ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. לאחרונה יש לי בעיה עם הסוללה, היא לא רוצה להיטען מעבר ל28 אחוז. פרקתי אותה לחלוטין, הטענתי מחדש, וכלום, היא פשוט לא עוברת את ה 28 אחוז לא משנה מה. השארתי אותה לטעינה למעלה מיום, ושום דבר לא עזר. לא עשיתי שום שינוים שזכורים לי, ולפני כשבוע (כשהתופעה עדיין לא קרתה) הסוללה הייתה נטענת ל100 אחוז ומחזיקה מעל לשעה וחצי. התקנתי את הBATTERY MAXIMISER של IBM, והוא רושם לי שהסוללה תקינה, ברגע שאני מכניס את השנאי הוא לא כותב לי זמן טעינה מוערך, וגם לא רוצה לטעון אותה מעבר ל28%. הוא פשוט כותב NO ACTIVITY. ראוי לציין שהסוללה בת חצי שנה (סוללה תחליפית), ככה שהיא לא ישנה ועדיין לא "גמורה". ברגע שאני מחליף לסוללה המקורית והישנה, היא כן נטענת ל100 אחוז, לכן אני משער שהבעיה הי…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אני עוד לא יודע כמה אני מוכן להוציא, חשבתי על 3 אלף בהתחלה אם זה מספיק. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות הדמיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). RAVIT, AUTOCAD, SOLIDWORKS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מחפש כבר המון זמן מחשב ובאמת שיש מבחר כלכך גדול שאיבדתי את עצמי כבר. השימושים שלי במחשב הם אינטרנט(פייסבוק,יוטיוב),הורדות(טורנט)סרטים ומשחקים לאקסבוקס,וצריבה של שירים משחקים וכו'.. באמת שהשימוש הוא מינימלי לא משהו מיוחד. ממש תודה על העזרה ההצעות יכולות להיות גם הרבה פחות מסכום המקסימום שאני מסוגל להשקיע. שוב תודה רבה לכולם.
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המחשב הוא של MSI אז ככה, שמתי את הדיסק של הXP בCD, כמובן שקודם הגדרתי שה CD/DVD יהיה ראשון... המחשב זיהה את הדיסק ויש את העמוד הראשוני של התחלת טעינת הקבצים של הווינדוס מהדיסק, אבל לאחר מכן.. הוא רושם לי שגיאה מסויימת ומשוה שעלול לפגוע במחשב.. יש לציין שהדיסק של ה XP מקורי, אז ניסתי בעוד דיסק שיש לי בבית של XP ושוב אותה בעיה... הוא לא רושם בדיק מה הבעיה, אלה פשוט שגיאה ומשהו עלול לפגוע במחשב וצריך לעשות ריסטרט למחשב. מה הבעיה מישהו יודע? תודה, ויום טוב :]
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המחשב נועד למשחקים עדכניים. יש לי כרגע כרטיס מסך GTX1080 והבנתי שבשביל להרגיש שדרוג בגזרת הכרטיס מסך אני צריך להוסיף עוד כמה אלפי שקלים ולכן כרגע המפרט בלי כרטיס מסך. חשוב לי הרבה מקום על ה-SSD כדי שבנוסף למערכת הפעלה אוכל להתקין עליו משחקים ותוכנות. איך כל שאר החלקים? נסיון כלשהו עם המארז? הייתם מחליפים למשהו יותר טוב בתקציב כזה פחות או יותר? כמו כן האם המפרט הזה יכול להיות יותר זול בחנות אחרת? מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen RYZEN 9 3900X AM4 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪ 2280 קירור למעבדים: Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler Special Edition for AM4 כמות: 1 - מחיר: ₪ 250 לוח…
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
המפרט: Tsunami Virgo Blue 350W AMD Athlon XP 1900 GIGABYTE GA-7VRXP REV 2 + Sound OB Trascend \ Samsung 256mb DDR PC-2700 SUMA Geforce 4 Ti-4200 64mb Western Digital 80GB 7200RPM 8 mb cache יוצא כ-3500 ש"ח... המחשב לא מיועד ל-OC, הוא מיועד למשחקים ואין תקציב מוגדר, אך עדיף שיענה על הדרישות של משחקים כיום ויהווה מחשב סטנדרטי, וכמובן שחברי ישמח אם יצא בסוף יותר זול. הוא צריך רק את הרכיבים הנ"ל. הוא גם בטוח רוצה 80 ג'יגה... הוא לא קונה באינטרנט אז אין טעם שתדברו על בנדלים... 8) מה דעתכם?
-
מה התקציב המקסימאלי? 7.5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג ואפשר גם לרדת מתחת ל7 אם אין תמורה טובה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר בעוד 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 40 אינץ' 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר. ג.עד כמה חשוב קירור? חשוב מאוד. ד.האם מתוכנן OC? לא מתוכנן OC בכלל לשום רכיב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ורציתי לדעת בכדי שאני אוכל להתקין עליו WIN 7 64 BIT למה צריך לשים לב במפרט שלו ?
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב השני שלנו בבית הוא פנטיום III 650 בן 4 שנים. הוא איטי ומרעיש, והחלטנו שהגיע הזמן להחליף אותו. התקציב שקבענו לנו הוא 3000 ¤, ונוכל להשתמש בחלקים מהמחשב הישן כמו הצורב שקנינו לפני חצי שנה, מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, מודם, כרטיס רשת, כונן דיסקטים. המחשב ישמש לאינטרנט, office, ומשחקים בינוניים. חשוב שיהיה שקט מאוד, כי הוא נמצא בחדר שינה. ועוד משהו 3000 ¤ זה סכום עליון, והיינו שמחים להגיע למשהו זול יותר. זה המפרט שהצלחתי להרכיב. 1.במה כדאי לקצץ? אני צריך להוריד 400 ¤ לפחות. 2.מה כדאי לשנות? 3.האם הקירור נראה סביר? האם אפשר להשיג שקט במחיר נמוך יותר? CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 347.97 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400-L1 nForce2 Ultra400…
-
- 26 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצל גם נצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לצערי לא ניתן.. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת משקי רשת ועבודה כללית אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8.5K, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר MMO's, Dota ומשחקי Open world 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 אינצ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? הגודל פחות קריטי, מעדיף לא צבעוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש״ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (משחקים ״קלים״ בסגנון NBA, FIFA על הגדרות גבוהות ככל שאפשר, עדיף שאפשר יהיה להריץ משחקים נוספים בצורה טובה), מדיה סנטר, ועבודות פיתוח (VM אחד או שניים). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 42״, 1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מנסה לכוון לגבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חייב לקנות מחשב חדש, המחשב שלי בתהליכי גסיסה סופיים :-[ . אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד וצריך גם מסך. המסך לא חייב להיות מאותו חנות. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל להכי טוב שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים הכי חדשים\כבדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? חייב מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים מה אנחנו פה שנות השמונים? 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיי…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב להורים (60+) כולל מסך / מקלדת ועכבר. (אין צורך במערכת הפעלה) השימושים הם בעיקר כלליים - גלישה באינטרנט לרוב / יוטיוב / סרטים וכד'. ניתן להרכיב משהו ב-2500 שקלים? תודה
-
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
- 4 followers
-
-
אני מחפש להרכיב את המחשב הכי מינימלי שיריץ וינדוס וסרטי full hd בסלון שיהיה שקט והכי קטן שאפשר (הכי קרוב למיימדים של לפטופ למשל....) שיחיל יציאת HD ו אופטית אין צורך בכונן אופטי והרד דיסק גדול רק שיכיל מערכת הפעלה לא יהיה לו שום שימוש מעבר להרצת סרטים שיעבדו חלק בלי תקיעות כמובן
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לחסוך אבל לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב: 5200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GTA 5 BF וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)1650 כפול משהו לא זוכר -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אוקיי עכשיו באמת הגיע הזמן....אז מחר מחרתים אני יקנה את המחשב עכשיו יש לי התלבטות בין AMD לאינטל ..הצעה של AMD יש לי כבר אז אני מחפש הצעה למחשב של אינטל בסוקט החדש כמובן עם מסך במחיר של עד 6000 שקל..... אודה לכם מאוד.. HellBoY
-
- 37 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כמה חודשים התייעצתי עם הפורם ובעזרתו קניתי asus n550jv ושדרגתי ל 128ssd+hddהמקורי במתאם ו 16 g ram יש לי בעייה שקצת קשה לי לשים עלייה את האצבע . לפעמים המחשב עובד לאט בתוכנות, ולפעמים יוצר דיליי במשחקים בדגש על ה לפעמים אני לא מוצא שום חזרתיות. להשוואה מחשב של חבר קרוב שלי בן 4 i5 8g מריץ משחקים מסויימים יותר מהר ממני ובלי תקיעות שלי יש. ובכלל הרגשה שהמחשב איטי (! ) כמו כן יש לפעמים קריסה רגעית של הדסקטופ. לפתע המסך נעלם עם כול האייקונים איתו ונשאר רק שורת ההתחל ערומה מאייקונים . אולי יש איזה כלי איבחון למחשב שיבדוק מה שלומו??! תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אז ככה הציעו לי מחשב נייד בסהכ 6אלף שח ורציתי לדעת עם זה משתלם ואם אפשר למצוא בקצת פחות ויותר משתלם כי אני קצר בתקציב ואשמח לקבל חוות דעת על מה שהביאו לי כי אני לא כל כך מבין במחשבים המחשב נקרא - Lenovo Ideapad Y700 Touch המפרט שלו הוא: מעבד- i5 3.2GHZ זיכרון-16GB DDR3 1600Mhz אחסון פלאש-SSD 275GB מסך מט- המסך הוא בגודל 15 אינץ' אם אני לא טועה כרטיס מסך- Geforce 960Gtx 4GB VRAM אני בעיקרון צריך את המחשב נייד לתוכנות של גרפיקה מאוד חזוקות כמו: photoshop,illustrator,IL desing ועוד.. התוכנות מיועדות לפרנסה אין צורך בציוד הקפי השקט של המחשב דיי חשוב לי לריכוז אז אם אפשר כמה שיותר שקט יותר טוב בסולם ש…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 מעדיף שלא רק אם יש סיבה טובה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 עד 4000 מקס 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר ושימוש רגיל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים, GTA V ACU CODAW כל החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב לאחר כחודש של התלבטויות, החלטתי ללכת על ה- Asus N55SF, רק יש לי כמה שאלות ואי הבנות שהייתי רוצה לענות עליהם לפני שאני רוכש את המחשב. אז קודם, אפשר לרכוש את המחשב ב-3 חנויות (ממה שמצאתי עד עכשיו), רק לכל חנות יש תת דגם אחר, שאני לא הצלחתי לראות מה ההבדלים ביניהם: 1. KSP - הדגם הוא: N55SF-S1358V - מעבד i7 2670QM 2.2GHZ והמחיר 5450 ש"ח 2. שניידר - לא כלכך ברור הדגם, אך המעבד הוא גם 2.2GHZ והמחיר 5289 ש"ח 3. חצי חינם (FRE)- דגם N55SF-S1188V והמעבד הוא 2.0GHZ המחיר 5329 ש"ח אז מה ההבדלים בין הדגמים ? לא הצלחתי למצוא ברשת כלום... והאם יש חנות מומלצת לרכוש אותו ? חוץ מזה, הייתי רוצה לשמוע קצת מאנשים אחרים על המחשב, כי לפי הבנתי המון רכשו אותו בתקופה האחרונה, אם אתם יכולים ל…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות מחשב נייד למטרות משרדיות כמו אנטרנט,תיכנות וכדומה וגם שיפעיל משחקים ברמה סבירה. בעוד שבועיים וחצי יש לי אפשרות לקנות מחשב נייד פיזית בארה"ב אבל אני לא יודע מה יותר משתלם אם לקנות בארה"ב או בארץ. בנוסף הגיע לידי הצעה למחשב נייד שרציתי שתגידו לי מה דעתכם , מה עדיף לקנות את זה בארץ או לקנות משהו בארה"ב ואם בארה"ב אז אני אשמח להמלצה. כמה נקודות: *חשוב אחריות *גודל מסך 15 אינץ *משקל שלא יהיה כבר מידי , זה פחות חשוב תאמת. זה המחשב שהציעו לי בארץ: LG R560-UAPB3E intel core 2 Dou Processor T6500 2.1 GHz,800MHz 13366X768 HD 15.6 בטכנולוגיית LED 4GB DDR2 800MHZ DUAL Channel Support 2 slot Geforece GT 130M DDR2 1GB 500GB SATA 5400RPM משקל 2.67kg המחיר של זה 46…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
חברים שלום רב! אני אומנם חדש ממש בפורום אך אני צריך עזרה..... ביום שישי קניתי מחשב של fujitsu lifebook ah530 מחברת ksp עכשיו הפעלתי אותו הכל היה טוב ויפה פתאום שמתי לב שמיום שישי מד הסוללה שלי יורד באחוז בכל יום, כלומר אם ביום שבת הוא כתב לי סוללה טעונה 100% היום הוא כותב לי 97%זמינה (מחוברת, לא נטענת) מה אתם מציעים לי לעשות להחליף סוללה בksp? לפנות לfujitsu? כל דבר אחר
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי כותרת,אם יש אותם נתונים בחברה אחרת טובה יותר ,פתוח להצעות HP Omen 15-DC1003NJ / 6WD86EA או Lenovo Legion Y540-15IRH 81SY006GIV מפרט/אותו מפרט בשני הניידים מחשב נייד מבית Lenovo/HP OMEN בעל מסך 15.6 אינטש IPS ברזולוציית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-9750H 2.60GHz - 4.50GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 256GB, מאיץ גרפי NVIDIA Geforce GTX 1650 4GB וכולל מערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום. יש לי בעיה קצת סבוכה, שלא כ"כ הצלחתי למצוא לה פיתרון. מדובר על Dell M6600 עם כרטיס מסך ATI FirePro m8900. הכרטיס התחיל לעשות בעיות, ולאט לאט המצב התדרדר. עכשיו המצב הוא כזה: על מסך המחשב לא רואים כלום. כשמחברים אותו למסך חיצוני, הוא מגיע ל-Starting Windows, וזהו. מסך שחור. אפשר להיכנס עם SM. כשאני נכנס בSM, ומסיר את הדרייבר, המחשב כן עולה, ונכנס לWIN, אבל רואים גרוע ועם קצת פסים על המסך. כשאני מתקין מחדש את הדרייבר, וניסיתי הרבה דרייברים, התופעה חוזרת על עצמה, המחשב לא נכנס לWin. מסך שחור. בהתחלה זה היה עוזר כשהייתי מתקין את הדרייבר מחדש. אבל לזמן קצר. עכשיו גם זה לא עוזר. יש לציין שנתקלתי בדיוק בתופעה זו בעבר, ב-2 מחשבים נייחים, עם אותו כרטיס מסך שהיה בשניהם, והבע…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-