לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
מאיפה אפשר להוריד בצורה נורמאלית לינוקס רד-הט באחת הגרסאות האחרונות (7,8)?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, שני כתבות שיעזרו לכם להחליט אם אתם בכלל רוצים לעדכן וכדאי: Exclusive Preview of Red Hat 8.0: Bluecurve's Debut World's First Review of Red Hat 8.0-Psyche קראתם? החלטתם שזה בשבילכם? תמשיכו... כנסו שנייה לאתר הבית של רד האט, נכון בקושי עולה? כך גם כל השרתים שיש ברשימת ההורדות של האתר... אבל, למזלכם עבדכם הנאמן מצא לכם שרת מהיר שלא יעשה לכם חצי בעיה וכל החמישה דיסקים נמצאים עליו.... Have Fun Kids.
-
- 29 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
נכנסתי לאתר של BSA וכתוב שבארגון העולמי Apple שותפה אבל בארץ לא אז זאת אומרת שאני יכול לצרוב MacOS X חופשי (זאת רק שאלה?) עריכה: מקף בכותרת (ב-BSA במקום בBSA). נא להקפיד, תודה. (Prog.)
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
בגלל שזה הנושא החם בזמן האחרון, שרת לינוקס קטן שיהיה פרוקסי, ROUTER, פיירוואל, ואולי שרת אחסון קטן. (סמבה). אז, ת'רד זה נפתח כדי להשאר ולהתעדכן בדיעות חברי הפורום בקשר לתכנה המתאימה, וגם קצת חומרה (זה המקום לציין, זה לא ת'רד של מפרטים.) בשביל האדם הפשוט שרוצה שרת נוח וקל בביתו. כל אדם שיש לו דיעה בכל נושא מוזמן לפרסמה. (כמובן שאי אפשר להגיד כתכנה מערכת של MS או כחומרה שלא עובדת בלינוקס.) נחלק את זה לפי תקציב ורמת ידע של המשתמש. אולי אף נגיע לסקריפטי הגדרות. אני אתחיל. מערכת מנימלית לאדם שכסף אין לו בשפע, אבל ידע ויכולת התקנה יש. מחשב מבוסס לוח שprognathous הראה לי, לוח כולל כרטיס רשת, מסך, וקול, ומעבד דיורון 1.2. ב570 שקלים. יחד עם HD 7200 בנפח 20G, כונן CD, פלופי, מארז …
-
- 35 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
היי, החלטתי היום לסדר סוף סוף עברית ל- XChat ולפי כמה המלצות הדרך הכי קלה היא להתקין את גרסה 1.9.3 שלה וכידוע בשביל זה צריך את GTK גרסה 2 ומעלה, וכמובן גרסאות יותר מעודכנות של glib, pango ו atk אז החלטתי להוריד את כולם בגרסה האחרונה והתחלתי בתהליך הקימפול ועידכון (ניסיון רע עם עידכון דרך RPM....), בכל מקרה, הכל טוב ויפה, לא היו שום בעיות בעידכונים אבל כל הסיפור הרע מתחיל כאשר אני מנסה לעדכן את GTK עצמו.... החלק של configure/. עבר יפה (נדמה לי...) ובסופו צצה לי ההודעה הבאה: אחרי זה כאשר אני מנסה לעשות make הוא פשוט מביא לי את השורה הבאה ומסרב להמשיך: בעזרת ידידי אדי הגעתי למסקנה שמשום מה ה GLIB לא רוצה להתעדכן.... איך מסדרים את זה? תודה מראש, צייד עצבני.
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני התקנתי העלתי את זה אבל דרך דיסק האיתחול זה עובד 10 איזה יפה זה.. מחר אני ישב על זה. אני יכול להפעיל את הלינוקס רק דרך דיסק האיתחול אני לא יודע איך לשנות את זה.. עזרה.. דרך אגב תודה לכל מי שעזר לי באשכול הקודם :-*
-
- 25 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
מאיפה השגתם דריברים לADSL בשביל לינוקס? (דחוף בבקשה)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גיסי שהיה צלם "קונבנציונלי" עם עדשות ומצלמות רפלקס יקרות נהג לומר שמהרגע שהגיע העידן הדיגיטלי במצלמות ועריכות וידיאו - "הלכה האומנות". עכשיו, בעיצומה של מהפכת המקינטוש ותוכנת העריכה המדהימה FCP וכמובן תוכנת Adobe After Effects המציאות אחרת לגמרי. FinalCutpro אכן אחת התוכנות המובילות בתחומה בעריכת פרוייקטים קטנים כגדולים, איסוף תיעוד ובניית הפרוייקט קלה ופשוטה ביותר. התוספת של Adobe After Effects מוסיפה אין ספור אפשרויות של אפקטים בתנועה לפרוייקטים הנמצאים ב-FCP. אפקטים שנמצאים בפוטושופ יכולים לעבוד בתוכנה הזו כאשר האפקט מתבצע במעבר מ-Keyframe אחד לאחר בעוד התוכנה מבצעת Render תמונה תמונה.... האמת היא שהאיטיות בנושא ה-Render היא זו שגורמת לביזבז זמן יקר, אך המשוואה ידועה :…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אז ככה, אני יודע שהכותרת קצת מטומטמת אבל זה מה יש. אז ככה, יש לי מחשב ראשון, AMD Athlon Xp 1600+, Gforce2Mx, וזכרון חיצוני 39G. הדיסק מחולק בצורה: 29G Fat32 950M Swap 9G Ext2 התחלתי להתקין את slackware 8.1, הוא סיים את ההתקנה והתחלתי לקנפג, ובאמצע הקינפוג של הלילו יצאתי באמצע. אז ככה, הלילו לא מקונפג, ואני מוצא את עצמי ללא הלינוקס. הכנסתי את הסידי של סלק וואר, עשיתי לו בוט דרך הסידי, ולצערי לא מצאתי את הקובץ קונפיג של לילו. בקיצור - אין קובץ קונפיג של לילו, הלילו לא מוגדר, לא מצליח להכנס ללינוקס ללא בוט דרך הסידי של הלינוקס. בעיה שניה עם מחשב שני Intel Petnium 133Mhz, כרטיס מסך ישן (אני חושב 4 מגה), והארד דיסק לא מזוהה. אז ככה, כאן הבעיה היא בהתקנה עצמה. עשיתי בוט למחשב ע…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי ברשת כמה מחשבים עם Windows, מודם ADSL פרוץ שמשתף את האינטרנט ומחשב פנטיום 133 ישן שאני רוצה שיתפקד כ- Firewall ז"א: ה- Gateway של כל המחשבים יהיה ה- Firewall ה- Gateway של ה- Firewall יהיה המודם של ה- ADSL ככה אני יכול לשלוט על החיבור לאינטרנט, לקבל לוגים וכדומה. יש לי 2 שאלות: א. איך אני יכול לנתב את הנתחברויות מהמודם הפרוץ למחשב מסוימם כדי שאני יוכל לשים עליו שרתים וכו'. ב. אני יודע על לינוקס שנקרא Mandrake Single Network Firewall שזו גרסה מיוחדת של לינוקס שמותאמת לתיפקוד כ- Firewall וכוללת גם מערכת שליטה דרך ה- WEB האם אתם מכירים גרסה דומה לזו שאני יכול להתקין? בתודה מראש, עומר.
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני התקנתי הכל וזה ושאני בא להכנס אז הוא רושם לי שם משתמש וסיסמא.. ניסיתי כל סיסמא ושם משתמש שרשמתי איפה שהוא בהתקנה וזה רושם לי שזה לא נכון עזרה בבקשה אני התקנתי rh 7.3 עריכת mackey: מצטער שאני קפדן, אבל אחרי שענו לך אני יודע שלא היית משנה כותרת, ולמחוק חבל לי, אז...
-
- 25 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם יש איזושהיא תוכנה ל- Console בלינוקס שתוכל לעשות לי גיבוי לכל המערכת וליצור קבצי ISO או משהו כזה שאני יוכל להעביר למחשב אחר ולצרוב אח"כ.. תודה, עומר..
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כשאני מנגן סרטים בלינוקס (גם ב-Xine וגם ב-Mplayer) כשאני מעביר למצב Full Screen התמונה נשארת בגודל המקורי וכל שאר המסך שחור. זה ככה בכל מצבי ה-Video Output חוץ מאחד (שאני לא זוכר את שמו) שלא עובד בכלל. יש לי רדאון 8500. יש איזושהיא דרך לסדר את זה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך צורב בשביל להתקין את זה אין אפשרות אחרת?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כונן אחד וינדוס וכונן שני לינוקס? אפשרי? אני בטוח ששאלו את זה ועשיתי חיפוש והיה המון דפים ולא ראיתי..
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני חושב לקנות אותו אבל האם משהו יודע מאיפה מורידים או קונים את האמולטור הזה? עריכה: מקף בכותרת. כן, אני יודע שאני קפדני... (Prog.)
-
- 23 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אז ככה התקנתי אתמול REDHAT 7.3 שלרוב הייתי מתקין אותו עם KDE אבל הפעם החלטתי ללכת על GNOME כי הKDE 3 זה איטי. התקנתי והכל טוב ויפה עולה הGNOME ומה אני רואה ? הוא הרבה אבל הרבה יותר מהיר מהKDE המסריח! למרות שהוא עדיין לא FLUXBOX הוא מהיר... ודרך אגב ABIAWORD או איך שקוראים לזה הרבה יותר יפה מהKOFFICE. אבל ממה התאכזבתי הכי זה שההפצה הזו בא עם GNOME 1.4 חשבתי שיש בה GNOME 2 חבל. האתגר הבא להתקין FLUX 0אתגר בשבילי...). דרל אגב חברה עשיתי שכל פעם שהלינוקס עולה שיטען את ה X איך אני סוגר את הX כי יש שם רק LOGOUT RESTART וSHUTDOWN (אני מתכוון איך אני יוצא למצב SHELL "נקי" לא תחת X).
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בעזרתו הנדיבה ביותר של אלכס (CoronaLover) התקנתי ג'נטו 1.4 אבל לאחר ההתקנה כונן הדיסקטים לא עובד, למרות שבווינדוס אקספי הוא כן עובד. כשאני מנסה לעשות מאונט, זה מה שקורה: root@spatz spatz # mount /dev/fd0 /mnt/floppy mount: /dev/fd0 is not a valid block device root@spatz spatz # dmesg | grep ^Floppy Floppy drive(s): fd0 is 1.44M את הפקודה השניה כמה אנשים שביקשתי מהם עזרה אמרו לי לכתוב, אז אני כותב את ה-output שלה פה... תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Hi, I have installed a fresh copy of slackware 8.1, and I would like to install the emu10k1 driver for my sound card (SBLive! Value). I downloaded the driver from Sourceforge And followed the instructions, however I ran into several problems: First, I have no /etc/modules.conf file, where I was asked to add the line alias sound emu10k1, so I tried adding the line to /etc/rc.d/rc.M where according to the slackware "book" I should add commands to load modules, however it did not work. So I figured maybe my kernel was not configured to support modules, so I setup the configuration files using menuconfig, and followed the slackware book step by step trying to compile the…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שאלתי בפורומים של טכנו אמרו לי שזה שAPPLE לא זנחו את זה עדיין אז אני רוצה להבין יצא או לא יצא? ועוד שאלה האם יצא משהו כמו DIRECTX לMacOS ול LINUX הוא שתמיד יהיה רק לMICROSOFT? עריכה: פיסוק וניסוח בכותרת (Prog.)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
תפרטו גם בתגובות אני מתצפה לתגובות
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-