עבור לתוכן

The Define Project - בחסות TMS מחשבים - תמונות מתעדכנות גם בעמ' 1

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

- מודפס -

pCCDMoG.jpg

אחרי זה, הדבקתי את הנייר לאקרילי והתחלתי לנסר עם ג'יגסו:

QssTeet.jpg

Dv3up9H.jpg

• תגובות 898
  • צפיות 177k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סוג הדברים שאני אוהב במודינג - ליצור חלקים לבד.

מקווה שהחיתוך יצא בצורה מדוייקת.

למה לא קדחת את החורים של הרדיאטור ? מניסיון לקדוח חורים בצורה מדויקת ידנית, גם אחרי סימון, זאת עבודה שמצריכה מיומנות.

בהצלחה !!

פורסם

נראה מצויין עדי!

מה עם תמונת תקריב כלשהיא? עשית כבר פוליש?

בנוגע לקידוח החורים - עדיף היה לקדוח אותם לפני החיתוך, לאחר מכן הסיכוי לסדק או שבר בחלק הפנימי - גדולים יותר, בזהירות!

את החורים ממש לא בעיה לקדוח בצורה מדוייקת, אם זה ע"י מאוורר עם קליבות על תקן מוביל, או אפילו קרנר שניתן בעזרתו ליצור סימון על החומר ובכך המקדח לא יסטה בעת הקידוח.

פורסם

נראה חיתוך מאוד מדוייק , מה זה בדיוק המכשיר שחתכת איתו ? האם התכוונת לג'קסון?

פורסם
  • מחבר

עם ג'יגסו. סימנתי עכשיו את החורים לרדיאטור עם מוביל וקדחתי. זה יוצא ממש יפה, עוד מעט תמונה חדשה. :)

פורסם

היית עסוק, עדי!

נראה יפה מאוד, בהצלחה בפרויקט. :xyxthumbs:

תן סיכום בסוף של החנויות בהן נעזרת.

מעקב.

פורסם
  • מחבר

כמה חדשות טובות, סוף סוף מצאתי צנרת נחושת 12.0 מ"מ. זה היה פה מתחת לאף שלי ("שירות לתעשייה" ליד מכון מור, ב"ב). האמת שלפני שבוע מצאתי מקום אחר שטען שיש לו כזאת צנרת, אבל שהגעתי לחנות והוצאתי את המד קליבר, גיליתי שזה 12.7 מ"מ, רחוק ממה שניתן להשתמש בו עם הפיטינגס של ביטספאוור.

המתאם לרדיאטור יצא טוב אבל לא מספיק טוב (חלק מהחורים לא יצאו מספיק מדוייק + כמה בעיות אי-דיוק נוספות) ולכן אני הולך להכין עוד אחד או אפילו שניים כאלה. אחרי שהכנתי את הראשון בעצם הגעתי למסקנה שיש לי אחלה שבלונה לייצור (אף מהיר יותר) של מתאמים נוספים והפעם, לא בעזרת ג'יגסו אלא "נתב" ראוטר, שזה כלי שמכרסם את החומר. בעצם כל מה שנשאר לי זה לקחת את השבלונה להצמיד אותה לחתיכת פרספקס חדשה ופשוט לעבור על הקו מתאר. נראה איך זה ילך. בינתיים, תהנו מתמונה של המתאם הראשון:

hlLyavY.jpg

עוד עדכון קטן:

הפלטה האחורית המתאימה לבלוק של המעבד הגיעה מפיפיסי... שכנעתי אותם לשלוח את זה + עוד כמה חלקים (עבר את המגבלה) בפירס קלאס והם הסכימו והודיעו שזה "ילך לאיבוד" בדואר. כמובן שזה לא הלך לאיבוד ולא נעליים, זה הגיע תוך שבוע. אפילו להפך, הסברתי להם כמה שמשלוחים רגילים עם פריוריטי לוקחים פי 2 זמן ולמרות המעקב, יותר נתונים ללכת לאיבוד בדואר. :)

Vr4VqUV.jpg

קניתי גם ממייק (לוטרו זירו) את הכלי הבא לחשיפת חוטים:

כלי באמת מעולה, מה שכן החלטתי להזמין דגם אחר של ניפקס מגרמניה (יותר מתקדם אבל גם יקר פי 2 בערך) אז אני מוכר את הכלי שקניתי ממנו. כמובן שהוא עדיין חדש לחלוטין.. אפרופו, מייק העלה את המחיר שלו ב 10$ אבל אני מבקש עלות בלבד. בקיצור, מי שמעוניין, שיצור קשר בה"פ. נמצא גם בלוח יד 2 פה באתר.

lc20_1024x1024.jpg

פורסם

אם יש לך שבלונה ורוטר אתה בהחלט מסודר!

תוכל לייצר "אין סוף" כאלה, בקלות, בדיוק ובמהירות.

בדר"כ עושים את השבלונה מעץ, בגלל אלמנט העובי, כדי שהכרסום יהיה נוח יותר.

בנוגע לפלטה האחורית, נראה שזו פלטה ייעודית ל1155, למה לא שקלת לקחת פלטה אוניברסלית?

פורסם
  • מחבר

אוקי... המתאם עם הראוטר יצא פשוט מדהים... להשתמש במתאם הראשון בתור שבלונה היה רעיון גאוני!

למי שתוהה, אז ככה נראה "ראוטר" (ללא אנטנות או שקעי רשת). אגב, הכלי הזה בן 30 שנה בערך, ממש מבראשית הייבוא של מקיטה לארץ:

7No0Byj.jpg

זה מסתובב במהירות של 23,000 סל"ד. כדי לשים את זה בפרופורציה, מקדחה מסתובבת ב 3000 סל"ד. בקצה שלו מתחבר מקדח רק שהסכין עצמה נמצאת בהיקף ולא בקצה (להבדיל ממקדחה). שעוברים על החומר זה פשוט מכרסם (בדומה מעט ל CNC).

אבא שלי טען שיש לו כמה "טריקים" בשרוול אז הוא ביצע את החיתוך ואני רק עזרתי לייצב את העסק (למרות שהדבקנו את השבלונה גם עם דבק דו צדדי):

kBXq7lq.jpg

זה יצא מדוייק להפליא, ונדרשה מעט מאד עבודה עם נייר זכוכית כדי ללטש את זה. עוד מעט תמונה של איך זה יצא. :)

פורסם
  • מחבר

זהו, מוכן:

RGuSs3d.jpg

פורסם

:facepalm: זה פשוט מטמטם

:o

פורסם
  • מחבר

:)

מחר התאמות אחרונות ויאללה למארז. אגב יש לי עוד חדשות מעניינות... אחרי כמה שיחות עם Liquid Extasy מגרמניה, נודע לי שאפשר לקבל בלוק שלם מה- VRM עד לצ'יפסט רק שזה עולה כ- 140 יורו. ועכשיו אני הולך לתת רמיזה... הבלוק כנראה הולך להיות חלק מהפרוייקט. D:

פורסם

מחר התאמות אחרונות ויאללה למארז.

^

פורסם
  • מחבר

מסכים עם כל מילה. :lol:

פורסם

עדי אתה מוכשר ברמות!!

עבודה מדהימה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים