עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by elio,

הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. התקנתי לינוקס מנדרייק 9 ועכשיו הוא לא זיהה לי את הכרטיס קול חיפשתי לו דרייברים ולא מצאתי, יש סיכוי לאיזה משהו שיעזור לזה או יגדיר אותו בתור GENERIC כמו בחלונות? או אפילו משהו שיפעיל אותו בצורה חלקית, ד"א יש לי כרטיס של Philips, Rhythmic egde דגם 703pcs, אולי יש איזה rpm שיעזור לי? הנה דף שבו מוזכר הכרטיס שלי זה הדבר היחידי שמצאתי אפילו אינפומציה אבל אין: http://www.pcsound.philips.com/download.html עכשיו בעיה שניה: שאני מפעיל משחק שהוא בתלת מימד פשוט הוא עובד לי לאט והFPS שלו ממש איטי (נראה לי אפילו 2) הקיצר הורדתי דרייבר מהאתר של Nvidia (יש לי כרטיס Ge-Froce 2 400mx משהו כזה) לצערי היה שם למנדרייק 8.2 חשבתי שזה יעשה משהו אבל לא עזר בגרוש

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  3. Started by alsal,

כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה

4. כנסו הנה עריכה: תיקון הכותרת השגויה (Prog.)

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by Yehazkel,

1: רשום לי באיזה הוראות לרשום את הפקודה edit ושאני רושם אותה זה אומר שהיא לא קיימת יכול להיות בגלל שזה קונסול חדש אם מישהו יודע את התחליף של זה או מה אני יכול לעשות שיגיד לי בבקשה 2: איך אני עושה ויזואלית במנדרייק 9 הרשאה להעביר קבצים בתיקיות שמורשות רק על ידי הרות? 3: אולי מישהו מכיר את הקוד של האיי די אס אל שבזק מספקת באתר שלה למערכת הפעלה לינוקס? כי אני מסתבך שם נורא ואני חייב עזרה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. וסתם לידע כללי: האם כל מסך מתחבר לכל מחשב?

• 32 תגובות
    • 5k צפיות
  7. Started by erezst,

ברגע שאני מדליק את המחשב אני שומע ציפצופים קצרים משהו מבפנים אני משתמש G4 733 מקינטוש המערכת לפעמים עולה ולפעמים אני רואה תיק עם סימן שאלה (?) מה זה יכול ליהיות ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Yehazkel,

שלום התקנתי מנדרייק 9 והוא בא עם משחקונים נחמדים הבעיה: מנדרייק זיהה והתקין אוטמטי את הדרייברים של הוודו בנשי שלי אבל כשאני בא לשחק משחקונים בתלת מימד המקסימום fps שלו זה 2 והממוצע זה אחד אז בבקשה תעזרו לי תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Yehazkel,

ערב טוב יש לי מודם PCI (זה שבזקסטור מוכר) ויש לי מנדרייק 9 מישהו יודע אולי מאיפה אני יכול להוריד דרייברים ללינוקס?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by imac,

לפני שאני עובר ללינוקס אני רוצה לוודא כמה דברים: 1 - האם אפשר לצרוב בלינוקס 2 - תוכלו לתת שמות של תוכנות תודה אנשים ;D

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היא עובדת בעיקר עם פריהנד ופוטושופ, ויוצרת כל מני מודעות ועלונים. כמו כן, חשוב שתהיה דרך לציצור רשת בינו לבין פיסי, ולחלוק דרכה אינטרנט מהיר. על איזה מק אתם ממליצים (התקציב לא גבוה)?

• 27 תגובות
    • 4.3k צפיות
  12. Started by INFERNO,

אחרי תהליך התקנה ממש קל נכנסתי לתוכנה השתמשתי ב KDE והכל עבד מצוין עכשיו יש לי כמה שאלות איך אני מעביר קבצים מה D שבתוך הXP ללינוקס כי יש שם שירים ועוד כמה דברים שאני צריך ? יש כמה משחקי תלת מימד שאני דיי בטוח שהכרטיס שלי יסתדר איתם אבל משום סיבה הוא לא מוגדר איך אני מגדיר את הכרטיס ? ושאלה אחרונה איזה הגדרות אני צריך להגדיר כדי שיהיה לי אינטרנט ?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by mandark,

רציתי לשאול האם הדגם הזול מבין השלושה המוצעים ע"י ידע כולל את הדברים הבאים: - כרטיס רשת - כרטיס עם וידאו in\out - רמקולים אם הדגם אינו כולל את הפריטים הללו אשמח לקבל מחירים לגביהם. בתודה מראש, איל כהן

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by imac,

לפי ואללה מיקרוסופט מוציאה גרסת ניסיון של OFFICE למחשבי מק אחרי המכירה של רק 300,000 עותקים להורדת הניסיון לכתבה

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by badatz,

התקנתי את הMANDRAKE FIREWALL אולם השרת DHCP לא פועל כראוי . נכנסתי לשרת וניסיתי לעשות RESTART ל DHCPD אני מקבל הודעה בקשר לזה שהוא לא יודע לאיזה INTERFACE לתת כתובות IP מישהו מכיר את הבעיה ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. התקנתי הכל , אני מקבל כתובת IP מהשרת DHCP לתחנת עבודה שלי , יכול לעשות PING מהתחנות עבודה לכתובות IP אבל לא יכול להגיע לאתרים.(מהשרת עצמו אני יכול) משום מה השרת DNS המובנה לא עובד והDHCP לא עושה FORWARD ל DNS שהוא מקבל מהספק שרות. איך מסדרים את הFIREWALL כך שיעביר לתחנות את ההגדרות IP שהוא מקבל מהISP ? תודה. ???

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום לכולם, אני רוצה לדעת איזה מקינטוש כדאי לי לקנות כדי שאני אוכל לערוך בו סרטים באופן מקצועי? אני רוצה מחשב שלא יעשה בעיות!!! כותרת חלופית (Prog.)

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by imac,

נכנסתי לאתר של BSA וכתוב שבארגון העולמי Apple שותפה אבל בארץ לא אז זאת אומרת שאני יכול לצרוב MacOS X חופשי (זאת רק שאלה?) עריכה: מקף בכותרת (ב-BSA במקום בBSA). נא להקפיד, תודה. (Prog.)

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by maCr0T,

כן! זה לא טעות. היום בבוקר (שעון ישראל) קבלתי שיחה מידידי איי שם מעבר לים, עם בשורות (בתרגום חופשי לעברית): "אמיר, יש לי כאן באג'י משודרג, שיצא משמוש אצלנו בגלל שקבלנו את המחשבים, אם אתה רוצה אני יכול למכור לך אותו 'במחיר השדרוגים' " לאחר חשיבה קלה, שאלתי, באילו שדרוגים מדובר? ונעניתי זיף חדש (מעבד בשפת אנשי המק) של G4, 533 384 מגה זכרון 11 מגה זכרון כרטיס מסך סיגיט ברקודה 30 G כרטיס עם שתי יציאות FireWire ושלוש יציאות USB 2.0. בירור קל הראה שמשלוח אווירי, יעלה כ35 דולר, והחלטתי ללכת על זה. אך לפני שאשרתי את תשובתי, עשיתי בדיקה קלה שהסטיקים של הSDRAM שלי, "עדיין בנמצא". התקשרתי, ואמרתי לו לשלוח. אז, מה יש במחשב הזה? מעבד G4, 533. ATi Rage pro 384 crucial s…

• 15 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by badatz,

החלפתי שרת DHCP , אולם התחנות עבודה לא מצליחות לקבל כתובת IP מהשרת החדש , מישהו אמר לי שצריך לנקות את הROUTE TABLE ניסיתי לעשות את זה אבל בכל פעם שאני עושה RESTART המחשב מחזיר את הטבלאות הישנות עם ה GATEWAY הישן והוא לא מקבל IP חדש...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by INFERNO,

חרשתי את הפינגיוין ולא מצאתי .... איזה סוג של פרטישן אני צריך בשביל לינוקס

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. בגלל שזה הנושא החם בזמן האחרון, שרת לינוקס קטן שיהיה פרוקסי, ROUTER, פיירוואל, ואולי שרת אחסון קטן. (סמבה). אז, ת'רד זה נפתח כדי להשאר ולהתעדכן בדיעות חברי הפורום בקשר לתכנה המתאימה, וגם קצת חומרה (זה המקום לציין, זה לא ת'רד של מפרטים.) בשביל האדם הפשוט שרוצה שרת נוח וקל בביתו. כל אדם שיש לו דיעה בכל נושא מוזמן לפרסמה. (כמובן שאי אפשר להגיד כתכנה מערכת של MS או כחומרה שלא עובדת בלינוקס.) נחלק את זה לפי תקציב ורמת ידע של המשתמש. אולי אף נגיע לסקריפטי הגדרות. אני אתחיל. מערכת מנימלית לאדם שכסף אין לו בשפע, אבל ידע ויכולת התקנה יש. מחשב מבוסס לוח שprognathous הראה לי, לוח כולל כרטיס רשת, מסך, וקול, ומעבד דיורון 1.2. ב570 שקלים. יחד עם HD 7200 בנפח 20G, כונן CD, פלופי, מארז …

• 35 תגובות
    • 6.3k צפיות
  23. Started by mandark,

ישנם מספר דברים שברצוני לברר לפני שאני קונה (ואולי לא) את ה-new iMac בגרסתו היקרה ביותר שבארץ עולה 2200$ וכוללת מסך 17'. אני מתכוון לעבוד בפוטושופ, פלאש, לערוך וידאו שצולם במצלמת DV,לגלוש באינטרנט ואולי גם לכתוב עבודות בעיברית. התקציב שלי הוא בסביבות ה-10000 +- ורציתי לשאול האם ה-iMac הוא בחירה טובה? ??? האם אפשר לגלוש בעיברית? ??? האם אפשר לקבל הודעות אי-מייל ו-ICQ הכתובות בעיברית, והאם אפשר לשלוח הודעות בעיברית? ??? האם עידכוניי עיברית של ידע יהיו בתשלום? האם יהיו כאלה בקרוב? ??? אני אשמח לקבל כל מידע נוסף שנחוץ לדעת לפני הכניסה לעולם המק. בתודה מראש, איל כהן

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אוו קיי נימאס הוינדוס הזה עכשיו אני צריך לדעת מה אני צריך כדי להתחיל להתקין ? עריכה: האם אני צריך דריברים מיוחדים בשביל החומרה שלי ? ואיך אני פותח פרטישן בשביל לינוקס ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by imac,

דוד שלי קנה לפני חודשיים בApple.com שלוש משחקים : Max Payne Aliens vs. Predator 2 WarCraft III השאלה פה היא איפה בארץ אפשר לקנות משחקים למק (למרות שדוד שלי רוב הזמן משתמש איתו לעבודה) בארץ כי יבוא עולה הרבה (אין בידע) משהו יודע?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים