עבור לתוכן

ציוד הקפי

פורום בנושא ציוד הקפי למחשבים - מקלדות, עכברים, מדפסות, סורקים וכו'...

1. בהמשך לדיון תמים למדי שנפתח למטרת בחירת מקלדת, אך עם הזמן גלש וגדל לכל נושא המקלדות המכניות תוך שהוא מכיל מידע טכני, סרטונים להמחשה, חוויות שימוש, התייעצות ועוד, הוחלט לפצל את הדיונים ולרכז את עיקר החומר בסטיקי ייעודי. כרגע רק פיצלתי את הדיונים ולאט לאט אשתדל לערוך ולעדכן את התוכן. כמובן שכולם מוזמנים בינתיים להמשיך לדון ולהתייעץ בנושא. אני כרגע בתהליך בירור התחלתי לגבי סוג מסוים של קנייה קבוצתית של מקלדות מכניות "איכותיות" - כלומר לא מקלדות הגיימינג (שכבודן במקומן מונח). כך שמי שלא מחפש את כל הרעש והצלצולים של המקלדות הללו אלא מחפש מקלדת סולידית באיכות בנייה טובה, עם מערכת חשמל טובה ועם היכולת לבחור את סוג הסוויץ' יוכל לעשות זאת. השאלה שלי היא האם יש בכלל עניין במשהו שכז…

2. Started by Splashy,

למען נוחיות המשתמשים, מומלץ להשתמש בשרת לאחסון תמונות כדוגמת זה: TinyPic העלו לשם את התמונות, למטה בחרו ב-Resize את האפשרות (Message Board (640x480. לאחר העלאה העתיקו את הקישור שנמצא תחת - MG Code for Forums & Message Boards. אין לצטט הודעה של משתמש עם תמונותיו, זה סתם יוצר בלגן עם כפילויות של תמונות. אם רוצים להגיב על ציוד הקפי של משתמש מסויים, יש לרשום את כינויו ולרשום את התייחסותו ללא התמונות.

• 69 תגובות
    • 133.7k צפיות
  3. Mechanical Switch Guide - מדריך לסוגי הסוויצ'ים השונים ALPS RipOmeter Results - סוויצ'ים מסוג ALPS First Mechanical Keyboard Guide - שאלון שממליץ על סוג הסוויצ'ים המתאימים למשתמש סקירה והדרכה בסיסית על מקלדות מכניות בהנחייתו של Linus: סקירה מהירה על המתגים המכניים השונים מסדרת Cherry MX: סקירה, הדגמה והסבר על המתגים המכניים האדומים/חומים/כחולים/ירוקים מסדרת Cherry MX ומסוג Buckling Springs: מדריך להחלפת מקשים (Keycaps) והתקנת O-rings במקלדות מכניות:

4. FAQ פורום ציוד הקפי עכברי גיימינג מהם סוגי האחיזות (Grip) השונים? אחיזת Palm זו שיטת האחיזה הנפוצה ביותר שמתאימה גם לעכברי גיימינג. על מנת לשלוט על העכבר, מניחים עליו את כל כף היד, ומכאן בא השם. שיטה זו לא מספקת תזוזה מאוד מדוייקת אך היא מאוד נוחה לסשנים ממושכים של גיימינג. שיטה זו גם מועדפת על בעלי ידיים גדולות. עכברים מתאימים לדוגמה: Logitech MX518, MX510, G5, G7, G9, Razer Deathadder, Razer Lachesis. אחיזת Claw אחיזה זו מתאימה לשחקנים שאוהבים לשלוט בעכבר שלהם עם שתי אצבעות בלבד, האצבע המורה והאצבע האמצעית, וכך נוצרת צורה דומה לטפר כשמשתמשים בעכבר מתאים. שיטה זו מספקת תזוזה מדוייקת מאוד וכיוון מדוייק לגיימרים. עכברים מתאימים לדוגמה: Razer Krait, Razer …

• 2 תגובות
    • 24.6k צפיות
  5. Started by dror peretz,

שלום, האם יש עכבר שהוא כמו הטאץ’ פד, נלחץ בנגיעה במקום בלחיצה? כמו כן, במקום זה האם יש עכשיו שהלחיצה שלו שקטה? תודה

6. Started by tood24,

Razer Ornata V3 TenkeylessSteelSeries Apex 3 TKLSteelSeries Apex 3SteelSeries Apex 7 TKL

7. היי אני מחפש אוזניות טובות מחומר טוב (תכף תבינו) עבור סרטים סדרות וגיימינג. מחבר או לשלט של קונסולה או ל-DAC די ישן אבל עדיין עושה את העבודה. (fiio משהו לא זוכר את השם). הסיבה שאני מחפש גם חומר טוב, כי, תיראו מופתעים - לפני שלוש חודשים קניתי sony wh-1000xm4 והיום נשבר הפלסטיק של הקשת. שמרתי עליהן טוב מאוד ולאחר כל שימוש הוחזרו לתיק נשיאה שהגיעה איתן. לא הגיוני בכלל שנשברו ככה. יש המלצות בבקשה? עדיף כאלה שבמבצעים עכשיו. תודה. תקציב: כאלף שקל. אפשר לחרוג אבל כמובן עדיף לנצל מבצעים שיש עכשיו. עדיפות בארץ אבל אם יש באמת מבצע טוב באמאזון למשל אפשר גם שם.

8. היי יש לנו מחשב משפחתי משותף, אני רוצה להשתמש במקלדת רגילה ושקטה והילדים במקלדת מכאנית בשביל המשחקים אז האם אפשר לחבר למחשב 2 מקלדות עם איזה מתאם, ולבחור כל פעם עם מה עובדים ? אשמח ללינקים

9. כרגע יש לי עכבר של לוג'יטק (G600 עם 10 כפתורי מאקרו) שמופעל באמצעות Logitech gaming software. ניסיתי לחבר הגה של לוג'יטק G29 והייתי צריך להתקין G-HUB. ה G-HUB הדפוק מנטרל LGS וחלק גדול מהאפשרויות שקיימות ב LGS (הצבת כפתור מקרו ספציפית לאפליקציה) לא קיימות שם... אחרי הסרת ה G-HUB הכל חזר לעבוד. -האם באופן כללי ניתן להפעיל הגה של לוג'יטק ללא ה G-HUB הדפוק? -האם ניתן להפעיל/להפסיק את ה G-HUB הדפוק תוך כדי עבודה או לנטרל אותו כדי שה LGS יעבוד?

10. היי חברה אני צריך את עזרכתם, אני רוצה לקנות את האוזניות האלה וניסיתי לברר ולא הצלחתי, האם קימים מיקרופונים לשיחה בשתי האוזניות או רק באחת מהן. ובנוסף אשמח לשמוע המלצות או ביקורת עליהן. אני שואל כי לחבר יש דגם של JBL שיש רק באחת מהן אוזניה לדיבור וזה מאד מגביל.

11. Started by T-boon,

היי, יש חייה כזאת? אני לא מוצא מקשים חרוטים בעברית עם פונט גדול וברור (שהאותיות בעברית לא יהיו קטנות מהאנגלית) וגם אם יש משהו מתקרב לזה אז תאורת ה LED האחורית מאד חלשה בחריטה של עברית לעומת האנגלית. מה שבעיקר מקשה על בחירה של מקלדת היא בעיקר: שבאתרי הקניות אין תמונה של המוצר עם מקשים בעברית. (רק תמונות מאתר היצרן עם מקשים באנגלית) הם גם לא מציינים האם זה חריטה או הדפסה, הדבר היחיד שהם מציינים זה האם יש עברית או שזו מקלדת אנגלית בלבד. מה הולך פה?

12. בזמן האחרון התחלתי לחזור קצת למשחקי מחשב וראיתי שקשה לי לעבוד עם לוח מקשים כשאני צריך לנהוג במשהו עם מקשי ה ASWD. חיפשתי קצת ומצאתי משהו בשם azeron (https://www.azeron.eu/) שהוא בעצם כמו "כפפה" ליד בה ניתן להפעיל את כל אחת מהאצבעות למקשים שונים, והכי חשוב ניתן להפעיל ג'ויסטיק באמצעות האגודל במקום ה AWSD. המחיר של הצעצוע הזה הוא יותר מאלפיה אז חשבתי לחפש לו תחליף. אני מחפש gamepad keyboard joystick אבל המוצרים היחידים שמצאתי לא ממש זולים (https://www.fruugo.co.il/wired-gaming-keyboard-mechanical-key-board-one-hand-automatic-pressure-rocker-left-handed-keyboard-for-pubgeat-chicken-games/p-155040342-328500332?language=en&ac=google&asc=pmax&gad_source=1&g…

13. יש לי מחשב Lenovo IdeaPad Slim 5-16IRL8 i7 ואני רוצה לקנות סוללת גיבוי כלשהי. משהו שיכול לתת כמה שעות טובות של עבודה (בנוסף לסוללה המובנית של המחשב) מה מומלץ לקנות ואיך אדע שזה מתאים למחשב ולא הורס אותו? תודה :-)

14. מכירים חנות שיש לאנשים ידע טכני לפני שאני רוכש? תודה

15. שלום רב! יש ברשותי אזניות של logitech דגם G935 היום בבוקר פתאום לא עובדות... ההטענה לא מגיבה.. מה יכולה להיות הבעיה? תודה (כמובן שעברה כבר האחריות)

16. שלום צירפתי כאן קישור לסרטון, של הבעיה במדפסת. למה מצאתי איפה הבעיה, חשבתי אולי בממסר, אבל הוא נשמע תקין. אשמח לעזרה.

17. חייבת אוזניות Wireless למקום העבודה, רק העניין הוא שאני כנראה מאוד רגישה לקרינה כי אחרי כמה דקות אני מרגישה כאב אוזניים וכאב ראש מאוד חזקים. האם אתם מכירים איזה שהוא דגם משובח שהקרינה שם יותר נבלמת? האם יש איזה שהוא פתרון אחר שיכול לעזור לי? מודה למשיבים

18. Started by questionman,

יש לי Microsoft Wireless Desktop 850 שהדונגל עושה בעיות. האם יש משהו מקביל לזה שבמקרה שאחד החלקים יתקלקל (דונגל/מקלדת/עכבר) אפשר יהיה לקנות רק אותו ולהתאים לשאר? אם כן, מה מומלץ בטווח של 130-150 ש"ח?

19. צריך המלצה ל kvm שמתאים למשחקים kvm ל 4 מחשבים עם חיבור hdmi usb 3 עם 4k 120hz האם יש kvm שעונה על הדרישות האלו ?

20. אני מדפיס כמה דפים בודדים בחודש (צבעוני) וצריך מדפסת בסיסית עם סורק שתהיה אמינה ולא יקרה.

21. היי, אני מחפש מקלדת בעברית עם תאורה אחורית, כשגם האותיות בעבריות מוארות, יש חיה כזאת? אידיאלית שתהיה גם ארגונומית מחברה מוכרת חוטית ולא מכנית, אבל אלו זניחים ביחס לדרישה העיקרית

22. PC - https://www.asus.com/laptops/for-gaming/tuf-gaming/asus-tuf-gaming-a17/ MACBOOK PRO - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=89892 צריך לסחוב מקלדת מכנית של LOGITECH. תודה רבה לעוזרים!

23. שלום, אני מעוניין במקלדת שקטה, ארגונומית ומוארת (לא חייב בצבעים) ועכבר איכותיים למשחקים ועבודה. עד כה השתמשתי רק במקלדות רגילות ואני מסתדר איתן גם במשחקים, אני לא יודע עד כמה ערך מוסף המכנית תיתן לי (אני לא גיימר תחרותי) במקור חשבתי על מקלדת ועכבר משולבים אך לא איכפת לי שיהיה בנפרד. מה דעתכם על סט המקלדת ועכבר של לוגיטק MK850 ? תודה מראש.

24. היי, מעוניין להזמין מאמזון מקלדת G915 TKL ולבצע בארץ חריטת עברית, מישהו מכיר מקום טוב באיזור הצפון? אם אין בנמצא ויש מקום ממש טוב שמבצע את החריטה במרכז אגיע לשם. תודה מראש

25. בדיוק כמו שניתן לחבר את הסמארטפון לנייד ולהתחבר דרכו לרשת אני צריך מכשיר כזה שמחברים לו סים ואתו מחברים למחשב נייד וקולטים אינטרנט מה sim יש כזה דבר? אשמח חהמלצה גם בקניה מחו״ל.

דיונים חדשים בפורומים