לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
G4 הוא מעבד 128bit? ואם כן, כיצד הוא תואם לאחור G3 שהוא 64bit כמדומני? בתודה מראש, בור ועם הארץ - לפחות בכל מה שנוגע למק. נ.ב OS X מבוססת על NeXT או על FreeBSD או על שתיהן?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
Doron Rosenzweig replied -
-
הפורום נכשל לדעתי.. זה נושא משעמם...
-
- 10 תגובות
- 3.3k צפיות
godisme171 replied -
-
אוקי קודם כל נטקע לי הסי די רום שמתי דיסק! והוא לא יוצא אני לוחץ בסי די על הכפתור והנורה הופכת לאדומה כמו שאני צורב משהו ואני מנסה להוציא ואני לא מצליח להתקין כלום על לינוקס . ואיך אני מגדיר את המצלמה הדיגיטלית שלי?? ואיך אני מגדיר מדספת שהיא ברשת על מחשב עם ווינדוס הגעתי לאפשרות כזאת אבל אני לא ייודע מה לרשום שם
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
Bar_B_q replied -
-
אני משתמש ב Windows XP, ההרדיסק שלי מחולק ל-2 במחיצה אחת מותקן הWindows הנוכחי ואני רוצה להתקין במחיצה השני Windows 98 SE, איך אני עושה את זה? אתחלתי את המחשב מהדיסק של 98 אבל הוא לא נותן לי לבחור איפה להתקין....
-
- 15 תגובות
- 6.1k צפיות
yirmi replied -
-
ואם כן איזה לינוקס DEBIAN RED HAT איזה? או אולי אני יכול להוריד מאפושהו דיסקת הפעלה של LINUX? אינ מתכוון כזה דיסקט כמו שיש לWIN 98 והאם אפשר להתקין לינוקס מההרדסיק?
-
- 17 תגובות
- 4.4k צפיות
-JobNick- replied -
-
אני חייב להגיד שהאיימק החדש פשוט מדהים :biggthumpup: :bigglasses:
-
- 25 תגובות
- 5k צפיות
Shmoe replied -
-
וירטואל פי סי הוא פשוט כלי להריץ כמה תוכנות שלא תורגמו לעיברית למק כמו האופיס של מיקרוסופט לרוב השימושים האחרים אין בו צורך אני משתמש בו ומריץ מספר מערכות הפעלה בו זמנית כדי לדבג את האתר של פלונטר כי אתרים נראים שונה לגמרי במק או פי סי פרט לזאת למק יש אחלה תוכנות ולמרות המבחר המצומצם השרת שלנו פועל נהדר על מק כבר כמעט חמש שנים ביי מפלונטר
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
למי שיש ניסיון אמיתי עם התוכנה, הייתי רוצה לעזור לחבר שלי, האם כדאי לו להתקין אותה, האם זה מה שיציל לו את המחשב מבחינת תאימות למשחקים?
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
dimashk replied -
-
ד. קשיח 40 ג'יגה 250 RAM 400 MHZ יש גם סורק, מדפסת 930 מסך 17 של מאג כנראה שיש עוד פריטים, עוד לא יצא לי לראות את המחשב. נאמר לי שהוא נרכש בחו"ל לפני כשנה במחיר של 5000$ !!! על איזה מחשב מדובר? דגם? מעבד? וכו'. רצוי תשובה מיידית ככל האפשר. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
ot replied -
-
תתייחסו בדברים לנוחות ההפעלה, למהירות, היצע חומרה, היצע תוכנה, יציבות וכל דבר אחר, אבל לא למחיר, על כך אפתח סקר נוסף. אממ... דבר נוסף, אם אין לכם כל נסיון עם מחשבי מק, האופציה הראשונה היא המתאימה... [poll] [opt] אין לי מושג [/opt] [opt] הם אבסולוטית נחותים מ-PC [/opt] [opt] הם פחות טובים מ-PC, אבל ההבדלים קטנים [/opt] [opt] אין תשובה החלטית, הכל תלוי במשתמש ובצרכים [/opt] [opt] הם עדיפים על PC בדברים מסויימים [/opt] [opt] הם עדיפים על PC בהכל [/opt] [/poll] אם אתם מחליטים להצביע, תשתדלו להוסיף נימוקים. Prog.
-
- 38 תגובות
- 10.7k צפיות
bluemail replied -
-
ובכן, בהמשך למדריך על הראוטר לינוקס ולשאלות שהופנו אלי בדקתי את הנושא, ומסתבר שהשד לא נורא (כ"כ ): דבר ראשון אני ממליץ בחום לקרוא את ה HOWTO-ADSL-BEZEQ של מוליקס. אני התקנתי על מערכת לינוקס מאנדרייק 8.1 אצל חברי Sman (שאגב פירסם שאלה על הנושא p;am p;num=1002025850'>כאן באתר וכן בפורום רוטר וללא הואיל) אם כי אני לא חושב שיהיה הבדל גדול בין הדיסטרביושנים השונים. ראשית כל - pppd, במידה והתקנתם התקנה רגילה זה צריך להיות מותקן, ובגירסה סבירה. בדיקה: pppd --version, עם מאנדרייק 8.1 מגיע גירסה 2.4.1 שבהחלט מספקת. שנית - pptp. כפי שציינתי במדריך על הראוטר, הסיבה שזה "מסובך" פה בארץ היא משום שבזק בחרה לשלב בין ה VPN ל PPTP (שילוב זה נושא בחובו יתרונות וחסרונות, החסרונות של…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
ZigZag replied -
-
קודם כול, אני שואל בשביל חבר שלי, הוא די ג'י בינוני והוא צריך מחשב נייד כול שהוא בשביל המסיבות שהוא מרים. עכשיו.. על איזה אתם ממליצים?? מה המחיר שלו? איפה אפשר להשיג?? באיזה צבעים הוא מגיע?? ;D תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
Milford Cubicle replied -
-
[poll] [opt] מופקע ושערורייתי! [/opt] [opt] יקר אמנם, אבל זה בלתי נמנע במקרה של פלטפורמה פחות נפוצה [/opt] [opt] הוגן בהתחשב בתמורה [/opt] [opt] ממש מציאה! [/opt] [/poll] לפרטים משווקי אפל בישראל. Prog.
-
- 7 תגובות
- 3.1k צפיות
com replied -
-
לפי דעתי אחד המאפינים החזקים של המק הוא העיצוב, כאשר כל מחשב מעוצב, וכולל קו עיצובי יחודי לכל דגם, אם זה האיי מק שבהחלט הראה עיצוב מרענן, או אם זה ה-G4 שהראה את כוחו בעיצוב אגרסיבי וחזק, ואם זה גם ה-IBOOK שהיה אופנתי ונעים לנשיאה, יחסית למלבנים השחורים של יצרני הפיסי השונים... אז מה דעתכם: עיצוב המק מושך אתכם? לפי דעתכם זאת דרך נכונה להשקיע בעיצוב? אולי זהו גימיק שיווקי לא מוצלח?
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
Shmoe replied -
-
OK, מספיק עם החרבות :saint: , לכל אחד יש את הפלטפורמה המועדפת שלו. ולא חייבים להיות מיסיונרים בנושא... כדי להקל על חייו של משתמש מק (וזה כולל גם אותי...), החלטתי לפתוח ת'רד חדש בנושא. משהו בסגנון The perpetual Mac-tips thread או דיונים דומים שמופיעים בפורום של Ars Technica ובתת הפורום 00945231'>Macintoshian Achaia שמוקדש כמובן לחובבי מק. אני אתחיל: איפוס ה-PRAM: מיד אחרי האתחול החזיקו את מקשי Command-Option-P-R דומה במשהו לאיפוס הגדרות ה-BIOS ב-PC ע"י ג'מפר או הוצאת הבטרייה. (כן, אני מודה- במקרה המסויים הזה השיטה של אפל אלגנטית יותר). אתחול מ-CD-ROM: בזמן ה-Boot החזיקו את מקש ה-"C" לחוץ. תפריט אתחול: החזיקו את מקש ה-Option אחרי שאתם מפעילים את המחשב. אגב, זה עובד רק עם…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
Shmoe replied -
-
איך מחברים רשת של מחשבי PC מבוססי חלונות למחשב מקינטוש לעבודה שקופה?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
dvdhll replied -
-
[ההודעה הזאת הולכת להיות קצרה משתכננתי, כי ה-Windows המעופש שלי קרס לחלוטין באמצע כתיבת ההודעה המקורית.. ] ---- אין ספק שהמחשב האישי (a.k.a PC ;D) תפס אחוז גדול מאוד מהזמן של רוב האנשים בעולם... הוא כולל עשרות אלפי תוכנות, משחקים, תוכניות עזר, ואפילו כבשים קטנות שיטיילו לכם על המסך כשישעמם לכם... בתור משתמש PC ממוצע, אני לא ממש יודע איך אפשר "לעבור יום שלם עם מק".... זה אפשרי בכלל ? יש לי דעה קדומה (אני מניח שהיא לא מבוססת...), שאומרת שמק משתמש רק לעריכת סאונד, ווידאו, וכו', ופחות לשימוש יום-יומי במחשב, כפי שניתן לעשות במחשב האישי... האם המק הוא בעצם "מחשב עבודה" או שהוא דווקא "PC" לכל דבר ? לאלו תוכנות יעודיות ל-PC קיימות גירסאות מק, אם בכלל ? מה עם משחקים ?
-
- 9 תגובות
- 2.6k צפיות
Shmoe replied -
-
איך מסודרות התיקיות במקינטוש? איפה נימצא הדסקטופ? בווינדווז הוא בתיקיית windows או ב-documents and settings של מישתמש מסויים ובאותו זמן הוא גם התיקיה הכי עליונה.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
BlackAdder replied -
-
אנקודר רוב הסיכויים השתגע על כל הראש, לכן: [poll] [opt] הפורום לא נחוץ[/opt] [opt] הוא באמת השתגע !!! [/opt] [opt] להשאיר את הפורום...[/opt] [/poll]
-
- 11 תגובות
- 3.5k צפיות
inon22 replied -
-
חכו קצת עד ש-Enc0der ישחרר את הנעילות של כל דיון. זה עדיף מאשר לכתוב הודעות חדשות ומיותרות כמו זאת. תודה על הסבלנות, Prog.
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
Milford Cubicle replied -
-
אני מחפש כלי דיווח ודיאגנוסטיקה שמזכיר את Winrep שמובנה בגירסאות האחרונות חלונות. יש משהו כזה במק? ככל שחיפשתי במערכות הנ"ל לא הצלחתי למצוא אפליקציה דומה. למי שלא מכיר, מדובר על תוכנית עזר נהדרת שאוספת נתונים על אתחול המחשב- Services שרצים ברקע (או Daemons...), דרייברים מותקנים (או Extensions...) ועוד נתונים רבים נוספים כמו ארועים שונים במערכת. כל הפרטים האלה נאספים לקובץ מונוליטי אחד שניתן לשלוח באימייל למישהו שמתמצא יותר, כמו מרכז תמיכה למשל. (משתמשי PC, כנסו ל-Start>>Run והקישו winrep). תודה, Prog.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
Shmoe replied -