ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש לאשתי שתיקח לעבודה (בתור דוקטורנטית). השימוש העיקרי הוא אינטרנט, אופיס ותוכנות סטטיסטיות, ובטח שלא משחקים וכאלה דברים. התקציב הוא גמיש, אפשר עד 7000 ש"ח אם יש צורך. העיקר שהמחשב יחזיק 3 שנים לפחות ברמה טובה, יוכל לטפל בהרבה חלונות של כרום שפתוחים בו זמנית + וורד + תוכנה סטטיסטית (לא משהו רציני, לא ביג דאטה או משהו מפלצתי אחר), רמקולים טובים (משמש הרבה כטלוויזיה), ושיהיה קל מאד לנשיאה (לא יותר מ-1.5 ק"ג, עדיף 1.3 ומטה). * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תוכנות סטטיסטיות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קטן מדי, זה המחשב שהיא עושה עליו את כל העבודה. אני מניח ש-''13 זה בסדר גמור, או משהו דומה לזה. * רזולוציית …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 ש"ח על פי הקווים המנחים הבאים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודות משרדיות, כלי תוכנה "כבדים" (MATLAB - ידרש להריץ סימולציות ארוכות), תכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14 או 15.6 אינץ'. עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - עדיפות לרזולוציה גבוהה, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, ע…
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
-
-
הי אני מחפש המלצה למחשב נייד חזק לעבודה וגיימינג יש כמה דברים שחשובים לי שיהיו במחשב.. 1. מקלדת מוארת + מקלדת מספרים. 2. טעינה דרך USB-C (או Thunderbolt 4) 3. 15.6 אינץ 4. לגבי שאר הנתונים נראה לי, (1 טרה SSD מעבד I7 דור 11 H, כרטיס מסך חזק יחסית) מחיר באיזור ה7,000 זה משהו שראיתי לדוגמא https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=32286 או https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=32255 או https://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=33571 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום למקצוענים... אשמח לקבל מכם עזרה והמלצה... כחלק מעבודה, אני צריך מחשב נייד לעבודה בחוץ. היכולות הביצועיות של המחשב פחות חשובות מאחר שכל יעודו הוא להריץ תוכנה של מפות +- ולא משהו כבד במיוחד. העניין היותר מרכזי הוא המסך. המסך צריך להיות בהיר מספיק, וזווית צפיה מספקת כדי לעבוד איתו באור שמש, ללא עינוי של שמירה על זוית צפיה מדויקת בשביל לראות את הפרטים על המסך... תקציב לא גדול במיוחד, אבל סביר. לגבי גודל מסך, זה לא שיש צורך לשאת את המחשב כל הזמן ביד אלא הוא יונח על המכסה מנוע / שולחן מתקפל. לכן הגודל שנראה לי בסדר הוא 14 אנטש או 15.6 +- מבחינתי - העיקר שיהיה נוח ויעיל.... ממש תודה רבה על העזרה..
-
- 9 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד חדש, המטרה היא לרוב לאימייל+אינטרנט, אך לפעמים גם לסרטים וסדרות. - גודל מסך - היום יש 15.6 וזה מתאים לצפיה בסרט או סדרה, זה פחות או יותר גם הכיוון (עם אופציה לאינץ אחד פחות אם יתאים מבחינת שאר הדרישות...) - משקל - המחשב יהיה בעיקר בבית, אז סוגיית המשקל יותר זניחה, למרות שקל תמיד עדיף. - זמן סוללה - של 4 שעות לפחות יהיה טוב. - תוספות - WIFI N כמובן, חשובה יציאת HDMI. - דיסק קשיח - לפחות 500 GB. - כרטיס מסך - יהיה נחמד אם יהיה כרטיס מסך קצת יותר טוב מהגנרי, אם אי פעם אחליט להריץ משהו מעט כבד יותר (משחק פה ושם..) - אמינות! הנייד האחרון היה של HP Compaq והוא היה זוועה. נשלח לתיקון כ-4 פעמים בשנה הראשונה שלו... התקציב לא גדול, כ-3000 שקל מקסימום, אשמח ל…
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד, שאמנם עיקר העבודה איתו היא על אופיס ודפדפנים, אך מחפש מחשב חזק (המון לשוניות פתוחות), מהיר, שלא מתחמם, שקט. יש לי אפשרות לקנות בארה"ב אך דיי נואשתי מהמחשבים מחו"ל עם אחריות שנה להלן הדרישות: * מטרות המחשב: אופיס, גלישה (מרובה לשוניות), מרובה חלונות * גודל המסך? 17 * רזולוציית המסך: רזולציה לא משנה אבל רצוי שיהיה anti glare * משקל רצוי:לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עדיף (לא צריך 10 שעות) * זיכרון: מעדיף 16GB אבל אם זה מייקר או עדיף לקנות סטיק נוסף בנפרד גם הולך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא משנה לי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אין צורך בגודל ענק גם 500GB מספיק - עדיפות לSSD (לא יודע אם יסתדר בתקציב) *…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך לבחור מחשב נייד ממקום העבודה (תקציב בסביבות ה 5000 ש"ח) הספק שהחברה עובדת איתו הוא IBM/Lenovo שמתי עין על yoga 2 למרות שהאיש IT מאוד לא ממליץ ודוחף לכיוון של הסדרה T (לדוג' T450) מצורף דרישות המחשב אשמח לקבל כל המלצה שהיא! * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות (אופיס ואינטרנט ומעט תוכנות גרפיות כמו פוטושופ) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3-14 , לא חשוב מבריק או מאט אבל שיהי האפשר לעבוד בבתי קפה ובחוץ * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שמיועד לעבודות משרדיות בלבד (גלישה באינטרנט ואופיס) בתקציב של 1800 ש"ח בערך (אם יש אפשרויות טובות גם במחיר יותר זול אני אשמח לשמוע). אני ארכוש את המחשב באילת בשבוע הבא. דברים חשובים: גודל מסך "15.6, שתהיה מקלדת נוחה עם מקשים בגודל סטנדרטי (לדוגמה בלי מקשי חיצים קטנים) - לא צריך numpad או תוספת מיוחדות. שיהיה דק וקל ככל הניתן. תודה רבה מראש (:
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למחשבים ניידים שלדעתכם יכולים להתאים: תקציב - סביב ה2000 ש"ח. שימוש - בעיקר עבודה משרדית פשוטה יחסית - אופיס, אינטרנט. יעשה שימוש גם בתוכנה לכתיבת תווים Finale 2014 (עד כמה שידוע לי לא צורכת משאבים רבים). בנוסף, ישמש גם לצפיה בסרטים אך במידה מועטה. (יחובר גם לטלויזיה). גודל מסך - 15.6". לגבי מקלדת, NUMPAD יהיה נחמד אבל ממש לא הכרחי. יציאת HDMI - חובה, בלוטוס - מעדיף שיהיה. נפח HDD - לא פחות מ500GB. כונן אופטי - כן. סוללה - לא יהיה שימוש של יותר מ3 שעות ללא הטענה, כמו כן אין שימוש כל כך אינטנסיבי. יריץ WIN 7 - אין צורך לכלול מערכת הפעלה בתקציב. עד עכשיו השתמשתי בדגם DELL Vostro 2520 והוא היה מעולה. אז אם יש אפשרות לקבל בתקציב הזה מחשב יותר קל, סוללה י…
-
- 4 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שוב שלום, נתבקשתי למצוא דגם של מחשב נייד שנמכר בארץ, שכל מטרתו היא להריץ תוכנה מאוד מסוימת, לא כבדה מדי, כאשר הדרישה היחידה ממנו היא שיהיה לו מסך בגודל 15 אינץ'. שאר הפרמטרים, כגון ביצועים, גרפיקה, זמן סוללה (יהיה מחובר ישירות לחשמל רוב הזמן), משקל וכדומה - אינם רלוונטיים. השיקול היחיד, מלבד המסך, שלדעתי כן שווה לקחת בחשבון הוא נושא האחריות, בישראל. התקציב הרצוי הוא, כמובן, המינימלי. מהו המחשב הבסיסי ביותר שעונה על הדרישות (הבסיסיות ביותר) הנ"ל?
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
אהלן שלום לכולם ! אני מחפש מחשב לשימושים משרדיים (לסטודנטית )- אופיס וכו וקצת אינטרנט פייסבוק . כמה דברים שחשוב לי שהיו : מעבד Core i3 או i5 אם נכנס בתקציב מסך 15.6" כרטיס מסך אין צורך וגם המשקל לא כ"כ חשוב . לא חובה מערכת הפעלה אני אתקין לה . איך הדגמים האלו ? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8656&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7693&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8374&CatCode=315 הם בערך שווים במפרט שלהם - אם כן מה ההבדלים ? תודה רבה מראש ! דודי
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד (15.6 גודל מסך) לעבודה משרדית + תכנות (visual studio) התקציב הוא 3K, אשמח מאוד אם זה יהיה פחות. כמה שאלות נוספות: האם כדאי לקנות את המחשב בארץ\ebay\amazon? האם ישנה אפשרות לעדכן כרטיס מסך (אולי חיצוני) ולהתאים אותו גם למשחקים בעתיד?
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אז ככה המחשב מיועד לחברה שלי ושהיא משתמשת בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט, אולי פה ושם סרט או סדרה. מעדיף מחשב שיהיה כמה שיותר קטן, ואם יש אפשרות לצבע אז אדום ;-) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),, צפיה בסרטים, * גודל המסך? עדיפות למחשב קטן סגנון notebook? * משקל רצוי? לא כלכך רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות שיהיה לפחות HDMI אחד. * בלוטות? לא מחייב. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משהו מטורף. 250 נשמע בסדר. * כונן CD/DVD? צורב? לא מחייב, אבל אפשרי ביותר. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחר…
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד חדש תקציב עד 6000 חשוב שיהיה מחשב אמין וחזק! גודל מסך דרוש 15 דיסק קשיח -רק SSD מינימום 256 מחפש שיהיה כמה שיותר קל ודק בתקציב בלי להתפשר על החומרה! חשבתי על המחשב הזה מה אומרים? לא מצאתי אותו עם מעבד יותר חזק עם סדרת המעבדים החדשה? http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=3&glist=1&uin=37351&txt_search=Dell+Inspiron+15+7000&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, דוד שלי יבל מעבודתו אישור לקניית מחשב נייד עד 2000 שח (מעל זה יצא מכיסו), הוא צריך את המחשב בעיקר לעבודה משרדית (מיילים, אופיס...) מיידית כשהוא בשטח (שזה זמן בכלל לא מבוטל מהיום עבודה שלו - הוא ארכיטקט). הוא ביקש שהמחשב יהיה קל אם אפשר (מה שלא נראה לי במחיר כזה) וידידותי (בכלל רלוונטי במחשבים אישיים?), ואורך סוללה טוב אם אפשרי. הוא לא הולך לשחק במחשב וכנראה אפילו לא לראות סרטים, אז הוא לא צריך מחשב חזק במיוחד. מה אתם מציעים לי? אני מניח שבמחירים כאלו זה לא כדאי אבל יש לי גם חבר בארה"ב, הוא לא ממש הולך להגיע לארץ בקרוב אבל אני מניח שהוא יכול לשלוח לי בדואר את המחשב (לפי המדריכים זה לא כ"כ פשוט אבל זה יותר פשוט מאם לא היה לי שם מישהו). האם כדאי בכלל לשקול קנייה בחו"ל,…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב ישמש לעבודה גודל לא חשוב אצליח להסתדר גם עם 15 אם צריך למרות שאם ישנה אפשרות ל14 או 13.3 גם נחמד מספר תוכנות שירוצו על המחשב באופן קבוע: 1. sketchup http://sketchup.google.com/ 2.AutoCAD
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? Autocad, עבודה משרדית, עריכה גרפית, אינטרנט וסרטים * גודל המסך? 15.6 אינץ' * רזולוציית המסך? 1920X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB. לא חייב SSD. * כונן אופטי? כדאי - אך לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או Lenovo, אך אשמח גם להמלצות על מחשבים מחברות אחרות * כל דרישה מיוחדת שחשובה ל…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לעבודה עם תוכנות גרפיות כמו פוטושופ,מאיה וגם בשביל משחקים תקציב 4500 תודה!
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
-
-
הי , אני חשבתי על זה : "15.6 Lenovo IdeaPad Yoga 500 80R60078IV https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17592 הבעיה שיש לו 2 תאים של סוללות שנראה לי מאוד מעט, כמה זמן בלי מטען הוא יוכל לתפקד ? וגם יש לו מאיץ גרפי Nvidia GeForce 940M איך הוא יתאים למשחקים בצורה נורמלית ? תודה רבה .
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה בנאלית יומיומית ורגילה. לעבודות משרדיות (אינטרנט, אופיס youtube etc), צפיה בסרטים וכו'... תקציב של 4500 ש"ח (גמיש) * גודל המסך 15-17 אינץ (לא כל כך משנה אם זה מאט או מבריק) * רזולוציית המסך: חשוב לי שלא תיהייה נמוכה (1366x768) אך אינני חייב FHD. אבל אם FHD נכנס לתקציב, אז למה לא? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת חלקית (בלי numpad) * משקל רצוי: לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות יספיקו. (6 תאים?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאת USB3 ו HDMI. (חשוב גם שיהייה USB2) * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חושב שאני הולך על SSD 128GB. (אשמח גם להמלצה של…
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה למצוא מחשב נייד בתקציב של 4000 שקלים ששימושו העיקרי יהיה עבודה גראפית photoshop, illustrator, flash, after affects בעיקר כרגע ההצעה הכי טובה שמצאתי היא זאת: מחיר: 4250 אני יודע שהמעבד יחסית טוב אבל הכרטיס מסך אני לא בטוח לגביו וגם החברה שמעתי עליה דברים פחות טובים וגם, מזה אומר: ATI Mobility Radeon HD 5470, Up to 2234 MB HyperMemory מה דעתכם? ואם יש למישהו רעיון יותר טוב אני אשמח לשמוע...
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לפתוח עסק בקרוב ורוצה מחשב נייד חזק ומהיר, אבל גם קל ואלגנטי (רצוי גם יפה). נעבור לפורמט המוכר: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח. אפשר לחרוג במעט. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית בעיקר - אופיס ומיילים ודפדפן (בריבוי חלונות ומשימות). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חשבתי על מסך P2422H בסיסי של Dell ועל סט עכבר-מקלדת פשוט של logitech. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כל המפרטים ברמה שאני מחפש באי…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב - עבודות משרדיות: אינטרנט ואופיס (בדגש על קבצי אקסל מורכבים ומרובים בו זמנית). * גודל המסך - 14.1 ומעלה, עדיפות למאט. * משקל רצוי - באופן מפתיע כמה שיותר קל, בהתחשב כמובן בשאר התנאים שכתבתי. * סוג של כונן קשיח - עדיפות ל SSD. * רישיון למערכת הפעלה - כן. * תקציב - באיזור ה 5K-6K אבל מוכן להשקיע גם יותר, תלוי בהמלצות. חשבתי בכיוון של i7, לפחות 8GB זכרון, חשיבות גבוהה למראה מעוצב ויוקרתי (עד כמה שאפשר תחת מגבלת התקציב). תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה למחשב לעריכה ועיצוב גרפי, עדיף להתכוונן לעד 5000 שח אלא אם יש משהו באיזור שממש שווה לעלות בשבילו. עדיפות לדל בגלל ניסיון טוב איתם עד עכשיו ובגלל האחריות..שוב,אלא אם יש משהו שנותן תמורה טובה יותר בתקציב... תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 425 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? עד 7000. 2. מה שימושי המחשב? עריכה בפרימייר, אפטר אפקסט תוכנות אדובי, פוטושוף ואליסטריטור. יכול להיות בעתיד עוד תוכנות עריכה נוספות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? תחנת עגינה, אם יש במחיר סביר של חיבור שלוש מסכים אז מועלה, 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממולץ, אך לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למינומים 15.6 כי אני מעדיף שיכלול מקלדת צד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, הכל כו…
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-