עבור לתוכן

אמצעי אחסון

כוננים קשיחים, צורבים, דיסקים, דיסקטים, DOKs, טייפים לגיבוי, אמצעים להעברת נתונים... הכל כאן.

1. מותקן כרגע ווינדאוס XP, אבל נראה לי שהבעיה החלה אחרי התקנת ומחיקת לינוקס אבונטו. גודל הכונן הוא 160GB, אבל גם אם אני מתחיל התקנה חדשה של XP, מוחק את כל המחיצות הקיימות במהלכה, עדיין הכונן מחולק ל-4 "מחיצות" שונות ואי אפשר לאחד את כולם לאחת! אני תקוע עם מחיצה אחת מקסימלית בגודל 19GB, שנייה בגודל 1GB, ושלישית ורביעית בגודל 65 GB כל אחת פחות או יותר. מצידי, אני אתקין עכשיו את כל הווינדאוס מחדש, רק איך מאחדים את כל האזורים האלה למחיצה אחת? אין לי סידירום אגב, אז כל פתרון חייב להיות אפשרי גם דרך DOK (כך התקנתי את XP מחדש).

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  2. יש לי דיסק קשיח שעושה לי קליקים פה ושם ,ניסיתי לנקות מבחינה חיצונית ,ולא כל פעם הוא עושה את זה ,אבל כשהוא עושה את זה הוא מאט את המחשב בצורה לא נורמאלית ,יש דרך מסוימת לתקן (חוץ מהחלפת הלוח חשמל שלו או קניה מחדש של רכיבים ?) !

• 2 תגובות
    • 824 צפיות
  3. Started by outburst,

אני מחפש תוכנה שתאפשר לי ליצור אימג' משלושה מחיצות לקובץ אחד ושיהיה ניתן לפתוח את הקובץ ולשחזר ממנו בדיוק שלושה מחיצות חזרה עם כל המידע בדיוק , יש חיה כזאת?

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  4. Started by NTK1,

אני כרגע מעדכן את כל ספריית הסרטים שלי ( 300+ ) לגירסת בלו ריי ( 20-50GB כל סרט ) אני מתכוון לקנות 4 כוננים של 2TB בשביל להכניס לתוכם את כל הסרטים, הם יהיו מחוברים למחשב דרך 2 תחנות עגינה שהתחברו ב-USB3 לכל תחנת עגינה יש שקע לחשמל ככה שצריכת החשמל ממש לא משנה לי, אני מתלבט בין שלושה כוננים WD20EARS - מחיר - 400 ST32000641AS - מחיר - 420 HD204UI - מחיר - 430 הסמסונג הכי יקר והמהירות שלו היא 5400 וזיכרון 32MB, ה-WD20EARS הכי זול, וה-Barracuda במהירות של 7200 אומנם זה ישמש לאיכסון אבל הסרטים גדולים ואני לא רוצה ש"יגמגמו" לי באמצע, מה הכי מומלץ ? תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by LIRON1,

שלום תמליצו לי על SSD טוב ומהיר של 60-40 גיגה תקציב: 500-600 ש"ח אם זה משנה אז זה המערכת שלי: מעבד: I5 2500K קירור: MUGEN 2 לוח אם: GIGABYTE P67A UD3 B3 זיכרון: CORSAIR 4GB 1600MHZ כרטיס מסך: GIGABYTE GTX 460 768MB דיסק קשיח: SAMSUNG F3 1TB ספק: SEASONIC 620W MODULAR מארז: ANTEC THREE HUNDRED מערכת הפעלה: WIN 7 PRO 64 BIT תודה רבה

• 39 תגובות
    • 3.3k צפיות
  6. הזמנתי מחשב חדש (עבודת עריכה ורינדורים -לא משחקים) מעבד I7 2600 כרטיס מסך GTX570 מתלבט האם לקחת למערכת ההפעלה ותוכנות SSD . במפרט המליצו על CRUCIAL SSD M4 128 האם נחוץ האם כדאי . חבר שמבין אמר לי שכדאי לוותר שיש מגבלה של אורך חיים בכתיבה ומחיקה אם הבנתי אותו נכון . מעבר לזה שאני רואה בפורומים על תקלות לא מעטות לבעלי SSD

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  7. צהריים טובים. הזמנתי מחשב מ-RSM לפני כחצי שנה. לפני כמה שבועות הם החליפו לי לוח אם ל-B3 והתקינו לי ווינדווס 7 מחדש בממשק IDE ולא AHCI שהבנתי שמומלץ.(העיקר ששאלתי את הטכנאי שלהם הוא אמר לי התקינו לך את המערכת בצורה מיטבית) עכשיו השאלות: 1.מה ההבדל בביצועים?(יש הבדל בכלל?) 2. אני יכול לשנות את זה בביוס או שזה מסובך יותר? 3. אני צריך להתקין ווינדווס מחדש? כי יש לי מלא הגדרות במחשב ודברים שהתקנתי(כבר פעם שלישית..) שממש אין לי עצבים שוב להתקין. רציתי להוסיף שיש דבר שמאוד מפריע לי, פעם ה-SSD עובד מהיר והכל בסדר, ולפתע אפילו פעולה פשוטה כמו לפתוח תיקיה לוקחת 5 שניות(ושומעים מהמחשב כאילו ה-SSD מתעורר לחיים). זה קורה גם בשירים, תוך כדי ששיר עובד לפתע הוא מפסיק באמצע ל-5 שניות ואז …

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. שלום, חבר שלי הביא לי הארד דיסק חיצוני (WD elements SE של 1TB ) כדי שאעביר לו סרטים. את סרטי ה S הוא מעביר טוב מאוד. כשאני מגיע ל HD יש בעיה והוא נותן לי שגיאה שאין לי מושג איך להתגבר עליה, ניסיתי גם לפרמט את הכונן ולהעביר אך ללא הצלחה קצת פרטים : המערכת הפעלה שלי היא WIN 7 32BIT הדיסק הקשיח שלו : WD elements SE 1 TB מפורמט כ NTFS הקבצים אותם אני מנסה להעביר : MKV תמונה של השגיאה : תודה רבה

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  9. Started by JentuS,

שלום לחברי הפורום מתוך קריאת פוסטים אני ראיתי שיש אפשרות להגדיר שני מצבים להרדיסקים ונראה לי שגם הבנתי שבהגדרת AHCI ההרדיסקים נותנים יותר ביצועים , אז רציתי לקבל ממי שמבין בעניין מידע יותר מפורט לגבי ההגדרות האלו , מה כל אחת מהן אומרת , האם זה תקף ל-HDD או רק ל-SSD . אני רק אוסיף כי מערכת ההפעלה שלי הותקנה על הגדרת IDE , וכרגע אני על הגדרה זו , האם באמת אפשרי להרדיסק לעבור להגדרת AHCI וזה באמת משפר את הביצועים אז איך בדיוק עושים זאת ? אשמח לקבל ממכם מידע.

• 6 תגובות
    • 3.9k צפיות
  10. Started by harges,

שלום רכשתי לפני כחצי שנה את הכונן WD cavier blue 1T כי הייתי צריך עוד מקום במחשב. חיברתי אותו והכל היה בסדר עד לזמן האחרון. הכונן אינו מוגדר אצלי כראשי עליו מותקן הוינדוס אלא כמשני. יום אחד אני מדליק את המחשב והכונן נעלם ואינו מוצג במחשב שלי. פתחתי את המחשב,בדקתי שהכל מחובר כמו שצריך אז הוצאתי והכנסתי את חיבור הSATA בלוח אם,והדלקתי את המחשב. הכונן הופיע אך לא היה לי אינטרנט,(מוזר oO) אז הפעלתי את המחשב מחדש ואז הוא נעלם שוב. מה אתם חושבים הבעיה? לדעתי זה כתוצאה מכ-2 הפסקות חשמל באותו חודש כשהמחשב היה דולק,ואחרי הפעם הראשונה זה קרה לי שוב,אז רק הדלקתי מחדש והבעיה נפתרה. לדעתי הכונן לא נשרף. יש לי windows 7 (לא יודע אם זה עוזר..) תודה מראש. בר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שמעתי שאין הבדל בביצועים בין דיסק קשיח עם Sata 2 לבין דיסק קשיח עם Sata 3, האם זה נכון? דרך אגב, אני שואל סתם מתוך התעניינות ולא מתוך כוונה לקנות דיסק קשיח חדש אז בבקשה אל תמליצו לי על כוננים.

• 8 תגובות
    • 948 צפיות
  12. שלום לכולם. כיום יש לי במחשב שני דיסקים קשיחים רגילים Western Digital 1TB 64MB Sata III , ואני מעוניין לקנות כונן SSD של OCZ Agility 3 2.5'' 120GB SSD SATA III כדי להתקין עליו את מערכת ההפעלה , השאלה היא האם כונן כזה באמת תורם למהירות העבודה של המערכת\מחשב וגם מה אני יכול לעשות עם שני הדיסקים הרגילים שיש לי כדי גם לשפר את מהירות העבודה , האם אני צריך להגדיר אותם באיזה Raid , אם כן אז איזה (0 , 1 ?) , או שיש איזה שילוב הגדרות אחר של SSD עם דיסקים רגילים שיגרום למערכת לעבוד מהר יותר?? אם צריך המפרט המלא שלי רשום בצד. תודה לעוזרים.

• 43 תגובות
    • 5.8k צפיות
  13. Started by taurus007,

שלום, אני רוצה לקנות דיסק קשיח מהיר , כרגע יש לי 2 טרה של WD הגרסאות הכי טובות שאפשר אבל קניתי אותם לפני שהכרתי את הSAS והSSD אני ראיתי את ההבדל בין כונן SAS לכונן כמו שלי , התקנת מערכת הפעלה של לינוקס ב5 דקות לעומת 30 דקות(זה אפילו לא נגמר פשוט הפסקנו באמצע והחלפנו את הSATA לSAS) רציתי לדעת אם הSSD עובד באותה מהירות כמו הSAS ומה יותר כדאי למשתמש פרטי כמו כן אשמח לדעת איזה כונן יותר יציב גם לעבודה ממושכת . הדיסק הקשיח הוא למחשב פרטי כדי להריץ משחקים וVMWARE . כמו כן תקציב לקניית דיסק כזה עומד על 1000-2500 (תוך 3 חודשים ארכוש דיסק כזה) מה שראיתי כרגע זה דיסק של SAS בזאפ שעומד על 300 ג'יגה שנראה לי כאופציה הכי טובה כרגע http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=770142 כמוב…

• 3 תגובות
    • 4.3k צפיות
  14. Started by arm123,

שלום לכולם יש ברשותי 2 דיסקים של 1TB אחד של WD והשני סיגייט ואני רוצה שהמידע יכתב על שניהם ביחד לצורך גיבוי הבנתי שקוראים לזה RAID 1 לצערי מעולם לא עשיתי דבר כזה ואשמח לעזרתכם בנושא.

• 3 תגובות
    • 875 צפיות
  15. Started by MichaelZ,

נפח: 500GB מהירות קריאה: 300 מגה לשנייה לפחות מהירות כתיבה: 80 מגה לשנייה לפחות זמני גישה: מעולים (במושגים של היום) עלות: 1000 ש"ח בעוד כמה זמן תהיה חיה כזאת? אני מנסה לחשוב קצת קדימה. למעשה - הרבה קדימה. תמיד. תשובתכם תשפיעה על איך אני מארגן את החומר במחשב שלי בזמן הווה. תודה.

• 36 תגובות
    • 3.3k צפיות
  16. שלום, אני מעוניין לקנות דיסק קשיח לסטרימר וראיתי שממליצים בסטיקי וגם בחיפוש על: HD103SI של סמסונג. משיטוט באתרי חנויות ראיתי כי יצא דגם חדש שאמור להחליף אותו: HD105SI. חיפוש לא העלה יותר מדי מידע לגביו. מדוע לא ממליצים עליו? האם הוא נחות מה-HD103SI? האם כדאי להתעקש על HD103SI או שה- HD105SI ישמש את אותה מטרה (כמה שפחות פליטת חום) בצורה טובה? תודה.

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  17. Started by sgeva2001,

מעונין לקנות לסללורי ZTE BLADE כרטיס הרחבה micro SD card . האם כל כרטיס מהסוג הזה יתאים? ראיתי ב זאפ מחירים זולים בהרבה מאשר ב -EBAY ויתעורר לי חשש שאולי יש סוגים שונים. בתודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. במחשב שלי יש כונן של WD בנפח 1 TB, וכונן בנפח 320 של סמסונג. שניהם 7200RPM 3.5 מה יכולות להיות ההשלכות של RAID 0 בין שני כוננים כאלה ? (אם בכלל זה עובד) ואם כבר פתחתי אשכול אז עוד כמה שאלות לגבי כוננים - RAID 0 - ראיתי באנצ'ים שונים, והתוצאות של הRAID לא נראות כאלה מדהימות, אבל כל זה תוצאות של כלים שאני לא מכיר. מה שמעניין אותי זה- האם יש שיפור משמעותי בזמני הטעינה והעבודה של מערכת ההפעלה ? יש טעם לקנות למטרה הנ"ל SSD קטן ? משהו כזה לדוגמה http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2273 להתקנת מערכת ההפעלה בלבד וכמה תוכנות שלא יתפסו יותר מידי מקום, ואם זה לא מספיק אז רק מערכת הפעלה. מהירויות כתיבה וקריאה לא חשובות, העיקר שעבודת מערכת ההפעלה תשתפר. אני מנסה לשפר מחשב מת…

• 7 תגובות
    • 880 צפיות
  19. עדיף SSD באזור של ה 120 ג'יגה (זה בערך התקציב ממה שהתרשמתי מהמחירים) אשמח אם מישהו יכול להמליץ לי על כונן דרישות - שיהיה אמין סה"כ מערכת ההפעלה,ה Page file של 8Gb, ועוד המון תוכנות הולכות לשבת עליו. עדיף כונן שיהיה הכי מהיר לדרישה הנל. תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  20. Started by outburst,

תקציב - עד 500 ש"ח. לא חשוב לי שיתמוך בusb3 , חשוב לי שיתמוך בחיבור esata. מטרה עקרית לצורך גיבוי , אך אולי אשתמש בו לצרכים אחרים לכן חשוב שיהיה מהיר בכל זאת.

• 2 תגובות
    • 852 צפיות
  21. שלום ברשותי כונן של LG מהדגם שכתבתי למעלה, GH24NS50.. בעבר הצלחתי לצרוב דיסקים כפולי שכבה אבל היום לא ! כשאני מכניס דיסק כפול, הכונן מהבהב, המחשב נתקע כשאני לוחץ על הכונן או עושה משהו שקשור לכונן, תוכנות צריבה גם כן נתקעות... המערכת הפעלה שלי היא WIN7 ULTIMATE 32BIT אני לא יודע מה הבעיה, כל היום ניסיתי למצוא אותה.! החלפתי כוננים עם כונן ליטאון ישן שיש לי שגם הוא תומך בשכבה כפולה, שידרגתי גירסא.. מחקתי תוכנות של התקנים ווירטואלים כמו דמון טולס (IMGBURN מצא עם זה איזה בעיה.. משהו SPDT) בקיצור אני כבר ממש נואש, חושב כבר על לפרמט את המחשב.. וזה ממש נורא לגבות עכשיו 250 גיגה. ! בבקשה עזרה אני נואש כבר..

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  22. לצורך השוואת ביצועי כתיבה בחרתי קבצים (סרטים) בנפח של כ 105GB הנמצאים על דיסק מדגם WDC WD20EARS-00S8B1 2TB להלן זמני הביצועים לדיסקים אליהם הועתקו 179 קבצים: זמן דגם הדיסק תצורה RAID0 2XWDC WD50000AACS-00G8B1 5400 RPM 0:39:32 SATA2 WDC WD5000AAKS-00TMA0 7200 RPM 0:34:58 USB2/SATA2 SEAGATE FREEAGENT 2TB 1:01:50 USB2/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 1:00:00 USB3/SATA3 HITACHI HDS 723020BLA642 2TB 7200RPM 0:24:00 מסתבר שבמערכת שלי, כתיבה לדיסק USB3 החיצוני היא המהירה ביותר.

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  23. שלום לכולם קניתי כונן קשיח של WD 500 גיגה 32m לפני כמה שנים הגיע היום והוא נהרס, הלכתי לחנות כדי לבצע את אאחריות שעדיין תקפה ובמקום לקבל כונן עם 32 M קיבלתי 16 M .... הזיכרון החיצוני או איך שלא קוראים לזה האם זה קריטי ההבדל ? האם שווה להתווכח ואת העצבים כדי לקבל כונן עם 32m ?

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  24. מתי לעזעזל יהיו HD שלא יאטו את העברת קבצים בין USB לHD במחשב שאני מעביר במקביל לדוגמא שאני מכניס את הפלאס USB שלי למחשב כדי להעביר שירים כדי לשמוע במערכת באוטו ואני מעביר במקביל כמה תיקיות באותו זמן זה מאט את ההעברה פי 50,אם אני מעביר תיקיה תיקיה זה לוקח 2 דק' ולא 25 דק'. יש תקווה שהקטע הזה יפתר ?

• 2 תגובות
    • 764 צפיות
  25. Started by ktgw,

שלום, לאחרונה רכשתי כונן קשיח מסוג SATA III) Caviar black 2TB). הכונן משמש לאחסון נתונים בעיקר, מכיוון שמערכת ההפעלה רצה על SSD אחר. הכונן עובד בסדר גמור ואף שקט, אולם יש משהו שכן מטריד אותי. במידה ואני לא עובד על המחשב, (מצב IDLE) מבלי שרץ משהו ברקע, כל 3 - 5 שניות אני שומע רעש של tick מהכונן הקשיח (בלי שמשהו מהותי יקרה אח"כ). האם יש כאן משתמשים עם הדגם הזה, מישהו נתקל בבעיה? תודה.

• 2 תגובות
    • 651 צפיות

דיונים חדשים בפורומים