מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום. ניסיתי להעביר מעבד Core i3 ללוח אם אחר (Gigabyte X58A), ולמרבה הפתעתי, מצאתי את עצמי (וסליחה על הטמטום) בוהה ב Socket של לוח האם של Gigabyte בעוד אני מבין שהמעבד לא יכול לשבת על לוח האם הזה. כמובן, הוא גמדי. אני חשבתי שה Socket מספר לנו על היכולת של הלוח "לקלוט" את המעבדים ששייכים לאותו Socket. ז"א, מכיוון שמעבד Core i3 ומעבד Core i7 שייכים שניהם ל Socket 1156, הרי שאפשר להחליף ביניהם ללא בעיה. מישהו יכול להסביר לי? תודה מהלוח הזה ומעבד Core i3: ללוח הזה:
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם. לפני כמה זמן המליצו לי בפורום מפרטי מחשב על שני מפרטים, אחד עם מעבד core i3 550 והשני עם מעבד athlon x4 640, כאשר המומלץ יותר הוא של AMD בגלל שהמעבד זול יותר וחזק יותר. אבל לאחרונה הופיע המעבד intel core i3 2100 שקיבל תוצאות benchmark גבוהות יותר באתר http://cpubenchmark.net/ השאלה שלי היא - במה הוא שונה שהוא כל כך יותר חזק מהמרובע ליבות הנ"ל, ואפילו מ- Phenom II x4 Quad Core 955 (לפי האתר הזה)? ושנית, האם יותר יתאים לי להרכיב מפרט המבוסס עליו, ולא על המעבדים הנ"ל? מחירו באתר KSP למשל יקר רק ב-20 שקלים מ-core i3 550. תודה מראש לעונים. תקציב ככלי למחשב בסביבות 2000 ש"ח, מה שאומר שלפלטפורמה בסביבות 1100.
-
- 16 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום. אני שם לב שהמעבד דנן מופיע באתר של Newegg כ Deactivated. הנה: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116394 מדוע? האם הוא הוחלף? במידה וכן, באיזה מעבד? הסיבה שאני שואל היא משום שזה נראה לי אחלה מעבד, בעל צריכת חשמל נמוכה, ומעט טוב יותר מסדרת הפנטיומים (אם כי זאת זולה יותר). תודה!
-
- 4 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות חלקים מפרט על i3, ולא סגור על החפירה, ללכת על הדור הראשון על 1156, או לקנות,sandy bridge? או בכלל לחקות לivy bridge? יש עוד חנויות שמוכרות לוחות h55, אני צריך מחשב לשימושים כללים, כמו גלישה, מוזיקה, קצת סרטים, אבל לרוב פשוט לגלישה, כך שלא נראה שזה משהוא שישפיע עליי, על מה הייתם ממליצים?
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי חצי מחשב, כרטיס מסך HD5850, מארז COOLER MASTER 690, ספק חזק (650W), ומאווררים (השאר אני משתמש מהמחשב הקודם שלי). אני אולי יעשה OC למעבד ולכרטיס אבל אני עדיין לא סגור על זה. אז ככה, יש לי שתי אפשרויות (ואחת שלא בטוח שהיא אפשרית, אבל בשביל זה יש לי אתכם). 1. לחכות חודשיים שלושה, ולקנות CORE I5 כשמחירי הלוחות אם P55 ירדו, ואז אני גם צריך להוסיף עוד זכרונות- בערך 2000 ש"ח אחרי שירדו המחירים. 2. לקנות לוח אם לתושבת AM3 במחיר סביר, ולקנות את PHENOM II (כרגע לא משנה איזה דגם, יהיה משנה רק אחרי התשובה) ואז אני גם (לפי מה שהבנתי) לא צריך לקנות זכרונות חדשים, ואני סוגר מחיר בסיביבות ה- 1200 ש"ח. 3. לקנות Phenom II x4 Quad-Core 940 שתומך בתושבת AM2 (שיש לי כרגע בלוח אם)- יעלה …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב נייד מסויים (Dell Vostro 3450) ואני מתלבט בין שני המעבדים האלה. Core i5 2410 ו Core i7 2620, שתי האפשרויות למחשב הזה. ההבדל מתבטא במחיר - 1000 שקל שיאפשרו לי לשדרג את הזכרון ואת הסוללה. האם ההבדל בביצועים הוא כה משמעותי? משחקים לא הכי כבדים, עריכת תמונות בלייטרום, גלישה וסרטי HD (בעיקר..) אשמח לתשובה, תודה..
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
.1מה ההבדל ביניהם בביצועים ? 2.והאים חלונות 7 תומך ב4 ליבות או עדיף להישאר עם 2 ליבות?
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום יש לי את המעבד הנ"ל ואני רוצה לקנות gtx 1080 ti האם המעבד יגביל פה?. אני משחק ב1440 144hz ו 4k.
-
- 0 תגובות
- 864 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מאחר ולא מגיבים למפרט שאני מחפש http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=551444.msg4701504#msg4701504 אז אני רוצה לשמוע חוות דעת. ראיתי במפרטים של אחרים שממליצים להם רק Core i5 מאחר ו7 עוד לא הגיע לשיא הפוטנציאל (מבחינת נצילות מצד התוכנות). אם אני קונה Core i7 האם באמת זה יהיה בזבוז של כסף? אני לא מתכנן לשדרג את המחשב לעיתים קרובות (במיוחד לא לשנות לוח-אם ומעבד) ומתכנן שהוא כן יחזיק מעמד הרבה זמן (מניסיון אני יכול לסחוב על המחשב עד 7 שנים), אז זו לא השקעה טובה יותר לזמן ארוך? מעולם לא עשיתי OC אבל בהחלט לא שולל להתחיל. המחשב הולך לשמש לגיימינג ופיתוח תוכנה. יש סיבה לא לקנות i7? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בדרך לקניית מחשב נייד, ורציתי להתייעץ לגבי המעבד והזכרון הפנימי. השימושים הצפויים למחשב הם בעיקר כתיבה באופיס, גלישה, סרטים וגרפיקה ברמת פוטושופ. לפי מה שהבנתי, ההבדל בין i5 ו i3 הוא רק האופציה של הBoost. כיוון שגם ל i3 2 ליבות. תקנו אותי אם אני טועה. השאלה היא קודם כל האם לצרכים הנ"ל יהיה הבדל בין i5 ל i3? ובנוסף, האם יהיה הבדל בין 4G ל 6/8G בזיכרון ה RAM? אשמח אם תוכלו להרחיב מעט על משמעות הזכרון הפנימי והיחסים בינו לבין המעבד. (מה שלא הצלחתי להבין עד הסוף בדף השאלות הנפוצות)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני כבר הולך לקבל את המחשב החדש שלי מעבד : Intel Core-i5 2500 BOX 3.3Ghz כרטיס מסך : sapphire 6950HD 2gb 2fan לוח-אם : ]Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 ספק כח: gigabyte 720 W כמה שאלות : האם יהיה לי צוואר בקבוק במערך כרטיס מסך , מעבד ? ( וגם במידה ואעשה OC בינוני לכרטיס ) האם הקירור BOX במעבד הוא מספיק לגיימינג או מומלץ להביא אחד רציני יותר ? עד כמה הלוח שבחרתי כדאי או שבאותו המחיר ניתן לקחת לוח טוב יותר ? תודה מראש
-
- 28 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם אנירוצה לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין 2 המעבדים הנ"ל . יש לציין שכרגע אני לא רוצה להשקיע בכרטיס מסך אני יקח כרטיס מסך ONBOARD ההבדל בין המעבדים הוא 200 ש"ח בערך ההאם כדאי להשקיע או שההבדלים ביניהם לא מהותי. תודה
-
- 1 תגובה
- 764 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום, ברצוני לקנות לוח אם +מעבד לאחר חיפושים באינטרנט הבנתי שמה שאני מחפש זה מעבד i5 760 של אינטל או Phenom II X4 965 של AMD, עכשיו לפי מה שהבנתי המעבדים מעוד דומים ונותנים פחות או יותר אותה עבודה וגם המחירים די דומים, עכשיו אני רוצה להבין מה באמת עדיף?ואיזה לוח אם כדאי לי לקנות עבור כל אחד מהם? בנוסף לפי מה שהבנתי INTEL צריכים להוציא בקרוב גירסה חדשה של מעבדים (עם מעבד גרפי מובנה או משהו כזה) מתי זה יהיה? האם כדאי לחכות? תודה רבה, חג שמח.
-
- 32 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
קניתי מעבד חדש ומסתבר שהמוכר התבלבל ובחשבונית מופיע לי TRAY במקום BOX האם יש הבדל? האם להחליף לבוקס ? מה שהבנתי שהמאורר שבא עם המעבד זהו ההבדל היחיד אבל הזמנתי עם המעבד קירור נוזלי להחליף או להשאיר את ה tray?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לקחנו לביקורת את המעבד הכי חדש של אינטל - Core i7 5960X מעבד האקסטרים עם 8 ליבות לכתבה: http://hwzone.co.il/core-i7-5960x-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93-%d7%94%d7%a9%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%97%d7%96%d7%a7-%d7%91%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%91%d7%a2/
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, מתלבת בין 2 המעבדים הנ"ל... השימוש הוא בעיקר עריכת וידיאו וסטרימינג. משום מה CPU BOSS נותנים ציון מאוד נמוך ל5930K, אשמח אם מישהו יסביר לי למה! תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
השאלה בכותרת. עשיתי בנצ'מארק ב-PC Wizrad ולפי הניקוד Core i5 750 גובר על Core i7 860 משמעותית. האם זה נכון? ???
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Core i7 875K, 2.93GHz, s1156, 8MB Box, Unlocked CPU או Phenom II x6 Six Core 1090T Socket AM3 3.2Ghz Box מתוכנן OC כמו כן כן חשוב לי אפשרויות שדרוג בעתיד מחשב לגיימינג כבד וסרטים בFHD מסך 24 FHD ו42 FHD מתלבט בין שניהם עברתי על לא מעט מבחני ביצועים מחליף את כל השילוש מעבד זכרונות לוח אם
-
- 1 תגובה
- 995 צפיות
-
-
אני לפני רכישה של מערכת ליישומי תלת מימד (3D MAX) ובעיקר רינדור ופחות עבודה שוטפת. ומעניין אותי ההבדל בין שני המעבדים הללו. ההפרשי מחירים לא משמעותיים האחד - 920 יושב על סוקט 1366 השני- 860 יושב על סוקט 1156 עד כאן ברור. למערכת שארכיב,אני מעוניין ב-6G זכרון. מפה והלאה תעזרו בבקשה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש.. והציעו לי כמה מעבדים שפסלתי מראש ונשארו לי רק 2 מתמודדים.. השאלה שלי מי מהם יותר טוב? תודה רבה לעוזרים ! ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שאלה מצטער אם היא חופרת.. אבל אני חייב לדעת corei7 920 מול core i5 750 מי יותר טוב? מבחינת הכל ולא מבחינת ההוצאות והתוספות ומה מישתלם מבחינת ההוצאות על הלוח אם והזיכרונות וכל זה פשוט מעבד מול מעבד להכלללל באיזון יעני משחקים,עיבוד,סרטים,תוכנות הכלל... מי נטו מעבד יותר טוב בסטוק ומי בoc תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה יתן ביצועים טובים יותר בעריכת וידאו? האם זה תלוי באיזה תוכנות? ובכלל למה יש כאלה שמעדיפים Xeon? (חוץ משימוש ב2 מעבדים בו זמנית?)
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
בדור הבא של מעבדי אינטל מסתבר שיהיה יותר מסוקט אחד.. אם עד היום היינו רגילים שמימי Pentium 4 המאוחרים ולכל אורך סידרת ה Core 2 של אינטל יש לשוק הביתי רק סוקט אחד, הלא הוא ה LGA775 אז בדור החדש יהיו 2: האח הגדול - LGA1366 שהוא זה שיצא השנה ויתמוך ב bloomfield (שזה אומר בעיקר PCI-E על הלוח, חיבור מהיר של QPI וכמובן תמיכה ב TRIPLE CHANNEL). ואחיו הקטן - LGA1160 שהוא יצא מתישהו בחצי השני של 2009 ויתמוך ב lynnfield / havendale (שזה אומר PCI-E במעבד עצמו, חיבור איטי יותר של DMI ותמיכה רק ב DUAL CHANNEL ואופציה ל GPU במעבד עצמו כולל פליטת חום נמוכה יותר). ולשוק הניידים יהיה את ה mPGA 989 שיחליף את ה PGA478 (מאפיינים דומים לאח הקטן).
-
- 7 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם! היום יש לי מארז עם AIR GUIDE, ואני רוצה לרכוש מארז חדש שיהיה לכמה שנים גם לעבוד איתו עם התושבת החדשה LGA1366, רציתי לשאול האם אפשר עכשיו לקנות, האם זה יתאים לתושבת החדשה וללוח שמתאים לתושבת החדשה, היום זה X58 הצ'יפסט, וראיתי שיצאו הרבה לוחות כאלה, אני שואל אם הלוחות האלה הם בגודל ATX רגיל כמו ה775 והמארז יתאים להם או לא? נ.ב. גם אם יתאים מבחינת הגודל, אני שואל אם מישהו יודע אם זה יתאים מכל הבחינות, למשל אולי מבחינת זרימת אויר ושאר הדברים יהיה צריך מארז אחר? תודה רבה מראש לכל העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 624 צפיות
-
-
מעיון במספר טראדים וקריאה בפורום מפרטים ממלצים בחום לקחת כמעט בכל מקרה שמדובר במשחקים המעבדים מסדרת ה CORE I 5 מה שאני לא מבין זה איך יכול להיות מחשב מבוסס על I7 המעבד לא לוקח חלק מהחישובים על עצמו ואם אני רוצה לשחק במקס רזולציה השיפור צריך לבוא דווקא דרך הכרטיס מסך, ולא דווקא דרך שדרוג המעבד ? ז"א לקחת CORE I5 וכרטיס מסך חזק ויקר 800-1500 ש"ח במקום לקחת מעבד חזק CORE I7 וכרטיס מסך בינוני למי התשובה ?
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-