תוכן ClassMulder - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

ClassMulder

משתמש רשום
  • מספר הודעות

    551
  • הצטרפות

  • ביקר לאחרונה

  • Days Won

    8

כל דבר שפורסם על-ידי ClassMulder

  1. בדקתי עלות הדפסה בחומר פלסטי (אקריליק או PLA) והיא יקרה. (בערך 140 שקל להדפסה פלסטית, או 530 שקל ליצור באלומיניום). פחות רצוי לי כרגע. אבל תודה על ההמלצה.
  2. מעניין! תודה! זו הדפסה או חיתוך באלומיניום?
  3. אני באמת מקווה שהדיסקים לא ייכשלו לך. דיסקים משומשים (גם אם מחודשים) שהיו בשימוש מעל שלוש שנים - לא בדיוק שיא האמינות. (לטעמי) בעיקר כשמדובר בדיסקים ממולאי הליום. ושאלה: למה החלטת על מיקומם בצורה הזאת ולא זה ליד זה? בשביל הורדת טמפרטורה? ודבר אחרון: למה אתה צריך מתאם ל-NGFF? M2 SATA זה הפורמט הכי מיותר שאני מכיר.. נותן לך שימוש בכרטיס M2 שמוגבל למהירות SATA. כבר עדיף כונן 2.5 אינץ' SSD SATA שמגיע עד נפחים של 8 טרה.
  4. לגבי ה-NVME - צריך להיות בסדר גמור. אני משתמש בכונן OPTANE שיש לו גם CACHING וגם אחסון, אבל עם כונן 2TB תוכל לקבל הרבה יותר נפח שזה מעולה בשביל שימוש בשביל שתי המטרות, במחיר מהירות CACHING נמוכה יותר. ב-XPENOLOGY אפשר להגדיר כונן NVME להאצת מהירות העברה של האחסון. (או, אם יש לך אפשרות לחבר יותר מאחד, ליצור מהם ווליום)
  5. בהחלט יש תמיכה בתצורות AMD, היות ודגם DS923+ (למשל) מבוסס על מעבד AMD. אני מריץ עליו, אבל עם מעבד אינטל, אבל יש לא מעט שמשתמשים ב-AMD.
  6. אשמח אם תעדכן גם כשיהיו כל הרכיבים ותרכיב - ותצרף תמונות. איזו מערכת הפעלה תתקין? אם זה NAS האפשרויות העיקריות הן TRUENAS, XPENOLOGY, ו-UNRAID.
  7. אני לא גר בישראל, אז לא הייתי צריך להתמודד עם דואר ישראל, או לשלם מע"מ...
  8. בהצלחה. אשמח אם תחלוק תמונות ופרטים כשתשלים את הבנייה.
  9. הסתכלתי על המון לוחות ITX והיחיד שראיתי עם ארבעה חריצים לזיכרון היה לוח מאוד מיוחד עם חריצי זיכרון SO-DIMM - אלה זיכרונות של מחשבים ניידים - הם קטנים יותר וכך אפשר להכניס ארבעה בלוח ההוא. אבל בכל השאר יש רק שני חריצים והמקסימום המתאפשר הוא 32GB. כמו אצלי.
  10. כן, אני משתמש ב-XPENOLOGY. יחסית פשוט להתקנה ולתחזוקה, ונותן לי את עושר האפשרויות של SYNOLOGY. האם אתה מתכנן מארז קטן כמו שלי? באיזה לוח תשתמש? והכי חשוב - תוודא שהזיכרונות תואמים את הלוח - לפני שאתה קונה. לגבי TRANSCODING - ולא משנה באיזה מעבד אתה משתמש - אתה צריך את זה רק אם אתה שולח ישירות לטלוויזיה, ולא משתמש בסטרימר נפרד. סטרימר עושה את הפיענוח לכל פורמט אודיו/וידאו בעצמו, ולכן לא צריך TRANSCODING. בשבילי כרטיס מסך ישמש יותר לאפליקציות AI כי אפשר להאיץ אותן באמצעותו, ועדיין, בשביל מודלים גדולים של LLAMA GPT - ה-NAS שלי ממש לא יתאים, כי אין בו מקום לכרטיס מסך אימתני או לקירור שהוא זקוק לו. וזה אומר שגם TEXT TO IMAGE כנראה לא ממש יעבוד בצורה סבירה. אפילו עם כרטיס המסך המובנה עם המעבד שבחרתי. אני כן יכול לעבוד עם מודלים בגודל 7B או 13B של LLAMA GPT. הם עובדים מעולה ולא לאט מדי.
  11. קודם כל, כי פחות חשוב לי, ודבר שני, גם ככה קשה לקרר את המארז הזה, וזה רק יוסיף חימום. אם הייתי הולך על מארז מרווח יותר, הייתי שוקל את זה. N2 נראה מעולה. יש גם סיכוי שאקבל אותו כדי לכתוב סקירה. או את N3.
  12. וויתרתי על הרגליות. הוא יושב על הבסיס שלו. וזה בסדר גמור. אין לו אוורור בתחתית ממילא. זה מין בסיס גומי מובנה כזה. כשרת מדיה התצורה שלך תעבוד. אבל ברגע שתתחיל להתקין קונטיינרים (דוקר?), זה יכול לחנוק אותו, לדעתי. כמובן שגם תלוי כמה זכרון תשים, אבל בכל מקרה, כל קונטיינר לוקח כוח עיבוד כלשהו. אצלי זה לא מורגש כי החומרה חזקה באופן מגוחך ביחס ל-NAS סינולוג'י מקורי. ועדיין אני לא מתקין המון קונטיינרים. אני התקנתי CHATBOT שעובד טוב, אבל TEXT TO IMAGE AI זה כבר מתחיל להיות כבד בלי כרטיס מסך נפרד (יש אפשרות להשתמש בכרטיס המסך המובנה, אבל לא נראה לי שזה יעזור הרבה).
  13. הרגליות לא בדיוק נשברו. הבעיה הייתה בתבריג שלהן. חלק הוברגו בהצלחה למארז, וחלק הרבה פחות. הדיסקים הקשיחים בסדר, עם זאת, אני רכשתי מאוורר PWM טוב יותר כדי שתהיה שליטה במהירות ושיפור בקירור. המאוורר שמגיע עם המארז הוא במהירות אחת לדעתי, כי גם כשאני משנה הגדרות בשרת אין שינוי ברמת הרעש. המעבד שלי אכן מתחמם, אבל שמתי לו קירור טוב. וזה גם בגלל שהוא מעבד 8700K ולא T כמו שהייתי רוצה (וקשה ויקר הרבה יותר להשיג). אני עדיין מחפש מעבד 9900T במחיר סביר. הבעיה מבחינת התחממות היא יותר עם כונן ה-NVME - ובשביל זה הצמדתי לו צלעות קירור. 6W? איזה מעבד זה? ומה אתה מתכנן להריץ? כי עם מעבד כזה לא תוכל לעשות הרבה.
  14. אם יש לך את המקום, והוא מאוורר/ממוזג, בהחלט עדיף לך לקחת את ה-N2, כי המקום הפנוי הנוסף בתוך המארז יסייע להוסיף קירור, ומה שיותר חשוב, N2 מעוצב עם הרבה יותר חריצי איוורור מאשר ה-N1. בינתיים גם לא מצאתי מארזים טובים יותר בגודל הזה עבור NAS קטן מימדים. רוב המארזים ל-NAS הם גדולים יותר בסדר גודל של MINI TOWER ומעלה.
  15. על פי האתר הזה שבוחן המון חפיצים, האוזניות האחרונות של סוני (WF-1000XM5) הן הכי טובות לשיחות. כמובן שהן עולות בהתאם.. https://www.rtings.com/headphones/reviews/best/earbuds-phone-calls יש גם אחרים שטוענים שהאיירפודז החדשות של אפל (דור 2) הן הכי טובות. בכל מקרה, שני הדגמים האלה חוזרים בהשוואות באתרים שונים.
  16. אני מבין את צרכיך. אגב, אני משתמש בדיסקים בגדלים שונים במערכת ה-XPENOLOGY שלי. זו יכולת מובנית. לגבי חיסכון באנרגיה, זה תלוי בכמה גורמים כולל הדיסקים עצמם, הבקר שלהם, לוח האם, הגדרות ביוס וכדומה. אבל יש בהחלט שליטה בנושאים האלה. כמובן שאם אתה מרוצה עם מה שיש לך - לבריאות.
  17. שמעת על XPENOLOGY? זו התוכנה של מערכות SYNOLOGY. מבוססת לינוקס, עם ממשק גרפי וובי, עובדת מעולה, יכולה להריץ מגוון גדול של אפליקציות, וניתן אפילו להתקין אותה על מכונה וירטואלית וכך להריץ כמה דברים במקביל בלי להעמיס על החלק שמתפקד כשרת קבצים. אני בניתי שרת קטנטן עם פוטנציאל עד מעל 100 טרה, שמבוסס על התוכנה הזאת.
  18. https://www.wisebuy.co.il/proreview.aspx?productid=1177389 https://www.king-games.co.il/products/item/21979 צריך קירור יעיל לכונן עצמו (צלעות קירור, או צלעות קירור+מאוורר), ולמארז עצמו מספיק מאוווררים כדי לשמור על טמפרטורות סבירות. אתה יכול לראות בסקירה עצמה שמגיעים למהירויות יפות - כל עוד יש לך לוח שתומך ב-PCIE4
  19. זה קשור לבקר ולאיכות רכיבי האחסון. ככל שתיקח דגם איכותי יותר, תוכל להגיע למהירויות הגבוהות - רק תזכור שזה דורש גם קירור מתאים כי בלי קירור הכונן מוריד מהירות אוטומטית כדי להמנע מנזק תרמי. (כמו מעבד שמכבה את עצמו בסף טמפרטורה מסוים). בהחלט יש כוננים בתקן PCIE 4.0 במהירות 7000 מגהביט ויותר, וכוננים בתקן PCIE 5.0 במהירות של 12000-14000 מגהביט. אבל הם עולים בהתאם ומתחממים בהתאם.
  20. אני קניתי את המארז מסין, עם משלוח לסינגפור (שם אני מתגורר) זה עלה בערך 462 ש"ח. אבל אתה לא חייב להשתמש במארז כזה. אתה יכול לקנות מחשב שלם משומש מ-יד 2 (לא הכי חדש כי לא צריך - אז אפילו שש שבע דורות אחורה) עם מארז TOWER, שיהיה בו מספיק מקום לחמישה שישה דיסקים. כל עוד יש איוורור טוב, אז זה בסדר. את המארז תוכל להחליף בהמשך למשהו יותר אסתטי בהתאם לגודל הלוח ושאר הרכיבים. אצלי זה שונה, כי השתמשתי ברכיבים שחלקם כבר היה לי (זכרונות למשל), וחלקם קניתי בהדרגה לאורך זמן, משומש איפה שיכולתי (מעבד ולוח למשל) - אבל בהתאם לתוכנית, אז בגודל קטן במיוחד (סטנדרט ITX). לכן הפרויקט שלי יקר יותר.
  21. עודכן בתאריך 23/02/2024 (בסוף הפוסט המקורי)
×
  • צור חדש...