עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני צריך המלצה למחשב שיתמוך בצורה טובה בתוכנות ליצירת הדמיות ורינדורים כמו - 3dmax , vray וכו' 1. מה התקציב המירבי? 5000 - 3000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 3dmax , vray, רינדורים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי 2 כונני ssd, וזיכרונות DDR3 8*4 סה"כ 32 גיגה, יש לי צלעות קירור, וספק כוח (לא יודע אם מתאים) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שימוש ביתי 6. האם מתוכנן אוברק…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000-3500 אפשר לחרוג מעדיף שלא ולא בהרבה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - תכנות (unity + vs code) - שימוש יום יומי בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גיימינג 144 לא יקר מדי - מוכן להוסיף אקסטרה כסף 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי ספק כוח 550w שיכול להישאר במידה והמתח יספיק וכרטיס מסך RX470 שאולי יכול להישאר אבל אני לא מבין מספיק בזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או …

3. Started by winner,

שלום חברים מבקש חוות דעת על מפרט לקרוב משפחה 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שימוש תדיר Adobe photoshop,premier pro,after effects,audition,audacity ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  4. שלום לכולם, רציתי לדעת אם קיים היום Netbook העונה על הדרישה בכותרת. עקרונית רק לאחרונה התחלתי לחשוב על קניית Netbook ולחקור את הנושא, אז אני יודע שני דברים עיקריים בנושא - Netbook בעל מעבד n280 וGN40 מסוגל לנגן HD(לא צריך מלא,720P) חלק, אך אני לא יודע לאיזה Netbooks יש את הGN40 ולאיזה יש את הצ'יפ הישן - ה945 (זה הישן נכון?). הדבר השני שהבנתי מכמה קריאות בנושא הוא שהIon של Nvidia אמור להכנס בקרוב אבל לא הבנתי אם יש תאריך מדוייק לעניין, לדוגמה האם יש תאריך יציאה סופי לLenovo S12 שמבוסס עליו ולפי הבנתי אמור להיות הראשון המבוסס על פלטפורמה זו. אשמח לעזרתכם, תודה מראש

• 33 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. עריכה: בפוסט 9 הוספתי מפרט סופי. אשמח לחוות דעת! שלום! זקוק לעזרתכם בבקשה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סביבות עבודה (NETBEANS, ECLIPSE, QT CREATOR) בשימוש כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 מקסימום- עדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הכל: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה על תוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור (לא דברים כבדים), מחפשת מחשב שישמש אותי ביום יום, שיהיה נוח לשימוש ויחזיק זמן רב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט יחסית, לא מאוד קריטי כל עוד זה לא בהגזמה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…

• 18 תגובות
    • 3.2k צפיות
  7. Started by ModChiP,

היי, אני עוזר לשכן לרכוש מחשב למשחקים, הוא הלך למחסני חשמל והציעו לו כמה אופציות, המלצתי לו להתייעץ בפורום הזה. זה מה שהציעו לו https://www.payngo.co.il/322154.html?from_autocomplete=HP+ONEM+40L+GT21-189935 ומסך https://www.payngo.co.il/312162.html הצעתי לו לרכוש מחשב בהתאמה אישית ולא מחשב מותג העדפה שהמחשב יחזיק כמה שיותר שנים ושיהיה בר שדרוג בקלות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים, המשחקים שהוא משחק זה- פורטנייט Minecraft 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך- מאותו תקציב- נראה שהכי נפ…

8. Started by MeDuZa,

3 מקשים מהמקלדת של המחשב הנייד שלי נתלשו ונשברו. איפה אפשר לקנות חדשים? מדובר על המחשב Vostro A860 (לא חייב בעברית).

• 9 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. Started by galmic,

. תקציב: עד 2500~ ( אפשר לחרוג טיפה אם הוא ממש שווה) מטרות: עבודות משרדיות, תוכנות שרטוט ומודלים גרפיים. גודל מסך: 15.6 , כעיקרון יהיה בשימוש ביתי 80% מהזמן ויתחבר אליו מסך. רזולוציית מסך: מה שתמליצו. משקל רצוי: ממוצע, כמובן עדיף כמה שפחות אבל לא על חשבון איכות. סוללה: 4 שעות לפחות. יציאות מיוחדות: HDMI כונן קשיח: לפחות 500 gb כונן אופטי: כן. תמיכה בת.עגינה: לא . אחריות בינלאומית: עדיף, לא חובה. תקציב למ.הפעלה: לא חובה. העדפה לחברה: DELL עוד דברים: שתהיה מקדלת נוחה, המחשב אמור להחזיק לתקופה של 4-5 שנים, 80% מהמזמן הוא יהיה מחובר למסך, מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. Started by along21,

שלום, אני מתכנן לקנות נייד לצרכי אופיס ואינטרנט עם מסך גדול (17"), המוכר המליץ לי Dell Inspiron 5748 וראיתי שיש 2 אופציות מעבד I5 במחיר 3008 (השבוע אהיה באילת) http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23192 ומעבד I7 + כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 840M במחיר 3466 http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23194 האם שידרוג המפרט מצדיק את תוספת המחיר של 460 ש"ח האם זהו מבאמת דגם מוצלח - ראיתי קצת וראיתי ביקורות לא רעות.. תודה

• 0 תגובות
    • 3.2k צפיות
  11. אני צריך מפרט לעסק לעבודה עם תוכנות שרטוט כבדות 1. מה התקציב המקסימלי - 6000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית ותוכנות שרטוט כבדות: SolidWorks ו- SolidCam לעסק. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - כן, כולל מסך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב- לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד - לא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - לא חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה - כן, מערכת הפעלה+הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? - איזור המרכז, עדיף באיזור פתח תקווה-כפר סבא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה - יציאת COM 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך - לא 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון - כן

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. שלום אני נוסע לשוויץ ויש באפשרותי להביא מחשב נייד לארץ ואני מעוניין להחליף את הנייד שלי ..הנטבוק שלי ששימש בעיקר לגלישה/סרטים/קצת אופיס אולי/העברת תמונות ...במחשב חדש הדרישות הם לא רבות כמו שכתוב למעלה אולי אפשר להוסיף לזה קצת משחקים call of duty וכאלה אבל לא רציני בכלל,נקרא לזה שזה לא יבוא בהשקעה רצינית כי זה לא העיקר. העיקר זה שהמחשב יעבוד טוב וישקול כמה שפחות! התקציב הוא עד 2500 שקל * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (call of suty ..לא כבדים כמו GTA זה ברור), צפיה בסרטים שאוכל לצפות גם בHD, * גודל המסך? לא גדול כי אני לא רוצה מחשב גדול בכללי אבל גם לא קטן פיצי * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כמה שיותר ..8 שעות+ * האם יש צורך ביצי…

• 37 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. היי, מחפש מחשב חזק לעריכת וידאו ולאפטר בתקציב של כ-10K לא כולל מסך ומערכת הפעלה רציתי לקבל חוות דעת לגבי המפרט הנ"ל - מעבד i7-8700K קירור Noctua NH-D15S לוח אם Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming זיכרון 32GB (2x16) DDR4 3000Mhz כרטיס מסך Gigabyte GTX1070Ti דיסק קשיח: 2* Samsung 860 evo 500Gb 1* WD Caviar purple 4TB ספק כוח Corsair 750W 80+ GOLD Modular מארז NZXT S340 קירור נוסף למארז האם זה סבבה, האם צריך שינויים, התאמות וכו תודה

14. Started by r.b.y,

שלום אני מחפש מחשב עד 5000ללא מסך לצורך אינטרנט ומשחקים בעיקר משחקים עם גרפיקה טובה כמו DIRT מחפש משהו טוב

• 44 תגובות
    • 3.2k צפיות
  15. Started by CraZyStyLe,

אהלן, אני רוצה לשדרג את המחשב של חברה שלי למטרת גיימינג קל דוגמת cs go ו dota 2 . מוגבל מאוד מאוד בתקציב. זה המפרט : ביחד עם ספק ג'נרי שלא ברור כל כך מה הסיפור שלו. שדרוג של כרטיס מסך יספיק למטרות שציינתי ? אם כן, על איזה כרטיס אתם ממליצים. בנוסף, האם יש איזו קבוצה בפייסבוק או פה בפורום שאנשים מוכרים חלקי מחשב יד שנייה ?

• 23 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. Started by Gritzman,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…

• 8 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by Foo Z,

שלום, אני מחפש מפרט למחשב לינוקס חדש, שכולל את הרכיבים הבאים: מעבד AMD Ryzen 7 2700X (אני מבין שהדור השלישי של רייזן עדיין לא יצא) https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101979 כרטיס מסך Gigabyte RX Vega56 8G GDDR5 GV-RXVEGA56GAMING OC-8GD (בעל 6 יציאות: 3xHDMI + 3xDP) https://www.tms.co.il/rxvega56gamingoc8gd עדכון: בחרתי בכרטיס הזה כי אני רוצה אפשרות לחבר עד 6 מסכים, וכי אני מעדיף AMD בשביל תמיכה טובה בלינוקס עם דרייברים קוד פתוח. אפשר כרטיס אחר שעונה על הדרישות האלה. תודה! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב גמיש. אולי כ-8000, חריגה…

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  18. היי חברים יש לי התלבטות בין 3 מחשבים אשמח לקבל הצעות איזה מבניהם עדיף. ללימודים וממש טיפה משחקים. חשיבות: סוללה חזקה וניידות,משקל. https://ksp.co.il/?uin=49226&select=.268..271..159..5372. https://ksp.co.il/?select=.268..271..132..5390.&kg=&list=1&sort=3&glist=0&uin=49271&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real= http://ksp.co.il/?ref=wap&uin=48649 תודה מראש לעוזרים

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. שלום! אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק לרינדורים מאסיביים בעזרת cuda. מצאתי שני מתמודדים וקצת קשה להחליט בינהם: MSI GT70 http://www.xoticpc.com/msi-gt70-0nd204us-eta-june-p-4498.html Clevo P170EM / Sager NG9170 http://www.xoticpc.com/sager-np9170-clevo-p170em-p-4342.html מה שהכי חשוב לי זה כמות הזיכרון בכרטיס המסך, אני לא מוכן לרדת פחות מ-4gb. ב-msi אפשר להגיע לכמות הזו עם כרטיס ה-gtx 675m ובסאגר אפשר רק עם כרטיס 680m שהוא מטורף אבל לא בטוח שיביא שיפור בנוגע ל-CUDA (לפחות לפי הניסיון המעשי של החבר׳ה ב-Blender) בכל אופן ל-msi ישנה בעיה לפעמים עם המקלדת, היא לא ממש עובדת טוב לפחות לפי הפרסומים בפורומים אך הסאונד מצד שני מעולה לגבי הסאגר יש לי עוד הרבה שיעורי בית... אבל המפרט…

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. אני מבקש שתעזרו לי להכין מפרט של מחשב בערך ל-4000 ש"ח (אפשר קצת יותר). ללא מסך וחלק מציוד היקפי, כלומר רק לוח אם(NF2)+זכרונות(512)+כרטיס מסך+מעבד(AMD)+קירור+דיסק קשיח(80GB)+מארז. המחשב בעיקר לאוברקלוקינג/משחקים/אינטרנט... .....תודה מראש... ;D (אני כבר הכנתי אחד אבל נראה לי שכדאי שיהיו כמה ואז אני אבחר מה יותר טוב... :-\)

• 31 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. איך המחשב שהזמנתי? הוא יהיה מיועד למשחקים, אך לא כל כך כבדים. אני לא אשתמש במשחקים בעלי גרפיקה של מעל WC3 ו-NFS CARBON. מעבד: INTEL E6300 1.86GHz CORE 2 DUO 1066MHZ 2MB BOX כרטיס מסך: GForce Nvidia 7300GT PCI-E 512MB DDR II מארז: CASE X-GAMER 500W + HANDLE 20/24PIN לוח אם: INTEL ISELTON 946 JZIS VGA+LAN צורב: NEC 5170 DVRW X 18+/- BULK שחור זיכרון: DDR II 512MB 667MHZ CL5 TwinMOS x 2 מסך: SAMSUNG LCD 19" 8ms + DVI מקלדת: Cordless Desktop WIRLESS EX 110 967561 כונן קשיח: 250GB SATA2 8MB 7200RPM כרטיס קול (מובנה בלוח האם): 5.1 (6) ערוצים מחיר: 4675 ש"ח כולל מע"מ ביקורות? ויש למישהו דעה אישית על המסך \ כרטיס מסך \ מעבד? תודה מראש. ;D

• 56 תגובות
    • 3.2k צפיות
  22. טוב, אחרי הודעה כושלת אני אנסה להיות יותר ממוקד ואסביר בדיוק מה אני מחפש: - מחשב נייד לסטודנט. אמור לשמש אותי בעיקר בבית (במקום מחשב נייח), אבל גם מפעם לפעם באוניברסיטה ומחוץ לבית. - אני משתמ בעיקר באינטרנט / OFFICE אבל רוצה סוף סוף שאצליח לראות סרטים/מוזיקה כמו בנאדם (מבחינת מהירות בעיקר, לא איכות מסך). - נוטה מאד מאד למסף מאט (שונא את ההשתקפות של הלפטופים). הבנתי שכדאי מאד להתעקש על LED. - מסך 14.1. - אני מאד מאד אוהב את המקלדות הרגילות של הנייחים (ומקליד מהר...), אז אם יש משהו שקשור לנוחות המקלדת, אני מעדיף כמה שיותר קרוב למקלדות הגדולות והמוכרות. בנוסף,אני מאד מאד אשמח אם הסוללה תחזיק להרבה זמן יחסית ושהוא לא יתחמם, אבל אני מניח שאת זה כולם רוצים. הנטיה שלי היא בעיקר…

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  23. שלום אחרי מספר ימים של חיפושים בניתי את המפרט הבא ורציתי ככה חוות דעת סופית לגביו. מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600X Box כמות: 1 - מחיר: ₪ 1110 לוחות אם: Gigabyte B450 Gaming X כמות: 1 - מחיר: ₪ 348 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3000 CL15 Vengeance RGB PRO White CMW16GX4M2C3000C15W כמות: 1 - מחיר: ₪ 385 מארזים: Antec DP501 Enclosure כמות: 1 - מחיר: ₪ 249 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W EARTHWATTS GOLD PRO כמות: 1 - מחיר: ₪ 286 מאווררים למארזים: Antec Prizm Cooling Matrix כמות: 1 - מחיר: ₪ 157 כרטיסי מסך: Gigabyte G…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. הייתי מעוניין לקנות את המחשב הזה מחנות מחשבים אמינה ליד הבית במחיר 5500 ש"ח כולל אחריות 3 שנים vip איסוף והחזרה מבית הלקוח כולל מתנה עכבר ותיק מפרט: https://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1SWLXBTA02011 יש לי כמה שאלות: 1. זה המעבד שלו, איך הוא? http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52219 2. האם החברה הזו אמינה Packard Bell היא לא כל כך מוכרת בשנים האחרונות לפחות לי? מישהו היתנסה איתה? 3. האם בתקציב עד 5.5k יש מחשב עדיף או יותר טוב? תודה רבה

• 17 תגובות
    • 3.2k צפיות
  25. לאחרונה קניתי לפטופ, אני מעוניין לחבר אותו למסך ולרמקולים שלי באופן אלחוטי כלשהו, בשביל צפייה בסרטים/סדרות בעיקר. מהי האופציה הטובה ביותר עבורי? התעניינתי ב-chromecast אבל הבנתי שאין לו יציאת audio, הוא מוציא ישירות למכשיר שמחובר ב-hdmi, והוא פחות מתאים כי אני רוצה לעשות duplicate למסך והוא פחות טוב בזה. הצעות בבקשה! עריכה: אני יודע שפורום ניידים לא מתאים ב-100% לשאלה, אבל אני מניח שיש עוד אנשים עם ניידים שנתקלו באותה סוגייה.

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים