עבור לתוכן

שמו של K8L נחשף- Altair מידע חדש בעמ4 ו9 !

Featured Replies

פורסם

תרשה לי לחלוק עליך

אני חושב שיש עוד המון מקום ל-AMD להשתפר (ולא רק בליטוגרפיה) אלא בטכנולוגיה בכלל.

אני דווקא חושב שאינטל עוד מעט תגיע לקצה גבול היכולת שלה. הרי אי אפשר להגדיל בלי סוף את ה-CACHE,שזה אחד המפתחות העיקריים להצלחה של CONROE.

לא סתם אינטל תעבור בשנה הבאה לליטוגרפיה של 45NM, וזאת בכדי להכין מעבד NATIVE QUAD CORE ולא כמו KENTSFIELD הקרוב. המעבר ללטיוגרפיה הזו הוא הכרחי בשבילה על מנת שהיא תוכל להכניס 4 ליבות על פיסה אחת בד בבד עם CACHE גדול מאוד והכל כדי לחפות על ה-FSB שלה.

מאידך AMD יכולה לדחוף 4 ליבות בליטוגרפיה של 65NM, מה שמאפשר לה מרחב נשימה.

עד כמה אתה חושב שאפשר יהיה להקטין את תהליך הייצור? מתישהו אינטל תתקע במחסום ולא תוכל לדחוף עוד ליבות ולהגדיל עוד את ה-CACHE.

חוצמזה שיש לי תחושה ש-DAAMIT מכינים לנו משהו מטורף

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34910

חח... מצחיק שבסוף אתה חוזר על הדברים שלי מחזק את הטענות שלי, כבר כתבתי ממזמן ניפוח קאש ומעבר ל-45 ננו יתן לאינטל עוד קצת נשימה ולא יותר מיזה!

בעוד ל-AMD יש המון מקום לצמוח, כי AMD הכניסה למעבדי X86 טכנולוגיות שקיימות במעבדי SPARC של SUN ו-POWER של IBM.

• תגובות 148
  • צפיות 10.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

כן, אבל מה עם שאר השטויות שכתבת?

(למשל שכל האתרים משקרים בקשר לביצועים של הקונרו, חוץ מאתר סיני אחד כמובן)

פורסם

:) כן לכאורה זה נראה כאילו אני סותר את עצמי מצד אחד אני "מגונן" על AMD מצד שני אני כותב לך שאתה פאנט

אבל שים לב מה ש-OMRIJ. זה פשוט שאחרי כמה זמן קצת נסחפת עם הקו המגונן על AMD וזה כבר איבד את הטעם הטוב.

LIPA - לא התכוונתי שרק ה-CACHE הוא הגורם העיקרי,אבל שים לב שהקונרוים עם קאש של 4 הם אלו שמנצחים את מעבדי AMD. כמובן שגם הליבות של הקונרוים הן הרבה הרבה הרבה יותר טובות מהפנטיום.

דבר אחד נורא מעניין אותי אבל,לפי דעתי נפתח כאן משחק חדש שעד היום לא בדיוק שיחק תפקיד. בלינק למעלה שנתתי,הייתי רוצה לדעת מה דעתכם.

פורסם

כן, אבל מה עם שאר השטויות שכתבת?

(למשל שכל האתרים משקרעם בקשר לביצועים של הקונרו, חוץ מאתר סיני אחד כמובן)

עומרי הבעיה באתרים האלו לעומת הסיני שברוב המבחנים לוקחים את הדגמים החזקים של המעבד, באתר של תום אין בכלל את דגם ה- e6400 e6300 למה?

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/page12.html#games

:nixweiss:

פורסם

AMD עוד תשתפר

חשוב לזכור שאינטל הרבה יותר ותיקה בתחום המעבדים

פורסם

חח... מצחיק שבסוף אתה חוזר על הדברים שלי מחזק את הטענות שלי, כבר כתבתי ממזמן ניפוח קאש ומעבר ל-45 ננו יתן לאינטל עוד קצת נשימה ולא יותר מיזה!

בעוד ל-AMD יש המון מקום לצמוח, כי AMD הכניסה למעבדי X86 טכנולוגיות שקיימות במעבדי SPARC של SUN ו-POWER של IBM.

אפשר לדעת בדיוק אלו טכנולוגיות אלו?

א. אין כאלו. תפסיק לזרוע FUD.

ב.SPARC הוא מעבד חלש אחת הסיבות ש SUN דוחפת את האופטרון יותר חזק מכל חברה אחרת בקו המוצרים שלה.

ב. הגרסה של ה POWER למחשבי שלוחן (PPC970 במקינטושים) נזרק על ידי אפל לטובת מעבדים של אינטל שחזקים ממנו.

אורי, AMD חברה חזקה ובעל פוטנציאל אדיר לצמיחה. היא כל הזמן מגדילה את תקציבי הפיתוח שלה ומעסיקה יותר צוותי תכנון (5 עכשיו)

והיא בהחלט עשתה כמה צעדים מבריקים מול אינטל כמו ה x86-64 ה- ccHT והפתיחה של סטנדרט ה HT וה ccHT לצד שלישי שנותן לפלטפורמה

שלה לסברברים ותחנות עבודה יתרון גדול על אינטל בהסתכלות קדימה.

עם זאת נראה שדווקא בשוק הדסקטופ אינטל צפויה להישאר חזקה. גם אם K8L יצא ברבעון השני של השנה הוא עדיין בגרסת ה 4 ליבות בגודל של

283mm sq - לצורך העניין גדול יותר מה-FX והאופטרונים של היום (220mm). מעבדים אלו מתומחרים גבוהה ולא סביר שיהיה ניתן לתמחר אותם תחרותית

לאינטל כי מעבד yorkfiled בליטוגרפיה של 45nm יהיה כנראה בגודל של 140-180mm כלומר גודל תחרותי עם כפול ליבה של AMD היום.

אם באמת אינטל יוציאו מוצרי 45nm ב Q3 - שאגב אני לא חושב שזה יקרה - אז ל AMD תיהיה בעיה גדולה מאוד כי המעבר שלהם ל 45nm יהיה כמעט שנה אחרי.

בעניין הביצועים אני חושב שאנחנו רחוקים מלענות על השאלה הזאת.

אבל אפילו האנשים האופטיימים ביותר (אנשים רציניים שמהנדסים בתעשייה ולא פאן-באויים כמוך) לא מצפים ליתרון גדול (יותר מ-20%) בביצועי K8L מול C2D וה- C2Q. אומרים שהוא יהיה תחרותי וזה יהיה תלוי ביישום.

פורסם

עומרי הבעיה באתרים האלו לעומת הסיני שברוב המבחנים לוקחים את הדגמים החזקים של המעבד, באתר של תום אין בכלל את דגם ה- e6400 e6300 למה?

http://www.tomshardware.com/2006/07/14/core2_duo_knocks_out_athlon_64/page12.html#games

Tom's Hardware Guide CPU Charts: The Bible In CPU Comparison

פורסם

AMD לא עסקה בתכנון מעבדים מהתחלה.

המעבד הראשון שהיה תכנון של AMD היה ה K5 שיצא בשנת 1995.

לפני זה AMD פשוט יצרה שכפולים של מעבדי אינטל (ברשיון).

פורסם

שהיא בעצמה ייצרה בשביל IBM לפי תכנונים של האחרונה

פורסם

שמת לב שבביקורת שהבאת, אין גם דגם של AMD מתחת ל-4800? ::)

פורסם

שמת לב שבביקורת שהבאת, אין גם דגם של AMD מתחת ל-4800? ::)

כבר כתבתי שהם בוחרים רק את המעבדים החזקים מדוע?

פורסם
  • מחבר

למה אתה מסתכל על הביקורת של האתר הספציפי הזה שכל הרשת מוצפת בביקורות??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים