עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. פרמטרים חשובים של מסכי מחשב מודרניים וטיפים לרכישה מדריך זה יסקור את הפרמטרים העיקריים שמאפיינים מסכי מחשב מודרניים. לכשעצמו, המדריך לא נועד לתת מענה לשאלה "איזה מסך מתאים לי?", אלא להבהיר את המושגים המרכזיים, ולספק לקוראים כלים להכריע בעצמם, לפי דרישותיהם. למידע מקיף יותר ולדיונים על דגמים ספציפיים הנכם מוזמנים לפתוח דיון ולשאול את כל השאלות שברצונכם לשאול. פרמטרים בסיסיים גודל: נמדד באינצ'ים ומציין את אורך האלכסון. בשוק הרחב קיימים מסכי מחשב בגדלים שנעים בין "19 ל"30. יש גם גדולים יותר, אך מרבית המסכים בגודל "32 ומעלה הם טלוויזיות (על ההבדל קצת בהמשך). הגדלים הנפוצים הם "21.5 עד "27. רזולוציה: מציינת את מספר הפיקסלים במטריצה של המסך. ככל שהרזולוציה גבוהה יו…

2. ברוכים הבאים לפורום מסכי מחשב! פורום זה הוא המקום לכל שאלה, תהייה, בקשה והמלצה שנוגעת למסכי מחשב. למרות שניתן לדון כאן גם על מסכי טלוויזיה (שלפעמים ההבדל ביניהם למסכי מחשב הוא קטן / קוסמטי), ייתכן שתוכלו לקבל עזרה ממוקדת יותר בענייני טלוייזיה בפורום קולנוע ביתי. בנוגע לדיוני המלצת רכישה: יש לרשום בכותרת הדיון פרטים עיקריים בנוגע לרכישה, כגון תקציב, גודל מבוקש והשימוש שייעשה במסך (לדוגמא: משחקים, עבודה משרדית, עריכת וידאו, עריכה גרפית וכו'). פרטים אלה יעזרו לנו לעזור לכם. אם מדובר בהתלבטות בין מספר דגמים, יש לציין אותם בכותרת. אם אתם מוסיפים קישור למסך מסוים - נא לציין בגוף ההודעה בצורה ברורה את שם המסך. זה מאוד עוזר לאחרים בעת חיפוש בפורו…

• 0 תגובות
    • 19.7k צפיות
  3. Started by QttP,

לאחרונה התרבו בפורום זה דיונים לגבי ניקוי מסכי LCD. ב-FAQ זה ננסה לתמצת את מרבית הכללים וההמלצות הנוגעים לעניין זה. המידע הוא לא בגדר של אמת מולחטת, אלא מבוסס על ניסיון אישי וכן המלצות שונות המפורסמות ע"י היצרנים או ברחבי הרשת. אלא אם נאמר אחרת, הדברים תקפים למסכי LCD שולחניים, מסכים של מחשבים ניידים וטלוויזיות LCD. עדכונים ותיקונים יתקבלו בברכה (נא לפנות בפרטי). ש: האם חייבים לנקות מסכי LCD? ת: להבדיל מרכיבי חומרה או חלקים מכניים, הצטברות אבק ולכלוך ככל הנראה לא תפגע בתפקוד המסך ולא תקצר את חייו. עם זאת, אבק רב, כתמים או מריחות על פאנל המסך פוגעים, מן הסתם באיכות התצוגה ובמראה האסתטי, ואלה סיבות טובות לנקות את המסך מידי פעם. ש: כל כמה זמן מומלץ לקנות מסך LCD? ת: אין פה…

4. המטרה של הנושא הזה היא לרכז קישורים מעניינים בנושא מסכי LCD. אם למישהו יש הצעות לקישורים רלוונטיים נוספים, הוא מוזמן להציע אותם אליי בהודעה פרטית. מאמרים וביקורות תוצרת בית: המדריך השלם למסכי LCD - חלק א' וחלק ב' מסכי 22 אינץ' - המחירים צונחים, והאיכות? מסכי 22 אינץ' - מה נשתנה? DELL 2209WA - מדידות ונתונים טכניים 19 אינץ' שווים לכל נפש מסכי 19 אינץ' - המובחרים מסכי 20 אינץ' - חביבי הגרפיקאים 24 אינץ' של אושר - חלק א' וחלק ב' 28 אינץ' על שולחן העבודה שלכם (ה-VX2835wm של Viewsonic). ה-200W6MB של פיליפס - ביקורת Viewsonic VP930 vs VP930-3 - ביקורת הודעות נבחרות: מסך IPS מחברה לא מוכרת - שווה? (הדיון המרכזי) מכלול צבעים מורחב (מאת Bagheera)‏, השפעה על דיוק הצבעים (מאת orlean…

• 0 תגובות
    • 62.3k צפיות
  5. Started by Kobi Ohanna,

האם אפשר להזמין את המסך הזה ProArt Display PA32UCXR בארץ? לא מצאתי שום חנות שמוכרת..

6. Started by AmirS123,

מחפש מסך מחשב לעבודות גרפיות (פוטושופ, פרימייר וכו') - לכן חשוב איכות הצבעים של המסך. אך גם משחקי sandbox (דוגמא cities skylines 2). קיום עובד עם מסך אחד Dell U2719D, וחסר לי המסך הנוסף לכן חושב להוסיף מסך תואם לזה שיש לי היום, או, לקנות מסך אחד 34'' רחב (יחס 21:09) של Dell. מגלישה באינטרנט חשבתי על מסך Dell U3425We. אשמח להמלצות למסכים אחרים (פחות מכיר את איכות התמונה חברות אחרות). התקציב שלי הוא 3.5-3.8 אלף. (כמובן שאשמח לפחות)

7. Started by nirdekel1,

היי, קיבלתי היום מסך מאמאזון (xg27acs) בידיעה שאצטרך מתאם חשמל. בדקתי שאין בעיה של מתח שכן כתוב על המסך שהוא מתאים ל-100-240W. ראיתי אמנם שהכבל של המסך הוא עם 3 פינים - שניים חדים ואחד עגול (הבנתי שזה נקרא type b בארה"ב). מחיפוש ברשת רוב המקומות מוכרים מתאמים של שני פינים בלבד. מישהו מכיר איזו רשת גדולה שמוכרת מתאם 3 פינים? או מקום אחר בחיפה? אני יודע שאפשר למצוא ב"עלי אקספרס" או בחנויות מסוימות במרכז אבל ייקח לזה לפחות כמה ימים להגיע ורציתי לקנות היום בבוקר או מחר בערב. תודה מראש

8. נקנה כמסך יד שנייה. AOC 27" 27G2U5/BK - מחובר למחשב דרך DISPLAY PORT. שלושה שבועות עבד בסדר גמור. אחרי 3 שבועות הופיעו פסים. הפסים מופיעים שנייה אחרי כניסה לחלונות/עליית מערכת הפעלה. כלומר בהתחלה יש תמונה בסדר גמור. אחרי חצי שנייה - יש פסים. 1. ניסינו להחליף כבל 2. ניסינו להעביר יציאה בכרטיס מסך 3. ניסינו להעביר לחיבור כבל HDMI 4. ניסינו לחבר למחשב אחר. הופעה חוזרת על עצמה. - תמונה עולה בסדר בהתחלה - אחרי חצי שנייה שהתמונה בסדר - מופיעים הפסים. מצרף תמונות. אשמח לעזרה האם יש דרך לטפל? לתקן? או שאבוד? ץודה.

9. Started by lioryb,

KSP מפרסמים שני מסכים: מסך מחשב Lenovo D27 40 FHD VA LED 27 FreeSync 67A3KAC6IS (ksp.co.il) מסך מחשב מקצועי Samsung F27T450FZM/R IPS 27 IPS צבע (ksp.co.il) מלבד הרמקולים המובנים ב-SAMSUNG, יש הבדלים מהותיים?

10. סוג חדש של פאנלים בעלי רזולוציית 4K בתדר של 240Hz מסוג OLED מתחיל לעשות את דרכו למשתמשי הקצה הגבוה ובדקנו איזו חומרה ובאילו הגדרות בכלל תוכלו לממש קצב אדיר של 240 פריימים לשניה ברזולוציה כה גבוההלכתבה

11. אני בערך 12 שעות ביום מנהל חברת סטארטאפ + מתכנת. מתלבט בין https://www.bug.co.il/brand/lg/curved/monitor/ultra/wide/ips/34inch/34gp63a/b לבין https://ksp.co.il/web/item/308122 מה כדאי ?

12. Started by ilanb0,

אני צריך מסך שני לצפייה בגרפים ו/או בנתוני מסחר של מניות כשזה במקביל למידע שמוצג במסך הראשי. אז יש לי אפשרות לרכוש באתר פלייסטור את המסך Dell SE2722H Full HD ב-299 ש"ח (בתוספת נקודות כמובן שיש לי בשפע). כדאי? או שיש מסך אחר שיענה על הדרישות שאני יכול למצוא בסכום נמוך יותר?

13. הוא לא חדש בשוק אך ממשיך להוות את אחת הבחירות המעניינות עבור הגיימר שרוצה לשלם פחות עבור מסך גיימינג מתקדם - בדקנו את M27Q של GIGABYTE, מסך 27 אינצ' בעל תדר ריענון גבוהלכתבה

14. לקחנו לסיבוב מסך QD-OLED חדש מבית MSI בעל תדר ריענון גבוה במיוחד של 360Hz על מנת לראות כיצד סט התכונות שהוא מציע עומד בסטנדרטים המחמירים בשוקלכתבה

15. Started by galai198777,

שלום אני מחפש מסך מחשב 24 אינץ לגיימינג וסרטים ועריכה איזה מסך מומלץ?

16. Started by galai198777,

שלום אני צריך לקנות מסך מחשב 24 אינץ 4k לגיימינג וחיבור לזרוע מה מומלץ ? תקציב 2000 שקל

17. Started by יוני שמין,

אני עומד לקנות את הPg32ucdm ואני לא יודע איך לתלות אותו אם זה הסטנד, זרוע,או על הקיר? וגם תכנסו להאם כדאי לקנות מסכי מחשב משניים? שם אני שואל האם כדאי לקנות מסך שני

18. Started by יוני שמין,

תעזרו לי האם כדאי לקנות מסך מחשב שני מאוד בא לי לשמוע את דעתכם

19. שלום לכולם להלן מסך איכותי במחיר שפוי. כאמור, לאלה המחפשים מסך ליצירת תוכן וצריכים דיוק צבעים ואיכות תצוגה מירביים. לא מיועד לגיימינג ! https://www.youtube.com/watch?v=rjfcRGO5Jr8

20. לאחר התלבטות אח ללכת על זול או יקר החלטתי לעלות את נתקציב ולהשקיע במסך איכותי לסרטים ה c2 עולה 4200 לעומת הסמסונג שעולה 2800 ושניהם באיכות צפיה גבוהה. השאלה האם שווה את ההפרש של המחיר? ומה ההבדל הגדול בינהם חוץ מזה שה lg הוא oled? הבנתי שלסמסונג אין dolby vision השאלה עד כמה זה חשוב? חשוב לי מסך דק ועם סאונד טוב.

21. מחפש מסך סופר איכותי OLED לסרטים ללא פשרות גודל בין 32 ל 42 לא למשחקים ולכן אין בעיה עם קצב רענון נמוך מעדיף oled ולא ips אלא אם יש משהו מיוחד. תקציב עד 4000 שח עם חריגה במידה וממש משתלם. מעדיף מסך ללא טלוויזיה. תודה

22. שלום, ברשותי מסך גיימניג של אסוס 34 אינץ - asus pg348q הותיק והטוב. ואני רוצה לשדרג בגודל של המסך ל 38 אינץ ולעבור ל AW3821DW https://www.dell.com/en-us/shop/alienware-38-curved-gaming-monitor-aw3821dw/apd/210-axvg/monitors-monitor-accessories מצד שני יש עוד אפשרות לשדרוג, שהיא להישאר על אותו פורמט של 34 אינץ, אך לעבור למסך OLED עם היתרונות הרבים באיכות הצבעים והשחור. הביקורות כמובן מעולות על המסך זה: https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/alienware-aw3423dw#:~:text=It's excellent for gaming because,ratio and perfect black uniformity. וזאת התלבטות, אני מעונין לעלות בגודל המסך אך מצד שני אולי OLED תהיה חוויה אחרת למרות …

23. Started by tika,

היי, בני קנה PS5 שיהיה בחדר שלו ואני רוצה לרכוש עבורו מסך שמתאים לחדר (כלומר לא גדול מדי ויושבים די קרוב - בניגוד לטלויזיה בסלון), בשלב זה בעיקר יהיה מחובר לPS5 (הוא משחק בעיקר פיפא וNBA 2K) וירצו מדי פעם לראות בו אולי תוכניות וסרטים ובהמשך אולי יחובר גם למחשב . חשבתי על מסכים בגודל 27 אולי קעורים ובתקציב של לא יותר מ 1300 שח. אשמח להמלצות למסכים מתאימים. תודה מראש

24. Started by ארי מילר,

איזה מסך הייתם ממליצים למפרט למעלה ? (גודל ?)... (רזולוציה ?)...

25. Started by GALAI30,

שלום אני מחפש מסך מחשב גודל 25 עם חיבור VESA מאחורה (חיבור של 4 ברגים

דיונים חדשים בפורומים