עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Lapua23,

שלום , אני צריך את עזרתכם שוב , צריך המלצה למחשב נייד 1. מה התקציב המקסימאלי? זול - המחשב לשימושים פשוטים עד 600 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות ולחסוך. 2. מה שימושי המחשב : Netflix , גלישה וכו, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - אני מאמין ש 13 אינץ יספיק לי, FHD 1920 X 1080 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - כן, צריך מערכת הפעלה - Windows 10 4. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? BEST BUY, 5. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים 6. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא תודה רבה!

2. שלום לכולם, אז קודם השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, בלי חריגות, עדיף אפילו כמה שפחות לכיוון ה-3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר שימוש ביתי רגיל, קצת משחקים לא כבדים במיוחד (Overwatch 2, Apex Legends), אולי ארצה לשחק בעתיד משהו אבל סביר להניח לא משהו כבד במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כרטיס מסך והארדיסקים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6…

3. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בשביל עיצוב גראפי אבל אני לא יודע על מה אני צריך להסתכל, למשל איזה סוג מסך כדאי למעצבים, או איזה כרטיס מסך מומלץ שיהיה לו. בכל אופן המחיר למחשב נייד הוא גג 4200 שקל. אין לי שקל יותר לצערי. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by naortal,

* תקציב? 4000-3000 עם אפשרות חריגה קטנה אם השדרוג ממש מצדיק את התוספת במחיר. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים hd ובחיבור למסך חיצוני * גודל המסך - 13-13.3 אין חשיבות למבריק או מט * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי עד 1.7 שהיה נוח להתנייד איתו * האם נדרש זמן סוללה ארוך - רצוי בעיקר בעקבות שימוש מחוץ לבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי VGA בנוסף ל-HDMI - אבל לא קריטי * Bluetooth? רצוי אך לא חייב. * גודל מינימלי וסוג של כונן - רצוי כונן מעל 500gb או כונן קטן יותר ssd * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך רצוי שתהיה לתקופה של 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס ריש…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. היי לכולם, אני מתחיל ללמוד השנה וצריך המלצה לנייד (אני ממש לא עושה את זה בלב שלם, אהבתי היא לנייחים, אבל כולם אומרים לי שהכי טוב ונוח ללימודים נייד.. מפחד שאני עושה טעות..) בכל אופן המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים/סדרות וכו' - אבל לא רק.. אני כן גיימר קל ואני אשמח אם המחשב יריץ משחקים (אובליביון ו-world of warcraft זה יותר מדי לבקש?) תקציב - השאיפה היא בין 3 ל-4 אלף, וגם זה די לחוץ לי.. גודל מסך - למרות שאני אהיה סטודנט והכל, אני כן רוצה את המחשב גם לסרטים ומשחקים כפי שציינתי, ולכן אני כן מעדיף מסך "רגיל" ולא קטן (עוד קילו, פחות קילו, לא קריטי לי) חוץ מזה אני לא חושב שיש עוד דברים חשובים או קריטים.. תודה רבה מראש!

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. אהלן חבר'ה. השאלה קצת חורגת מחוקי הפורום אבל זה הפורום שהכי עונה להגדרה . רציתי לדעת מה התקציב שאני אצטרך +- כדי לקנות מחשב למשחקים. בעיקר למשחקים כמו MODERN WARFARE2, CRYSIS. וכד'. אני רוצה מחשב שיהיה מסוגל להריץ משחקים גם בשלוש שנים הבאות...משהו כזה. בקיצור מחשב שגם יחזיק לי הרבה זמן ויהיה אמין (אני מאמין ששלוש שנים נחשב הרבה זמן). זה יכלול ציוד היקפי מלא. שוב, השאלה כמה כסף אני אצטרך בשביל דבר כזה, פחות או יותר. ככה אני אדע אם אני יכול לקנות בקרוב או לחסוך עוד קצת. תודה (אם יש פורום שיותר מתאים לשאול את זה תעבירו את ההודעה לשם)

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by bigbosf,

בשעה טובה התחדשתי בנייד רציתי לשאול לגבי שימוש מועיל - אז ככה - בעקרון הנייד אצלי בחדר - אני משתמש בו בדרך כלל במיטה - לעבוד עם חשמל - או עם הבטריה? או שאפשר גם וגם ? נניח לעבוד על הבטריה ואז שנשאר חצי בטריה לחבר לחשמל? בגמר שימוש לכבות לגמרי או לשים על מצב שינה? מה ההבדל בין שינה - למצב שינה? יש לי את שתי האופציות מופיעות האם יש סכנה לעבוד כאשר הנייד מונח על הברכיים ? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by adirbooking,

ישבתי בבית וגלשתי בנייד, פייסבוק והפורום הזה. פתאום רעש של ״ניתוק הצתה״ כאילו חללית נחתה מחשב מדגם U566N של חברת Gigabyte אצלי שנתיים ו-10 חודשים. מעבד - T8300 2.4ghz, כ. מסך 8400GS, זיכרון 4 ג׳יגה, הארדיסק 320gb חייב לציין שבתקופה האחרונה עבד על כ64 מעלות!!! לפי תוכנת ה״Everest" וזה כולל משטח קירור.. איך אפשר לדעת מה הלך? ספק? לוח? אולי הארדיסק?! יש אפשרות לבדוק זאת לבד או שחייב לקחת לטכנאי מוסמך עקב וזה נייד? כמה אמור לעלות כל חלק שהדגשתי למעלה והאם עדיף לתקן או לשקול קנייה של חדש? תודה!

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by g.xorre,

מחפש המלצה למחשב נייד עד 5500 ש"ח לעבודה עם תוכנת העריכה .Avid גודל המסך לא רלוונטי.

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11847 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14222 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8Z68 Deluxe s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13004 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL9-9-9-24 (Low Voltage) http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12381 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9832 כונני SSD: Corsair Corsair Force Series GT 120GB SSD Sata III…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by urielbd,

אהלן, מחפש מחשב (מבחינתי כרטיס מסך משומש) עד 2800 ש"ח שיריץ משחקים.. עדיפות לקנות ב TMS.

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Ghsu1234,

אין ממש העדפות מסוימות. חיבורים רגילים כולל HDMI. עדיפות לנגן דיסקים. הדבר החשוב ביותר בשבילי הוא שהלפטופ יוכל להריץ משחקים ברמה טובה מאד, יחסית למחיר כמובן, ושיהיה מספיק זכרון בכונן ל"גיימר ממוצע"

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  13. היי אנשים, מבחינת גודל ומשקל - היא תשתמש בו בעיקר בבית (אולי פעם ב... פגישה עם לקוח) אז הוא לא חייב להיות קטן במיוחד (אפשר 15-17) או עם סלולה חזקה במיוחד, והיא תחבר לו מסך חיצוני 24" של דל. קבצים גדולים בפוטושופ, רצוי כמובן כמה שיותר זיכרון, וכונן קשיח מהיר, לא יודע אם זה אפשרי בתקציב. תלת מימד אינו עקרוני (מבחינת כרטיס NVIDIA וכו'). שיהיה מספיק נפח אחסון כי מורידה סדרות. כונן אופטי - רצוי. אחריות בינלאומית - לא קריטי. כן מעדיפים 3 שנים אחריות מקומית כשזו ניתנת. ווינדוס - רצוי. מכונת עבודה אמינה. נשמח לאופציות גם בקצה התחתון וגם בעליון של התקציב. תודה מראש על העזרה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by xenon,

שלום, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד עפ"י הפרמטרים הבאים: * מטרות המחשב? במחשב מיועד עבור הבן שלי שעדיין בביה"ס. בעיקר office, אינטרנט וצפייה בסרטים. אין צפי למשחקים כרגע. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על "14 עדיף מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה שנכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות * משקל רצוי? מאחר ויש כבר נייד אחד ("15.6 ASUS 550JK) בבית שמחליף מחשב נייח, מעדיף שהמחשב הנ"ל יאפשר בכל זאת איזו ניידות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ארוך ככל הניתן אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI אבל נראה לי שבכל מקרה יש לכולם * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? רצוי שהמחשב יהיה מהיר ולכן א…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום, ההורים שלי טסים בינואר לאחי שגר בלוס אנג'לס, ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת בקניית מחשב נייד. * מטרות המחשב? העבודה העיקרית תהיה למטרת התואר וזה בתכנות, כרגע יוצא לי להשתמש ב VISUAL STUDIO, עבודות משרדיות, צפייה בסרטים ועריכה בפוטושופ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6'' * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוה שיהיה לי יותר משטח עבודה לעבוד איתו. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישה מיוחדת * משקל רצוי? המחשב הזה יהיה איתי 24/7 לכן כמה שיותר קל ככה יותר טוב D: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטע…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. שלום לכולם, אני מחפש עבור חבר מחשב נייד שישמש אותו אך ורק לנסיעות ולא בשימוש יומיומי. הדרישות הן מחשב נוח לנסיעות (קל וכו'), לכן מסך 13.3" לכל היותר לדעתי. זמן סוללה ארוך כדי למנוע ריצות בין שקע לשקע. כמו כן, חובה כונן אופטי, הבחור לא בקיא במיוחד בענייני מחשבים ולהכניס DVD לכונן הרבה יותר פשוט מלהתחיל לעשות המרות. מחשב מבוסס מעבד דל-הספק (SU למיניהם או אפילו ATOM) לדעתי יספיק בהחלט, לא הולך להיות לו הרבה יותר שימוש מעבר לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב גמיש מאוד והוא מוכן להשקיע לטובת משהו שיענה על הדרישות שלו, מצד שני הדרישות בסיסיות אז למרות שהוא מבחינתו מוכן להשקיע באמת שאין סיבה להשתולל. תודה מראש ושבוע טוב, אדם.

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שלום חברים אני מעוניין לרכוש סוללה למחשב הנייד שברשותי מדגם LG R405 מחיפוש שערכתי ב EBAY מצאתי את הסוללה הבאה http://cgi.ebay.com/5-2A-Battery-LG-V1-T1-S1-LS75-LS70-RD400-R405-R400-/190413188930?cmd=ViewItem&pt=Laptop_Batteries&hash=item2c5582af42#ht_3278wt_921 שמתאימה לי מבחינת מחיר ואני רוצה לברר מספר פרטים כמו : 1- מה אומר הנתון 5200 MAH על הסוללה ? 2-רוצה לדעת מהו זמן המירבי של עבודה עם הסוללה ? 3-האם אתם ממליצים על סוללה אחרת בטווח המחיר הזה ? מה שחשוב לי כמובן זה זמן עבודה ממושך ומירבי עם סוללה. אשמח וממתין לתשובות שלכם תודה

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכולם ברצוני לברר האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך או להוסיף אחד חדש חזק למחשב הנ"ל כדי להריץ טיפה יותר משחקים טובים מחשב נייד Fujitsu Lifebook דגם AH530-5 מעבד : Intel® Core™ i3-350M processor 2.26 GHz, 3 MB מערכת הפעלה: Windows home premium זיכרון ראשי 4GB DDR3 1066 MHz PC3-8500 כונן קשיח HDD SATA 500GB 5.4k צורב DVD Super multi reader/writer מסך 15,6" Glare 16:9 WXGA (1366 x 768) LED Backlight מצלמה מובנית 1.3 MP כרטיס גרפי Intel® HD Graphics up to 1695 MB אלחוטי WLAN b/g/n, Bluetooth V2.1 סוללה 6 תאים עד 3 שעות עבודה תודה לעונים המשך יום טוב אלירן

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. Started by Dolman,

אהלן, אני מחפש מפרט ב 2000 ש"ח שישמש למשחקים. לא משחקים חזקים וכבדים אבל לא כ. מסך מובנה.. שתהיה אפשרות אולי בעתיד. אין צורך ב HD גדול, 160 GB יספיק. לא לבנות על OC. לא צריך מסך וציוד היקפי, ואם צריך וזה יעזור אפשר לגלוש ברמה של 200-300 ש"ח. תודה מראש.

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1485 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 695 1 מארזים NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤ 653 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤ 127 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 625 1 זיכרונות Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz K1G667 ¤ 232 2 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤ 448 2 כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ¤ 1575 1 כונני דיסקטים alps Floppy 1.44 Floppy ¤ 36 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 2 מקלדות LOGITECH Cordl…

• 34 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by justkanji,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי מתוכנ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. שלום, אני אשמח לשמוע המלצות למחשב נייד עם ביצועים גבוהים. המחשב ישמש לפיתוח אלגוריתמים לעיבוד תמונה ווידאו שמיועדים לעבודה על CPU ו-GPU (חובה כרטיס מסך Nvidia) המחשב ישמש כתחנת עבודה נוספת לפיתוח Deep Learning (אימון רשתות יתבצע על מחשב שולחני אחר). אשמח להמלצות, להלן תשובות לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000-8000 ש"ח, ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח אלגוריתמים, פיתוח Deep Learning 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום לכולם , פונה אלייכם המקצוענים. . מה התקציב המקסימאלי? 7000שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן, לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ( Maya , Zbrush ,Photoshop , After Effects ) + משחק WoW (ובין לבין משחקים חדשים שיוצאים (לא בקטע של גיימר)) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Maya Zbrush - לומד כרגע, מתכוון להשקיע בתחום (תדירות גבוה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: WoW ומשחקי רשת , לא יותר מזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציי…

24. Started by ynofear,

Leadtek px7800gt 215mb pci-e DFI Lanparty NF4 ultra-Dforce 4 ultra 939 AMD athlone 64 3200 (s-939) Box OCZ 1G 512mbx2 Enhanced DDR2 533 memory Westerm Digital 200GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD Leadtek winfast PVR2000 Zalman CNP7000B כדאי לי להחליף את הכרטיס מסך ל : MSI GEFORCE 6800 ULTRA ??? מסך: BENQ FP737 SILVER LCD "17" מארז: A-TOP X Blade silver+450W CASE

• 41 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אני סטודנט כך שתקציבי מוגבל לסביבות 6-7K גג. האתר Tablet PC Review ממליץ מאוד בחום על HP מסדרת tx2000. מצאתי אותו בסביבות ה6.5K כאן בארץ (שזה נראה לי הכי זול מבין כל הטאבלטים שמצאתי). הבעיה היא שהוא מבוסס על הAMD Turion שמפחיד אותי קצת, כי הוא פחות חסכוני ונותן פחות ביצועים מC2D באותו תדר. בנוסף הוא עשוי פלסטיק ולא חומרים קשיחים (כמו לנובו או Dell, לדוגמא). האם מישהו פה באמת ממליץ עליו? האם יש טאבלטים אחרים שמומלצים בטווח המחירים שלו? אני לא צריך את הרמקולים המצועצעים, או את כל האופציות הפלצניות של HD Playback, או אפילו DVD. המחשב הזה יהיה נטו לעבודה באוניברסיטה לסיכום הרצאות וכתיבה בו במקום על דפים. בנוסף, קרובים שלי טסים לארה"ב בשבועיים הקרובים. האם כדאי לי לבקש מהם לקנ…

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים