ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום אשמח לעזרה אני מחפש משחב נייד חדש, פשוט מבחינת מפרט טכני(זיכרון,מהירות וכו'), אבל רכיבים איכותיים שמחשב יחזיק לי לכמה שנים טובות. להלן הדרישות: *תקציב: 1500-1800 * מטרות המחשב? שימוש ביתי- אינטרנט/אופיס * גודל המסך? 15.6" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? סטנדרטי * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250G-500G * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא - אני יכול להתקין מערכת הפעלה במעצמי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה עם שירות טכני טוב * כל דרישה מ…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה, בעזרתכם, קניתי X61. המחשב מגיע ללא כונן דיסקים. איך ניתן לפרמט ולאחר מכן להתקין עליו מערכת הפעלה? כמדומני יש לו אפשרות לקרוא מUSB בזמן ההפעלה... כמו כן הגיע עם המחשב תיקית i386 - למיטב הבנתי תיקית חלונות. מישהו יודע מה מטרתה? (המחשב נקנה מי שניה). תודה רבה מראש, צחי
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי, אני מתכנת אנדרואיד שעובד בד"כ על כמה פרויקטים במקביל. אני אוהב לפתוח כמה "סביבות עבודה" כשבכל אחת יש Android Studio ו- Chrome עם די הרבה טאבים פתוחים. אני אוהב שהמחשב עובד מהר מהר יש לי מחשבה שבנוסף המחשב יהיה מעין שרת פיתוח גם שיריץ בדיקות תוכנה אוטומטיות בלופ (Integration Server). זה מעין בונוס אבל אם זה יאט את המחשב אני יכול להקצות לזה מחשב נפרד (אפשר גם בענן). אני מחפש מחשב נייח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות: תוכנות, אתרים…
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, קיבלתי את המפרט הזה מאחד מחברי הפורום ולי הוא נראה בסדר ועומד בתקציב (6000). אני לא מבין כל כך בעניין ולכן אני צריך את דעתכם. ואם צריך שינוי אז איפה לשפר ועל חשבון מה. מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 6267 Thermaltake VB1000SWS Silver SOPRANO + Window Case 489.00 ₪ 1 489 ₪ 1 7650 NEC ND-3550A Silver x 16 Bulk DVD±R/RW 255.00 ₪ 1 255 ₪ 2 7217 AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 860.00 ₪ 1 860 ₪ 3 6223 Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 59.00 ₪ 1 59 ₪ 4 7383 Sony/Citizen/Panasonic/Teac Silver 1.44MB 3,5" FDD 49.00 ₪ 1 49 ₪ 5 6964 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 479.00…
-
- 42 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב? המחשב מיועד בעיקר לסלון עבור קולנוע ביתי וגלישה. XBMC , סטרימר וכול אתרי הVOD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. הכל נדרש. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות בלבד. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור השפלה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבוע הקרוב. 10. האם…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיחליף את הנייח במשרד. יש המון משחבים ניידים בשוק ואין לי מושג איך לבחור ומה עדיף יותר ממה. המטרה לנייד היא כי מדי פעם אני יוצא מהמשרד. כמו כן אני אקח אותו מדי פעם לעבוד בבית. לפיכך חשובים כמה דברים : מסך גדול. מקלדת מלאה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר. זכרון של לפחות 3 גיגה. אפשר גם כרטיס מסך חזק. חשוב לי שהמחשב ירוץ ללא בעיות , יעלה במהירות ויגיב מהר לפתיחה של כמה תוכנות יחד בו זמנית. אין חשיבות למשקל כי לרוב הוא יישאר במשרד. תקציב- סביבות ה 5000 ש"ח.
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך עזרה ממישהו שמבין בחומרה, למחשב חזק עם דגשים על כרטיס מסך ומעבד טובים. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח גג. נ.ב. לוח אם טוב שלא יישרף אחרי שנה. תודה. שאלון: 1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכנות(visual studio), תוכנות כבדות(פוטושופ) ומשחקי מחשב חדשים ברשותי מסך 19 אינץ' חדש(בן שנה) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך הכל. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. יש לכלול הרכבה.
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בזמן הקרוב אני מתכנן לקנות מחשב נייד של דל. אך ורק דל. בתקציב של 3K כבר מצאתי את המפרט הרצוי אבל כעט מגיע השאלה שלי. יש את אותו המפרט לשני הניידים אך הדגם שונה. DELL INSPIRON 1545 DELL VOSTRO 1015 השאלה היא, איזה מהדגמים עדיף? איזה יתרונות יש לכל נייד ואיזה חסרונות. תודה. arielyaroker
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף למחשב שלי את הכונן ssd ליותר נפח- 256 או 512 תלוי במחיר... אבל אני לא יודע איזה דגם מתאים.. יש לי MacBook Air 13" של 2014
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד כשבוע. המחשב יוצא במחיר של 5900 אבל אני כנראה קונה במזומן אז זה יוצא 5700 כנראה עם המפרט הבא: דגם מחיר כמות Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box 1420 ¤ 1 ABIT IB9 INTEL 965P 590 ¤ 1 G.Skill DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 510 ¤ 1 WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 410 ¤ 1 EVGA e-GeForce 8800 GTS Superclocked 320MB PCI-E 1880 ¤ 1 GIGABYTE Poseidon 465 ¤ 1 ENERMAX LIBERTY 400W 460 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ סה"כ: ¤ 5905 ואחרי הנחה בנעה זה יוצא בערך 5700. האם הוא יחזיק לי לשלוש שנים לפחות? הוא יריץ משחקים כמו Test Drive Unlimited , STALKER על ההגדרות הכי גבוהות עם פילטרים? (1024X768 לבנתיים). *אם זה לא קשור לפה תר…
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי. אני קונה מחשב נייד למטרת לימודי מדעי המחשב באוניברסיטה. אני רוצה מחשב חזק שיריץ תוכנות חלק ולאורך זמן בלי לקנות חדש אחרי שנתיים-שלוש שני מפרטים: מחשב ראשון: Asus ZenBook UX310UA-FC1006T מחיר 4290 שח Asus ZenBook UX310UA Intel® Core™ i7-8550U Quad Core, 8M Cache, 1.8GHz up to 4.0GHz "13.3 1920x1080 Full-HD LED מאיץ גרפי - Video Intel UHD Graphics 620 16GB DDR4 1TB 5400RPM 256GB SSD Windows 10 Home עברית או אנגלית USB3.0 X1, USB2.0 X2, USB3.1 Type C X1, Card Reader, HDMI …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הוא צריך להיות למשחקים+מערכת קירור מי מים+AMD עדיף 2 ליבות+כרטיס מסך טוב SLI....הכונן קשיח לא ממש חשוב אבל שיהיה 120 ככה תודה מראש לכל העוזרים ;D
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שצריך לענות על הדרישות הבאות: *תקציב המחשב? עד 6000 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות- בעיקר למובייל, צריך להיות מסוגל לקמפל מערכת אנדרואיד שלמה בזמן סביר (פחות מעשר שעות). אני יכול להתקין דואל בוט לאובונטו במקום VirtualMachine אם זה יעשה את התהליך מהיר יותר. גיימינג- צריך להיות מסוגל להריץ משחקים לארבע שנים הקרובות, אבל לא צריך בהגדרות גבוהות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קטן מ-14 אינץ', לא משנה סוג מסך. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יות…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש ( המחשב הנוכחי שלי (נייח) חוגג השנה 9 ) אשר אוכל להשתמש בו למטרות הבאות: 1) שימוש בתוכנות השונות של אופיס (כמה במקביל) 2) גלישה באינטרנט (כמה שיותר לשוניות פתוחות) 3) צפייה בסרטי HD בצורה חלקה 4) גיימינג בינוני - כבד (קצת פחות קריטי) 5) האזנה למוסיקה חשוב לי שיהיה למחשב: 1) זיכרון ROM בעל מהירות 7200 בנפח גדול כמה שאפשר (אני מעריך שלא אצטרך מעל TB אחד אבל אם יש יותר אז מבורך) 2) לפחות שתי כניסות של USB 3 3) רמקולים מובנים איכותיים יש לציין שרוב הזמן אני ליד שקעים כך שטעינה (במחשב נייד) לא מהווה טאבו. אני מתלבט בין האפשרויות - מחשב ALL IN ONE או מחשב נייד לגבי המחיר: 6000 ש"ח כאשראני יכול להוסיף כ 500 נוספים אם זה יהיה שווה את ההוצאה. מה דעתכם ע…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בהגדרות של אפשרויות צריכת חשמל יש אופציה לכבות את הדיסקים הקשיחים כאשר הנייד בטעיניה או כאשר הוא עלמצב סוללה. למה בכלל יש הגדרה כזו? האם כיבוי דיסק קשיח משמעותו כיבוי המחשב? האם משמעותו רק שהדיסק הקשיח יפסיק להסתובב? ואם כן מה זה נותן? על איזה אופציה כדאי לשים את האפשרות הזו?
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
EPOX 8K5A3+ KT333 NEW אספקה מיידית 735 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version שלוש שנים אחריות Hercules Gamesurround Fortissimo 7.1 ש"ח Altec Lansing AX 3021 ש"ח corsair 512MB PC333 DDR C2 ש"ח BENQ DVD-ROM 16x48 RETAIL ש"ח AMD ATHLON XP 2200 + FAN ש"ח Antec High Performance 1080B AMG אספקה מיידית - ספק כוח : Antec TruePower 480 Watt ש"ח סה"כ 8400 שיפורים במסגרת התקציב אפשריים תודה ד"א אני מתכנן מודינג ואולי אוברקלוקינג עתידי
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים! אבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא שהרכבתי לעצמי. המפרט מיועד לגיימינג והמטרה היא מפרט שיריץ בקלות את כל המשחקים החדשים ביותר וגם שיחזיק כמה שנים טובות. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3470 3.2Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪879 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪205 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪353 מארז: באנדל LanCool K63 + Seasonic S12II 620W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪750 זיכרון: Kingston 1X4GB 1600Mhz 1.5V כמות: 2 - מחיר: ₪146 קשיח למחשב שולחני: Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14 כמות: 1 - מחיר: ₪401 כרטיס מסך: Gigabyte GTX670 2GB GDDR5 WindForce OC - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחי…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם, הרכבתי מפרט בשבילי ורציתי לקבל חוות דעת עליו, התקציב הוא עד 5.5K, כמו כן, יש לי שאלה שמטרידה אותי, האם הלוח שיש לי במפרט תומך SATA2? אני אומר שכן, אבל אחרים אומרים לי שלא, התייעצתי עם עוד אנשים והם אמרו שהוא כן תומך, אותי אישית כבר השעו מפורום HOSTS רק בגלל ויכוח על זה. להלן המפרט: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 890 ש"ח 1 Arctic Cooling Freezer 64 157 ש"ח 1 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 820 ש"ח 2 GEIL 512 PC3200 400MHz DDR SDRAM Aluminum Blue 640 ש"ח 1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM JD 370 ש"ח 1 LEADTEK WinFast PX6800GS TDH PCIe 256MB 1,398 ש"ח 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X …
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל מפרט לפי הצרכים הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 4000 2. מה שימושי המחשב: משחקים, פיתוח תוכנה בקטנה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA 5 באטמן הבא וכ'ו מסך 21 רחב -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה- בינוני 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-5 אני תמיד אכבה אותו בלילה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם ל…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אני אדריכל אבל אני עושה גם הדמיות ועבודות גרפיות. אני צריך מסך מחשב שיתן תמונה איכותית עם דגש על צבעים אמיתיים. כאלה שיראו דומה על רוב המסכים ובמיוחד יראו דומה בהדפסה. הרבה מסכים נראים יפה אבל אז כשאתה בא להדפיס כל הצבעים דהויים או לא דומים כההים או בהירים כי המסך מגביר בצורה מלאכותית את הצבעים הבהירות או הגוונים. ברור לי שמסך של 4000 שקל יתן לי תוצאה טובה יותר ממסך של 1000 שקל השאלה עד כמה ההפרש יהיה משמעותי. אני לא מדפיס פוסטרים לאיילון בכל זאת. כרגע יש לי 2 מסכים אבל אחד התקלקל ואני שוקל להחליף למסך אחד רחב במקום. המחירים של רובים יקרים חוץ מהאחד הזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22624 אני מניח שהוא פחות טוב א…
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב גיימינג שיריץ את כל המשחקים החדשים (לא חייב הכול על אולטרה) ויחזיק כמה שנים... מה דעתכם על המפרט הנ"ל המטרה שיחזיק כמה שנים טובות https://tms.co.il/index.php?route=product/configurator&configurator_id=250335 תודה
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, למרות שהניסיון הקודם לקבל המלצה בעניין אחר לא עלה יפה, אני מנסה את מזלי שוב יש ברשותי מארז Compucase HEC 6A19 עם ספק כח של HEC (לא זוכר בדיוק איזה, אך ככל הנראה 300W-350W). אני מעוניין לרכוש לוח אם + מעבד + דיסק קשיח + זכרון + מערכת הפעלה על מנת להרכיב מחשב. תקציב: עד 2,000 ש"ח. שימוש: ביתי/משרדי סטנדרטי (מחשב להורים). אין כוונה לבצע OC וכו'. דרישות נוספות: 1) דיסק קשיח SSD בנפח של כ- 200-256G, לא יודע אם יש חשיבות ל- PCI-E, שכן לא בטוח שמי שישתמש במחשב ישים לב להבדל. אלא אם ההבדל במחיר ממש לא גדול - לשיקולכם. 2) לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. 3) אין כוונה נראית לעין להחליף את המחשב, לכן …
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
האם תוכל להמליץ לי על מחשב נייד שיתאים לתכנות אני חייל סטודנט שמתחיל ללמוד במכללה בדיקת תוכנה - QA ומחפש מחשב נייד לתחום הזה. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לתכנות אני חייל סטודנט שמתחיל ללמוד במכללה בדיקת תוכנה - QA ומחפש מחשב נייד לתחום הזה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? יופי תמיד עדיף ובקשר לגודל לא כל כך אכפת לי שיהיה נוח... * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף 1920 על 1080.. …
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב בינוני-פלוס, רב תכליתי עם יכולות גרפיות (עריכת סרטי GoPro, קצת משחקים), וחשוב לי שיעלה (boot) מהר. בתכלס התקציב הוא 5K, אבל אני מביא חלק מהמרכיבים מארה"ב, כך שיוצא לי לחסוך כ-1000 שקל. כלומר במושגי הארץ - 6K, כולל מסך בסביבות 1100 שקל. צריך את עצתכם לגבי המפרט הבא: מעבד - Intel Core i5-4690K ? (לא סגור עליו במושגי עלות-תועלת) כרטיס גרפי - Gigabyte R9 270x 2GB זכרון - G.Skill Ares (or Ripjaws) DDR3 1600MHz 2x4GB 240-pin Samsung 840 EVO 250GB 2.5" SATA III - SSD דיסק קשיח - דיסק טוב 2TB במהירות 7200rpm (כמה MB צריך?) איזה לוח אם יכול להתאים? צריך את עצתכם אם זה מספיק טוב, ואם יש חלקים אחרים טובים יותר ממה שרשום כאן, באותה רמת מחיר. תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כרגע עושה סקר שוק מסויים, לכן, בהתחלה פתחתי את הדיון בפורום Mac, אבל אני מאמין שזה מתאים לפה הרבה יותר. שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יכול להוות גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-