ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום, לאחרונה התחלתי ללמוד תכנות ובנוסף אני עורך תמונות וסרטונים והחלטתי שאני צריך לקנות מחשב נייד שישרת אותי בצורה טובה אבל לא יקר מידי. * מטרות המחשב? תכנות, עריכת סרטים ותמונות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? לא גדול מידי (משהו בסביבות 13 אינצ') * רזולוציית המסך? חשבתי על משהו בסביבות ה 4K אבל השאלה מה ההבדל במחיר בינו לבין FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי? רצוי לא כבד מידי אבל זה לא כזה משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה בינוני (לא משהו משוגע אבל שיחזיק יום עבודה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, כניסת כרטיסי SD * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשבתי על SSD אבל השאלה אם אני צריך את זה בהתאם לצרכים שלי * כונן אופטי? - * האם דרושה תמיכה…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב בן 6 שנים ולאחרונה די גמרתי בדעתי לרכוש מפרט חדש עם המעבד החדש של AMD שיוצא עוד כמה ימים. ובכל זאת, כיוון שאני גיימר קל בלבד אני חושב בשנית ואולי ייתכן שהחלפת כרטיס מסך בלבד תעשה את העבודה? המפרט הנוכחי שלי: לוח אם: GA-H97M-D3H מעבד: Intel Core i5-4690 זכרון: Hynix Original 8GB DDR3 1600 כונן SSD: דגם Mushkin Source 2 480 GB כרטיס מסך: GIGABYTE HD 7970 WindForce 3X OC מארז: Fractal Design Define Mini ספק כח: 700W הציפיות שלי הן להיות מסוגל להריץ משחקים (גם חדשים) ב-1,080P על אזור ה-60 הרץ, אין לי מסך שתומך ביותר מזה בכל מקרה (לא רזולוציה ולא הרץ). מה הייתם ממליצים, להחליף כרטי…
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה קניתי את המחשב של HP G62-10 מחשב מעולה, רק מה, כשאני מעתיק משהו, בין אם זה בין מחיצות, דיסק און קי או מהרשת, הוא מעתיק נורא לאט. המחשב מוגדר על ביצוע חשמל הכי גבוהים ומסומן לכונן לא להכבות אף פעם. ניסיתי לשנות את הDMA ללא הצלחה (אין אפשרות כזו בכלל). גם בביוס חיפשתי ACHI ולא מצאתי. אין כל כך אפשרויות בביוס. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי מערכת ההפעלה שלי היא WIN 7 64 BIT תודה רבה
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לכל המבינים, לפניכם מפרט. אם יש הצעות שיפור, הן בעניין מחיר הן בשיפור החומרה אשמח לקבל הערות אבל קודם לשאלות: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 5K בלי מסך, עדיף לחסוך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה מועטה אולי עוד 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה ועריכת וידאו. שימוש בתוכנות photoshop ,ilustrator וכן בפרימייר ו - אפטר אפקט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחו…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך בכמה שקלים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וסרטים באיכות HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ (צריך שירוץ ממש חלק) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר לכל המשחקים הכבדים , כגון: CRYSIS, FACRY, SHIFT, GTA * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד …
-
- 30 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד קל (עדיף סביב קילו, עד קילו וחצי), בגודל 13-14 אינץ', ובתקציב של 3000-4000 ש"ח. עם מסך טוב (לא מגע) לשעות עבודה ממושכות. השימושים העיקריים שלי הם אינטרנט, אופיס וצפייה בסרטים באיכות גבוהה, ואני צריך שכל אלו יעבדו חלק, כולל פתיחה של טאבים מרובים בדפדפן ומעבר בין התוכנות. אין לי צורך במערכת הפעלה או באופיס. אין לי העדפה לחנות ספציפית. קניית המחשב מתוכננת לימים הקרובים. לאחר שיטוטים וחיפושים באינטרנט, צמצמתי את ההתלבטות לשלושה דגמים: - https://www.pc365.co.il/product-15341-Asus_ZenBook_UX430UA_GV340T - https://www.pc365.co.il/product-15680-Asus_ZenBook_13_UX331UA_EG012T - https://www.pc365.co…
-
- 6 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר אבל לא בדברים שלא שווים חיסכון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום. אני יודע שבפוטושופ ולייטרום מהירות מעבד זה חשוב. באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: סימס פול אייץ' די 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא …
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות גודל המסך: סטנרדטי רזולוצית המחשב: לא משנה משקל רצוי: כמה שיותר קל האם נדרש זמן סוללה ארוך: 4 שעות יספיקו האם נדרשות יציאות מיוחדות: hdmi אך לא חובה גודל מינמלי: לא כזה חשוב כונן אופטי: כן תמיכה בתחנת עגינה: אפשרי אחריות בינלאומית: אפשרי רישיון הפעלה: לא צריך העדפה לחברה כלשהי: לא הערות: המחשב בעיקרון ישב בבית ומידי פעם ניקח אותו לטיסות וכו... השימושים בו זה בעיקר אינטרנט אופיס ולפעמים סרטים
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות אופיס, גלישה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה רועש מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל ומשקל אין הגבלות, רצוי ללא תאורה פנימית. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 1 תגובה
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 8-10 K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא חייב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות הרבה VM והרבה TABS של CHROME א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד וגם לפרנסה. מתכנת מריץ הרבה מערכות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג כלל ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD אולי בעתיד 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? ל…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אנשים . אז ככה , כרגע אבא שלי שוהה במיאמי (כבר חודשיים ) ואני מעוניין שהוא יקנה לי משם לפטופ לגיימינג כבד שיריץ לי משחקים בריבוי מסכים (אני אחבר את הלפטופ למסך טלוויזה 32 אינ'ץ) התקציב: 1600 דולר . אז ככה , כרגע אני נעול על המחשב הזה - http://www.kmart.com/msi-gt70-2oc-059us-17.3inch-intel-i7-4700mq/p-020V006279613000P?prdNo=3&blockNo=3&blockType=G3 אבל* גודל המסך הוא 17.3 אינ'ץ ופה באה הדילמה שלי . ראיתי שיש לפטופים של MSI עם מסך קטן יותר (15 אינץ) ועם מפרט טוב יותר מהמחשב שהבאתי למעלה במחיר זהה . האם יהיה הבדל בהרצת המשחקים על הגרפיקה הכי גבוהה על 2 המסכים ? (15 אינץ בין 17) חשוב לי מאוד שהמחשב יריץ לי את המשחקים הכבדים ביותר , (Battlefield 4, gta…
-
- 5 תגובות
- 3k צפיות
-
-
סופסוף החלתתי אני לוקח RAidMax sagita+window מארז 319 שח Thermaltake toughpower 470W ספק 303 שח GeForce 8800GT asus 512Mb pci-e כרטיס מסך 1515 שח kingston 1G *2 667MHz DDR2 זכרון 126X2 שח Intel Gigabyte GA-P35C-S3 לוח אם 583 שח WD 320G 7200rpm 16mb buffer ארד דיסק 427 שח pionner DVR-212 SATA צורב 163 שח Intel Core 2 duo Processor E6750 2.66MHz 1333MHz 4MB LG775 BOXמעבד 1014שח יוצא לי 4576 +60שח שזה משלוח עד הבית תודה לאנשי הפורום שעזרו לבחור!!!! לא יודע בקשר למעבד אין לי מושג במעבדים אז אם ישלכם הצות אז קדימה אנשים!! אם אפשר לעגיד לי מזה OC? אני רוצה את המחשב למטרת משחקים חדשים ביותר כמו crysis נו אתם מבינים ורשית אני צריך 4G זכרון לשימוש עצמי אני לא יכול …
-
- 27 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת אחת ולתמיד למי מהחברות הבאות יש אחריות ושירות לקוחות טובים כדי שאני אבחר נייד שאוכל לישון בשקט בלילה ומי הוא נותן האחריות. Dell Toshiba Asus Gigabyte Hp (אני אפילו לא רציתי לרשום) אם יש המלצות נוספות לשירות טוב כמובן אני אשמח לשמוע! תודה.
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת המפרט: 1. התקציב המקסימלי - 6000 ש"ח ניתן לחרוג מהתקציב במקרה הצורך. 2. השימושים הצפויים של המחשב הם בעיקר משחקים כבדים (Mass Effect, Fallout:NV, CoD:BO ,Dead Space וכו') בהגדרות המקסימליות וסרטים ברזולוציות FHD. 3. יש צורך בציוד היקפי: מסך FHD בגודל 22' או יותר, רמקולים ועכבר גיימינג סביר. 4. יש צורך בצורב די.וי.די רגיל וכרטיס רשת אלחוטי. 5. יש צורך במפרט מלא. 6. השקט לא חשוב למפרט כל עוד לא יעשה רעש ברמה חריגה. 7. לא מתוכנן אוברקלוקינג של המחשב. 8. אין צורך במערכת הפעלה או הרכבה. 9. אין העדפות לחנות, מגורים באזור ירושלים. 10. מעוניין לעשות שימוש במארז CM690 של קולר מסטר (למרות שאני מוכן בהחלט לשמוע אם מישהו חושב שיש …
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש לשדרג קצת את המחשב. המטרות והשימושים שלי - גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס ולעיתים פיפ"א. תקציב - אני לא רוצה לעבור את ה-1,000 ש"ח, מחפש בעיקר כרטיס מסך וזכרון RAM אלא אם תמליצו אחרת. נתוני המחשב שלי: לום אם - Asus P5QC מעבד - DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz כרטיס מסך - ATI Radeon HD 4850 512MB זכרון פיזי - 4GB RAM משתמש בשני מסכים במחשב - האחד 17' והשני 22'. מערכת הפעלה - ווינדוס 7 64bit ספק כוח - sweex ps040 650w מעוניין כמובן לנצל את מבצעי BLACK FRIDAY בארץ אם יהיו שווים. מכיוון שאני לא מבין גדול בחומרה, חשוב לי שתמליצו על דגמים ספציפיים שיתאימו לנתונים שיש לי, שלא ארכוש דגם ואגלה שהוא לא מתאים ללוח אם לדוגמא. תודה רבה!
-
- 24 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני מחפשת מחשב ללימודי תכנות, בגלל המחסור בארץ אני מתכננת לקנות באמזון. התקציב שלי הוא בסביבות ה- 1000$ , אני מעונינת במעבד i7 ו16 זיכרון ראם. אשמח להמלצות על מחשבים תודה רבה
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין לקנות בימים הקרובים מחשב שמיועד לשימוש בבית הספר לתלמידת בית ספר. צריך לקבל מפרט עם ציון שם החברה, למשל: dell, lenovo במחשבה על דברים חשובים יצא לי כזה (אבל יכול להיות שאני טועה ויש דברים אחרים שחשובים עבור מחשב לכיתה): חיי סוללה משקל קל נוחות הקלדה מסך גדול ולא מסנוור חשוב לי שתהיה מערכת הפעלה windows כלולה המחיר הוא לא מגבלה אבל מומלץ לא לעבור מחיר של 3K. אם ניתן לקבל מחשב מעוצב יפה יהיה עדיף אבל בלי לוותר על איכות. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי. בהמשך לשרשור שהיה פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=484657.0 החלטתי בסוף לשדרג את עצמי, ולהשמיש את המחשב הקיים (quad-core intel) לצרכי אינטרנט וסרטים. אני מחפש כרגע מפרט בינוני למשחקים, כאשר יש לי\יהיה כבר: * GTX 460/560 * מארז TT Armor * ספק כוח 650 Seasonic Bronze II התקציב הוא בגובה של 2200-2300. בסריקה בפורום מצאתי מפרטים בתקציב זה, לדוגמה: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX , יחידות 1 ₪727 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪380 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪243 http://www.rsm.co.il/product.…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית למחשב המיועד לצרכים הבאים: * מטרות המחשב? צפייה בסרטים, כתיבה, יכולות גרפיות טובות מספיק כדי להריץ תוכנות עריכה (AVID, AE) וגרפיקה (Photoshop, illuatrstor) ורמה סבירה של גיימינג * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי 14 אינץ', אפשר גם 15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? מעדיף לא לעבור את ה2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף, HDD 7200 או HDDּ+SSD * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * הא…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לאחרונה רכשתי מחשב נייד של דל כמו שכתוב בכותרת ובגלל שהמשלוח התעכב החברה שקניתי ממנה פיצתה אותי במעבד i7 במקום הi5 שעליו שילמתי. עם כמה שזה טוב ויפה בסופו של דבר קיבלתי מחשב בלי מקלדת מוארת וזה פיצ'ר שמאוד חשוב לי... לאחר קצת בדיקות ברשת הבנתי שניתן להחליף מקלדת למוארת אבל צריך להחליף גם את כל הפלסטיקה שמסביב... שאלתי היא כזאת, אם מישהו מכאן מכיר איזה חברה שמתעסקת בדברים כאלה? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם חבר ביקש שאבנה לו מפרט עד 2000 ש"ח. השימושים שלו הם רגילים . לגבי המשחקים : הוא משחק רוב הזמן WOW . לגבי משחקים נוספים לא ידוע לי כרגע , אבל כנראה משהו בסגנון של WOW אולי בהמשך לגבי מסך עד כמה שאני זוכר מדובר ב- CRT 19/17 . רציתי לדעת איך המפרט שהכנתי עבורו אם הוא מתאים או האם יש צורך לשנות \ להוסיף משהו מעבד: [..] AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי ₪388 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 - זמין במלאי ₪294 זיכרון: [..] CRUCIAL RENDITION 2GB 1333MHZ DDR3 - זמין במלאי ₪100 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5670 1GB DDR3 GV-R567D3-1GI ₪394 צורב DVD: [..] NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪97 מארז: [..] COMPUCASE 6C…
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לרכוש בקרוב HTPC שאני הולך להרכיב בעצמי.. המטרה בגדול היא לטלויזיה (כלומר אין שום ממיר הוט/יס), ניגון מוזיקה, סרטים (בעיקר 720p אך מידי פעם 1080p), קליטת ערוצי הבסיס ע"י עידן+ ומידי פעם גם הקלטה. אני מתכנן להלביש עליו את הMedia Portal. הסתובבתי קצת בפורום בשבוע האחרון וחקרתי רבות את הנושא, ולבסוף הרכבתי את המפרט הבא: Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray, יחידות 1 ₪580 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2888 Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 H67 CHIPSET, יחידות 1 ₪599 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2517 SAPPHIRE HD 6450 1GB DDR3, יחידות 1 ₪237 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2673 ANTEC…
-
- 21 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום פורום, קניתי את הN55SF שהתגלה כמחשב מעולה ביחס למחיר, אני משתמש בו בעיקר למשחקי מחשב כבדים. עכשיו הבעיה שהמחשב מתחמם מאוד ואני צריך משטח קירור, אני לא רוצה לבזבז עוד כסף מיותר, אני יודע שמשטחי קירור טובים עולים בסביבות ה500 ש"ח וזה הרבה, אני מוכן להסתפק במשהו זול יותר אם יש פה חוו"ד טובה עליו, אם יש. אם תגידו שלא שווה להסתכל בכלל לכיוון של משטחי קירור זולים אז אני אתחשב גם בזה כמובן. צריך משהו שיהיה מקרר חזק, וגם שקט והכי חשוב - אמין ואפקטיבי. לא חייב להיות המשטח הכי קל, תודה.
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
מעבד i5 3470 לוח אם gigabyte b75m-drv זכרון 2 סלוטים של 4 כל אחד במהירות 1333mhz ספק SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET vכרטיס מסך gigabyte hd6850 1gb מארז coolermaster cm 690 ssd crucial 128gb m4 Western Digital WD5000AAKX 500GB מאוורר למעבד של זלמן
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…
-
- 16 תגובות
- 3k צפיות
- 2 followers
-