ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לאנשי הפורום!! אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר. * המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'... * OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות. * המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD. * בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1 Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מארז: Tagan EL Diablo ספק כוח: Tagan BZ Seires 900W מעבד: Intel Core I7 4770K קירור למעבד: Noctua NH-d14 לוח אם: Gigabyte Z87-HD3 זכרונות: Corsair Ventenge Pro Silver DDR3 1600MHz 2X4GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD4870X2 כונן אחסון: Samsung SSD 840 PRO 512GB כונן אופטי: LX DVD DL אקסטרה: כרטיס USB 3 כולל SATA 3 המארז והכרטיס מסך בני 3 שנים כל השאר חודשיים. מה שווה? מה מציעים?
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תוכלו להמליץ על מחשב נייד בדרישות הבאות: 1. מיועד לסטודנטית (אופיס וכו'), כך שיש צורך במחשב לא כבד או גדול, כזה שאפשר לסחוב אותו לאוניברסיטה. זה הייעוד העיקרי של המחשב. 2. מצלמת אינטרנט מובנית. 3. יכולת להריץ משחקים ברמה בינונית. כלומר, לא צריך את המשחקים הכי חדשים על VHIGH, אבל שכן יצליח להריץ משחקים, אפילו עם הגדרות בינוניות. 4. יציאת HDMI, כדי שיהיה אפשר לחבר לטלוויזית LCD ולראות סרטים ב-HD. 5. אם אפשר אופציה לתחנת עגינה (כדי לחבר בבית מקלדת, עכבר, ואולי מסך נייחים). אבל זה פחות חשוב מהדרישות האחרות. 6. יש לי כבר עותק חוקי של וינדוס XP, כך שלא צריך שהמחשב יבוא עם מ"ה ויסטה, אפשר לחסוך על זה כסף. האם תהיה בעיה להתקין בעצמי XP, כמו במחשב נייח? תקציב: סביבות…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי את המיפרט הזה לחברה שלי (סטודנטית) אני אולי קצת ישחק במחשב אז לקחתי כרטיס מסך חלש כי אני לא צריך יותר מזה...מקסימום נשדרג http://www.fastup.co.il/images/15765942.jpg מה אתם אומרים על המיפרט? דרך אגב איך המסך של המחשב? (אין צורך ביותר יקר מזה ובמיוחד ב DELL...) בלתי אפשרי לעשות שינוים.. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300]3000 ש"ח.[/glow] א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? [glow=red,2,300]לנסות לחסוך.[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]לא ניתן לחרוג.[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300] קצת מהכול,אולי קצת משחקים בשביל להעבי…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לאחר התייעצות קודמת בפורום, עיון במידע בפורום וברשת בכלל - שבתי לפה מעט יותר ממוקד. כמו שציינתי בעבר, אני מתחיל ללמוד תואר הומני, כך שאצטרך ככל הנראה מחשב בעל סוללה חזקה, מקלדת נוחה ומסך 13-14. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, יישומי אופיס ואינטרנט, צפייה בסרטים. ישמש כמחשב ראשי (לא יהיה ברשותי מחשב נייח). * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? עדיף עד 2 קילו, לא הכרחי. * האם נדרש זמן האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני מזכיר שאני מתכנן לקנות באילת ללא מע"מ (אהיה שם בקרוב, כך שגם לא בהכרח משתלם לי לחכות לאוקטובר). חשבתי על זה: http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=16464 א…
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לא כולל מסך לא מיועד ל-OC זה מה שאני בניתי שם המוצר מק"ט אחריות מחיר ליחידה כמות סה"כ מעבדים Intel Core 2 Quad Processor Q9300 2.5GHZ BOX 3 שנים ¤ 1,580.00 1 ¤ 1,580.00 גופי קירור למעבדים SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER שנה ¤ 260.00 1 ¤ 260.00 לוחות אם GIGABYTE GA-P35-DS3L 3 שנים ¤ 480.00 1 ¤ 480.00 זכרונות OCZ DDR2 Platinum 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 111232 לכל החיים ¤ 260.00 1 ¤ 260.00 דיסקים קשיחים WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 3 שנים ¤ 345.00 1 ¤ 345.00 כוננים אופטיים ASUS DVDRW DRW-2014L1T WHITE+BLACK 20X DUAL LAYER SATA שנתיים ¤ 160.00 1 ¤ 160.00 כרטיסי מסך INNOVISION I-Chill Ge…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום, אני מחפש מחשב + מסך 17 אינץ. המחשב לא מיועד למשחקים אלא לאינטרנט ודברים בסיסים יחסית ולא משנה אם הוא מבוסס AMD או INTEL. סכ"ה ב4000 ש"ח. תודה! עריכה: כתבתי בסוף תגובה עם המפרט שהזמנתי, אשמח לקבל תגובות ושוב תודה לכל מי שעזר, המליץ והגיב.
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, משחק פה ושם, קצת עריכה גרפית, שמיעת מוסיקה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא יותר מ-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק איזה 3 שעות בממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) 750 -500 HDD * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כרגע עושה סקר שוק מסויים, לכן, בהתחלה פתחתי את הדיון בפורום Mac, אבל אני מאמין שזה מתאים לפה הרבה יותר. שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יכול להוות גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח…
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב, קיבלתי את המפרט הזה מאחד מחברי הפורום ולי הוא נראה בסדר ועומד בתקציב (6000). אני לא מבין כל כך בעניין ולכן אני צריך את דעתכם. ואם צריך שינוי אז איפה לשפר ועל חשבון מה. מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 6267 Thermaltake VB1000SWS Silver SOPRANO + Window Case 489.00 ₪ 1 489 ₪ 1 7650 NEC ND-3550A Silver x 16 Bulk DVD±R/RW 255.00 ₪ 1 255 ₪ 2 7217 AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 860.00 ₪ 1 860 ₪ 3 6223 Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 59.00 ₪ 1 59 ₪ 4 7383 Sony/Citizen/Panasonic/Teac Silver 1.44MB 3,5" FDD 49.00 ₪ 1 49 ₪ 5 6964 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 479.00…
-
- 42 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מתלבטת בין שני המחשבים שבקישור להלן. השימושים הם משרדיים. גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים וכד'. בהנחה שהפרשי המחיר זניחים, אילו מביניהם חזק/איכותי/מהיר יותר? http://www.nextop.co.il/Product.asp?Pid=lap-de68&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=2 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1520-t7250-Intel.htm
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחפש נייד לאשתי שמלמדת באוניברסיטה וזקוקה למחשב נייד קל וקופקטי - בעיקר לעבודה עם אופיס וגלישה. 1. מה התקציב? נמוך ככל האפשר, בסביבות 4K 2. מטרות המחשב? - הצגת מצגות - גלישה - יישומי אופיס, WORD ו-POWERPOINT לרוב. - צפיה ב-DVD או סרטים באיכות סטנדרטית XVID למשל. לא HD אלא רק סרטים לילדים - עדיפות נמוכה. 3. גודל המסך? לא קריטי כלל אבל ככל הנראה 12-13' אם רוצים מחשב קומפקטי. 14' נראה לי כבר גדול. אם אפשר גם 7' מספיק... 4. משקל רצוי? נמוך! בסביבות 2KG ועדיף פחות. אשתי צריכה להסתובב איתו בין הכיתות והמשרד ברגל כל היום. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי אבל רצוי מאוד. 6. יציאות מיוחדות? לא קריטי - רק VGA. יציאת component או S-VIDEO יכולה ל…
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם. אני רוצה לעזור לאחיינים שלי למצוא מחשב למשחקים(כמו פורטנייט,NEED FOR SPEED,BF1) זול,בסביבות ה2500, בלי מסך או ציוד היקפי אחר. יש אפשרות לחריגה של 500 שקלים. יש עדיפות למערכות מחשב מורכבות מראש. יש חיה כזאת במחיר כזה? תודה לעונים:)
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
הוא צריך להיות למשחקים+מערכת קירור מי מים+AMD עדיף 2 ליבות+כרטיס מסך טוב SLI....הכונן קשיח לא ממש חשוב אבל שיהיה 120 ככה תודה מראש לכל העוזרים ;D
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
TMS נחשבת לאמינה? מבחינת אחריות, שירות אמינות... השימוש במחשב אמור להיות ל 3 שנים. ללא שידרוגים. יש לציין שהילד לא משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר, אם כי חשוב לו שתמיד יעבוד חלק ועל רזולוציה בינונית, שתיראה טוב על מסך 19 רחב\רגיל. ללא שום קשר ל(תקציב ה-)מחשב - אבקש מכם גם המלצה לציוד היקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים (סט) ורמקולים. כשהתקציב לשניהם יחדיו עומד על כ-600 שקלים. תודה מראש.
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב שעוד מעט חוגג 7 שנים ולא עבר שדרוג, זמן לקנות חדש! אני לא גיימר, כאשר קניתי את המחשב הנ''ל הוא היה מיועד למשחקים, אבל במשך כל השני האלה כמעט ולא שיחקתי, לא מצאתי בזה עניין. אני לא יודע אם אשחק במחשב החדש שאקנה, אולי אתאהב בזה מחדש, למרות שלא נראה לי. ועדיין, חשוב לי לקנות מחשב למשחקים, גם אם לא אשחק בו. אז מה המחיר למחשב שכזה? מחשב שיתאים לגיימר הקל-סביר? ומה המחיר למסך של מחשב כזה בגודל 27 אינץ?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בשבוע/שבועיים הקרובים. המטרה העיקרית של המחשב היא ללימודים, אז רצוי שהוא יהיה יחסית קל ושזמן הסוללה לא יעשה בעיות. בנוסף, אני מעוניין גם לראות מידי פעם סרטים על המחשב ואולי לשחק קצת במשחקים (ברמה בינונית – יכול להריץ ברמה נורמאלית משחקים יחסית חדשים). * מטרות המחשב - לימודים בעיקר, אך גם צפייה בסרטים באיכות טובה ומשחקים ברמה בינונית. * גודל המסך - משהו כמו 15". בנוסף, אני חושב שלשם נוחות של עבודה אז עדיף לי ציפוי מט, תקנו אותי אם אני טועה. * רזולוציית המסך - משהו שיהיה נוח ללימודים ולצפייה בסרטים באיכות HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא משהו מיוחד. * משקל רצוי - שיהיה נוח, הייתי אומר משהו כמו 2.5KG. * זמן סוללה - משהו שיספיק ליום לימודי…
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני פותח פה בקשה להמלצה בשביל חבר שהוא סטודנט (הנדסאי חשמל) והוא צריך מחשב. * תקציב - 3500 ש"ח (הערה למטה לגבי התקציב) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, אוטקאד (דו מימד). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 15.6" מינימום אם יש משהו מתאים גדול יותר שנכנס בתקציב יתקבל בברכה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouc…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני עובד על מפרט חלקי למחשב חדש... לגבי כל דבר שאני מתכנן לקנות כתבתי נימוק בצד, ואתם יותר ממוזמנים להגיב, לשנות, לייעץ וכו'... לוח 7VRXP - בגלל ששמעתי רק ביקורות טובות עליו ועל החברה, ודווקא את ה-P בגלל שאני צריך את החיבורי IDE הנוספים. 585 ש"ח. מעבד AXP 1800+ - כי אינטל לא נכנס אלי הביתה (וגם יקר יחסית), ודווקא את ה-1800 כי נראה שזה המעבד הכי משתלם כרגע. 590 ש"ח. זכרון - Transcend DDR 512MB 333Mhz - בגלל שלפי מה ששמעתי הם איכותיים יחסית לאחרים, והמחיר סבבה. 840 ש"ח. דיסק קשיח - WD 80GB 8MB CACHE - אני כרגע מתלבט בינו לבין דיסק של מקסטור, ופתחתי על כך thread נפרד בפורום המתאים. הסיבות לבחירה של הדיסק הזה ברורות (אני חושב). 655 ש"ח. מארז - enermax fs-710b - ראיתי…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב אז אני כבר משתגע ובטח שיגעתי אתכם עם כל השאלות שלי, פשוט אני רוצה להיות בטוח שאני משקיע בצורה הכי נכונה את כספי(שעבדתי עליו כמו חמור) המחשב שאני צריך הוא למשחקים כבדים מאוד וגם עם פילטרים. אני צריך רק את החלקים הבאים: מעבד, לוח אם,כ"מ,ספק בלי מארז כרגע ההצעה שלי היא כזאת amd 3500 gigabyte k8n 9 ultra gforce 6600gt leadtek חשבתי על מחשב קצת שונה שאולי יביא לי ביצועים טובים יותר, אני לא יודע מה כדאי יותר למרות שזה יצא יותר יקר מעבד אני חושב על 3200 או שאני אוריד עוד ואקח 3000, אני לא יודע אם זה כדאי בשביל הטווח הרחוק וגם הבדלי ביצועים... לוח אם אני לא בטוח אם להשאיר את הג'יגהבייט הזה או לקחת אחד גם של ג'יגהבייט אבל שעולה 200 שקלים פחות זאת אומרת 660 בערך כ"מ: כאן השאלה …
-
- 34 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i5 2320 3.0Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14619 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 13 Pro http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12519 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12211 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13400 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar G…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, אני מתלבט כבר כמה ימים איזה מחשב לקחת. מצאתי שני מחשבים חזקים (לדעתי, אלא אם כן אתם יודעים משהו שאני לא.. ואשמח לדעת) ואני מעוניין לשמוע עיצות מכמה אנשים שמבינים עיניין. כפי שאתם רואים, אלו הנתונים של שני המחשבים: SAMSUNG Q330 JS03IL: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16150 Asus U33Jc: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=16506 אקדים ואומר שאני סטודנט וצריך את המחשב בעיקר לעבודה עם הלימודים, אך בד בבד, אהפוך אותו כבר למחשב הראשי שלי ואשחק בו מדיי פעם. כמו גם, אצפה בסרטי HD ואחבר אותו לטלויזיה. שאלה ראשונה: אני מבין שלסמסונג יש מעבד חזק יותר - 560M לעומת 460M של האסוס. האם זה משמעותי? שאלה שניה: כיצד אני יודע אם המחשב הנייד עתיד להתחמם? ואם כן, איזה מהם צפו…
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין למכור את הכרטיסים שלי, gigabyte 6970 reference קישור לדגם המדויק: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3666#ov בכמה לדעתכם יהיה הוגן למכור?
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה-אני סטודנט כבר שנה וחצי, ועד היום הסתדרתי בלי, אבל הגיע הזמן שאקנה מחשב נייד משלי מאשר להשתמש במחשבים בספרייה. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה, זה אומר גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים, הרצות של MATLAB בהמשך. יש לי מחשב יחסית חזק בבית, ככה שהרצות כבדות ממש (אם אני אצטרך) אני אשתמש בו. אבל עדיין הייתי מעדיף שהמחשב החדש לא יהיה עגלה. * גודל המסך? 11-13 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות. אני מתנייד מהבית לאוניברסיטה ואני לא מעוניין לסחוב משהו יותר מידי כבד. חוץ מזה, שכמו שאמרתי יש לי גישה למחשב נייח בבית כל יום, ככה שאני מאמין שאני אחזור הביתה בערבים אני אשתמש במחשב הנייח. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בגלל שאני מתכוון להשתמש בו בס…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-