עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

במילים אחרות, "לך תחפש".

אני נתתי לינק למספר מאמרים (אמנם התוצאות הן דרך גוגל, אבל זו דרך הרבה יותר פשוטה) שמפריכים את הטענה הזו.

אתה מוזמן לתת לי לינק, שאינו מאתר של החזרה בתשובה או נגד הפלות, שמאשש את הטענה.

• תגובות 2k
  • צפיות 160.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא ממש. הנקודה היא שההנחות שעמדו בבסיס המודל לא נשענו על כלום.

היוונים האמינו שכך הדבר כי זה "נראה להם טבעי" ו"יפה". כך גם לכנסייה שאימצה את המודל. הטיעון החזק ביותר שעמד לרשותם היא שהם לא מרגישים שהם זזים (ולכן כדה"א נמצא במרכז), אבל לא באמת ניסו לאמת את הטענה זו ולבחון אותה באמצעים מדעיים.

לכן, התאוריה הזו, *לא* יכולה להחשב כתאוריה מדעית.

לי נראה שכן, ואם עברנו לנפנף בתארים, אני סיימתי תואר בפיסיקה.

וגם אני איני מתיימר להשתמש במדע כאוטוריטה וכנשק כלפי הדת.

כפי שכבר כתבתי בהודעות קודמות, אני איני מאמין, ואני לא מציב את הדת מול המדע. הרי בסופו של דבר זה תלוי בשאלה אם אתה מקבל את הנחת היסוד שקיים אלוהים או לא.

הבעיה מתחילה שאנשים כן עושים את זה, ומתחילים לטעון ל"הוכחות לנכונות התנ"ך", "הוכחות לקיום אלוהים" וקשקושים אחרים.

בכל מקרה, אשמח לשמוע את דעתך הנאורה והמלומדת לגבי פיזיקה - מהי באמת, כמו גם על הבנתך המעמיקה את מבנה המדע

[br]פורסם בתאריך: 26.05.2008 בשעה 01:52:22

זה לא יקרה בגלל אבולוציה אלא בגלל התבוללות

[br]פורסם בתאריך: 26.05.2008 בשעה 09:28:29

העובדה שמשהו "נראה לך הגיוני" לא הופך אותו לנכון.

אם האנושות היתה מתקדמת לפי מה "שנראה לאנשים הגיוני", כנראה שלא היתה לך כל הטכנולוגיה המודרנית, היית חושב שזבובים נוצרים ממזון שהושאר בחוץ ושהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ.

הדברים האלה נחשבו פעם ל"מאוד הגיוניים".

ניתן להגות תאוריה מדעית מראש ו'להוכיחה' ע"י תצפיות וניסויים. ניתן גם לבצע בדיקות וניסויים על מנת להגיע לתאוריה כלשהי, אם דרך הפרכת התאוריה הקודמת ואם דרך 'המקרה'. כך או כך, שתי השיטות קבילות במדע.

כך גם היה בעבר. מדידות מיקומי גרמי השמיים התאימו לאמונה כי מערכת השמש סובבת סביב כדור הארץ. כמו כל תאוריה מדעית היא הופרכה ע"י ניסויים באמצעים מתקדמים יותר.

איני מנפנף בתארים, וגם איני מנסה להציג עצמי כמבין גדול במדע. נהפוך הוא, דווקא לאור הרקע שלי, ברור לי כי המדע אינו מסוגל להפריך אמונה. אגב, דווקא עם החלק השני של הודעתך אני מסכים - להשתמש במדע על מנת להוכיח את התנ"ך זו מגמה לא נכונה. לפחות כאשר אנשים לא בקיאים עושים שימוש מסולף בעובדות הידועות לאדם.

פורסם

רוני, מה זאת בדיוק רשימת המכולת הזאת ומה היא אמורה להביע?

רוב הדברים סתומים וחסרי משמעות או אינם מפורטים דיים, חלקם אכן נכונים אבל חסרים פירוט והסברים, אולם רבים מהדברים שהבאת פשוט שגויים!

הנה רק כמה דוגמאות שהן פשוט מטעות.

רפואת עינים על ידי הנחת תרופה מתחת הכר.

זה לא מנע מהמון ילדים (גם יהודים) להתעוור עד לפני מאה שנים ממחלות עיניים שהיום מטופלות בטיפות.

ניתוח סטרילי בבית שיש. (בבא מציעא פד, ב

חסר פירוט, כמו כן מה הקשר הין סטריליות לשיש?

מים מחוממים שלא הגיעו לרתיחה מסוכנים לשתיה כמות שהם. ודוקא כשחוממו בכלי מתכת.

אין קשר לכלי מתכת. למעשה אם החשש הוא מזיהום אז נחושת לדוגמא דווקא עדיפה על חימר. בנוסף, גם מים מזוהמים שלא חוממו כלל עלולים לגרום למחלות.

פצע או חתך שנגרמו מברזל, יש בהם סכנת חיים (-טטאנוס), ומחללים עליהם את השבת.

טטאנוס זאת תוספת שלך. הם אולי ידעו שיש סכנת חיים, אבל הם לא ידעו למה ולא היה להם מושג איך לטפל במחלה (שנגרמת עקב הרעלן של החיידק).

ריפוי נקע על ידי שפשוף רב במים צוננים.

מקל רק על הנפיחות והכאב, למרות שהרמת הגפה הפגועה עדיפה יותר. הריפוי לא קשור לשפשוף עם מים. השפשוף בכלל מיותר ועלול אפילו להזיק משום שהוא מגביר את זרימת הדם במקום ומחמיר את הכאב והנפיחות.

יתכן מצב שבו ישמע קול בכיו של תינוק בעודו בבטן אימו.

אשמח לשמוע על זה, מיתרי הקול שלנו פועלים על ידי מעבר של אוויר על פניהם. אצל העובר כל הקנה והריאות מלאים במי שפיר...

ריפוי דלקת ריאות ע''י אכילת תבשיל תרד, כרתי, כמון ועוד פריטים, ושתיית שיכר חריף לאחריו.

אתה יכול לפרט איזה סוג של דלקת ריאות בדיוק? זיהומית (איזה מזהם בדיוק)? אוטואימונית? אולי רק את אותה דלקת ריאות קלה שגם ככה הייתה עוברת מעצמה ללא טיפול?

ניתוח קיסרי.

רק חבל שנשים היו תמיד מתות במהלך אותם "ניתוחים" עד שהתפתחה הכירורגיה המודרנית לפני כ-100 שנים.

ואני אפילו לא התחלתי להתחמם.

פורסם

רוני, מה זאת בדיוק רשימת המכולת הזאת ומה היא אמורה להביע?

רוב הדברים סתומים וחסרי משמעות או אינם מפורטים דיים, חלקם אכן נכונים אבל חסרים פירוט והסברים, אולם רבים מהדברים שהבאת פשוט שגויים!

הנה רק כמה דוגמאות שהן פשוט מטעות.

זה לא מנע מהמון ילדים (גם יהודים) להתעוור עד לפני מאה שנים ממחלות עיניים שהיום מטופלות בטיפות.

חסר פירוט, כמו כן מה הקשר הין סטריליות לשיש? אין קשר לכלי מתכת. למעשה אם החשש הוא מזיהום אז נחושת לדוגמא דווקא עדיפה על חימר. בנוסף, גם מים מזוהמים שלא חוממו כלל עלולים לגרום למחלות.

טטאנוס זאת תוספת שלך. הם אולי ידעו שיש סכנת חיים, אבל הם לא ידעו למה ולא היה להם מושג איך לטפל במחלה (שנגרמת עקב הרעלן של החיידק).

מקל רק על הנפיחות והכאב, למרות שהרמת הגפה הפגועה עדיפה יותר. הריפוי לא קשור לשפשוף עם מים. השפשוף בכלל מיותר ועלול אפילו להזיק משום שהוא מגביר את זרימת הדם במקום ומחמיר את הכאב והנפיחות.

אשמח לשמוע על זה, מיתרי הקול שלנו פועלים על ידי מעבר של אוויר על פניהם. אצל העובר כל הקנה והריאות מלאים במי שפיר...

אתה יכול לפרט איזה סוג של דלקת ריאות בדיוק? זיהומית (איזה מזהם בדיוק)? אוטואימונית? אולי רק את אותה דלקת ריאות קלה שגם ככה הייתה עוברת מעצמה ללא טיפול?

רק חבל שנשים היו תמיד מתות במהלך אותם "ניתוחים" עד שהתפתחה הכירורגיה המודרנית לפני כ-100 שנים.

ואני אפילו לא התחלתי להתחמם.

יש לך בעיה אחת אחי. שמה שנראה לך לפי ההגיון ככה אתה מתרץ.עוד דבר אם זה מעניין אותך אז למה אתה לא הולך למישהו שבקיא ותשאל אותו והוא יראה לך פרט פרט? למה כל פעם לתרץ דברים איך שבא לך כי זה נוח לך .

ברור שבאותה מסכת שם זה מפורט. אבל הביאו את זה בקצרה.

וכמו שאמרתי אני יכול להביא דברים יותר מפורטים אבל אתם לא אוהבים לקרוא יותר מידי . שמביאים לכם בקצרה אתם שואלים למה קצר?

אני צריך לעבוד. הפורום הזה שורף לי כסף . צ'או..ו.ו.ו

פורסם

רוני, אתה מתחמק, אתה יודע שחלק מהדברים שהבאת התגלו כלא נכונים. אתה יודע שחז"ל לא ידעו לרפא אי ספיקת לב, לא ידעו לבצע ניתוחים סטריליים וגם לא להציל ילד שחלה בדלקת קרום המוח. אם היו יודעים, היו כותבים איך לעשות כן שהרי אם הם ידעו ושמרו בסוד הם הרי רשעים (שהם הסתירו ידע שיכל להציל נפש בישראל ועברו עבירת "לא תעמוד על דם רעך").

אני בכל מקרה הולך לבדוק מקצת הדברים שכתבת כאן ביחד עם חבר שלי.

פורסם

רוני, אתה מתחמק, אתה יודע שחלק מהדברים שהבאת התגלו כלא נכונים. אתה יודע שחז"ל לא ידעו לרפא אי ספיקת לב, לא ידעו לבצע ניתוחים סטריליים וגם לא להציל ילד שחלה בדלקת קרום המוח. אם היו יודעים, היו כותבים איך לעשות כן שהרי אם הם ידעו ושמרו בסוד הם הרי רשעים (שהם הסתירו ידע שיכל להציל נפש בישראל ועברו עבירת "לא תעמוד על דם רעך").

אני בכל מקרה הולך לבדוק מקצת הדברים שכתבת כאן ביחד עם חבר שלי.

למה מתחק אחי? אמרתי לך באותה מסכת שמצוין שם זה מפורט. מה לעשות שאני לא בקיא במסכתות האלה. אולי נבקש מהרב זמיר לפרט יותר על כל הידע הזה .

מי אמר לך שחזל לא כתבו ולא עשו ? ברור שעשו.

פורסם

למה ברור?

כי גדולי ישראל היו מדקדקים על כל פרטי התורה. לכן אם היו באים אליהם אז הם היו עוזרים עם הידע שהיה להם.

אם היו מלמדים איתכם קצת תורה בבית ספר אז גם אתם הייתם יודעים .

פורסם

למה ברור?

בחר את התשובה האהובה עליך -

* "הידע היה ברשותם, אולם הם כתבו את זה באופן שרק חכמים יודעים לקרוא" או לחילופין "אנחנו לא חכמים כמוהם ולכן אנחנו לא מבינים את הכתובים שלהם"

* "עובדה שהרבנים והמקובלים מרפאים מחלות בעזרת הידע הזה וגם כל הפרופסורים של הרפואה והמדע עומדים נדהמים"

* "הנה בבקשה פסוק שמוכיח את זה <פסוק סתום ולא קשור/פסוק המשתמע לשתי פנים>" אפשר לצרף גם פרשנות מהעשור האחרון (פרשנות שניתנה כמובן לאחר התגלית המדעית הרלוונטית).

* "ככה" או כל טאוטולוגיה או הוכחה מעגלית אחרים.

אין לי בעיה בדיון תאורתי ותרבותי, אבל יש גם לי גבולות. רפואת האליל המוזכרת פה כבר גרמה למוות של לא מעט אנשים בארץ (ועוד ידה נטויה).

אני מוכן לקנות לרוני, אצטק וחבריהם כרטיס כניסה ל-http://creationmuseum.org/ , אני בטוח שהם יהנו שם וימצאו אוזן קשבת בקרב שאר המבקרים. אני בכל מקרה לא מתכוון להגיב יותר בנושא זה.

פורסם

תגיד מה יש לך אחי?

מה זה רק הם מבינים? כל אברך שלומד גמרא. הוא לומד את זה . פשוט גדולי ישראל יש להם ידע גדול בתורה בגלל ההשקדה שלהם. ולכן שאתה בא אליהם הם שולפים את זה מהר. הרב חיים קיינ... כל שנה גומר את כל הש"ס עם עוד דברים .

פורסם

עם כל הכבוד לרוני ולדיון הזה, אני פשוט לא רואה אור בקצה המנהרה פה. אחרי קריאה של כל הדיון, ניתן לראות שהדיון מעגלי.

1. רוני מביא טענה.

2. מוכיחים לרוני שהטענה לא נכונה.

3. רוני מגיב עם פסוקים מהתנ"ך.

4. מוכיחים לרוני שהפסוקים לא רלוונטיים \ לא נכונים.

5. מבקשים מרוני להביא הוכחות כלשהן או טיעון מוצק נגדי.

6. רוני מתעלם, מהלל רב כלשהו ומביא טענה נוספת.

מה שקורה פה צפוי. רוני מביא טענה, מוכיחים לו שהיא לא נכונה, הוא מחליט להתעלם ולהביא עוד טענות בלי להתייחס למידע עצמו. רוני לא מתווכח על טענה שהוכיחו אותה כבר, מבחינתו טענה זה מחוקה מהלוח שבראשו ולכן הוא פשוט יטיח בפורום עוד ועוד טענות, עד שיגרמו לו הטענות, או עד שלא יהיה ניתן להוכיח אותה כשקרית ואז הוא יקפוץ ויגיד שזו ההוכחה לקיומו של אלוהים. הבעיה בדיון הזה היא שאחד הצדדים יוותר לפני שאחד מהדברים הנ"ל יקרו , ומי כמוני יודע שהדת, ובמקרה הזה הנציג שלה רוני, לא מוותרת מהר ושורדת המון זמן. אין שום סיבה להמשך הדיון הזה, אלא אם כן רוני יחליט לא להביא טיעון מגוכח נוסף אלא לקרוא את העמודים הקודמים ולהוכיח שהוא צודק, והפעם בלי להשתמש בטיעון של 'רב X יודע', כאשר זה ברור שאותו רב לא קורא בפורום HWzone, וככל הנראה גם לא יודע איך להדליק מחשב.

פורסם

מה אתה מדבר שטויות?

אני עונה לפי הזמן שיש לי. לגבי הפסוקים שמר איסתרא הביא וחושב שיש שם סתירות אני כבר מחר כנראה יביא את הפירוש.

עוד דבר שמכוון לאיסתרא

מה לדעתך הביא לזה שכתב את התורה לכתוב דבר מושלל מהשכל שהצמחים נבראו לפני השמש ?, ושהיה יום ולילה לפני בריאת השמש ?, והלא אם בדה את התורה מלבו, הרי הוא היה מספיק חכם בכדי שלא לכתוב סתירה גלויה כל כך.

כמדומה שגם השוטים המייחסים את התורה לבשר ודם מודים שזה שכתב את זה היה חכם בכל קנה מידה.

ולא מקובל שחכם יכתוב ב'ראש ספרו' דברים תמוהים כל כך, שבוודאי יגרמו לכל בר דעת לדפוק את הספר ולא להמשיך בקריאה

[את הפירוש של הפסוקים הוא יקבל]

עוד דבר יש דברים שאני מביא ומתעלמים מזה גם. כולה הבאתי את הידע של חזל שזה עוד קמצוץ ממה שבאמת יש. לאף אחד בעולם לא היה את הכלים כדי בכלל לדעת את מה שהם ידעו. הכל עובר מדור לדור ממשה שקיבל את התורה .

מה הקשר לא יודע להדליק מחשב? הרי בדרך כלל חילוני שרואה מישהו עם כיפה אז זהו זה כבר רב. וגם יש סוגים של חרידים ודתים. אני מכיר מישהו עם כיפה שחורה וחולצה רק לבנה והוא משחק איתי Battlefield 2142 מה רע בזה? יש רע? חחח

פורסם

למה הוא כתב שטויות? טוב, זה קל: הוא לא ידע שמה שהוא כותב הן שטויות.

מי חשב שכל האור ביום בא מהשמש? מי חשב שהירח בכלל לא מאיר אלא רק מחזיר את אור השמש? ישנה הבדיחה הישנה על חכמי חלם, שמתלוננים שהשמש זורחת דווקא ביום, כשבכלל לא צריך אותה כי ממילא יש אור...

הוא לא המציא, הוא העלה על הכתב מיתוסים קיימים. תתפלא במה אנשים מוכנים להאמין אם זה בא ממי שנחשב כסמכות בעיניהם.

רוני, אתה בבעיה: לא רק שאתה לא מבין את המדע אותו אתה מנסה לסתור (או להראות שחז"ל כבר ידעו אותו), אתה גם - לפי דבריך שלך! - לא מבין עד תום את דברי חז"ל. כלומר, כדברי המר"ן הגאון Blackadder שליט"א, אתה אומר שמשהו שמעולם לא ראית כחול כמו משהו אחר, שמעולם לא ראית. ;D

כל ההוכחות כביכול שלך מתבבססות על "הרב X אמר". הרי לא יתכן שהרב הגדול בתורה טועה בפרשנות של התורה או דברי חז"ל. ובוודאי לא יתכן שהוא טועה בקשר למדע, הרי הוא בקי בתורה וכל המדע בא מהתורה... ::)

פורסם

עם כל הכבוד לרוני ולדיון הזה, אני פשוט לא רואה אור בקצה המנהרה פה. אחרי קריאה של כל הדיון, ניתן לראות שהדיון מעגלי.

1. רוני מביא טענה.

מה שקורה פה צפוי. רוני מביא טענה, מוכיחים לו שהיא לא נכונה, הוא מחליט להתעלם ולהביא עוד טענות בלי להתייחס למידע עצמו. רוני לא מתווכח על טענה שהוכיחו אותה כבר, מבחינתו טענה זה מחוקה מהלוח שבראשו ולכן הוא פשוט יטיח בפורום עוד ועוד טענות, עד שיגרמו לו הטענות, או עד שלא יהיה ניתן להוכיח אותה כשקרית ואז הוא יקפוץ ויגיד שזו ההוכחה לקיומו של אלוהים. הבעיה בדיון הזה היא שאחד הצדדים יוותר לפני שאחד מהדברים הנ"ל יקרו , ומי כמוני יודע שהדת, ובמקרה הזה הנציג שלה רוני, לא מוותרת מהר ושורדת המון זמן. אין שום סיבה להמשך הדיון הזה, אלא אם כן רוני יחליט לא להביא טיעון מגוכח נוסף אלא לקרוא את העמודים הקודמים ולהוכיח שהוא צודק, והפעם בלי להשתמש בטיעון של 'רב X יודע', כאשר זה ברור שאותו רב לא קורא בפורום HWzone, וככל הנראה גם לא יודע איך להדליק מחשב.

1. רוני מביא טענה.

------

אז אולי תצא מהאוטופיה שלך של "רק אני צודק", אתה לא יכול להיות צודק כי יש אנשים שפוסלים מלכתחילה את תאוריית האבולוציה שהיא לפי אמונתם של רבים "אוסף של ספקולציות זולות" שגדלו עם השנים אל מימדים עצומים של כזב משכנע.

אני לא קם נגד ולא מזלזל באף אחד, אני רק מחזיר אותך למציאות.

אין לך דרך רוחנית להוכיח שאלוהים לא קיים אתה לא תוכל להוכיח לעולם רוחנית שהוא קיים או לא, אתה צריך אמונה, זה שאין לך אמונה לא נותן לך את הזכות לקבוע בשביל אנשים אחרים מהיא האמת ומה לא.

-אני לא חושב שאתה קראת את כל הדיון הזה מתחילתו ועד סופו הנוכחי, יש כאן עשרות דעות שונות ויש כאן גם מאמינים באבולוציה אשר אומרים שבנוסף לידע שרכשו באונובירסטיה, אין להם דעה קבועה בנושא כי לעולם לא יוכלו להוכיח אם קיים האל או לא, לכן מלכתחילה הם לא פוסלים כלום, כמוך, אלא פשוט אומרים שבידיהם תאורייה אחרת לעצמם קיומנו כפי שאנחנו.

אף אחד לא אמר ואף אחד גם לא יוכל להצהיר שהתאוריה הזאת (שאתה במקרה מאמין בה) היא הנכונה והאמיתית.

לא, אי אפשר להוכיח.

אם כמה שהיא פונה ל"אליטה" של ישראל (ושל העולם שלנו),הלא הם המשכילים והזקופים אשר לא מכבודם להאמין בבורא עולם, כי זאת אמונה של נחותים.

אני רואה את רוני בתור בחור צנוע ששב ומגיב לכל דבר שאתה או השותפים לדעותיך רושמים לו.

אתה לא יכול להגיב בצביעות.

ולפני שאתה מגיב ומבקש ממני לתת לך "אתגר" אחר או טענה נגדית למען הפריך את טענותיך, חשוב לי שתדע.

אני לא בא להלחם בך, ולא בא לשחק איתך משחקי כוחות, זה לא C&C 3 פה וגם לא משחק שחמט.

אני נתתי כאן מספיק הוחכות פשוטות מאין כמוהן, המעידות על אלמנט התכנון הגלוי לעין בגוף האדם.

ולא התכוונתי רק לבני אדם, התכוונתי לכל היצורים, כי לפי האמונה שלי, ושל עוד 4 מליארד אנשים אחרים, להכל אחראי האל היחיד, אלוהי ישראל, אללה, האל.

הוא אחראי לצמחית שיער באופן שווה בשני בתי השחי של האדם.

הוא מיקם לנו את שערות הערווה וקבע את מהירות גדילתם (מי שיעמוד בשרותים ערום יבין על מה אני מדבר - כן כן, כמה שזה נשמע משעשע ומעלה חיוך, זאת הדוגמה הטובה ביותר)

הוא האחראי למקם לנו את שני פסי השיער הנקראים "גבות" מעל שני עינינו.

הוא האחראי על תכנון גוף האדם, הכלי המדוייק הזה שהופך תשלובת של מיץ גזר, מיץ סלק, מיץ תפוזים,סחוג ירוק,צ'אטני כוסברה וחמאת בוטנים לנוזל זרע לבן ללא זכר לצבעי תשלובת זו שהוכנסה לגוף למענו.

והרשימה לא נגמרת.

הוא היחיד ואין שני לו - זאת האמונה שלי.

ולא אמרתי לך שהוא אחראי למתי ירד גשם ומתי לא, הוא נתן לנו את הכוכב הזה, נתן לנו תנאים מושלמים למחייה, נופים בצבעים (וגם בכוכבים אחרים) שונים (צמחייה ירוקה,חול צהוב,שלג לבן), מישהו רצה שהצמחייה תהייה ירוקה ולא כחולה, נכון שיש כלורופיל וחומרים שאנחנו גילינו, אבל עצם גילויים לא אומר שזו אבולוציה, פשוט כך תכנן אותנו האל, כי כאלו אנחנו - חוקרים ומתקדמים אלהה, מילים לעוזיות מלהיטות לא מחייבות אותנו לשכוח אותו, או להתנגד להגיון שבקיומו, וגם לא אוניברסיטאות.

מי שמאמין באל היחיד יודע שהוא צריך לשמור על עצמו ועל הכוכב הזה, בין אדם לחברו נשמור על הכבוד בעזרת שינון והקפדה על עשרת הדברות, וכך בין האדם לבוראו.

האתאיסטים, כמו שלי יצא להכיר אותם הם מחוסרי גבולות בעשיית רשע, כי אין להם חוק של מעלה, אין להם יראות שמיים, להפך, אצלהם רק החזק שורד ואת החלשים צריך להעלים\לנדות, אצלהם רשע הוא עניין שבשגרה, אם מישהו קצת שמן\מכוער\מגושם\לא חברותי בשבילהם הם יעשו הכל כדי למרר את חיוו, כי ברגע שאין תורה, אין משמעת, וכשאין משמעת האדם הוא לא פחות גרוע מבעל חיים.

וזה מבלי לעשות הכללות, זה ציון עובדה.

היהדות, ושאר הדתות קמות כאחת נגד הדבר הזה ומתנגדת לו באפס סובלנות - אך זאת סתם עוד סיבה לא קשורה למה אני בוחר להאמין באלוהים, אשר הביא תורה לאנושות שעד אז התהנהגה כמו שאר החיות ולא כמו בן אדם חביב צנוע וחייכן.

הבהרה: אם מישהו נעלב מדברי אני מתנצל, לא היתה כוונה לפגוע או להעליב ולעולם לא תהייה כוונה כזו.

פורסם

הוא אחראי לצמחית שיער באופן שווה בשני בתי השחי של האדם.

לא נכון,אצלי לדוגמא בייד הדומינטית יש יותר

הוא מיקם לנו את שערות הערווה וקבע את מהירות גדילתם (מי שיעמוד בשרותים ערום יבין על מה אני מדבר - כן כן, כמה שזה נשמע משעשע ומעלה חיוך, זאת הדוגמה הטובה ביותר)

שוב פעם,יש לנו שיער על כל הגוף,הוא גדל בצורה מהירה רק במקומות שצריכים אותו

הוא האחראי למקם לנו את שני פסי השיער הנקראים "גבות" מעל שני עינינו.

או שאולי זו האבולוציה?

הגבות נמצאות על מנת לספוג את זיעת המצח כדי שלא תכנס לעיניים,דבר זה לא תמיד עובד כראוי

הוא האחראי על תכנון גוף האדם, הכלי המדוייק הזה שהופך תשלובת של מיץ גזר, מיץ סלק, מיץ תפוזים,סחוג ירוק,צ'אטני כוסברה וחמאת בוטנים לנוזל זרע לבן ללא זכר לצבעי תשלובת זו שהוכנסה לגוף למענו.

הכלי המדוייק הזה גם עושה לא מעט טעויות,למה אנו מקיאים?-מנגנון הגנה של הגוף,אם לא הייה עושה טעות לא היה צורך במנגנון הגנה זה.

והרשימה לא נגמרת.

הוא היחיד ואין שני לו - זאת האמונה שלי.

אתה לא יודע כמה שאני שמח לראות את המשפט הזה בסוף ההודעה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים