ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
היי קודם כל רציתי לציין מספר דברים, המחשב שיש לי כרגע ממשש ישן ולא החלפתי אותו די הרבה זמן (I3 2100, 4GB RAM וGTX 650) עם המחשב הזה אני משחק רק במשחקים ממש קלים ועריכות גראפיות זה קוץ בישבן ואני מעוניין לשחק במשחקים יותר כבדים ובמחשב יותר מהיר ויותר חזק והחלטתי לשדרג ובגדול, לא משנה לי מאיפה אני מזמין העיקר שהחנות תהיה אמינה וזולה, אני לא FANBOY אז לא אכפת לי אם זה AMD או INTEL ולא אכפת לי ממותגים של כרטיסי מסך גם(GIGABYTE, ASUS וכו') בנוסף אני רוצה שהמחשב יראה טוב וידבוק לצבעים מסוימים (אדום שחור, שחור לבן וכו') תקציב: • התקציב לרכישת המחשב(יש לציין מזומן/אשראי/אחר): עד 12000 • חריגה מקסימלית מהתקציב: אם החריגה תניב שיפור משמעותי (כמו כ"מ/מעבד/רכיב חשוב אחר יותר…
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, הורדתי סעיפים שנראו לי לא רלוונטיים, אם יש משהו שבכל זאת מעניין תגידו 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג בהרבה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080X1920 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין…
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הי חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייח לאחי הקטן, אודה לעזרתכם בבחירת מפרט מתאים שיענה על צרכיו. תודה רבה :) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג קל - CSGO, maple story, overwatch, lol 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אהלן חברים, לפני שנה פתחתי דיון כזה אך לצערי לא התאפשר לי לקנות מחשב, אני בטוח שהשתנו דברים מאז אז פתחתי אותו שוב. המחשב שלי נמצא אצלי 10 שנים ושירת אותי נאמנות, אבל אני לא חושב שאני אעביר משהו ממנו, גם לא את המארז, לכן אשמח לקבל מפרטים שכוללים הכל. 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל, כולל החריגה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: …
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב עובד עם רנדור עם ויריי בתוכנת סקצאפ וכן 3dsmax כמובן עובד עם פוטושופ ועוד בעתיד מתכנן להתנסות בעוד תוכנות תלת מימד כמו real flow cinema 4d אנריל ועוד כרגע בגדול עובד על מה שרשמתי לעיל תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
מתחיל ללמוד\לעבוד בסאונד כנראה יתחבר למיקסרים ויהיה הרבה סביב נושא הסאונד. כרטיס קול מעל הממוצע ככל שמאפשר התקציב עבודה עם תוכנות כגון abelton,cue base ועוד בסגנון הזה בקשר לזיכרון וכח עיבוד אני לא יודע אם מחשב של סאונד צריך הרבה ואיכותי אבל אם כן אז קחו בחשבון * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? משהו טוב ונוח לעבודה * משקל רצוי? לא קריטי, אם המחיר מאפשר…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אשמח לעזרה בבניית מפרט למחשב נייח חזק בתקציב של עד 5k דגשים רלוונטיים: 1. מחשב משרדי שישמש בעיקר לעבודה באוטוקאד וקצת 3D (גרפיקה) 2. תקציב עד 5k אבל ניתן לחרוג אם יש משהו שמצדיק זאת 3. חשוב שהוא יהיה מאוד (מאוד!) מהיר 4. אני קונה את המחשב למשרד של אבא שלי אז מעדיף להיות שמרן בבחירת הרכיבים גם אם זה עולה קצת יותר (למשל מעבד אינטל ולא amd) 5. מעונין במעבד i7 ומעלה, כונן ssd של 500gb, כרטיס גרפי טוב, 16g זיכרון 6. אין צורך בציוד היקפי למעט מסך איכותי 27 אינץ׳ 7. רצוי שיהיה שקט אבל אין צורך להשקיע בזה יותר מדי 8. מוכן להשקיע ברכיבים איכותיים, מעונין שהמחשב ישאר חזק גם עוד 5 שנים ומעלה 9. יש צורך במערכת הפעלה w…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אני עוד לא יודע כמה אני מוכן להוציא, חשבתי על 3 אלף בהתחלה אם זה מספיק. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות הדמיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). RAVIT, AUTOCAD, SOLIDWORKS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
איך אפשר לשפר את טווח הקליטה של הWIFI במחשב הנייד?
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
הבן שלי בן 12 ואני רוצה לקנות לו מחשב שיתאים לו לשנים הקרובות - כרגע בעיקר משחק בפורטנייט ודומיו אבל בעתיד הלא רחוק יתקדם למשחקים יותר תובעניים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון פורטנייט, רובלוקס, civilization, gta, ספיידרמן, ובעתיד משחקים תובעניים יותר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר שמצד אחד מתאימים לגיימינג ומצד שני נראים טוב (אורות וכו׳) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קי…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, המחשב נועד לילדים בני 14-15 שבמחשב הקיים(ישן מאד),רוב המשחקים שהם משחקים הם משחקי ישנים ומשחקי דפדפן...לכן אני רוצה להכיר להם קצת משחקים חדשים ושיוכלו לשחק ... החנות שאני רוצה לקנות ממנה(אך ורק בגלל הקרבה והנוחיות) היא KSP. מניסיון שיש לי עם DELL מסך U2711 אז המסך שאני רוצה לקנות להם הוא : http://ksp.co.il/?uin=13765 המסך שקיים אצלהם הוא CRT 19 אינץ' אבל אם יש לכם להציע מסך אחר שעולה יותר זול אבל איכותי אז בשמחה... המפרט הבא נראה טוב:http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137599§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D 1. מה התקציב המקסימאלי? התקציב המקסימלי הוא 3500 כשמתוכם 900 מוקצבים עבור המסך כך שנשאר 2600שח א) האם לנ…
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את ה HD בלפטופ לכונן SSD. מדובר במחשב מסוג HP PAVILION 15' רק כדי להיות בטוח מה הגודל של ה HD שקיים במחשבים ניידים האם הוא 2.5'? תודה.
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש לצורך משחקים כבדים, גלישה, וסרטים. התקציב הוא 3500 ש"ח וקצת יכול לגלוש עד 3700 ש"ח 1. חלונות XP SP 2 2. אין צורך בציוד היקפי 3. יש לי כונן קשיח של W/D 250 GB SATA 2 לא צריך כונן קשיח. 4. אין צורך בצורב 5. ללא O.C 6. חשוב שיהיה שקט ושיהיה מערכת קירור. 7. מסך 17 LCD LG L1770HQ לא צריך מסך. 8. מארז לא חשוב העיצוב. חשוב לדעת איזה לוח אם עדיפות לASUS או GIGABYTE מעבד אינטל. איזה ספק כוח ידוע לי שצריך לפחות 500 W אבל איזה חברה. כמות זיכרון.
-
- 45 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד איכותי שישמש אותי לטווח הארוך בתקציב מוגבל של עד 2,500 ש"ח עם אפשרות לחריגה במידה ודורש זאת. אלו הם הדרישות שלי: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, סביבה אינטרנטית, אופיס ו-AutoCAD. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך IPS בגודל 15.6", מט, לא מגע. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף …
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מחפש נייד לאשתי שתתעסק בעיקר בעבודה משרדית. גודל מסך 15.6, מעבר לזה אין דרישות נוספות. חשבתי על המחשב הזה Acer Aspire 5 slim 15.6 אשמח להמלצות על מחשבים נוספים, תודה
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימלי: 4000 מסכים לחרוג רק אם ממש שווה את זה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים נטו. גם כבדים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, כמה כבדים: משחקים לא כבדים מאוד אבל שיריץ את הרוב בקלות וב max -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Mafia 3, cod,bf1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…
-
- 9 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? כ-8K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך אלא אם כן זה פשוט ביזבוז כסף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 10K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הייעוד המרכזי הוא לצורך עריכת והמרה של קבצי וידאו / אודיו של דיונים שנערכו. העריכה היא בסיסית: חיתוך קטעים מיותרים, הכפלת הסאונד לערוץ נוסף, המרה לפורמט המתאים לצורך העלאה לאינטרנט (כיום wmv שמחליפים את הסיומת שלו לASF ואז המערכת כאן יודעת להעלות אותו, השתקת רעשי לוואי והכי חשוב שהרינדור יהיה מהיר - מדובר בקבצים ארוכים הרבה פעמים (4-5 שעות וצריך להצליח לעבוד איתם ולהעלות אותם בהקדם, ולא לחכות יומיים שיסתיים הרי…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרתכם בקבלת מפרט למחשב נייח לבית עד 4,000 ש"ח למשחקים. כל הפרטים מפורטים מטה. המון תודה לכל העוזרים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם ניתן - במקור תוכנן תקציב נמוך אף יותר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + שימוש ביתי לעבודה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו מיוחד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA, Starcraft, CS:GO, י…
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות קצת משחקים, אני משתמש בתוכנות שצורכות זכרון ראם גדול ומעבד חזק כמו virtual machine ותוכנות שמשתמשות בהרבה טרדים שמנצלים את המעבד * גודל המסך? מסך גדול 15.6 או יותר * רזולוציית המסך? 1920 על 1080 * דרישות מיוחדות: numpad חשוב מאוד * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך? דיי חשוב אבל אם זה בא בחשבון על חומרה אז לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום טרה 1, ולא חייב SSD, מאוד תלוי כמה זה יקח לי מהחומרה של המחשב (אם אפשר להציע אחד עם SSD ואחד בלי ואני ישווה ביניהם ) וכמובן אם בגלל הכמות של הכונן SSD שווה את זה. * כונן אופטי? * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? * האם נדרשת…
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (כל ה IDEs של Jetbrains), משחקים: EldenRing, Battlefield6 (לא צריך שירוץ על אולטרא) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף יחסית קטן (מיני טאוור) 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, ווינדווס 11 וגם…
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי בן 5 שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000-3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות לצורך אנליזות CFD תוכנות גרפיות כגון autodesk REVIT ומשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680-1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרגע הרכיבים שנשארים במחשב הם: מסך dell 2209WA דיסק קשיח 1 TB של סמסונג. מארז cooler master RC690.…
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב? כן ב) עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? (פייתון/Lightroom/מהיר מהיר מהיר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיפות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אילת 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא דחוף 10. האם יש בקשות מיוחדות כל…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום קבלתי מחשב מארה"ב של חברת דל.המחשב הינו מדגם ליטוויד E6510.המחשב נקנה על ידי חברה שלי שהיא גרה בארה"ב,וכעת היא הביאה לי את המחשב לארץ. היא אמרה לי שהיא שילמה 99 דולר תוספת ועשתה לי אחריות ל- 3 שנים מסוג NBD.-למישהו יש מושג מה זה אומר?- השאלה שלי היא,איך אני אמורה לממש את האחריות כעת בארץ?קבלתי את המחשב רק הדיסקים,וזה הכל.אין שם תעודת אחריות או משהו כזה.איך אני אמורה לממש את האחריות שהיא עשתה לי.האם האחריות הזאת תופסת בארץ? תודה מראש לעונים ולעוזרים סיון
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-