מסכי מחשב
מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות
15,867 דיונים בפורום זה
-
פרמטרים חשובים של מסכי מחשב מודרניים וטיפים לרכישה מדריך זה יסקור את הפרמטרים העיקריים שמאפיינים מסכי מחשב מודרניים. לכשעצמו, המדריך לא נועד לתת מענה לשאלה "איזה מסך מתאים לי?", אלא להבהיר את המושגים המרכזיים, ולספק לקוראים כלים להכריע בעצמם, לפי דרישותיהם. למידע מקיף יותר ולדיונים על דגמים ספציפיים הנכם מוזמנים לפתוח דיון ולשאול את כל השאלות שברצונכם לשאול. פרמטרים בסיסיים גודל: נמדד באינצ'ים ומציין את אורך האלכסון. בשוק הרחב קיימים מסכי מחשב בגדלים שנעים בין "19 ל"30. יש גם גדולים יותר, אך מרבית המסכים בגודל "32 ומעלה הם טלוויזיות (על ההבדל קצת בהמשך). הגדלים הנפוצים הם "21.5 עד "27. רזולוציה: מציינת את מספר הפיקסלים במטריצה של המסך. ככל שהרזולוציה גבוהה יו…
-
-
- 27 תגובות
- 69k צפיות
- 4 followers
-
-
ברוכים הבאים לפורום מסכי מחשב! פורום זה הוא המקום לכל שאלה, תהייה, בקשה והמלצה שנוגעת למסכי מחשב. למרות שניתן לדון כאן גם על מסכי טלוויזיה (שלפעמים ההבדל ביניהם למסכי מחשב הוא קטן / קוסמטי), ייתכן שתוכלו לקבל עזרה ממוקדת יותר בענייני טלוייזיה בפורום קולנוע ביתי. בנוגע לדיוני המלצת רכישה: יש לרשום בכותרת הדיון פרטים עיקריים בנוגע לרכישה, כגון תקציב, גודל מבוקש והשימוש שייעשה במסך (לדוגמא: משחקים, עבודה משרדית, עריכת וידאו, עריכה גרפית וכו'). פרטים אלה יעזרו לנו לעזור לכם. אם מדובר בהתלבטות בין מספר דגמים, יש לציין אותם בכותרת. אם אתם מוסיפים קישור למסך מסוים - נא לציין בגוף ההודעה בצורה ברורה את שם המסך. זה מאוד עוזר לאחרים בעת חיפוש בפורו…
-
- 0 תגובות
- 19.7k צפיות
-
-
לאחרונה התרבו בפורום זה דיונים לגבי ניקוי מסכי LCD. ב-FAQ זה ננסה לתמצת את מרבית הכללים וההמלצות הנוגעים לעניין זה. המידע הוא לא בגדר של אמת מולחטת, אלא מבוסס על ניסיון אישי וכן המלצות שונות המפורסמות ע"י היצרנים או ברחבי הרשת. אלא אם נאמר אחרת, הדברים תקפים למסכי LCD שולחניים, מסכים של מחשבים ניידים וטלוויזיות LCD. עדכונים ותיקונים יתקבלו בברכה (נא לפנות בפרטי). ש: האם חייבים לנקות מסכי LCD? ת: להבדיל מרכיבי חומרה או חלקים מכניים, הצטברות אבק ולכלוך ככל הנראה לא תפגע בתפקוד המסך ולא תקצר את חייו. עם זאת, אבק רב, כתמים או מריחות על פאנל המסך פוגעים, מן הסתם באיכות התצוגה ובמראה האסתטי, ואלה סיבות טובות לנקות את המסך מידי פעם. ש: כל כמה זמן מומלץ לקנות מסך LCD? ת: אין פה…
-
- 0 תגובות
- 37.8k צפיות
- 1 follower
-
-
המטרה של הנושא הזה היא לרכז קישורים מעניינים בנושא מסכי LCD. אם למישהו יש הצעות לקישורים רלוונטיים נוספים, הוא מוזמן להציע אותם אליי בהודעה פרטית. מאמרים וביקורות תוצרת בית: המדריך השלם למסכי LCD - חלק א' וחלק ב' מסכי 22 אינץ' - המחירים צונחים, והאיכות? מסכי 22 אינץ' - מה נשתנה? DELL 2209WA - מדידות ונתונים טכניים 19 אינץ' שווים לכל נפש מסכי 19 אינץ' - המובחרים מסכי 20 אינץ' - חביבי הגרפיקאים 24 אינץ' של אושר - חלק א' וחלק ב' 28 אינץ' על שולחן העבודה שלכם (ה-VX2835wm של Viewsonic). ה-200W6MB של פיליפס - ביקורת Viewsonic VP930 vs VP930-3 - ביקורת הודעות נבחרות: מסך IPS מחברה לא מוכרת - שווה? (הדיון המרכזי) מכלול צבעים מורחב (מאת Bagheera), השפעה על דיוק הצבעים (מאת orlean…
-
- 0 תגובות
- 62.5k צפיות
-
-
זה אולי המסך המשתלם מסוגו כרגע ברשתות - 1079 עד 1059 ש"ח למסך 32 אינץ' (31.5), עם רזולוציית 2K (או 2560X1440), וריענון של יותר מ-60 הרץ (75). גם זמן תגובה של 4 מילישניות ותמיכה ב-FREESYNC על פניו מחיר נהדר לערכים האלה; במציאות זה לא מה שחשבתם... הפאנל נחות - מזכיר מסכים מלפני עשור; צפיה במרכז המסך (בתאורה נמוכה - הכרחית לקריאה) מראה שוליים כהים, כי הזווית גדולה יותר מכמה מעלות: סטיה של 3-4 מעלות שמאלה או ימינה מנקודת הצפיה, מכהה את התצוגה. חשבתי שכבר אין כאלה פאנלים, אבל כנראה שלנובו החליטה להיפטר מהמלאי (המסך יצא לשוק ב-2019), וכמו עם מוצרי משנה אחרים שלה (כמו סט מקלדת-עכבר), גם כאן היא הוסיפה את שמה למוצר נחות, וחבל. כמו כן, אין תוכנה ייעודית לשליטה בפרמטרים של ה…
-
- 3 תגובות
- 242 צפיות
- 3 followers
-
-
KSP מפרסמים שני מסכים: מסך מחשב Lenovo D27 40 FHD VA LED 27 FreeSync 67A3KAC6IS (ksp.co.il) מסך מחשב מקצועי Samsung F27T450FZM/R IPS 27 IPS צבע (ksp.co.il) מלבד הרמקולים המובנים ב-SAMSUNG, יש הבדלים מהותיים?
-
- 6 תגובות
- 633 צפיות
- 3 followers
-
-
תמיד חשבתי שככל שהאינצ' גדול ככה הכיתוב גדול יותר וככה הפריסה טובה יותר מסתבר שלא משנה כמה שאני עולה באינצים כרגע אני 37 הכיתוב נורא נורא קטן ואני נאלץ לעבוד ברזולוציה פח כדי לראות זאת אומרת כדי אני יוכל לעבוד ממרחק 2 מטר בשביל לגלוש באינטרנט כמה אינץ צריך ? 55 ? ברגע שאני מגדיל את הגופנים אז זה דופק את הפריסה של העמוד למשל אם הרזולוציה 1366*768 ואני מגדיל את הגופנים זה נראה כמו 1024*768 , אני משתגע כאילו האינטרנט לא בנוי לצפיה מרחוק בשכיבה הכול קטן לא משנה כמה אינץ אתה שם הכתב אותו כתב אותו גודל , בסרטים וטלויזיה גם 27 אינץ טוב לי אבל הכיתוב הכול קטן , אני כל הזמן משתמש ברזולוציה של 1024*768 כדי לראות נורמלי
-
- 2 תגובות
- 215 צפיות
- 3 followers
-
-
אני בערך 12 שעות ביום מנהל חברת סטארטאפ + מתכנת. מתלבט בין https://www.bug.co.il/brand/lg/curved/monitor/ultra/wide/ips/34inch/34gp63a/b לבין https://ksp.co.il/web/item/308122 מה כדאי ?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
יש מבצע בשופרסל מי שקונה מעל 200 שקל מקבל את הטלויזיה PALIT PT32HD ב 200 שקל פאנל LED , רזולוציה HD READY 1366*768 2 יציאות HDMI , 50-60HZ משהו מאוד סטנדרטי חשבתי גם אם המסך זבל זה כולה 200 שקל לא שווה לנסות ? יש לי כרגע מסך תושיבא 37 אינץ FULL HD LCD ריענון 50HZ הפאנל LED לא עדיף?
-
- 0 תגובות
- 285 צפיות
- 1 follower
-
-
עכשיו שהתחדשתי במחשב )תודה רבה ל A-10 על ההמלצות(, המסך הראשי שלי התחיל לקרטע. הופיעו לי פסים על מסך ה-IPS והם כרגע ברמת מטרד, אך יתכן שהבעיה תחמיר. אני עורך תמונות שאני מצלם וכיום השולחן שלי כולל מסך DELL IPS 23 אינץ’ ומסך טלויזיה 30 אינץ’ לשעבר שמשמש לסינון ראשוני של תמונות. אני מכייל את שני המסכים עם Spyder Pro 5 כדי לשמור על דיוק בצבעים ומשתמש בתוכנות עריכה כמו פוטושופ, Topaz Photo AI וDXO PhotoLab. שולחן העבודה הוא בעומק של 60 ס"מ וברוחב של 140 ס"מ. נראה לי שהגיע הזמן להתחדש במסך לעבודה מפורטת על התמונות והרבה זז בתחום מאז ש IPS היה השיא בתחום התקציב. אילו המלצות יש לכם למסך למטרות אלו בתקציב של עד 3000 ש"ח? אילו טכנולוגיות מסך כיום נותנות אופטימום בנושא של אחי…
-
- 3 תגובות
- 178 צפיות
- 2 followers
-
-
היי האם בטוח להזמין מסך מחשב מאמזון? מבחינת ביטוח, שינוע וכו….
-
- 1 תגובה
- 161 צפיות
- 2 followers
-
-
עד רזולוציה של 1360×768 רואים טוב ברור מעל זה למשל 1080P רואים ממש קטן בקושי רואים גם האפליקציות נפתחות ממש קטן הגדלה של גופן לא משפיע על אפליקציות , איך אנשים מסוגלים לצפות בכיתוב כל כך קטן ? אז אם 1080P זה כל כך קטן מה זה 2K 4K 8K צריך עיניים של נשר , אנשים קונים 1080P או 4K ושמים רזולוציה של HD READY מה הטעם ? הרזולוציות מתאימות בעיקר למשחקים אבל בעבודה יומיומית זה פשוט בלתי ניתן לעבודה הכול קטן
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
- 3 followers
-
-
המסך עולה 470 שקל שווה את הכסף ? רזולוציה : 1920-1080 FULL HD PPI 81.59 100HZ 1MS בהירות רק 250 צפיה מ 1.5-2.0 מטר , המטרה : גלישה / עריכה וידאו מדי פעם / משחקים מדי פעם
-
- 0 תגובות
- 144 צפיות
- 1 follower
-
-
אני גולש ומשחק במחשב ממרחק 1.5 עד 2 מטר אני מתלבט בין 1080P ל 2K אני לא גיימר כבד אני בעיקר משתמש בזה לגלישה ומשחקים מדי פעם אבל חשוב לי האיכות צפיה כי יש לי מסך גדול כרגע 37 אינץ והעיניים שלי ממש כואבות וזה גם מסך טלויזיה והוא חרא זה מתאים יותר לצפיה מרחוק , השאלה אם 27 אינץ יספיק ? כי ה 37 אינץ גומר לי את העיניים.
-
- 1 תגובה
- 251 צפיות
- 1 follower
-
-
היי. במסך מחשב שלא רואים בו טוב ב vga ורואים מצוין ב dvi .אם אחבר מתאם מ vga ל dvi אראה באיכות של dvi ? תודה למי שיודע.
-
- 4 תגובות
- 586 צפיות
- 3 followers
-
-
(השאלה הזו קשורה למסכים דרך קניה ומכירה שלהם; ולא מצאתי פורום מתאים יותר לשאול…) בעבר, אתר HWZone כלל מערכת מכירה, ה-TradeZone, שנמצאה כאן: https://hwzone.co.il/tradezone/ … אבל עכשיו בקישור הזה לא מוצאים דבר. האם ה’טרייד זון’ נסגר סופית? בתקלה זמנית? עבר למקום אחר?
-
- 2 תגובות
- 259 צפיות
- 3 followers
-
-
שאלה בנוגע לנתונים של הצבעים. האם כל הנתונים האלה רלוונטיים בו זמנים? או שהמסך תמיד מראה רק אחד מהם? כלומר נניח שאני עכשיו על srgb ואני צריך לשנות את ההגדרות כדי שזה יראה לי adobe לדוגמה? שאלה שניה - מה הנתון שאני צריך לחפש בכל אחד מהם כדי לקבל איכות צבעים טובה? לדוגמה, srgb, אני משער שפחות מ-100% זה לא טוב. האם צג עם 125% יציג איכות צבעים טובה יותר מצג עם 100%? ראיתי גם הרבה מסכים עם 99%. עד כמה ההבדל משמעותי בין 99% ל-100%?
-
- 10 תגובות
- 371 צפיות
- 2 followers
-
-
רוצה להתחדש במסך חדש, כיום יש לי dell U2717D. רוב הזמן כ 80% המסך משמש לעבודה משרדית עם אקסלים, 10% לעריכת תמונות (לא מקצועי, בתור תחביב) ועוד 10% למשחקים של ילד בן 7 (בעיקר פורטנייט). יש לי כרטיס מסך AMD 6700XT, וחשבתי על המסך Dell Alienware AW3423DW וראיתי גם מסך שנראה חדש יותר Acer Predator X34V. https://ksp.co.il/web/item/273237 https://ksp.co.il/web/item/299756 1. מבין שני המסכים, איזה מביניהם טוב יותר בהתאם לסוגי שימושים שלי? 2. אין לי ניסיון עם מסכים קעורים, האם זה נוח לסוג כזה של עבודה משרדית? 3. האם יש חלופות טובות יותר בהתאם לצרכים שלי באותו סדר גודל של מחיר פחות או יותר?
-
- 0 תגובות
- 242 צפיות
- 1 follower
-
-
מצאתי את שני אלו בחול: https://www.amazon.com/LG-39GS95QE-UltraGear-DisplayHDR-DisplayPort/dp/B0CV1VL18C/ref=ex_alt_wg_d?_encoding=UTF8&pf_rd_r=968BJK00JHS5APM5S8WR&pf_rd_p=4e1b46a8-daf9-4433-b97e-d6df97cf3699&pd_rd_i=B0CV1VL18C&pd_rd_w=NlQQf&pd_rd_wg=eB8PX&pd_rd_r=0802642c-3475-42e2-80f2-f753d09d9212&content-id=amzn1.sym.4e1b46a8-daf9-4433-b97e-d6df97cf3699&th=1 https://www.lg.com/us/monitors/lg-38wr85qc-w-ultrawide-monitor המחיר חצי מבארץ. השאלה אם יש אחריות והמשלוח קליל ? ובכללי אני חובב DELL אבל לא מצאתי מחיר פחות מ6000 שקל. יש רעיונות ?
-
- 0 תגובות
- 136 צפיות
- 1 follower
-
-
המלצה על מסך מחשב 4K לקומפוזיציה / 3D / עריכה אין הגבלה של כסף (ברור שיש אבל ….) גודל מ 32 ומעלה
-
- 0 תגובות
- 161 צפיות
- 1 follower
-
-
האם אפשר להזמין את המסך הזה ProArt Display PA32UCXR בארץ? לא מצאתי שום חנות שמוכרת..
-
- 1 תגובה
- 831 צפיות
- 2 followers
-
-
מחפש מסך מחשב לעבודות גרפיות (פוטושופ, פרימייר וכו') - לכן חשוב איכות הצבעים של המסך. אך גם משחקי sandbox (דוגמא cities skylines 2). קיום עובד עם מסך אחד Dell U2719D, וחסר לי המסך הנוסף לכן חושב להוסיף מסך תואם לזה שיש לי היום, או, לקנות מסך אחד 34'' רחב (יחס 21:09) של Dell. מגלישה באינטרנט חשבתי על מסך Dell U3425We. אשמח להמלצות למסכים אחרים (פחות מכיר את איכות התמונה חברות אחרות). התקציב שלי הוא 3.5-3.8 אלף. (כמובן שאשמח לפחות)
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, קיבלתי היום מסך מאמאזון (xg27acs) בידיעה שאצטרך מתאם חשמל. בדקתי שאין בעיה של מתח שכן כתוב על המסך שהוא מתאים ל-100-240W. ראיתי אמנם שהכבל של המסך הוא עם 3 פינים - שניים חדים ואחד עגול (הבנתי שזה נקרא type b בארה"ב). מחיפוש ברשת רוב המקומות מוכרים מתאמים של שני פינים בלבד. מישהו מכיר איזו רשת גדולה שמוכרת מתאם 3 פינים? או מקום אחר בחיפה? אני יודע שאפשר למצוא ב"עלי אקספרס" או בחנויות מסוימות במרכז אבל ייקח לזה לפחות כמה ימים להגיע ורציתי לקנות היום בבוקר או מחר בערב. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
נקנה כמסך יד שנייה. AOC 27" 27G2U5/BK - מחובר למחשב דרך DISPLAY PORT. שלושה שבועות עבד בסדר גמור. אחרי 3 שבועות הופיעו פסים. הפסים מופיעים שנייה אחרי כניסה לחלונות/עליית מערכת הפעלה. כלומר בהתחלה יש תמונה בסדר גמור. אחרי חצי שנייה - יש פסים. 1. ניסינו להחליף כבל 2. ניסינו להעביר יציאה בכרטיס מסך 3. ניסינו להעביר לחיבור כבל HDMI 4. ניסינו לחבר למחשב אחר. הופעה חוזרת על עצמה. - תמונה עולה בסדר בהתחלה - אחרי חצי שנייה שהתמונה בסדר - מופיעים הפסים. מצרף תמונות. אשמח לעזרה האם יש דרך לטפל? לתקן? או שאבוד? ץודה.
-
- 1 תגובה
- 307 צפיות
- 2 followers
-
-
סוג חדש של פאנלים בעלי רזולוציית 4K בתדר של 240Hz מסוג OLED מתחיל לעשות את דרכו למשתמשי הקצה הגבוה ובדקנו איזו חומרה ובאילו הגדרות בכלל תוכלו לממש קצב אדיר של 240 פריימים לשניה ברזולוציה כה גבוההלכתבה
-
- 0 תגובות
- 181 צפיות
- 1 follower
-