ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
אוקי יש לי מחשב די בסדר אבל אני רוצה משהו יותר חזק ואני לא רוצה לקנות מחשב חדש אז אינה המפרט שאני רוצה לשדרג תנו הצעות מעבד P4 1.8 לוח אם Via זכרון 256 ddr כרטיס מסך ג'יפה 64 מ''ג ואינה מה שאני רוצה לשפר ואינה מה שאני רוצה להוסיף זכרונות DDR 400 כמות מחיר סה"כ 256MB A-DATA 1 200 200 כרטיסי מסך PINE כמות מחיר סה"כ XFX MX4000 128MB 1 240 240 כוננים- 1.44, CD-ROM, DVD DVD כמות מחיר סה"כ SONY x16 1 160 160 מארזים Power Supply כמות מחיר סה"כ HEC 475W (True Watts) 1 370 370 סה"כ 970 בתשלומים (כולל תוספת) 12 * 89 ¤ להרכבת מחשב שלם מהחלקים הנייל יש להוסיף 190 ¤ ובקשר למעבד אולי אני יעשה אוברקלוק קטן ל 2.0 או שאני ישיר כך מה אתם חושבים על ה…
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
תקציב: 4,000 - 5,000 (מכוון ל-4,200) מערכת הפעלה: Ubuntu תוכנות: Steam שימוש: משחקים משחקים לדוגמא: SC2 רזולוציה טבעית: 1920x1200 הגדרות גרפיות: גבוהות ציוד הקפי: אין צורך אין צורך בצורב חשיבות השקט בסולם של 1 עד 10: 3 אוברקלוק: ללא בקשות מיוחדות: ללא אופק שדרוג המחשב: ללא מפרט (הורכב ב-Ivory) מעבד (930): Intel Core i5-3470 Ivy Bridge קירור למעבד(121): Arctic CoolingFreezer 7 PRO Rev. 2 לוח אם (525): Gigabyte GA-H77-D3H זכרון (285): Corsair DDR3 CMX8GX3M2A1600C9 - 1600MHz, 2x4GB כ. מסך (1075): Zotac Nvidia GeForce GTX660 2GB GDDR5 דיסק קשיח (385): Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB מארז מחשב (445): Antec Nine Hundred Two ספק כח (440): Seasonic M12II-620 Bronze 620W …
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
הי, האם יש בעיה לעבוד עם וורד במחשב נייד 15.6 אינץ' עם רזולוציה של HD כלומר או 1920על 1080 ? הבנתי שכדאי לעבוד במחשב עם הרזולוציה הטבעית שלו, כי אם משנים רזולוציה זה פוגע בחדות התמונה , האם גם בוורד זה פוגע או שזו אפליקציה שאין בעיה לשנות את הרזולוציה שלה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
אמא שלי חוזרת בקרוב בארה"ב וחשבתי לנצל את ההזדמנות לקנות מחשב נייד. אחרי שיקולי אחריות הגעתי למסקנה שלנובו T61P הוא מתאים לצרכיי. לצערי בגלל שהיא חוזרת בקרוב, אין לי זמן להכין מפרט לבקשתי, ואני צריך לקנות מחשב מוכן, זה הפרט (1800$): T7700 2GB ddr667 160GB 7200RPM NVIDIA quadro FX 570M ומסך WUXGA 15.4" עכשיו הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1920X1200, ושמעתי קצת תלונות באינטרנט שלמרות שמדובר ברזולוציה נהדרת עם הרבה מקום עבודה הכל נראה קטן מידי, ומי שמסתגל הרוויח. השאלה שלי היא אם אני יקטין את הרזולוציה בהגדרות ל1600X1050 או קטן עוד יותר, התמונה תישאר טובה או תתעוות? לקח לי זמן להתרגל ל1600X1050 בLG 22" שלי אז ב15" בכלל... מה אתם אומרים?
-
- 6 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, אני לא יכול להחליט איזה מהן יותר עדיפה במסך 14.1. אני מעדיף כמה שיותר שטח שטח עבודה כמובן אבל חושש שהכתב יהיה קטן מדי לקריאה נוחה. אם למישהו יש נייד 14.1 עם רזולוציית 1440X900 (WXGA+) ויכול להעלות תמונה של הדסקטופ אני מאוד אעריך זאת. תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
יש לי נייד עם כרטיס של אינטל מדגם GMA910 נראה לי, איך אני גורם לו לעבוד ברזולוציה של 1680 על 1050 עם המסך שיש לי ? (כשאני מחבר אותו יש לו כל מני רזולוציה רגילות ומפגרות בשבילו).
-
- 3 תגובות
- 592 צפיות
-
-
בטח כולם מדעים כאן בפורום שבמעבדי אינטל התגלה באג שהתיקון שלו בתוכנה יתבטה בפגיעת ביצועים של כ-30%. כבר בניתי מפרט ראשוני מבוסס אינטל (8700 שזה דיי יקר ואני לא מתכוון להחליף אותו עוד שנתיים-שלוש) ואז תהיתי אם העניין לא הופך פתרון מסובב AMD לאטרקטיבי יותר. לצערי היו לי חוויות שליליות עם AMD לאורך השנים (התחממות בעבר הרחוק, ענייני תאימות). רעיונות/מחשבות בנושא?
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, האם מישהו יוכל להמליץ לי על מפרט מחשב המתאים לריבוי בו-זמני של תוכנות, חלונות וטאבים.אני עובד עם עשרות רבות ולעיתים אף מאות מסמכים פתוחים בו-זמנית – וכל פעם אני נחנק מחוסר זכרון RAM ונאלץ לסגור אפליקציות כדי לפתוח אחרות. עומדים לרשותי כרגע 1200 ש"ח - האם יש קונפיגורציה שתוכל לפתור לי את הבעיה במחיר זה? במידה ולא אוכל לדחות את הקנייה עד שאצבור סכום נוסף, כדי לרכוש קונפיגורציה אופטימאלית – אשמח לתיאור קונפיגורציה כזאת. בתודה מראש שחר
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר 4 מסכים למחשב 1. אין צורך בביצועים מתקדמים, אלה בתצוגה של 4 ממשקי מידע, כלומר הגרפיקה היא הבסיסית ביותר. אני מעדיף להתקין את הכרטיסים על תחנת עבודה של יצרן מותג כמו DELL, אך דרישות החומרה לספק הכח לא מתאימות. יש לי שאלות שכל החנויות / תמיכת יצרנים לא מספקים תשובות שאפשר לסמוך עלים אלא יותר השערות. אם למישהו יש את הידע ו/או הניסיון, זה יהיה מצויין. האם חיבור של 2 כרטיסי מסך פשוטים, לדוגמא Asus Nvidia GeForce GT710 יאפשר את העבודה? הדרישה של כרטיסי מסך אלו היא ספק כח מינימלי 300W, הספקים שמגיעים עם תחנות מותג הם של 180 ו240 (לדוגמא Dell OptiPlex 7040) האם נדרש שדרוג והאם אפשרי בכלל להחליף ספק כח? אם אני מתקין 2 כרטיסים עם דרישה…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום התחדשתי בDELL INSPIRON 6400 עם ATI 256..לא הספקתי לבחון אותו רק מכיוון שאני עובד בדרך כלל עם מסך רגיל קשה לי להסתגל לוויד סקרין, בכל זאת מה הריזולציה הכי טובה לעבוד עם מסך 15.4?? תודה.
-
- 4 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מחשב מבוסס רייזן (1600) עם לוח אם בתצורת Mini ITX. הבעיה היא שנראה שבקושי יש בארץ לוחות אם בתצורה הזו עבור רייזן. מישהו יכול להמליץ על חנות שיש לה, ושיש לה שירות ומחירים טובים? (ושנמצאת באזור המרכז) תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך 2 המלצות למחשבים ניידים 1 ב11000 והשני ב9500 זה דחוף לי מאוד תודה
-
- 2 תגובות
- 653 צפיות
-
-
מה המצב אנשים אני חדש בפורום ושמעתי שזה הפורום הכי הכי טוב בארץ למחשבים אז ככה יש לי תקציב של 10000 ש"ח בערך פלוס מינוס ואני רוצה לבנות מחשב חזק למשחקים עכשיו אני מעדיף שהמעבד יהיה AMD ולא חייב להיות במהירות מטורפת של 4000 מספיק לי גם 3200 אני לא צריך רמקולים למחשב ואני רוצה מסך שטוח אבל לא דק של 19 אינץ' וממש חשוב לי שיהיה לי כרטיס מסך טוב אם מישהוא יכול לעזור לי לבנות מפרט טוב וגם אולי להגיד לי בערך כמה הוא עולה ומאיפה לקנות אז סבבה ביי אנשים
-
- 4 תגובות
- 683 צפיות
-
-
הראשון התקציב שלו הוא בסביבות ה4500 כולל הרכבה במעבדה. מה שצריך במחשב הזה זה עכבר מקלדת לא אלחוטיים! רמקלים פשוטים מאוד ומסך. המחשב מיועד בעיקר למשחקים (רצוי מאוד שיהיה את רב האופציות לשידרוג עתידי) במחשב השני שהתקציב שלו הוא 3500 + - כולל הרכבה במעבדה. הוא גם מחשב למשחקים בציוד ההיקפי שצריך בוא הוא מקלדת ועכבר לא אלחותיים. (רצוי שתהיה אפשרות לשדרוג עתידי) המחשב השלישי התקציב שלו הוא בסביבות ה3000 המחשב הזה מיועד בעיקר לעבודות ביתייות ומשחקים קלים. צריך עכבר מקלדת לא אלחותיים ורמקולים פשוטים. ושיהיה אפשרויות לשידרוג עתידי. נ.ב בכל 3 המחשבים צריך שיהיה הרכבה במעבדה. ושכל המפרטים יהיו מהחנות פנדה בבקשה. אם יש שאלות תשאלו.
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד של דל מדגם סטודיו 1555 המסך מרצד לי ואין לי אפשרויות לשנות MHZ 60 של כרטיס מסך ולפי האתר של אינטל יש לי את הדרביירים המעודכנים מה ניתן לעשות ?
-
- 4 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום רב בכוונתי לרכוש מחשב בתקציב כולל של כ- 8000 ש"ח שמיועד בעיקר למישחקים. האם זה אפשרי שאת הדיסק הקשיח יחליף רכיב SSD ? במידה והדבר אפשרי, האם זה מומלץ? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי דילמה ורציתי לשתף אתכם שתעזרו לי לפתור אותה. המחשב שלי הגיע בחלקים, המוכר שאל אם אני רוצה להרכיב בעצמי או שהם ירכיבו, מבחינתו זה לא משנה בכלל, הוא לא מבקש תוספת מחיר. הנקודות למחשבה הם - אחריות, זמן, אמינות. החששות שלי שהם ירכיבו הם - 1 - בכל זאת זה לא מחשב שלהם, היחס הוא לא כמו יחס למחשב ולרכיבים שאתה שילמת מהכיס שלך. 2 - עוד יומיים עבודה הוא ביקש להרכבה. החששות שלי מהרכבה עצמית - 1 - הרכבתי מחשב בעבר אבל עם טכנולוגיה הרבה יותר ישנה, מפחד להתקע מחוסר ידע בהרכבת המחשב החדש. 2 - מפחד להרוס משהו בטעות, או שהוא לא יעבוד ואז הם יגידו לי שאני הרסתי, במילה אחרת אחריות. 3 - זמן יקר אבל אולי שווה את הלמידה והנסיון. ייתרון נוסף להרכבה עצמית הוא הסיפוק.
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
(שמתי לפני יומיים בפורום של קולנוע ביתי אבל כנראה לא התאים לשם - אם אפשר למחוק אותו משם) ערב טוב, יש לי מחשב פנטיום 4 כפול ליבה שאני מעוניין להפוך למדיה סנטר - צפייה בסרטים ע"ג LCD 42 אינץ + הקלטה של תכנים ממיר YES רמת הרעש מהמחשב הקיים לא מפריעה לי. מספר שאלות - איזה כרטיס מסך להוסיף עם יציאת HDMI בתקציב המינמאלי שניתן ? איזה כרטיס טלוויזיה כדאי להוסיף שיוכל להקליט תוכניות מהממיר של YES ? - אם יש כרטיס שיכול להתחבר בצורה אוטומטית ללוח השידורים של YES זה הכי טוב- שוב איזה כרטיס בתקציב המינמאלי שניתן. שלט - איזה שלט כדאי למרחק של עד 5 מטר. האם השלט ישלוט על כל יכולות המחשב ? (כולל שליטה בצפייה והקלטה) ? תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8.5K בלי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד (RDR2, סייברפאנק, AC וכו'..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD, מארז 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כולל מארז! 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בבקשה מפרט נקי- בלי אורות בלי הוצאות מיותרות על ניראות! 7. האם יש צורך לכלול מע…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. אני רוצה לקנות כמה רכיבים בתקציב של 2200 ש"ח. השימושים: בעיקרון מחשב שמיועד להכל, משחקים על הגדרות כמה שיותר גבוהות (1024X768), תוכנות משרדיות למיניהן וכו'. אין שימוש מיוחד כלשהו. קניתי כבר את הציוד הבא: antec 200 Seasonic S12 520W צורב דיסק קשיח אני לא צריך אותם ולא ציוד הקפי. מה שנשאר לי לקנות זה לוח אם, מעבד, זיכרונות וכרטיס מסך. הכי נוח לי לקנות מ- KSP. מה דעתכם על המפרט הבא? דגם מחשב: computer מעבדי AMD: Athlon II x3 Triple Core 440 3.0Ghz Socket AM3 Box http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10560 לוחות אם למעבדי AMD: ASUS M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin…
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שלום אנשים רציתי קצת עזרה בבחירת רכיבי ליבה למחשב לגיימר בינוני(מסך 19" רחב של NG) וכרטיס מסך חדש. כל השאר כולל מארז קיים ושמיש ודי במצב חדש ישנו ספק 400 וואט גנרי. אחרי שפשפשתי קצת ברחבי הפורום הבנתי שהזרם הולך לכיוון המפרטי AMD והרכבתי את המפרט הבא: מעבד AMD Athlon II X4 630 Box ₪571 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX630WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-770TA-UD3 ₪513 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38495 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Gold ₪466 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3408K כרטיס גרפי PowerColor ATI Radeon HD4870 1024MB DDR5 PCIe ₪812 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AX48701GBD5 הרכ…
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אני עוד מעט נוסע לניו יורק ובדקתי והשוותי ומצאתי את המפרט הבא: intel duo core 2 e6300 212.22$ pqi turbo 512*2 667mhz 140$ x800gto 2 GDDR3 256 198.08$ total 550.03$ או 2420 ש"ח כעת יש לי מספר שאלות האם לקנות 2 סלוטים של זכרון ואז להשתמש בdual chanel או לקנות סלוט אחד ואופציה לשדרוג בעתיד אני צריך לוח אם, הרד דיסק , מארז, ספק (יש לי צורב DVD חדש של LG) למפרט הזה ראיתי גם כרטיסי מסך יותר טובים כמו x1800 וx1900 לסוגיהם אך הם יקרים נורא 300-400$ איך כרטיס המסך nvidia 7600GT 256 250-300$ לעומת הכרטיס במפרט שלי בבקשה תגובות לקראת הטיסה...
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מחפש להחליף את הנייד בנייח. XPS 9310 משנה שעברה, עם 32GB RAM, i7 1165G7, הוא מדהים אבל אין לו כרטיס מסך וזה מעיק עלי.. כרטיס מסך לא צריך להיות מוגזם כי [אין תקציב וגם כי] הוא יהיה בשימוש יחסית רגוע - קצת עריכות וידאו\אפקטים ומשחקים מדי פעם. יש לי רכיבים שאפשר להשתמש בהם [ספק כוח 450W, מארז MID, דיסק SSD], במידה ויתאימו. היה לי רק Intel עד עכשיו, אבל לא חשוב לי דווקא להשאר שם. מקווה שיכולים להמליץ לי על שילוב של לוחאם + מעבד + כרטיס גרפי שיעבדו טוב יחד...? תודה רבה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מעדיף להשאר מתחת 3000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה מש…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מעבד QUAD 9550 INTEL, וכרטיס מסך HD 4890 1GB. אני רוצה להתאים להם לוח אם טוב וזכרון. לגבי הלוח אם - האם יש לוח אם מומלץ שיתאים ל2 רכיבים אלה, או שכל לוח אם שמתאים ל775 יעבוד? לגבי הזכרון - האם נכון להגיד שכל עוד אין לי מעבד I7 ההבדל בין DDR2 לDDR3 הינו קטן? במחיר של 4 GB DDR 3 אני יכול לקנות הרבה 6 או אפילו 8 GB DDR2. לגבי מארז ספק ומאוורר - קודם כל אני מבין שעבור המעבד כדאי לקנות מאוורר במקום זה שיגיע מאינטל. לגבי המארז - מה הדגשים שצריך לשים לב אליהם? כנ"ל לגבי הספק - איזה ספק יתאים לכרטיס מסך הנ"ל? כמה וואט, ואיזה חיבורים צריכים להיות לו?
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום רב. מעוניין להרכיב מחשב חדש עם הרכיבים הבאים האם תהיה התאמה ביניהם במחשב ישמש לאינטרנט וקצת משחקים קלים כמו PES10 FIFA10 וכדומה. מעבד Q9550 BOX לוח GB P45 UD3L זיכרון 4 ג'יגה 800MHZ דיסק קשיח WD 1T 32MB כרטיס מסך משהו כמו SHPPIRE HD4850 515/1024 שאר הרכיבים כמו צורבים מארז וספק קיימים מהמחשב הישן. אם יש הצעות לשיפור או תיקון אשמח לדעת .
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-