עבור לתוכן

Linux VS others

Featured Replies

פורסם

לינוקס למשתמש הפשוט יכול לעשות את כימאת כל הדברים שהוא צריך

נכון הוא לא מתאים לגימר כי רוב המשחקים לא יוצאים אליו

אבל מעבר לזה משתמש פשוט לא חייב MS אופיס או פוטושופ -הרוב עושים מסמכים מאוד פשוטים ועריכות תמונה מאוד פשוטים שGIMP ואופן אופיס יהיו להם מעל ומעבר

אני אומנם משתמש היום בWIN7 -אבל אני גימר

ניסיתי OSX וניסיתי הפצות לינוקס-למשתמש הפשוט היום אחרי קצת למידה (בהפצות ידידותיות ) החווית משתמש מאוד מאוד דומה

בנוגע לWINXP -היא גרועה להיום ואני יודע כי לאחרונה החלפתי ארד דיסק והתקנתי מי XP עד לWIN7

עוד אפשר ליסתדר עם WINXP -אבל רק אחרי עדכונים להמון דברים ולהתקין הרבה תוכנות צד שלישי

וזה מה שאני אוהב בהפצות לינוקס -אתה יכול לבחור תוכנות בהתחלה

ויסטה וWIN7 שיפרו מאוד הרבה דברים

אבל עדין חיבים להתקין הרבה תוכנות אחרי ההתקנה

• תגובות 309
  • צפיות 118k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני אוכל סרטים חזקים עם ה-HD6950 שלי בג'נטו ובארצ'.

דווקא באובנטו הכל מוגדר כמו שצריך.. אבל חבל שאי אפשר להתקין מערכת יותר נורמלית בגלל החוסר תמיכה הזו.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לינוקס למשתמש הפשוט יכול לעשות את כימאת כל הדברים שהוא צריך

אני כל כך אוהב את הטענה הזאת - "לינוקס מספיקה למשתמש הפשוט". אבל למה לעצור בלינוקס? הרי משתמש פשוט בכלל לא צריך מחשב. בשביל מה הוא צריך אינטרנט? כדי לקרוא YNET? ממילא יש מהדורת חדשות כל יום ב-20:00 ויש מבזקים כל שעה ברדיו. לשלוח אימיילים לחברים? אפשר להסתפק במכתבים וסמסים. פייסבוק? סתם בזבוז זמן.

לעבוד בבית עם לינוקס זה כמו לנסוע בכרכרת סוסים כשכולם מסביבך נוסעים במכוניות היברידיות - זה עובד, רוב הזמן אתה מגיע ממקום למקום. זה לוקח הרבה יותר זמן, אתה מגיע מזיע ומסריח (כי אין מזגן), אתה צריך לנקות חרא מהפרסות של הסוס לפני כל "נסיעה" - אבל היי, אתה משתמש פשוט, למה שתצטרך יותר מזה? חוץ מזה, כשאתה בחווה אתה מסתדר עם הסוס שלך הרבה יותר טוב מכל רכב.

ואם לא באלי לשלם כ"כ הרבה על מערכת הפעלה רק כדי להיות כמו כולם?

המהפכה של לינוקס לא תקרה בגלל אנשים שהתרגלו...אבל חוץ מזה אין סיבה.

אתה גם קונה בגדים כדי להיות כמו כולם? למה שלא תלך ערום ברחוב? זה הרבה יותר זול ואפילו נעים בקיץ. אנשים "משלמים כל כך הרבה" על Windows (ממש הון עתק, פחות מ-400 ש"ח אם אתה קונה אותה עם המחשב, ואם אתה סטודנט למשל אז אתה בכלל מקבל אותה חינם) כי הם רוצים להיות מסוגלים לעשות עם המחשב שלהם כל מה שהם רוצים, ישר מהקופסא, ובלחיצת עכבר בודדת - Windows עושה את זה, ועושה את זה טוב. למעשה, היא תמיד עשתה את זה טוב. לפעמים יותר טוב, לפעמים פחות טוב, אבל לינוקס לא התקרבה אפילו לעשירית מהיכולות ש-Windows מציעה למשתמש הביתי. המהפכה של לינוקס לא תקרה (ממש מצחיק אותי שעדיין מדברים על "המהפכה של לינוקס", שמעתי את הביטוי הזה עוד לפני 10 שנים וגם אז היה ברור שזה לא יקרה לעולם) ממש לא בגלל שאנשים התרגלו - המציאות מוכיחה שהדור הנוכחי מסתגל מאוד מהר לשינויים טכנולוגיים. אם אמא שלי יכולה לתפעל אייפון, תהיה בטוח שהיא תסתדר מצוין גם עם אובונטו - אלא שגם בתסריט הטוב ביותר של אפס בעיות תאימות, אובונטו היא מערכת הרבה יותר פרימיטיבית מ-Windows. הרבה יותר.

אני עובד בסביבת לינוקס כבר קרוב ל-4 שנים - יש למערכת הזאת יתרון אחד ויחיד והוא היכולת להפשיט אותה מכל מה שלא נחוץ לשימוש הספציפי שלך. זה מאפשר לבנות על גביה מגוון עצום של שרתים אמינים ונוחים לתחזוק (כי יש לך גישה ללב המערכת ממש).

היום שלי מתחיל בזה שאני פותח את מחשב ה-Windows שלי ומתחבר ב-VNC לתחנת הלינוקס שעליה אני עובד. אלא שלתחנה הזו יש שימוש מאוד מאוד ספציפי, ולכל שאר הפעולות שאני צריך לעשות בעבודה - אני *סוגר* את ה-VNC ועובד בסביבת Windows. זה נכון כמובן לא רק לגביי, אלא לגבי כל חברות ההייטק היום - לינוקס היא מערכת טובה לשרתים, אבל היא ממש לא יכולה להיות כלי לעבודה יומ-יומית, שלא לדבר על מערכת למשתמשים ביתיים.

פורסם

אני כל כך אוהב את הטענה הזאת - "לינוקס מספיקה למשתמש הפשוט". אבל למה לעצור בלינוקס? הרי משתמש פשוט בכלל לא צריך מחשב. בשביל מה הוא צריך אינטרנט? כדי לקרוא YNET? ממילא יש מהדורת חדשות כל יום ב-20:00 ויש מבזקים כל שעה ברדיו. לשלוח אימיילים לחברים? אפשר להסתפק במכתבים וסמסים. פייסבוק? סתם בזבוז זמן.

לעבוד בבית עם לינוקס זה כמו לנסוע בכרכרת סוסים כשכולם מסביבך נוסעים במכוניות היברידיות - זה עובד, רוב הזמן אתה מגיע ממקום למקום. זה לוקח הרבה יותר זמן, אתה מגיע מזיע ומסריח (כי אין מזגן), אתה צריך לנקות חרא מהפרסות של הסוס לפני כל "נסיעה" - אבל היי, אתה משתמש פשוט, למה שתצטרך יותר מזה? חוץ מזה, כשאתה בחווה אתה מסתדר עם הסוס שלך הרבה יותר טוב מכל רכב.

לא יודע איזה הפצות ניסיתה אבל יש היום הפצות יותר ידידותיות מWIN7

וקל מאוד לילמוד את השימוש הבסיסי בהן

לינוקס היא לא החידה כל הפצה והדברים שלה

יש הפצות "כבדות" ויש כאלו שמאוד מזכירות את OSX וWIN7 ואפילו שרות הורדות לתוכנות ודריברים שמתקין לבד תוכנה שאתה מוריד דרכו

מה גם שהרבה דברים מגעים מובנה בהתקנה

פורסם

אם אתה מתכוון בידידותי זה שאתה יכול להכניס DVD להתקין ולהפעיל Firefox בלי שום בעיה כן, אבל שם זה נגמר. אין הפצת ליוקס יחידה שעוברת את מבחן המציאות בכל הנוגע לשימוש יום יומי, ביתי או משרדי, וכל פעם שאני רואה איש "הייטק" שמריץ Office מVM ולוקח לו 10 דקות לפתוח אאוטלוק אני חושב לעצמי כמה כסף החברה שלו מפסידה על כל השעות שהוא מבזבז בלפתוח מיילים כל חודש(וכן יש תחלופות, אבל בהצלחה לסנכרן Evolution Mail כאשר אין OWA או כאשר יש דרישה ל2Factor Auth לחיבור).

לינוקס עובד אחלה כאשר אתה לא משתמש בשום דבר מלבד הדפדפן, וזה לא הופך את זה למערכת ביתית, או ידידותית למשתמש זה רק מראה על זה שגם ההפצות הכי "מפלצתיות" שחברות כמו נובל רדהט וCanonical משקיעות בהן מיליונים בפיתוח(ומי שחושב שיש היום הפצה גדולה של לינוקס שאין לה כמה מאות מתכנים במשרה מלאה שמקבלים הרבה מאוד כסף על עבודתם פשוט חי בסרט) מסוגלות להיות מערכות נישה בלבד, ולא משנה אם זה שרת או טרמינל אינטרנטי, היא עדיין לא מערכת הפעלה לשימוש רחב, וכן גם אם רק בגלל שאנחנו חיים בעולם שללא תוכנות שיש רק לחלונות שאין להם שום אלטרנטיבה.

פורסם

אתם ממש מדברים שטויות.

מה צריך במחשב שאתה קורה לזה "לא מתאימה"?

רמת הפיתוח דרך לינוקס מאוד נוחה (מפתח עם Ecilpse ב-PHP).

יש לי firefox.

יש לי אפשרות להכניס USB בקלות.

כל פרוטקול שרק מתחשק לי, אני משתמש שמה (torrent, emule, ftp, ssh, etc..)

סרטים נראים מאוד מצויין אצלי (full hd 1080p).

אז מה חסר?

בבקשה תפרט מה חסר לך בלינוקס !

פורסם

לא יודע איזה הפצות ניסיתה אבל יש היום הפצות יותר ידידותיות מWIN7

וקל מאוד לילמוד את השימוש הבסיסי בהן

לינוקס היא לא החידה כל הפצה והדברים שלה

מה זה קשור? אמרתי איפשהו שזה לא ידידותי? הנה, אני אצטט בשבילך את החלק הרלוונטי מההודעה (הלא כל כך ארוכה) שלי:

אם אמא שלי יכולה לתפעל אייפון, תהיה בטוח שהיא תסתדר מצוין גם עם אובונטו - אלא שגם בתסריט הטוב ביותר של אפס בעיות תאימות, אובונטו היא מערכת הרבה יותר פרימיטיבית מ-Windows. הרבה יותר.

לא אמרתי שהיא לא ידידותית במובן ה-GUI שלה, אלא בכך שהיא פרימיטיבית.

רמת הפיתוח דרך לינוקס מאוד נוחה (מפתח עם Ecilpse ב-PHP).

יש לי firefox.

יש לי אפשרות להכניס USB בקלות.

כל פרוטקול שרק מתחשק לי, אני משתמש שמה (torrent, emule, ftp, ssh, etc..)

סרטים נראים מאוד מצויין אצלי (full hd 1080p).

יא אללה! אתה ממש מפתה אותי לעבור ללינוקס - סוף סוף אני אוכל להתקין firefox ולהשתמש ב-USB בקלות!

זה כל כך עצוב שאתה מציין שיש לך את כל האפשרויות הנהדרות האלו... עכשיו תתקין אופיס :)

פורסם

אישית אני לא משתמש באופיס, אבל גם פה יש את האופיס המוצלח.

אם אני רוצה לכתוב מסמכים, אני משתמש ב-DOCS של גוגל. שירות ענן.

מה עוד חסר לך בלינוקס?

פורסם

אני לא משתמש באאוטלוק :nixweiss:

באמת שבזמן שאני לומד לא חסר לי כלום באובונטו והיא הרבה יותר נוחה לי מווינדוס.

פורסם

אם אתה מתכוון בידידותי זה שאתה יכול להכניס DVD להתקין ולהפעיל Firefox בלי שום בעיה כן, אבל שם זה נגמר. אין הפצת ליוקס יחידה שעוברת את מבחן המציאות בכל הנוגע לשימוש יום יומי, ביתי או משרדי, וכל פעם שאני רואה איש "הייטק" שמריץ Office מVM ולוקח לו 10 דקות לפתוח אאוטלוק אני חושב לעצמי כמה כסף החברה שלו מפסידה על כל השעות שהוא מבזבז בלפתוח מיילים כל חודש(וכן יש תחלופות, אבל בהצלחה לסנכרן Evolution Mail כאשר אין OWA או כאשר יש דרישה ל2Factor Auth לחיבור).

לינוקס עובד אחלה כאשר אתה לא משתמש בשום דבר מלבד הדפדפן, וזה לא הופך את זה למערכת ביתית, או ידידותית למשתמש זה רק מראה על זה שגם ההפצות הכי "מפלצתיות" שחברות כמו נובל רדהט וCanonical משקיעות בהן מיליונים בפיתוח(ומי שחושב שיש היום הפצה גדולה של לינוקס שאין לה כמה מאות מתכנים במשרה מלאה שמקבלים הרבה מאוד כסף על עבודתם פשוט חי בסרט) מסוגלות להיות מערכות נישה בלבד, ולא משנה אם זה שרת או טרמינל אינטרנטי, היא עדיין לא מערכת הפעלה לשימוש רחב, וכן גם אם רק בגלל שאנחנו חיים בעולם שללא תוכנות שיש רק לחלונות שאין להם שום אלטרנטיבה.

אני חושב שאתה טועה

זה לא רק DVD -זה בכלל סרטים מוזיקה תמונות

דפדפן

עריכת מסמכים (לא לעבודה או לחלק ממוסדות החינוך\ממשלה )

עריכת תמונות (לא מיקצוענית אבל מספיקה בהחלט לחובבים )

ביטורנט -אימיול -עברת קבצים לסלולר

אפילו הרצת אמולטורים מסוימים ומשחקי פלאש מסוימים

סך הכל מערכת חביבה מאוד

לי חסר רק משחקים גדולים בה ובגלל זה אני לא משתמש בה

פורסם

זה הדבר המעצבן.

רק חסר לי משחקים.. אני כבר שבועיים לא משחק במשחקים, רק בגלל שאין לי כח לעבור לווינדוז (יש פה בונוס)

פורסם

אישית אני לא משתמש באופיס, אבל גם פה יש את האופיס המוצלח.

אם אני רוצה לכתוב מסמכים, אני משתמש ב-DOCS של גוגל. שירות ענן.

מה עוד חסר לך בלינוקס?

אני הוזה, או שהתכוונת לכתוב אופן אופיס ו"מוצלח" באותו משפט?

פורסם

ומה יש לך בוינדוס שאין כאן ? משחקים ? תוכנה סגורה פה או שם ?

זה דברים שפשוט לא מעניינים חלק מהמשתמשים (אלה שלא משחקים / שמשחקים בקונסולה למשל). יש גם הרבה כאלה שכן מחזיקים וינדוס (בדואל בוט או במונה וירטואלית) לדברים האלה ספציפית, ומשתמשים בלינוקס לכל היתר

אני למשל לא משתמש בוינדוס ממשהוא כמו 2005 (אני כן נוגע בגרסאות שונות של וינדוס בתור מי שמתקן מחשבים, וכל פעם בהלם מחדש איזה מערכת הפעלה מסובכת להפעלה וגרועה היא)

אופן אופיס (היום LibreOffice) נותנת את רוב הפיצ'רים שמשתמש אופיס ממוצע רוצה. אם לא, יש גם תוכנות כמו TEX

אני מסתדר לגמרי אם LibreOffice ו Koffice

פורסם

התוכנה הסגורה הזאת היא הסיבה למה מעולם לא תעבור ללינוקס, בכל משרד היום יש לפחות אפליקציה אחת חיונית לעבודה שתדרוש חלונות.

אי אפשר לעבוד עם אופן אופיס, לא בכתיבת מסמכים כמו שצריך - אי אפשר לערוך מסמך נורמאלי להדפסה, ואני מדבר על לערוך לא לכתוב, את זה אני יכול לעשות גם בvi, בנוסף כמובן אין אקסל עם מאקרו מה שאומר שלשימושים פיננסיים, עיבוד נתונים ושות' לא ניתן להשתמש בspread sheet של אופן אופיס\ליברה\מוחמד בכרי\וואטאבר וכמובן שאין פרוג'קט, וויזיו, ושאר הירקות. כמובן שלא נזכיר את אאוטלוק שהיום אפילו אין קליינט של לוטוס עדכני ללינוקס למרות שהוא בנוי היום בעיקר על פלטפורמות הפרודוקטיביטי של גוגל.

וד'א כל אותם אנשים שמחזיקים ווינדוס במכונה ווירטואלית ולא ההיפך הם אידיוטים פלצנים ואיודה לא פחות.

פורסם

אף על פי שאני מסמפט מעל ומעבר את לינוקס ואת הפצותיה השונות, לינוקס עדיין לוקה בחסר, ובגדול.

כבר אמרו די...

כך או כך חשבתי לצרף הרצאה בנושא Why Linux Sucks...(אני יודע ש-11010010110 כבר צפה בה)

אז למי שמעוניין, צפייה מהנה. (אחלה הרצאה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים