובדים בשכר נמוך יותר. והשירות היום הרבה יותר טוב ממה שזכינו לקבל מבזק, גם כשהיתה חברה ממשלתית.

העובדים בתעש מחכים כבר ליום שיפריטו את החברה הזאת והם סוף סוף יוכלו לקבל את המשכורות בזמן.

נראה לך? תע"ש הפסד ענק. למה העובדים לא מקבלים את המשכורות? כי לחברה אין גרוש על התחת ואין אף אחד שיהיה מספיק פראייר וילווה להם. הם צריכים לבקש סיוע מהמדינה, אבל משרד האוצר רוצה שישנו את השיטה שבגללה נכנסו לחוב הענק הזה, אחרת תוך שנה או שלוש הם שוב יגיעו לאותו מצב ויבקשו סיוע.

אם יפריטו אותם (הבעלים החדש בטח ידרוש שאת החוב תכסה המדינה - וזה עדיין ישתלם, כי החברה לא תבצור יותר חובות), הדבר הראשון שיעשו שם זה ניקוי אורוות, כלומר פיטורים של כל העובדים המיותרים והורדות שכר למי שנשאר. לא סתם ועדי העובדים בכל גוף ממשלתי עומדים על הרגליים האחוריות בכל בפעם שמישהו ממלמל משהו שנשנע כמו "הפרטה" בטווח השמיעה שלהם.

במדינה שלנו לצערי , לא אכפת למנהלים בחברות מהכסף של האזרחים , אלא רק מה נכנס לכיס שלהם ושל המקורבים להם.

בבריטניה למשל , ה bbc מאד מצליח למרות שזה תאגיד ממשלתי , ואצלנו יש את רשות השידור....

מה הקשר? גם למנהלים החברה לא יכולה לשלם, זה יוצא מאותו חשבון בנק ריק. או, בעצם, לא יוצא. אי אפשר להוציא כסף מחשבון ריק. הבעיה היא שחברות ממשלתיות לא מוקמות לצורכי רווח אלא כדי לשרת מטרה כלשהי שהממשלה מעוניינת בה. אם החברה תשבות, המטרה הזו לא תמומש ולכן המנהלים מעדיפים שלא להתעמת עם הוועד, הרי בסוף הפוליטיקאים יאלצו להיכנע לעובדים והמנהלים יספגו את האשמה. אז יש לך כמה עובדים שבאים בבוקר, מחתימים כרטיס והולכים לעבוד במקום אחר? לא נורא, אל תנסה לפטר אותם. תעמיד פנים שלא ראית. חברה שמטרתה רוווח ופועלת בשוק תחרותי לא יכולה להרשות את זה לעצמה.

רשות השידור היא דוגמה נהדרת. יותר כח אדם מערוץ 2 וערוץ 10 ביחד, תקציב שדומה לזה של ערוץ 2 והרבה יותר גדול מזה של ערוץ 10 והרייטינג של ערוץ הספורט העירקי בזמן שידור רבע בגמר בדוקים לנשים גבוה יותר מהרייטינג שהם משיגים. למה? כי ההכנסות שלהם ישראו זהות בין אם כל המדינה תצפה בתוכניות שלהם ובין אם הם בכלל לא ישדרו, אז למה להתאמץ?

סיפור שהיה באמת: פעם, בשנות השמונים, הטלוויזיה הישראלית (אז היה רק ערוץ יחיד) קנתה מצלמות דיגיטליות משוכללות. עד אותו יום, כל כתב שיהיה יוצא לשטח היה מגיע עם צלם, מקליט וטכנאי. עם המצלמות החדשות, או המקליט או הטכנאי (לא זוכר) היו מיותרים. אבל ועד הטכנאים לא הסכים שיפגעו בעובדים שלו. למה מי מת? אז במשך תקופה מאוד ארוכה (שנתיים, עד כמה שאני זוכר) לא השתמשו במצלמות החדשות ובסופו של דבר הגיעו לסיכום: יוצאים לשטח עם המצלמות הדיגיטליות, אבל עם אותו הצוות כמו מקודם, כשאחד מהאנשים יושב בניידת, לא עושה כלום ומקבל על זה משכורת מלאה.

אל תשכחו שאתם (או ההורים שלכם) שילמתם לאותו אדם שלא עבד.

הנקודה שלי היא שכשמפריטים בארץ החסכון לא מגיע לידי האזרחים אלא מרפד את כיסי המנכ"ל\בעלים\משקיעים. זה הכל. ההפסד שלי הוא שנכס ששווה מיליארדים הועבר לידיים פרטיות בלי תמורה הולמת. דומגא קיצונית לזה היא צים. אגב, שאלתי ברצינות - יש לך עוד דוגמא חוץ מבזק?

ועניתי לך ברצינות - קשה למצוא דוגמאות כיוון שרוב ההפרטה היתה לחברות שלא נוגעות לאזרח. כל עוד החברה שהופרטה אינה מונופול, החיסכון חייב להגיע לכיסי הלקוחות כיוון שאם לא יגיע, הלקוחות ילכו למתחרים שכן מורידים את המחיר. חברה ממשלתית תמיד יכולה לפנות "לאימא" ולבקש עוד כסף, חברה מסחרית לא יכולה - אף אחד לא יחזיק חברה שמטרתה להפסיד כסף, למעט מקרים מאוד חריגים.

הפסד? הפוך! הרבה מאוד חברות ממשלתיות מפסידות. אלו שמרוויחות, הן בד"כ מונופול שיכול לגבות כמה שהוא רוצה ולכן הן רווחיות. בזק? הפסידה. אל על? רוב הזמן היתה בהפסדי ענק. צים? בילתה חלק לא קטן מהזמן בהפסדים, למזלה היא היתה רק חצי ממשלתית, החצי השני היה בבעלות החברה לישראל. זה לא נכס ששווה מיליארדים, זה נכס שאוכל מיליארדים. אם כל שנה אתה צריך לכסות את ההפסדים, אז כל שנה אתה מפסיד. הדרך היחידה לראות רווח מזה היא למכור את החברה ולהפוך את ההפסדים לבעיה של מישהו אחר.

אגב, בזק מתה להוריד מחירים, הרגולטור לא נותן לה כיוון שהיא עדיין נחשבת למונופול בשוק. לכן שומרים את המחירים שלה מעל לאלו של המתחרים ולאט לאט נתח השוק שלה יורד, עד שמשרד התקשורת יתרצה וייתן לה להתחרות בשוק בלי יד אחת קשורה מאחורי הגב.

אני לא צריך להראות שהפרטה מורידה מחירים ומשפרת שירות - אתה צריך להראות שהפרטה מעלה מחירים ופוגמת בשירות. ואתה לא יכול. הרי גם אם מבחינת האזרח שום דבר לא השתנה, הוא עדיין לא הפסיד כלום. להפך, את ההפסדים של החברות הוא לא צריך לממן יותר בתשלומי המיסים שלו.

אגב צים, איך אתה יודע שהיא הופרטה ללא תמורה הולמת? כי מיקי רוזנטל אמר?

את ההצגה גונב הרכש הטרי מיקי רוזנטל, כבר בפתח דבריו:

מעולם לא הייתי אובייקטיבי, גם לא כעיתונאי. חילקתי את העולם לרעים ולטובים –האחים עופר, ליברמן, וביבי הם הרעים.

מבקר המדינה בדק את עסקת מכירת צים. אתה יכול לקרוא את הדו"ח (חלק מהדו"ח השנתי ב- 2004, כאן). סיכום: אפשר אולי היה לעשות את זה יותר טוב (היתה חברה שהתעניינה בחצי מצים שהוצע למכירה ואז ירדה מזה. החברה לא פנתה פעם שניה אבל אפשר היה ליזום פניה אליה, אולי היו מוכנים בכל זאת לקנות), אבל המחיר שהתקבל עבור המניות היה בטווח המחירים שאליו הגיעו שני המעריכים שנשכרו כדי לחשב את ערכה של צים. נכון, רק גרוש מעל להערכת המינימום, אבל עדיין בטווח הזה. ההבדל בין הערכת המינימום להערכת המקסימום, אגב, היה רק 24 מיליון דולר.

אז למה אומרים לך מיליארדים? כי אחרי כמה שנים ואחרי שהחברה לישראל השקיעה הון בצים, מצב התעבורה הימית השתפר והשווי של החברה עלה. מצד שני, כמה שנים מאוחר יותר המצב בתובלה הימית שוב התדרדר והשווי של צים צנח, כך שהמחיר שבו המניות נמכרו היה גבוה מהשווי העדכני של החברה. אז אולי דווקא המדינה עשתה כאן עסקה נהדרת?

הדוגמא של האינטרנט (מחיר ביחס למגה לשניה שאיסתרא נתן) היא מגוחכת

בכל העולם המחיר ביחס למהירות יורד, קוראים לזה התפתחות טכנולוגית. אז בכל העולם זה בגלל ההפרטה של בזק?

היום אני קונה ב200$ מעבד חזק פי 10 ממעבד באותו מחיר לפני 5 שנים. אני מניח שזה בגלל הקלות המס שישראל נתנה לאינטל, לא? כי זה בדיוק אותו הגיון.

לא, זה בגלל תחרות: אינטל צריכה להתחרות ב- AMD, לכן היא מוציאה מעבדים חזקים יותר במחירים זולים יותר. כשיוצא מעבד מדור חדש, המחירים של המעבדים מהדור הישן יורדים, נכון?

אבל מה קורה כשאין תחרות? קח את מיקרוסופט. אין לה ממש תחרות. מה קרה שנתיים אחרי שיצא הפנטיום הראשון? המחירים שלו אחרי שנתים היו הרבה יותר נמוכים ממחירי ההשקה. מה קרה שנתיים אחרי שיצאה Win95? שום דבר, המחירים נשארו זהים. מה קרה למחירי הפנטיום כשיצא הפנטיום II? ירדו. מה קרה למחירי Win95 כשיצאה Win98? שום דבר. כנ"ל כשיצאה WinME, כשיצאה WinXP, שיצאה Vista, כשיצאה Win7 ועכשיו עם Win8. למה? כיאין תחרות. מיקרוסופט גם יכולה להרשות לעצמה להוציא זבל (WinME, Vista) בידיעה שהלקוחות שבויים: יש לה הסכמים עם יצרני החומרה כל שכמעט כל מחשבי המותג נמכרים עם מערכת הפעלה שלהם, כך שתרצה או לו, הרבה פעמים תקבל את Windows.

הטכנולוגיה השתפרה, נכון. זה איפשר לבזק להוריד מחירים, נכון. אבל הפרטה אמורה להעלות את המחירים או לפחות להשאיר אותם באותה רמה, כשהחיסכון נשאר בכיס של הבעלים, לא? אז הנה, זה לא מה שקורה. מאחר שבזק פועלת בשוק תחרותי, אם היא לא תיתן לך את המהירות שנותנת הוט או את המחירים שנותנת הוט, הלקוחות שלה יעברו להוט. ועל לקוח שעזב אתה לא יכול להרוויח כלום, אז עדיף להרוויח קצת פחות מאשר אפס.

לבזק כחברה עסקית יש אינטרס להתאמץ ולהכניס טכנולוגיה חדשה, לבזק החברה הממשלתית אין. זוכר כמה זמן לקח לפרוס ISDN בכל המדינה? זוכר כמה זמן לקח לפרוס ADSL? תשווה לזמן שלקח לפרוס NGN.

ההקלות שנתנו לאינטל רק הבטיחו שהמפעל יוקם כאן ולא באירלנד. גם כאן, עדיף לוותר לאינטל על רוב המס מאשר להתעקש ואז לא לקבל מהם שקל, כי מפעל באירלנד לא משלם מיסים בישראל וגם לא מעסיק כאן עובדים.

פורסם

כתבתי וכתבתי ולקראת הסוף הפאקינג דפדפן קרס! וכמובן שלא טרחתי לכתוב באיזה עורך טקסט, אז הכל הלך.

אחרי הפעם האחרונה שזה קרה לי התקנתי תוסף לפיירפוקס (Lazarus) שמאפשר לשחזר כל מה שכתבת בתיבות טקסט, על כל צרה שלא תבוא.

זה היה השלב הראשון. השלב השני היה הפרטה. לפני ההפרטה, בזק הפסידה. אחרי ההפרטה, בזק רווחית. איך? הרבה פחות עובדים בשכר נמוך יותר. והשירות היום הרבה יותר טוב ממה שזכינו לקבל מבזק, גם כשהיתה חברה ממשלתית.

שלב ראשון ושלב שני בהפרש של 20 שנה? לא נראה לי. בין ה'שלבים' האלו לא היה שום קשר. אני לא זוכר מי טען מה אבל בכל אופן מה שעניתי עליו היה הטענה שרצה פה שזמן ההמתנה להתקנה היה ארוך במיוחד גם בזמן שבזק היתה חברה ממשלתית ועד ההפרטה (מה שלא נכון). גם התעריפים לא ממש השתנו אחרי הפרטה, או השירות באופן מיוחד. אם יש לך משהו להצביע עליו שבו השירות השתפר, אדרבה. אני פשוט לא זוכר דבר כזה.
פורסם

^^^

תמשיך לקרוא. הסברתי גם למה המחירים ירדו רק קצת (והם ירדו, אתה יכול לבדוק) - משרד התקשורת אוסר על בזק להוריד מחירים כדי לגרום להם לאבד לקוחות לטובת המתחרים - וגם איך השתפר השירות (והוא השתפר, גם אם נדמה לך שלא).

אבל נניח שהוא לא השתפר. קודם, החברה הפסידה ואתה מימנת את ההפסדים האלו, כי זו היתה חברה ממשלתית. עכשיו אתה לא מממן את החברה. אז אתה לא משלם יותר, השירות לא הפך גרוע יותר, אבל אין לך הפסדי ענק לכסות. כבונוס, יש הרבה פחות שביתות.

כן, עברו 20 שנה מהיום בו בזק הפכה לחברה ממשלתית ועד שהפכה לחברה ציבורית. שוב, תראה כמה זמן לקח לחברה הממשלתית בזק לרשת את הארץ ב- ISDN וכמה זמן לקח לחברה הציבורית בזק לרשת את הארץ ב- NGN.

אכן עמודה של חברות לא רווחיות ..

כשהפריטו אותן, רובן היו בהפסדים...

כלל אצבע חשוב לעתיד: קרא מה אומרים אדווה ותניח שההפך הוא הנכון. בד"כ תגלה שצדקת. המכון דוגל בכלכלה קומוניסטית. לא סוציאל דמוקרטית, קומוניסטית. הם מומחים בעיוות נתונים כך שיתאימו לתזה שלהם. למשל אם מוקם מפעל חדש ואלף מובטלים מוצאים עבודה בשכר מינימום, תסכים איתי שמצבם השתפר, נכון? אבל אדווה יטענו (וזה קרה) שהמצב הורע, כי יש עשיו אלף עובדים עניים יותר משהיו קודם.

לזרוס עובד גם עם עורך ה- WYSIWYG של הפורום?

לא סתם הבאתי את צים בתור דוגמה. נתנו במתנה (פשוטו כמשמעו) חברה בשווי מיליארדים לאנשי עסקים פרטיים. איפה נשמע כדבר הזה?

זה פשוט לא נכון. למי שמתעצל, מתוך דו"ח מבקר המדינה (הקישור בהודעה קודמת שלי):

באוגוסט 2003 פנתה רשות החברות לשני מעריכי שווי כדי שיעדכנו הערכות שווי שעשו בשנת 2002 למניות צים שבידי המדינה והערכות השווי נמסרו לרשות החברות בראשית ינואר 2004. הערכות השווי התבססו, בין היתר, על דוח סקור (שאינו מבוקר) של צים ל-30.9.03, דוחות כספים מבוקרים לשנים 1999 עד 2002, תקציב צים לשנת 2003, תחזיות רב שנתיות שלה לשנים 2003 עד 2005, נתונים ביחס למשק העולמי ושוק הספנות והערכות של שמאי אוניות[38].

מעריך א' קבע שערכה של צים (100% של מניותיה) הוא 293 מיליון דולר והפחית מסכום הערכתו 5% עד 10% בשל מניית המדינה ועוד 0% עד 10% בשל מכירת מניות מיעוט[39]; ולפי הערכתו, שווי מניות צים שבידי המדינה (48.6% ממניות צים) לאחר הפחתות אלה היה 115-135 מיליון דולר[40]. הערכת השווי של מעריך א' התקבלה כממוצע משוקלל של שלוש הערכות שווי שחושבו לפי שיטות אלה: היוון תזרים המזומנים (65%), הערך הנכסי הנקי (25%)[41] וגישת השוק (10%)[42].

מעריך ב' קבע שערכה של צים (100% של מניותיה) הוא כ-294 מיליון, והפחית 10% מסכום הערכתו בשל מניית המדינה, בשל מכירת מניות מיעוט ובשל ההגבלות החלות על צים בנוגע לחלוקת דיבידנדים; להערכתו, שווי מניות המדינה בצים (48.6%) הוא 129 מיליון דולר, בתוספת או בניכוי של 10% מסכום זה, דהיינו 116-142 מיליון דולר בקירוב. הערכת השווי של מעריך ב' התבססה רק על גישת היוון תזרים המזומנים, והוא עשה שימוש בשיטת הערך הנכסי הנקי רק על מנת לקבל אינדיקציה לשווי.

שני המעריכים ציינו בהערכותיהם, שבסוף שנת 2002 חל שיפור ניכר בשוק הספנות, וכי בשנת 2003 החלה גם עלייה בשווי השוק של האניות.

מיליארדים? לא בדולר. לא בשקל. אולי בלירטות או ביינים.

בסופו של דבר המניות נמכרו ב- 115-116 מיליון, מחיר שנמצא בטווח המחירים ששני המעריכים קבעו. אז אולי אשר היה להתמקח יותר ולהוציא מהאחים עופר 125 מיליון, אבל לקבוע שנתנו מיליארדים במתנה? זה בכלל לא נמצא באותה גלקסיה כמו המציאות.

יש בעיה בהפרטת חשמל + פיקוח על המחירים - קליפורניה יצאה מזה רע מאוד. במדינות אחרות בארה"ב אגב, הפריטו(גם חלקית כמובן) את החשמל אך לא הטילו פיקוח ולא היה שם בעיות מחסור בחשמל.

זו לא בעיה של פיקוח (למרות שזה יכול ליצור בעיה לטווח הארוך) הבעיה היתה שיצרו כשל שוק: שני מחירים שונים לחשמל בהתאם לעומס. יצרו מצב שבו השתלם לחברות להגיע לעומס כדי למכור חשמל ביוקר.

זה מה שקורה כשהמחוקקים לא מחוברים למציאות. לתשומת ליבו של מי שהתלהב מהתוכנית הכלכלית של יחימוביץ'.

בכלל, אני ממש לא בטוח שכדאי להפריט את חברת החשמל. מה שכן לפי דעתי כדאי לעשות, זה לקחת מעובדי חברת החשמל את זכות השביתה - כן, כמו שוטרים וחיילים. הבעיה הגדולה ביותר בחברת החשמל היא השאלטריזם. החשמל חינם זה פינטאס.

עובדי חברת החשמל, בניגוד למיתוס הרווח, כמעט ולא שובתים. הם לא צריכים לשבות. עובדי הנמלים יכולים לגרום לכלכלת המדינה נזק אדיר בשבוע של שביתה, עובדי חברת החשמל יכולים לעשות את זה בחצי שעה. אז אף אחד לא לוקח סיכון.

אבל איך בדיוק תמנע מהם לשבות? זוכר את שביתת הרופאים? מלק מהמתמחים לא אהבו את ההסכם אליו הגיעו והחליטו להמשיך לשבות. בית המשפט קבע (לפי החוק) שאסור להם. אז קבע. מאות פשוט עזבו את בתי החולים. זוכר את שביתת עובדי הרכבות? בית המשפט פסק שהיא צריכה להסתיים בבוקר. אז היא הסתיימה בצהריים.

מה אתה מציע לעשות, לזרוק אותם לכלא? ומי יפעיל את תחנות הכח אז?

אגב שביתות, הנה עוד סיבה נהדרת להפרטה. במגזר הציבורי שי הרבה יותר שביתות והן הרבה יותר ארוכות מאשר במגזר הפרטי. למה? כי בעלים של חברה מסחרית לא יכול להרשות לעצמו שביתה ארוכה מצד אחד ומצד שני, העובדים לא יכולים להרשות לעצמם לא לקבל משכורת הרבה זמן. הם גם יודעים שיש נקודה שמעבר לה, הבעלים כבר לא ירוויח ויעדיף לסגור את החברה ואז כולם יהיו מובטלים. התוצאות?

[table][tr][td]שנה[/td] [td]מספר השביתות במגזר הפרטי[/td] [td]מספר השביתות במגזר הציבורי[/td] [td]מספר השובתים במגזר הפרטי[/td] [td]מספר השובתים במגזר הציבורי[/td] [td]ימי עבודה שאבדו במגזר הפרטי[/td] [td]ימי עבודה שאבדו במגזר הציבורי[/td] [/tr] [tr] [td]2000[/td] [td]11[/td] [td]41[/td] [td]2,081[/td] [td]290,261[/td] [td]37,700[/td] [td]1,958,359[/td] [/tr] [tr] [td]2001[/td] [td]17[/td] [td]45[/td] [td]5,511[/td] [td]421,029[/td] [td]30,571[/td] [td]2,009,402[/td] [/tr] [tr] [td]2002[/td] [td]10[/td] [td]36[/td] [td]12,124[/td] [td]1,635,036[/td] [td]62,212[/td] [td]1,423,957[/td] [/tr] [tr] [td]2003[/td] [td]7[/td] [td]50[/td] [td]5,508[/td] [td]1,250,856[/td] [td]10,738[/td] [td]2,710,989[/td] [/tr] [tr] [td]2004[/td] [td]14[/td] [td]35[/td] [td]12,287[/td] [td]710,588[/td] [td]37,961[/td] [td]1,186,461[/td] [/tr] [tr] [td]2005[/td] [td]15[/td] [td]42[/td] [td]15,262[/td] [td]88,404[/td] [td]113,429[/td] [td]130,806[/td] [/tr] [tr] [td]2006[/td] [td]6[/td] [td]29[/td] [td]4,980[/td] [td]120,750[/td] [td]9,860[/td] [td]126,327[/td] [/tr] [tr] [td]2007[/td] [td]5[/td] [td]25[/td] [td]6,790[/td] [td]379,285[/td] [td]11,462[/td] [td]2,537,165[/td] [/tr] [tr] [td]2008[/td] [td]4[/td] [td]9[/td] [td]2,080[/td] [td]16,945[/td] [td]5,580[/td] [td]81,071[/td] [/tr] [tr] [td]2009[/td] [td]6[/td] [td]9[/td] [td]19,480[/td] [td]31,386[/td] [td]89,130[/td] [td]119,561[/td][/tr][/table]

המקור כאן. תחשבו על השביתות הארוכות שאתם זוכרים: שביתת הרופאים, שביתת המורים, שביתת הסגל באוניברסיטאות, שביתת העו"סים, שביתת העו"דים בפרקליטות - אתם יכולים לזכור שביתה ארוכה אחת בגוף פרטי או ציבורי?

באל על היו הרבה שביתות כשהיתה חברה ממשלתית, מאז ההפרטה - כמעט ואין. בבזק היו הרבה שביתות, מאז ההפרטה - גורנישט כמעט. באוניברסיטאות יש הרבה שביתות (במיוחד של הסגל הזוטר, שהסגל הבכיר מנצל בלי בושה), במכללות - אין.

מה בדיוק הציבור מרוויח כשיש שביתה ואין שירות?

השירות שאתה מקבל מחברת החשמל מצויין. כמעט ואין הפסקות חשמל בארץ. כשיש הפסקת חשמל מתקנים אותן במהירות וביעילות. משכורות העובדים לוקחות בסך הכל 11% מתקציב חברת החשמל. בהנחה ויש עובדים מיותרים לכמה תוריד את העלויות? 9%? 8%? זה לא מה שיסגור 70 מיליארד שקל חוב.

יש הרבה סיבות לחוב הזה. למשל העובדה שהחשמל, תתפלאו לשמוע, מאוד זול בארץ. וכן, גם השכר. זה שיש בעיה גדולה, לא אומר שאפשר להתעלם מהבעיה הקטנה.

יודעים למה עובדי חברת החשמל מוגבלים לצריכה של עד פי 2.5 מהממוצע (אחרי זה הם משלמים)? כי פעם בדקו וגילו שהצריכה הממוצעת של משפחת ע ובד בחברת החשמל היא פי 3 מהממוצע. היו שתי משפחות שהצריכה שלהן היתה פי 12! אין לי מושג איך אפשר להגיע לכזה מספר, אלא אם הם חיברו את כל השכנים למונה שלהם.

כמדומני, הבעיה העיקרית היא הפנסיות(כמו בכל המגזר הציבורי) - אבל אני לא זוכר את ה"חלוקה" המדוייקת.

רק למי שיש לו פנסיה תקציבית (עוד עיוות שיכול להתקיים רק במגזר הציבורי). אבל בזכות ביבי, זה הולך ונעלם. עובדים חדשים היום נכנסים לפנסיה צוברת.

והרי דוגמא נוספת למהלך שלטוני תקין של ממשלת הביב ושות', שדואגים לעתיד הדיור של אזרחי המדינה- לפחות עד ל23.1- ולעזאזל כל השטויות מסביב:

.

http://www.haaretz.co.il/news/science/1.1883383

אתה לא יכול לא לאשר בניה מצד אחד ולהתלונן על מחירי הדירות מצד שני. זה לא עובד ככה. מותר לך לבחור רק צד אחד.

אגב, עוד משהו שכדאי לדעת על מסכת הייסורים שעובר מי שמנסה לבנות בארץ:

לבנק העולמי יש אתר בו הם מפרסמים דו"חות שנתיים על קלות עשיית עסקים ב- 185 מדינות. הגיוני (וגם הוכח במחקרים) שככל שקל יותר לעשות עסקים, כך יעשו יותר עסקים. במדינות בהן צריך להתרוצץ שנתיים בין משרדים ממשלתיים ורשויות מקומיות כדי לקבל אישור לפתוח עסק, יהיו פחות עסקים מאשר במדינות בהן אפשר לסגור הכל תוך חודש.

הנה התוצאות שלהם לגבי ישראל:

http://www.doingbusiness.org/data/exploreeconomies/israel

מקום 38. לא רע, יש מה לשפר. יש סעיפים הם המצב שלנו נהדר, למשל מקום שישי בהגנה על משקיעים או מקום עשירי במסחר מחוץ לגבולות המדינה. יש סעיפים שבהם המצב שלנו בינוני, למשל פתיחת עסק (מקום 41) או טיפול בפשיטות רגל (מקום 47). יש סעיפים שבהם המצב גרוע, כמו תשלום מיסים (82) או אכיפת חוזים (94). אבל ישנם סעיפים שבהם ישראל היא מדינת עולם שלישי - אישורי בניה (מקום 139!) או טאבו (מקום 144!!). גם בחיבור לחשמל, שצריך לעשות בכל בניין חדש, אנחנו במקום ה- 91 הלא סימפטי.

עכשיו תחשבו על מה שעובר על קבלן שרוצה לבנות קרקע. תחשבו כמה זמן עובר מהרגע שלקח הלוואה מהבנק ועד שהוא יכול להתחיל לשווק את הדירות. תחשבו כמה זמן וכסף מתבזבז על מיליוני האישורים הדרושים, על רוצה מהוועדה המקומית למחוזית לארצית וחוזר חלילה. כתבתי קודם על אותו שטח בגוש דן שאישורי הבניה שלו מסתובבים בוועדות כבר 38 פאקינג שנים, תחשבו מה היה קורה אילו היה הרבה יותר פשוט לקבל אישורים. אגב טאבו, אני גר כבר שש שנים באותה דירה ועדיין לא הצלחתי לרשום אותה על שמי בטאבו.

ביבי ניסה לטפל בזה ולעשות רפורמה במנהל מקרקעי ישראל. תבדקו מי הצביע נגד.

פורסם

התגובות שלך ארוכות מידי ..

פורסם

לזרוס עובד גם עם עורך ה- WYSIWYG של הפורום?

אצלי כן.

תראה כמה זמן לקח לחברה הממשלתית בזק לרשת את הארץ ב- ISDN וכמה זמן לקח לחברה הציבורית בזק לרשת את הארץ ב- NGN.

לא יודע מה היה עם ISDN, וממילא כמעט אף אחד לא השתמש בזה. קצת קשה להשוות פריסת שירות שבודדים צורכים לפריסת שרות שמבוקש אצל כל אחד כמעט. בלי קשר, הפריסה של NGN היתה הרבה יותר איטית ממה שהיתה צריכה להיות, ולמעשה היא אפילו עוד לא נגמרה, כך שמצחיק לדבר עליה בלשון עבר.

להבהיר שאני לא בעד או נגד הפרטות - לא מבין בזה, ואין לי המידע הדרוש כדי 'לבחור צד'. רק לא אוהב שמשתמשים בעובדות לא נכונות כדי להוכיח דעה - גם אם היא נכונה באופן כללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים