ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני זקוק להחלפת המחשב הנייד שלי, הוא כבר בן 7, ישן ומלא חומר. אני צריך מחשב לשימוש באופיס, פרזנטציות, שמירת חומר ( אופיס, PDF וכו' )הקרנת סרטים וכמובן אינטרנט. הכל לצורך עבודה. הדרישות הן: דל או לנובו עד 14" i5 ( לא נראה לי i7, זה יותר מדי) זיכרון 8 ג'יגה RAM יציאות סטנדרטיות USB2, USB3, HDMI. שיהיה לו בלוטוס זמן סוללה לא ממש קריטי לא חייב כונן אופטי ההתלבטות שלי ( חוסר ידע...) זה נושא הדיסק הקשיח. אני רוצה שיהיה SSD, השאלה אם מספיק 256 ג'יגה, למשל, או שעדיף גם SSD וגם HDD ( אני אוגר די הרבה סרטים לצורך העבודה ). כיום ה HDD שיש לי הוא 500 ג'יגה והמחשב מלא, ז"א שאני אצטרך יותר מ500... תקציב…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
מה שלומכם? הנה התשובות לשאלון של הפורום. 1. מה התקציב המקסימאלי? כמו בכותרת, אלא אם כן תוספת של מאות בודדות תשנה את התמונה הרבה, תרתי משמע. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, MMO כמו ESO ומשחקים כמו FALLOUT 4, אני פשוט ניסיתי להפעיל את פולאוט במחשב שקניתי ב3500 לפני 3 שנים, וגם בהגדרות הכי נמוכות זה קירטע. סימן שצריך להחליף מחשב לא? א) המחשב מיועד לגיימינג כבד כנ"ל, וגם אפטר אפקטס ופרימייר. ב) מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)? יש לי כרגע מסך 24" 1920X1200, אבל הייתי רוצה לקנות מסך חדש של תלת מימד. אבל שמעתי שהיום תלת מימד בנסיגה גדולה, ולכן אנ…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
החברה הסינית השיקה מכשיר חלונות 10 ראשון מתוצרתה, שלא מוותר על קישוריות סלולרית מובנית ועשוי להיות אחד מהזולים בקטגוריה השוק מלא כבר היום במחשבים ניידים המבוססים על חלונות 10, עם מצטרפים חדשים שמגיעים למסיבה כמעט בכל שבוע. למרות זאת – נראה שעדיין יש קצת מקום להפתעות, כפי שמתיימר לספק טאבלט ה-Plus 10 ההיברידי החדש של חברת Alcatel. ה-Plus 10, שהוא טאבלט החלונות 10 הראשון של Alcatel (אשר בימים כתיקונם מתעסקת בעיקר עם אנדרואיד, ועם חלונות למובייל), מהווה מכשיר צנוע עד מאוד עם מאפיין אחד ייחודי – תקבלו בו מסך 10.1 אינץ' עם פאנל IPS ברזולוציה של 800×1,280 פיקסלים, שבב Atom Z8350 מרובע ליבות מהדור העדכני, זכרון RAM של 2GB, נפח אחסון פנימי של 32GB מבוסס eMMC וחריץ micro…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום וברכה, לאחר שהסתכלתי במדור המיוחד של הרכבת המחשבים ולא מצאתי את מה שאני מחפש, אני פונה אליכם. אני מעוניין במחשב לצרכים משרדיים בלבד - אינטרנט, אופיס וכו'. העדיפות שלי היא למחשב עם כונן SSD. לא חייב צורב. אין צורך בעזרים נלווים. רק מחשב עצמו (ללא מסך). אשמח אם תצרפו לי הרכבה של מחשב שיתאים לי בסביבות מחיר של 1,600 שקל + - . אני מעוניין לקנות את המחשב מאייבורי, אז אם אפשר להרכיב מחשב באתר שלהם זה יעזור לי מאוד! תודה רבה חברים!
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם יש יתרון ברור לדיסק פנימי מסוג SSD לעומת היברידי SSHD ? האם זה שווה תוספת 500 שקלים ברכישת מחשב נייד ?
-
- 7 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל ללמוד בקרוב ואני מעוניין לקנות מחשב. מה שחשוב לי: SSD ULTRABOOK (דק וקל) ללא כונן אופטי ללא ווינדוס מסך טוב לעין (אני לא רואה משהו) מקלדת זוהרת חובה. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי חברים, יש לי לפטופ של לנובו M30-70 עליו מותקן windows 10 מקורי. לצערי המחשב פועל יחסית לאט, האם אפשר לעשות משהו בשביל שיפעל מהר יותר? כמו כן, לאחרונה התקנתי עליו גם win 7 אבל גם הוא לא עובד בצורה הכי מהירה על המחשב הזה. זה המפרט של המחשב Intel Core i5-4200U, 4GB RAM.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי לכולם בעיקרון מדובר על מחשב לשימושי אינטרנט, הורדת וסרטים, אופיס וגלישה וחשוב שהוא יהיה בגודל של 15.6 אבל בשאיפה שיחזיק יותר משנה-שנתיים (ולכן נלקח מעבד I7, כיוון שההפרש מI5 הוא של כ500 שקלים) ההתלבטות העיקרית היא בין 2 מחשבים שניהם מגיעים עם מעבד I7-6500U, זיכרון 8GB, הרד דיסק שהוא לא SSD (יש כוונה לשדרג בהמשך כנראה) מסך FHD יש להם גם כרטיס GEFORCE 940 שהוא ממש לא משמעותי פשוט לא ראיתי מחשב עם מפרט דומה (בגודל 15.6) בלי כרטיס מסך ייעודי ומעבד I5-I7 של SKYLAKE Asus X555UB עולה 3900, 3 שנים אחריות עם שליח עד הבית https://www.pc365.co.il/product-6565-Asus_X555UB_DM080T המחשב הש…
-
- 10 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה ממכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש המחשב יהיה נטו למשחקים וקצת לסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד למשחקים כמו GTA5, Hitman , Battlefield -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב :GTA V , Battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש…
-
- 25 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
בקצרה: מדובר יותר במחשב עם כרטיס אדי מאשר שדרוג (יעני לקחת ממנו כל חלק שעוד מתפקד ויציל חיים, או את חשבון הבנק) המחשב בן 6 שנים שעבר לאחרונה שדרוגים: כרטיס מסך, הארד דיסק ssd, זכרונות. כרטיס המסך הקודם קרס לפני שבוע, ועכשיו גם הכונן הקשיח (1T - WD), מה שמצריך שדרוג דחוף. בשנה, שנה וחצי הקרובות, המחשב מיועד בעיקר לצורכי גרפיקה, אך יש כוונה לשדרג אותו בעתיד. השאלה העיקרית היא, מה להחליף? המארז קטן יחסית לחומרה החדשה שבשוק, הספק כח הוא איכותי (700w של חברה טובה), וגם המעבד ( i5 750, 2800 MHz ), והרבה מהרכיבים בו חדשים דנדשים. ומה לגבי המאווררים בכל העסק ביש הזה? 1. מה התקציב המקסימא…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ,אופיס ותוכנות סרטוט (solid work) * גודל המסך? 13.3 או 14 * רזולוציית המסך? FHD לפחות * משקל רצוי? עד 1.4 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שש שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI בכל גודל, usb3 X3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מלא לפחות 256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רועי
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ולאחר בירור, נותרתי עם שלושה דגמים, והייתי שמח לשמוע את דעתכם לגביהם: 1. Dell Inspiron 5459 IN-RD33-9241 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909464 2. Asus X454LJ-WX282T http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=90993... 3. Lenovo IdeaPad U330p http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886539 אני מודע לכך שהלנובו הוא "13.3 והשניים האחרים "14. גודל המסך אינו קריטריון מכריע. גם לא המשקל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם מחשבים מחודשים הם אפשרות טובה, או כזו שכדאי להתרחק ממנה. תודה רבה! אביעד.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ולאחר בירור, נותרתי עם שלושה דגמים, והייתי שמח לשמוע את דעתכם לגביהם: 1. Dell Inspiron 5459 IN-RD33-9241 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909464 2. Asus X454LJ-WX282T http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=90993... 3. Lenovo IdeaPad U330p http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886539 אני מודע לכך שהלנובו הוא "13.3 והשניים האחרים "14. גודל המסך אינו קריטריון מכריע. גם לא המשקל. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם לדעתכם מחשבים מחודשים הם אפשרות טובה, או כזו שכדאי להתרחק ממנה. תודה רבה! אביעד.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברצוני לשדרג את המחשב הנייד, כאשר הפרמטר הראשון שלי בבחירת המחשב הוא תקופת אחריות. אני צריך אחריות באורך 3 שנים עם איסוף והחזרה מהבית. בתקציב שלי, סביבות ה 3,000 שקל, ממה שראיתי ישנם שלושה חברות אשר מציעות אחריות כזו. HP LENOVO ASUS איזה חברה לדעתכם נותנת שירות הכי טוב, יעיל ושלא עושים בעיות או מנסים להתחמק מאחריות?
-
- 9 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
היי, היות והמליצו לרדת מעניין מחשב all in one רציתי לדעת מה דעתכם על המחשב נייד הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911598 כמו כן יש לציין שהייעוד הוא :בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים ומידי פעם עריכת סרטים ותמונות לכן חשוב שיחזיק מעמד בהעלאת התוכנות הגרפיות ואם אפשר שיכולל גם מסך מסתובב, אשמח לשמוע חוות דעת וגם המלצות לנייד מתאים לגבי הדגם שהעליתי כאן - האם הוא אמין יחסית? מבחינת תקלות טכניות - הוא נשמר לאורך לזמן? האם המעבד חזק יחסית? התקציב הוא פחות או יותר 3,000-3500 ש"ח תודה מראש לכל העונים
-
- 10 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
לעבודה בתוכנות אופיס, אינטרנט, תוכנות שעושות חישובים כבדים. לא לעריכת וידאו, לא לגיימינג, חשוב מאד - המשקל. כמה שפחות יותר טוב בלי להתפשר על הביצועים ועל כן התקציב הגבוה. בכלל לא חובה מסך מגע. דוגמה לכיוון: ראיתי את HP SPECTRE 360 ואהבתי, אבל נפסל על המשקל 1.45. כיום אני עם סמסונג ATIV-9 מ-2013, מאד אוהב אבל רוצה להשתדרג.
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם לוח אם ASUSTeK Computer INC P5G4IT-M LX (LGA 775) תומך ב8 GB Ram ובכרטיס מסך Radeon R7 240/250 תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
שלום אקדים ואומר שאני לא כלכך מבין בזה, וההתלבטות שלי היא בין לשפר את המחשב או לקנות PS4, הציעו לי קונסולה 1TB עם שתי שלטים ומשחק שאני בוחר ב2500 ומכאן התקציב. אני תמיד שיחקתי במחשב, ואשמח לעצה בנוגע להתלבטות. אני לא חושב שנחוץ כאן טופס, אני אתמצת את מה שאני רוצה, במידה ואתם לא מבינים אותי אוסיף טופס. המחשב שלי ברובו בסדר, רק שבמסך יש לי בעיה מעצבנת של קווים ירוקים על כולו, זה לא בעיה במסך אלא ברכיבים, ואני לא יודע אם זה מהכרטיס, או מהמעבד או לוח האם, לכן אני חושב להחליף את שלושתם וזהו. לא צריך ספק, לא צריך, מארז, לא צריך כונן, יש לי מאוורר למעבד, והכל בסדר, מה שנשאר זה להחליף כרטיס, מעבד ולוח אם. ראיתי GTX 970 ב-1660 שח ב-TMS וזה גרם לי להבין שאו…
-
- 32 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, GTA 5, Fallout 4, Dota2, League of Legends נכון לרגע זה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, דגם המסך הוא Dell P2314H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות. בגדול לא אכפת לי יות…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות את המחשב הזה מאמזון , אך מעולם לא רכשתי מאמזון מוצרים, קל וחומר מחשב נייד . אני מאמין שלא אמצא מחשב שנותן לי תמורה גדולה יותר למחיר מזה בהתאם לצרכים שלי כמובן - גיימינג בינוני. רציתי לדעת יותר על תהליך הקנייה מאמזון - במידה ויש לי מכר שטס לארה"ב - אני אוכל לדלג על המשלוח והמע"מ? אני מניח שכמה ממכם עשו זאת - אני רוצה לשמוע על נסיונכם . http://www.amazon.com/gp/product/B015PYYDMQ/ref=ox_sc_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid= 0 תודה רבה ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? רוב השימוש במחשב יהיה עבודה משרדית, הקרנת מצגות, תוכנות Office וכו'. בנוסף, חלק גדול מהעבודה שלי כולל עריכה גראפית, בעיקר Photoshop ו-Illustrator. שימוש בתוכנות נוספות, כמו NetBeans IDE, Visual Studio, Lego Mindstorms, Blender וכו' (בהן לא מדובר בשימוש יומיומי).כמו כן, אני רוצה שיהיה אפשר להפעיל עליו כמה משחקים, לרגעים הנדירים שאוכל קצת לשחק. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13"-14", פתוח גם ליותר קטן אם יש דגם טוב. רוב העבודה שלי במחשב תתבצע במבנים סגורים, אז ציפוי המסך פחות קריטי. * רזולוציית המסך? כמובן שעדיף רזולוצייה כמה שיותר גבוהה, אם כי גם 1366x768 תעשה את העבודה. * דרישות מיוחדות ל…
-
- 17 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
שלום רב ותודה מראש. אני כרגע נמצא בסין והתקלקל לי המחשב, לכן מחפש אני המלצות לקניית מחשב חדש. מן הסתם החברה המועדפת פה היא לנובו, אך כל חברה תבוא בחשבון אם המחיר יהיה דומה. הדירשות שלי מאוד פשוטות, אני משתמש בו לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט ומשחק מדי פעם בcities skylines או במשחקים בסגנון. אשמח שתהיה לי האופציה לשחק במשחקים מדי פעם, אך אין לי צורך להשקיע במחשב רק בשביל זה. חשוב לי שלא יהיה כבד במיוחד אך מנגד זמן טעינה ארוך יחסית. התקציב שלי הוא בסביבות 3500 ש״ח. שאר הדברים אינם חשובים כל כך. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב ותודה מראש. אני כרגע נמצא בסין והתקלקל לי המחשב, לכן מחפש אני המלצות לקניית מחשב חדש. מן הסתם החברה המועדפת פה היא לנובו, אך כל חברה תבוא בחשבון אם המחיר יהיה דומה. הדירשות שלי מאוד פשוטות, אני משתמש בו לצפייה בסרטים/סדרות, גלישה באינטרנט ומשחק מדי פעם בcities skylines או במשחקים בסגנון. אשמח שתהיה לי האופציה לשחק במשחקים מדי פעם, אך אין לי צורך להשקיע במחשב רק בשביל זה. חשוב לי שלא יהיה כבד במיוחד אך מנגד זמן טעינה ארוך יחסית. התקציב שלי הוא בסביבות 3500 ש״ח. שאר הדברים אינם חשובים כל כך. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית פשוטה (תוכנות כמו blender,movie maker ודברים פשוטים כאלה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מקסימום just cause 3 או gta v -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920…
-
- 12 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית + גלישה + צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג בכלל -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-