עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. שלום חברים, אתמול עשיתי תשתית של 40MBPS בבזק. ספק Orange יש בעיה של מהירות אך הבעיה לא נובעת מהתשתית/ספק מכיוון שבבדיקת מהירות במחשב שמחובר קווית - הכל תקין, מקבל 38-39 מגה . בגלישה אלחוטית מהמחשב הנייח שלי שנמצא בחדר הסמוך, עם מתאם TP-LINK WN822N - אני מקבל בין 15 ל23 MBPS. כמובן שהרשת מאובטחת עם WPA2-PSK AES ולא עם WEP שמפחיתה מביצועי הרשת. בשיחה עם נציגה בזק מבזק זרקו אותי מכל המדרגות, לא ניסו לעזור אמרו שזה מה שיש ושזה תקין, ושהם מתחייבים למהירות רק אם אני מחבר עם כבל. שום ניסיון לעזור למרות שהציוד הוא שלהם. לא ביקשתי שיעזרו לי עם ציוד שלי שלא רכשתי מהם. ניסיתי לשנות ערוצים אך זה לא עזר. יש לציין שיש לי ראוטר ישן TP-LINK 941ND שלא בשימוש כי הD-LINK עובד כחי…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. הבעיה היא כזאת שהמתאם מסרב לעבוד במהירות מעל ל130Mbps , למרות שהראוטר מוגדר לעבודה עד ל 270Mbps , המרחק בין הראוטר למחשב הוא בסביבות ה4-5 מטר ככה שעוצמת הקליטה היא לא הבעיה פה ,השאלה היא האם המתאם תקול , או שזה בעית תאימות בין הראוטר למתאם

• 19 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. שלום, אני עם 30 מגה, תשתית הוט וספק הוטנט. אני משתמש ב-HOTBOX כמודם ובראוטר LinkSys WRT54GL קושחה רשמית 4.30.13, שמשרת אותי נאמנה במשך שנים ללא בעיה, גם חוטית וגם אל-חוטית. הבעיה שצצה לאחרונה - אני מקבל פינג גבוה (בערך 100-150) ומהירות גלישה נמוכה יחסית (10-15 מגה)דרך הראוטר כשאני ברשת החוטית (קווי). כמובן שהבדיקה הייתה לחבר ישירות את המחשב למודם, ואז אני מקבל פינג נמוך ו-30 מגה רציף ויציב בבדיקות מהירות (speedtest.net). בדקתי את התופעה עם 2 כבלים שונים ב-2 מחשבים שונים. הבעיה היא בראוטר. עכשיו מה אפשר לעשות? לא הגדרתי שום הגדרות מיוחדות מאז שרכשתי אותו... אולי הוא "נדפק"/התקלקל? איך אפשר לבחון זאת מעבר לבעיה הנקודתית? האם שווה להתחיל להתעסק עם החלפת קושחה? tomato וכו'? …

4. Started by Classify,

שלום יש לי ראוטר של בזק ואינטרנט במהירות 40MB, כמה מטרים ליד ומאחורי קיר יש לי מחשב נייד שרואה עוצמת אות חלקית (בערך 3 מתוך 5 קווים) ומקבל מהירות של ~10 MB\S כשאני מקריב את הנייד לראוטר מהירות האינטרנט מסתדרת. הנייד הוא HP PROBOOK אם זה משנה. מה הפתרון המוצלח ביותר שאפשר לעשות? לקנות ראוטר טוב יותר בטח יהיה קצת יקר, ראיתי את המוצר הזה: http://www.electrocohen.co.il/Product.asp?productid=4151 האם הוא יעזור לי? איזה מוצר כדאי לי לרכוש? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by THE-BIG,

אני מקבל באזור ה65 70 יש דרך לשפר את זה? עוד שאלה על הדרך הפלאש גט תומך במהיריות כאלו נדמה לי שהוא קורס כהתחלתי להוריד במהיריות האלו?

• 21 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום, יש לי רשת עם נתב TPLINK1043 ושלושה מחשבים: HTPC שמחובר קווית לנתב עם כבל באורך 5 מטר. מחשב "ראשי" שמחובר אלחוטית לנתב בעזרת כרטיס רשת אלחוטי Edimax EW-7727IN. מחשב נייד LENOVO יחסית ישן עם כרטיס רשת תומך תקן G לא יודע איזה סוג. התחדשתי בנתב והכרטיס רשת תקן N בשבוע האחרון. ציפיתי להעביר קבצים בין המחשב הראשי ל HTPC בקצב של 10-20 מגה לשנייה. בפועל אני מעביר ב 1-2 מגה לשנייה. עשיתי בדיקה וחיברתי את הנייד באופן קווי והמהירות העברה בינו לHTPC היא בערך 10-12 מגה לשנייה. בבדיקה האחרונה ציפיתי להעביר בהרבה יותר... המהירות נראית לכם נורמלית? יש הצעות איך לשפר?

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by rander1,

שלום הראוטר אצלי בערך 3 שנים מחובר בכבל רשת למחשב נייח בשבוע האחרון המהירות המקסימאלית שאני מקבל זה גג 50 שבנורמאלי זה אמור להיות 65 ביצעתי חייגן במחשב וחיברתי את המודם ישירות והכל פיקס מקבל 65 ע׳מ לקבל דרך הראוטר את המקסימום שלי אני מתנתק מהאינטרנט בתוך הגדרות הראוטר ומתחבר שוב וזה מחזיק כמה דקות או ריסט לראוטר גם מחזיק כמה דקות ושוב המהירות יורדת. ביצעתי לו איפוס ברירת מחדל כללי שידרוג תוכנה עדכנית וכלום לא עזר לי האם הראוטר עשה את שלו? לקנות חדש?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום אני מחובר למהירות של 5 מגה 012 תשתית הוט בסטים אני מוריד במהירות מקסימלית לעומת זאת יש אתרים שסרטים נטעמים כמו צב ביוטוב ראיתי סרטון באיכות 720p ו TAKE SPEED TEST התוצאה בממוצע היא 2.86 יוטוב זה עוד דוגמא טובה יש אתרים שהסרטים פשוט תקועים האם ככה זה צריך להיות ? אני מחובר ל ראוטר WRT54GL מודם TERAYON

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. אתמול אחה"צ, כששמעתי על החבילה החדשה של בזק, החלטתי "להשתדרג" (בתוספת של 9 שקלים למחיר שאותו שילמתי, עבור חבילת 2/96) לחבילת 2/150, עקב הצורך הרב לתוספת ברוחב הפס העולה. מחיר החבילה הוא 79.90 ש"ח, בהתחייבות לשנה. ככל הנראה והמודם כבר הסתנכרן עם הנתונים העדכניים, אך רוחב הפס היורד נשאר כפי שהיה בחבילה הישנה, כלומר 2 מביט. להלן נתוני הסנכרון של המודם (Alcatel SpeedTouch Home), אל מול מרכזת בזק ---> Operational data report : near end (Downstream) ----------------------------------------------- Attainable line rate : 10060 kbit/sec Attainable Atm rate : 9600 kbit/sec Used line rate : 2924 kbit/sec Fast used Atm rate : 2496 kbit/sec Interleaved used Atm rate : 0 kbits/sec…

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  10. אם אני מצתרף לספק הוטנט במהירות 100 מגה ויש לי תשתית בזק 20 מגה, האם זה יגרום לבעיות של התנתקויות וכו'? תודה

11. שלום, הספק שלי נותן לי נכון להיום 20 מגה והתשתית (בזק כמובן) נותנים לי 15 מגה, זה מתכון לבעיות ? אני צריך לשנמך את הספק כדי שיתאים ? תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. שדרגתי חבילת גלישה בספק, 12 מגה הקו שלי בתשתית עדיין נשאר 3 מגה. איזו מהירות אקבל? מהירות הנעה בין 3 ל12, או מהירות קבועה של 3?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by 00Amir,

שידרגתי ל 12MB של נטויזיון וכאשר אני מוריד קבצים הכל טס לי.. אבל אם אני צופה ביוטיוב זה לא זז בכלל... ואני לא מדבר על סרט אחד.. אשמח לדעת למה ואיך מסדרים את זה...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by yaadhadar,

שלום לכולם. אני חושד שהרשת שהקמתי בבית איטית מידי. זו רשת בין שני מחשבים עם כבל מוצלב רגיל. מהירויות שמדדתי בהעתקת קבצים הם: קובץ של 10MB ב-9 שניות, קובץ של 51MB ב-46 שניות. האם זה לא איטי מידי? האם יש בדיקה מקצועית יותר שאפשר לעשות? מהיכול לגרום לאיטיות כזאת? המהירות אינטרנט שלי היא 1.5MB של ברק.

• 0 תגובות
    • 685 צפיות
  15. Started by sagi_10,

שלום בזמן האחרון מהירות האינטרנט שלי ירדה המון...ובגלל זה יש לי עכשיו פינגים מאוד גבוהים במשחקים... אני חייב לציין שיש עוש שני מחשבים ברשת איתי אבל אצלהם אין את הבעיה הנ"ל... מה אני יכול לעשות כדי להמריץ את האינטרנט בחזרה? נ.ב כבר מחקתי וירוסים,ספיווארים, ושטויות אחרות אפילו עם התוכנה hijackthis. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  16. Started by nigger84,

קניתי את הראוטר הזה ביום שישי, התקנתי dd-wrt והכל עבר בהצלחה. התצורה כרגע היא, מחשב אחד שמחובר ישירות לראוטר ע"י כבל רשת. לפטופ שמתחבר אלחוטית - n xtreamer שמחובר אלחוטית - n אני מעתיק קבצים מהמחשב לסטרימר ומקבל קצב של 1.70 - 1.80 מגה לשניה. האם זה קצב נורמלי לתקן n ? ההעתקה מתבצעת ע"י חיבור שיתוף קבצים של windows (smb) תודה לכולם

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. טוב אז אחרי שיחה של יותר מ-20 דקות עם נציגה מנומנמת משהו של בזק ב-166 קיבלתי אישור לגשת לבזקסטור ולהחליף את הדילינק 6740 המהולל שגם גורם לתופעות של ניתוקים קטנים ומעצבנים (הורדות נקטעות, סטרימינג נופל, דרופבוקס מחפש את עצמו במשך דקות ארוכות, תופעות שלא היו לי בחיבור להוט) וגם לא מאפשר חיבור Wifi במהירות של 300mbit אלא רק 150, הלכתי חדור רוח קרב לבזקסטור מתוך מטרה ברורה-לא לחזור עם אותו נתב ! ישר הציעו לי לקחת dual band בתשלום חד פעמי של 99 ש"ח (חוצפה, זה בנוסף לחיוב-זיכוי שאני תקוע איתו שנתיים) או שיחפשו לי משהו אחר. הנציגה הלכה למחסן וחזרה עם קופסה לבנה ג'נרית כזאת , בלי לוגו בזק ותמונה של המוצר שבפנים וישר חשדתי שמדובר בראוטר שמישהו כבר החזיר. הראוטר היה של נטגיר ומכיוו…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by nimrod1,

תהיתי לאחרונה, מה הקצב המקסימלי של רשת אלחוטית שניתן להשיג היום בבית? אני מדבר על משהו סביר וזמין, לא מהירות שתדרוש איזה נתב מטורף שיש רק לצבא ארצות הברית

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  19. היי, הקמתי בבית רשת עם ציוד שלי הכוללת ראוטר מודם + ראוטר (שניהם Deco X60) המחוברים בניהם בכבל רשת (CAT7). המחשב הנייח שלי מחובר גם הוא בכבל רשת לראוטר. מהירות הגלישה שלי (מול הספקית) היא 1 ג'יגה. מסיבה לא ברורה, לעיתים המהירות גלישה בראוטר יורדת ל 100 מגה. שימו לב, הראוטר שהוא גם המודם תמיד נותן מהירות של 1 ג'יגה. זאת בעיה שמשגעת אותי כבר תקופה ארוכה, וניסיתי הרבה דברים כדי לטפל בבעיה. למשל היה לי סוויץ באמצע וביטלתי אותו כי חשבתי שזאת הבעיה, או שהחלפתי כבלים בחיבורים, או ריסטארטים לראוטרים ועדכונים, או סתם ניתוק וחיבור מחדש. כל הדברים שעשיתי לעיתים עזרו ואז מהירות הגלישה שלי הייתה 1 ג'יגה אבל למחרת (או אחרי שעה) זה חזר ל 100 מגה. כאילו הראוטרי…

20. Started by Y-T-M,

היי, אני מחובר על 30 מגה דרך הספקית בזק בינלאומי והתשתית של בזק את שניהם שידרגתי ל30 מגה. אך כשאני בודק בכלי המהירות של ני האתרים בבזק אכן אני מקבל 30 מגה מהירות אינטרנט. אך בכל הבדיקה של בזק בינלאומי אני מקבל 19-23 כאשר אני פונה לכל אחת מהחברות הן מאשימות את השנייה. יש לציין כי בדקתי את המהירות גם ב speedtest ,012,רימון וגם אצל ספקיות אלה אני מקבל את המהירות הזאת. מבחינת הורדה הורדתי מהאתר התפעולי של בזק בינלאומי קובץ של 500mb ואכן ירד לי על מהירות 4.2 מגה לשניה. מה שאומר שאני כן מקבל את המהירות.. לא מבין פשוט איך זה קורה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by איתי סיטבון,

שלום לכולם! רציתי לשאול במה שנקרא "מהירות שידור". אני ע"י כבל רשת מקבל 1Gbps, מזה אומר בדיוק? והשאלה יותר מעניינת אותי, שאני מחובר עם WIFI אני על 1.3Gbps, יכול להיות שיותר טוב לי לגלוש (ולשחק!) עם הWIFI על פני הכבל רשת? והאם אפשרי להגביה את מהירות השידור ע"י כבל הרשת? תודה רבה

22. Started by Shbd,

ובכן, סוף סוף הקמתי את הרשת החדשה, כבלי CAT7, ראשי RiT CAT6 וכבלי CAT5e למחשבים (זמנית, יוחלף ב- CAT6). בבדיקה שביצעתי המהירות המקסימלית בפועל ב- TCP\UDP היא כ- 450Mbit. הבעייה היא כאמור במהירות שיתוף קבצים SMB, להלן בדיקות שביצעתי: מחשב A - מחשב P4 ישן, Linux מחשב B - מחשב P4, XP מחשב C - המחשב שלי, WIN7 במצב: B=>C \ C=>B 20-25MByte - קריאה 10-15Mbyte - כתיבה B/C=>A 40-45MByte - קריאה 55-58Mbyte - כתיבה (אני מניח שכבר מגבלה של דיסק קשיח?) A=>B/C 5-8MByte - קריאה מדוע ההבדל התהומי הזה? והאם ניתן לשפר את המצב?

• 2 תגובות
    • 899 צפיות
  23. מה אמורה להיות מהירת שיתוף הקבצים בין המחשבים ? היא כרגע בקצב נורא איטי של 400 KB מה אפשר לבדוק או שזה צוואר בקבוק של הראוטר אולי ? תודה..

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by The-Magician,

על כמה זה אמור להוריד? http://www.speedtest.net/my-result/2816038618 זה מה שיצא לי, אני לא רואה שום שינוי

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים