לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
טוב אז ככה אחרי ששיניתי את הpermission של שלושה מחיצות NTFS כך שהם נהיו R+X והמחיצה של הext3 נהפכה ל read only וpermission של ROOT איך אני משנה את זה לREAD+EXECUTE+WRITE :s05:
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום התקנתי Ubuntu 8.04 והתקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך (nvidia) ושכחתי איך קוראים לממשק התלת מימדי עם הקוביה. אז אני צריך את השם של הממשק הזה ואם אתה ממש נחמד אז גם לינק לחבילה שלו. אוקיי מצאתי זה beryl אממ אני לא מצליח להתקין Beryl השרת הזה: http://ubuntu.beryl-project.org/ לא עובד ואני אמור לקבל ממנו איזו חבילה. יש עוד שרת שיש עליו את החבילה? עכשיו יש לי שאלה אחרת אני משתמש בPidgin לשיחות ברשת מסנג'ר אבל כל 10 דקות הוא קורס וזה ממש ממש מציק. שהשתמשתי בגרסא 7.10 (של ubuntu) זה לא קרה, אין לי מושג ממה זה נובע. תודה רבה (:. הסתדרתי, תודה רבה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, התקנתי את סוזה 11 על הנייד החדש שלי, והכל עובד סבבה עד עכשיו חוץ מכרטיס המסך מדגם ATI 3650 HD MOBILITY הורדתי דרייברים עם YAST אבל לא נראה לי שהתקין כי אני לא רואה את הדגם ולא יכולה לעלות יותר מ1042 על 768 בנוסף הורדתי את הדרייברים מהאתר של AMD אבל זה לא נפתח עם GEDIT אלא צריך לקמפל את זה. זה מעצבן כי זה מסך 16:10 אז אני לא רואה ממש טוב. התקנתי בנוסף עברית וגרמנית, אבל אני לא יודעת איך לעבור ביניהן. ז"א כמו בווינדוז עם ALT SHIFT ההבנה שלי בתחום היא כמעט אפסית, כי אני מתעסקת עם לינוקס רק מלפני כמה שעות, אבל מסקרן אותי לנסות משהו חדש. עריכה: התקנתי את הGNOME ולא את הKDE 4 מה כדאי יותר? תודה מראש, פרנסי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה עם בעיה שכל פעם צצה לי... לא תמיד יש ב- synaptic את הגרסא האחרונה של תוכנות. במקרה של תוכנה שהורדתי עכשיו למשל, יש שם גרסא עם באג מעצבן, וקיימת באתר התוכנה גרסא חדשה יותר, ששם הוא מתוקן. הבעיה שאין את הגרסא החדשה להתקנה דרך synaptic עדיין. אז הורדתי אותה מהאתר, בתור .gz, וניסיתי להתקין בשיטה הישנה: ./configure make make install אבל תמיד, ולא רק במקרה של התוכנה הזו, הפקודה ./configure מוציאה שגיאה, כל פעם היא לא מוצאת חבילה אחרת שדרושה, למשל עכשיו הוא לא מוצא את Qt, חבילה שברור שיש לי מותקנת, ושגם הגרסה הישנה יותר של התוכנה שאני מנסה להתקין צריכה. והתוכנה מותקנת אצלי, אז ברור שיש לי את כל ה-dependencies שלה. וכשניסיתי להתקין תוכנות אחרות (שאין בסינפט…
-
- 31 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני בשמנתי דיסקים מהאתר של אובונטו המקורי... הגיעו תוך חודש בערך עכשיו. יש לי לוח אם GIGABYTE GA-965GM-S2 והוא מגיע עם כ.רשת של MARVELL YUKON 88E8056 PCI-E הוא מובנה.. למרות שרשות של PCI-E חיפשתי מידע איך לעשות ולהתקין אותו אבל אני לא מבין כלום!!! מישהו יכול לעזור לי? אגב, ראיתי תמונה ממש יפה של סקין לUBUNTU.. אפשר להחליף שם סקינים? כמו בXP תודה מראש לכולם! אני עדיין על XP כי אני לא רוצה סתם לעשות שטויות...
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1.גילתי שלשנות את השפה בUBUNTU אני צריך ללחוץ על שני הALTים ויש לי בקשה: איך אני יכול לשנות את זה שזה יהיה הSHIFT+ALT, כמו בXP? וגם, עכשיו כשאני כותב בעברית, גילתי שקוו הזה (אתם יודעים, שכשכותבים משו מסמן איפה האות, יש לו בדרך כלל צ'ופצ'יק שהולך ל: צד ימין כשכתובים באנגלית, והולך לצד שמאל של הקו כשכותבים בעברית) אז אצלי, הצ'ופצ'יק הזה עדיין נשאר בצד ימין אפילו כשאני כותב בעברית, וזה יכול לעצבן. פתרון? נ.ב: תוך כדי כתיבת שורות אלו, גלתי שהקיצור דרך של COPY-PASTE לא עובד על עברית. יש איזה פתרון גם לזה? עוד משו אחרון; בAMSN שהתקנתי גילתי שהשמות של חברי, שבעברית, נראים הפוך. עזרה? זה יכול קצת לעצבן... תודה בהקדם, עד עכשיו (התקנתי את הלינוס UBUNTU שלשום ולא היה לי שום הבנה בלי…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כל פעם שאני מדליק את UBUNTU הוא עושה לי איזה CHECK DISK, לוקח לו איזה 1-5 דקות להדליק את UBUNTU רק בגלל הבדיקה הזאת... *checking file system fsck 1.39 (<date>) יש דרך לבטל את זה? ויש לי עוד בעיה קטנה עם BERYL, כל פעם שאני מדליק את ההגדרה שיהיה רקעים שונים על כל WORKSPACE הוא מראה לי רק WORKSPACE אחד
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
א. הורדתי את קובץ הלייב סידי וצרבתי אתו כאיימג' אבל כשעשיתי בוט מהסידי הוא העלה לי את הווינדוס? מה עושים.. ב. ובעניין מערכת הקבצים...אני חייב את הפאט או שאני יכול להשאר עם הNTFS? ג. יש אמולטורים בשביל דברים שעובדים רק על ווינדוס? אם אתם יכולים לעזור לי..תודה רבה
-
- 43 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
תודה לאל שמצאתי את הפורום הזה (לא רק לגבי הלינוקס) התקנתי כמה תוכנות דמויות מדיה פלייר ו-ווינאמפ וכשאני מנגן קבצים עם שם בעברית מופיע לי ג'בריש איך אני מתקן את זה וגם - התקנתי קומפיז ואמרלד שיחקתי קצת עם התוכנות והשורה העליונה של החלונות נעלמה הכוונה איפה שה x לסגירת חלון . איך מסדרים את זה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום לכולם. התקנתי את מערכת ההפעלה Mac OS X Snow Leopard 10.6.2. הורדתי מערכת שמותאמת למערכות PC רגילות התקנתי את המערכת ללא שום תוכנה, ע"י הBOOT של המחשב. בהתקנה היו כמה KERNEL'ים, אחד היה מותאם למעבדי הATOM של אינטל, השני היה מותאם למעבדים ישנים של אינטל כגון P4, והאחרון היה מותאם לAMD. לא היה שם אף KERNEL שמותאם למעבד שלי(C2Q Q6600). בחרתי באפשרות השנייה, של מעבדי הP4, מפני שהיה כתוב שהוא "מתאים 'גם' למעבדי הP4", ולא הייתה שם שום התנגדות שאני אתקין אותו על המערכת שלי, לעומת ההתנגדות להתקין אותו על C2D או I7, היה כתוב שאם אני אתקין את זה על מערכות כאלה, אני אקבל קארנל פאניק. אני חייב לציין כי התקנתי עם הקארנלים האחרים גם כן. אחרי שההתקנה הסתיימה, המחשב עשה RESTART, והגי…
-
- 26 תגובות
- 4k צפיות
-
-
-
אני בדקתי לפי כל כמה מקום תופסת כל תיקיה ובכללי יש לי 60G של מידה כולל Library כשאני נכנס למאפינים של המחיצה שלי הוא כותב שאני משתמש ב 90G של מידה ושיש לי בסך הכל 111G במחשב אני לא מבין איך נאלמו לי 30G מהחשבון האם יש תוכנה שמראה בדיוק כמה מקום לוקחת כל תיקיה זה בסדר שמערכת הפעלה גונבת כמה G של הרדיסק אבל לא 30G
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הורדתי עדכונים ובאמצע ההתקנה היתה הפסקת חשמל.. עכשיו כשאני מנסה להכנס לאובונטו אני מקבל הודעה שהGRUB לא מצליח למצוא כמה קבצים.. אני לוחץ על כפתור והוא מגיע לתפריט של הGRUB עם כמה אפשרויות לחיפוש הקבצים, נראה שהאפשרויות האלה לא עובדות (ניסיתי חלק, לא את כולם...) התקנתי אותו דרך הווינדוס.. אני לא רוצה התקנה מחדש כי יש לי קבצים חשובים שאני צריך להציל.. יש איזה אפשרות להתקין תיקון כמו בווינדוס? משהו כדי לשחזר את הקבצים החסרים?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי DOK שמטרתו לשמש כלי עזר במקרה של תקלה. על הDOK נמצאים מספר כלים ומערכות הפעלה במחיצות שונות: 1. מחיצה ראשית (PATRIOT) בגודל של 20GB המשמשת כDOK לכל דבר 2. מחיצה ראשית (GRUB) בגודל של 23MB - עליה נמצא הGRUB. (הסברים בהמשך) 3. מחיצה מורחבת שכוללת בתוכה מספר מחיצות לוגיות: 3א. מחיצה לוגית (HIREN) בגודל 320MB - עליה נמצא HIREN'S BOOT CD. ג 3ב. מחיצה לוגית (PORTABLE XP) בגול 512MB - כמו ששמה מרמז יש עליה גירסה ניידת של WINDOWS XPב. 3ג. מחיצה לוגית (GPARTED) בגודל של 120MB עם תוכנה לניהול מחיצות. 3ד. מחיצה לוגית (UBUNTU) בגודל של 9.5GB עם מערכת הפעלה קובונטו. השמות בסוגריים הם שמות המחיצות כדי למנוע בלבול. כל המחיצות מפורמטות בFAT (לפי הנפח 16\32) באופן עקרוני החלטתי…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, התקנתי אתמול אובונטו ויש לי מספר שאלות. 1.איך אני מחליף בין השפות כתיבה ( בוינדוס לדוגמא זה shift+alt)? 2.אני לא מצליח להתקין את הרשת האלחוטית, נכנסתי ל add/remive ועשיתי חיפוש ל wireless וכל מה שהוא מצא התקנתי, אבל לא עזר, מה הלאה? עריכה: בדקתי דרך אובונטו איזה כרטיס רשת יש לי וזה מה שהוא הראה: atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless pci adapter (rev 01) 3.כל מידי תוכנות של הנייד שלי, באתר הבית יש שהתקנה רק לוינדוס יש איזה דרך לעקוף את זה?
-
- 3 תגובות
- 886 צפיות
-
-
אני נמצא באוסטרליה כרגע ורוצה לקנות מחשב "פואר-בוק" של חברת אפל. אני לא יודע על מצב המקלדות של אפל בארץ. האם קונים את המקלדת כולל אותיות עבריים כמו שיש במקלדות של מחשבי "פי סי"? אני מחפש אפילו תמונות של מקלדת של אפל באינטרנט בארץ אך ללא הצלחה. לכן אני מנסה לדעת מבחינת המקלדת, האם כדאי לי לקנות כאן או (למרות המחיר) לחכות עד שאחזור הביתה. >> משהוא יכול לעזור בשאלה? אפשר גם לענות באי-מייל: justink@walla.co.il
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כנס WWDC החל, מקבוקים חדשים הוכרזו, ירידות מחירים, Macbook 13" נקרא עכשיו Macbook Pro 13" Snow Leopard תעלה $29 למשדרגים מגרסאות קודמות. http://www.engadget.com/2009/06/08/phil-schiller-keynote-live-from-wwdc-2009/
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בהתחלה פרסמתי דיון זה בפורום ווינדוס, אבל במחשבה שנייה נראה לי שעדיף לפרסם אותו פה כי הפורום הזה נראה לי קצת יותר עירני. בכל אופן השאלה שלי היא: יש לי מחשב ישן, פנטיום 3 (לא זוכר בדיוק כמה MHZ ואני לא יכול לבדוק כי נשרף לו הספק כוח ועדיין לא קניתי חדש), 160MB RAM, דיסק קשיח בערך 8GB השאלה שלי היא: איזו מערכת הפעלה כדאי להתקין על מחשב כזה? השימושים הם גלישה באינטרנט ושימוש משרדי (וורד וכו'). ווינדוס 98? XP ? או אולי איזו הפצה של לינוקס? יש לציין שאין לי ממש ניסיון עם לינוקס, הרצתי לינוקס רק פעמים ספורות מדיסק, ללא התקנה. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בשעה טובה קיבלתי היום את המקבוק ועכשיו יש לי כמה בעיות הנובעות בעיקר מחוסר הניסיון שלי עם המערכת הפעלה. איך אני פותח קובץ TEXT רגיל ? בוינדוס זה היה פשוט קליק ימני ו NEW TEXT DOCUMENT איך אני מגדיל עד המקסימום את החלון כמו בוינדוס ? כשאני לוחץ על ה + הירוק זה פשוט מרחיב את החלון... איך אני מתקן שבOFFICE WORD העברית לא תיהיה הפוכה? איך אני מבטל את הסיסמא שהגדרתי כשרק הפעלתי את המחשב ? היום ב5-6 בערך הפעלתי לראשונה את המחשב, בשעה 8 הוא כבר היה לי על בערך 30 אחוז... האם זה תקין? כל מה שעשיתי היה לשחק בהגדרות, ולקרוא מסמכי וורד ופאוורפוינט , ובהירות המסך לא עלתה על 50% . חשבתי אולי זה בגלל שפעם ראשונה שאני מדליק אותו יכול להיות אחרי כמה טעינות זה ישתפר... או שלא ? כמו כן, רק…
-
- 2 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום רב, בפעם הראשונה התקנתי UBUNTU , וסה"כ אני מסתדר איתה לא רע, והיא עושה רושם טוב, אבל: 1. כאשר עבדתי עם XP העומס על המעבד לא עבר את ה-20%, אבל באובונטו הוא מגיע תכופות ל-90% עד-100%, האם למישהו יש פתרון לבעיה ויודע מה עלול לגרום לכך? 2. יש לי מערכת רמקולים היקפית (4.1) ואני לא מצליח להפעיל את האחוריים באובונטו, ב-"סאונד רפרנסס" שיניתי ל-"סראונד" וזה עדיין לא עזר, בנוסף גם הצליל לא נקי ויש מעט רעשים בצליל, ניסיתי להוריד דרייברים חדשים לכרטיס הקול, (AC 97) אך גם זה לא עזר, האם למישהו יש פתרון לבעיות? 3. הפונטים של הכתב באינטרנט בעיקר לא נוחים לקריאה, האם למישהו יש המלצה לפונט נוח לקריאה? טיפים נוספים למתחילים ייתקבלו בברכה, תודה רבה מראש. [br]פורסם בתא…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
UBUNTU DEBIAN שניהם נתקעים בשלב של העתקת קבצים , אובונטו נתקע ב15% ודביאן נתקע ב50% . עוד שאלה : יש לי שניי ארד-דיסקים , בראשון מותקן WINXP ובשני אני רוצה להתקין לינוקס , איך אני יוכל ליצור תפריט מקדים שמאפשר בחירה של מערכת ההפעלה? (עד עכשיו השיטה המעפנה שלי הייתה לבטל את הדיסק קשיח שאני לא רוצה שמערכת ההפעלה תעלה ממנו) תודה
-
- 40 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
חברת מנדריבה שיחררה גירסה חדשה של מערכת ההפעלה Mandriva Linux. מהדורה 2009 מבוססת על לינוקס 2.6.27 עם שולחנות העבודה GNOME 2.24 ו KDE 4.1.2. היא כוללת תוכנית התקנה ולוח בקרה משופרים, נוסף על עשרות שיפורים אחרים. החברה מדווחת על שיפור בזמן האתחול וגם תמיכה בזיהוי אוטומטי של מחשבים חלשים כדי להציע אופציות התקנה מתאימות. למעשה, ההודעה לעיתונות מזכירה מחשבי "Netbook" מספר פעמים בהקשר זה. מנדריבה 2009 זמינה בגירסה קהילתית חופשית (ללא רכיבים קיניינים), על גבי CD או DVD לארכיטקטורות אינטל 32 או 64 ביט. היא זמינה גם במהדורת "One", מערכת "לייב" עם KDE או GNOME. מספר תוכנות קינייניות משולבות במהדורה המסחרית, המכונה Powerpack וזמינה עם תמיכה. הורדה דרך האתר הרשמי http://mandriva.com…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב, אז אחרי כלכך הרבה רעש על לינוקס, החלטתי להתקין אובונטו לפני איזה 3 חודשים. אחרי הרבה עליות וירידות, אחרי ימים של שיטוטים בפורומים בנסיונות לפתור בעיות (בהצלחה יש לציין), באמת שחשבתי שהולך להיות לנו טוב ביחד. המטרה הייתה להשתמש באובונטו במהלך הלימודים שאני עומד להתחיל עוד שבוע. שמתי לי קומפיז, הגדרתי ערכות נושאים חבל על הזמן איזה יופי השולחן עבודה וכל האפקטים, אייקונים שונים שהורדתי מהרשת, DOCK, אופן אופיס 3, הגדרתי אותו שיפתח לי את הקבצים (זה היה אז גרסאת בטא), הגדרתי רשת אלחוטית ביחד עם ווינדווס, ומה לא, הדברים הכי קטנים שאפשר לשנות במערכת, וכל זה רק כדי שיהיה לי נוח לעבוד עם המחשב בלימודים. ואתמול החלטתי סופית, שזה לא זה. ממש חבל לי, כי באמת הייתי מרוצה, אבל יש דב…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מיקרוסופט מתכוונת לפתוח בגל תביעות נגד משתמשי לינוקס (כל הגירסאות חוץ מ-SuSe שיש להם איתם חוזה). בגלל שקרנל (הקוד מקור של הווינדוס- הליבה) מפר פטנטים של מיקרוסופט.. אני יתקין עוד מעט Ubuntu אבל שקודם יתבעו אותי על הווינדוס http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3330778,00.html http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=408836&TypeID=1&sid=127
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-