רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
רציתי לשתף בחוויה הכללית שלי מניוד תשתית+ספק מבזק+נטוויז'ן לאקספון. בעבר גלשתי במהירות של 15 מגה והתניידתי לאקספון באותה מהירות. כעבור יומיים של אינטרנט יציב (עם ראוטר D-link 6740 שנרכש במיוחד) ביקשתי מאקספון שדרוג ל100 מגה. ע"ס שיחה שערכתי לפני כמה חודשים עם בזק - התשתית שלי מתאימה למקס' מאה מגה. (אני גר במרכז הארץ, במרכז עיר גדולה בגוש דן). השדרוג התבצע במהירות מפתיעה. מוקד המכירות של אקספון זה ממש לא מוקד התמיכה הטכנית כשזה מגיע לזמני המתנה. השדרוג אגב, אמור להיות בחינם, אם להאמין למוקדן (הם בד"כ גובים 49 ש"ח על מעבר בין חבילות... - נראה כשתגיע החשבונית...) לאחר השדרוג וקנפוג הראוטר רצתי אצתי לבדוק את מהירות הגלישה ב ookla אך שוד ושבר! - הסקאלה נצמדת ל-40 מגה ובשום פ…
-
- 11 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
יש לי שקע RJ45 בכל חדר בבית החדש אבל במיקום מאוד מאוד לא מוצלח. ממילא גם נדרש כיסוי אלחוטי בחדרים בגלל סמארטפונים ומחשבים ניידים - גם כשהדלת סגורה. האם שימוש ב-AP כמו זה למשל יכול לפתור את הבעיה ועל הדרך גם להבטיח עצמת סיגנל אלחוטי מינימלית בחדר? http://www.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/global/wi-fi_range_extenders_n300/ew-7438rpn_v2
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מתלבט בין שני הראוטרים האלו, את Draytek אני פחות מכיר ולכן אני מתייעץ. הראוטר של Draytek יצא לפני שנתיים, שמבחינתי זו יכול להיות חסרון, היתרון שלו הוא שימוש בווקטורינג, השאלה אם בזק כרגע מאפשרת להשתמש בטכנולגיה הזו ? לTDW9980 אני נותן את הממשק היותר נכון, אפשרות לOpenWRT ובעצם איתו יש לי יותר ניסיון חיובי. מבחינת הרשת שלי, היא מורכבת מ4 מחשבים שמחוברים קווית, מתוכם 2 עובדים בצורה קבוע, אחד מהם שרת מידע וגיבוי שכל הבית משתמש בו, מחשב נייד נוסף שמחובר אלחוטית במרחק בערך של 7 מטרים מראוטר וכמובן פלאפונים וטאבלטים וכל הטרארם הזה. בגדול מה שחשוב לי זה יציבות ואמינות, כרגע הראוטר שלי יחסית ישן Linksys WRT54 (האגדי) מתחיל לגסוס ומחפש לו תחליף הולם שגם יחליף את המודם של בזק…
-
- 11 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני כבר התבלבלתי מרוב זיבולי שכל וחוסר המקצועיות של חברות\ספקיות האינטרנט.. אני נמצא בתשתית הוט 100 מגה נמצא בספקית אקספון 018 מחובר דרך חייגן בחיבור הנ"ל אין לי בעיית פורטים והכול טוב איך שאני מתחבר ללא חייגן (דרך ספקית הוט נט) יש בעיה והפורטים חסומים (דוגמא לא מצליח לגלוש באמיול) ניסיתי גם מספר פורט של 60000 אך ללא הצלחה.. פתחתי את הפורט בראוטר של הוטבוקס וללא הצלחה.. מה ניתן לעשות? שמעתי משהו על UPNP..האם זה קשור? האם ניתן להתחבר ללא חייגן ולפתור את בעיית הפורטים? הוט אמרו לי שאי אפשר להתחבר ב100 מגה עם חייגן, אחרת יהיו ניתוקים, רק עד 30 מגה.. ובאמת היו לי כמה ניתוקים.. אומנם גלש בקצב הורדה של 50 מ"ב אבל הרגשתי ניתוקים.. אמרו לי להוריד ל30 מגה דרך חייגן.. או…
-
- 11 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
העדכון החדש לדפדפן הפופולרי מתיימר לספק שיפורים גדולים ליעילותו לכתבה: http://hwzone.co.il/גוגל-מבטיחה-כרום-יפסיק-לזלול-את-זכרון-ה/
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן אני משתמש כרגע ב DLINK 6850U מבזק יש לי בצד ראוטר של LINKSYS WRT54GL רציתי לדעת אם יש איזה שימוש שאפשר לעשות איתו תודה
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי מחובר בכבל לראוטר אלחוטי. שיתפתי תיקיה עם everyone read/write כשאני מתחבר עם אפליקציה בנייד, אני מצליח לגשת לתיקיה ואפילו ליצור תיקיה חדשה. אך כאשר אני מנסה להעתיק קובץ, התהליך נכשל מיד על ההתחלה. הדבר קורה גם כשאני מחפש מדפסת אלחוטית. נראה שישנה בעיה בזיהוי או שיתוף משאבים בין המחשב לרכיבים אחרים. על הראוטר יש כונן USB ואני מצליח להעתיק עליו קבצים ללא בעיה. אולי זה משהו ב-WIN10? זה גם קרה לי ב- WIN8.1 למרות שעכשיו עשיתי התקנה נקייה, כך שהגדרות בעייתיות לא יכולת לעבור ל-10. אילו עוד פרטים צריך להוסיף? אודה לעזרה דחופה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי אני מחפש ספק אינטרנט חדש במהירת 100 מגה או 200 בשביל לשדרג בעתיד עד עכשיו הייתי בנטוויז'ין וחשבתי אולי להחליף ספק חשבתי על הוטנט 012 פרטנר או שיש ספק אחר שאתם ממליצים עליו תודה על העזרה
-
- 11 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מודם Tplink מדגם TL-wr1043ndשעושה לי בעיות כבר כמה זמן ׁ(כגון קריסת אינטרנט, לא נותן להתחבר לווי פיי, גלישה שנתקעת או מאד איטית ובכל פעם Reboot למכשיר פותר את הבעיה). אני מחובר להוט עם מהירות של 40 מגה. החלטתי לרכוש ראוטר חדש אבל אני מעוניין שהוא יעבוד גם בבזק אם אני אחליף תשתית, כרגע אני שוקל לעבור לתשתית/טריפל של פרטנר. בלוג'יק פיסי המליצו לי על Tplink WD9980 אבל לפי ביקורות בזאפ והאתר של Netchief אני מבין שבבזק ברוב הארץ הוא לא יעבוד בגלל ווקטורינג. בהסתמך על נתונים ש-Netchief סיפק באתר שלו וגם כאן בפורום ראיתי המלצה על שני ראוטרים אפשריים: 1. Tplink w9970 2. Tplink vr600 אבל לפני שאוכל להחליט סופ…
-
- 11 תגובות
- 5.7k צפיות
- 1 follower
-
-
לא מצליח להגדיר חיבור של סיב פרטנר דרך vr600. חיברתי את הכבל מהטרנסוויר אופטי ליצאת wan..מישהו יכול לעזור?
-
- 11 תגובות
- 21.5k צפיות
-
-
שלום לכולם עברתי השבוע לסלקום לאינטרנט פייבר עד 600 מגה עכשיו יש בעיה שלא מצליח לאתר מהי ואשמח אם מישהו עם טיפה ידע בנושא יגרום לי להבין מה לא תקין אז ככה הראוטר שלהם מחובר למחשב 1 ישירות בלי סוויץ בדרך או משהו עם כבל ומקבל אכן את המהירות של ה600 עכשיו עוד מחשבים מחוברים לראוטר הזה דרך כבל שעובר דרך קירות ועובר דרך סוויץ לפני שמתפזר למחשבים אחרים בבית מה שקורה ששאר המחשבים מקבלים מהירות של עד 100מגה לאחר בדיקה שלי ראיתי שהסוויץ שהיה לי תמך עד 100 מגה ולכן קניתי חדש והחלפתי לזה:TP-Link TL-SG1008D לאחר ההחלפה בודק ושוב מהירות עד 100 מגה ולא מבין למה בדיוק המחשב שלי ושאר המחשבים הכרטיס רשת תומך עד 1000 מגה אשמח לעזרה בנושא תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, ברשותי ראוטר שקיבלתי מבזק דגם VTECH IAD604-IL. אני רוצה להפוך אותו למודם בלבד, ולחבר לו מערכת GOOGLE WIFI. האם אפשרי לעשות זאת? אם כן, אשמח לדעת כיצד, לא מצאתי אף מדריך שמסביר זאת. תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 8.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אחרי עיכוב של כמה חודשים פרטנר הגיעו אלינו, ולוקחים כסף על ממיר סיב, אבל נמצא אחד. רוצה לקנות ראוטר 1. מתלבט בין ASUS ל TPLINK, ובין דגמי ה AX1800 ל AX3000. ממה שאני מבין במהירות של 1000 מגה אין יתרון ל AX3000 מבחינת מהירות כי המקסימום שלו ב 2.4 זה 574 וב 5 2400. למישהו יש ניסיון איתם? א. ההבדל שראיתי שאולי חשוב זה רוחב פס של 160 לעומת 80. האם זה משנה? מה הקשר בין זה לבין המהירות המקסימלית (האם זה משפיע על המהירות גם אם האינטרנט הוא 1000 מגה?) ב. מה ההבדל בין 2X2 ל 4X4? חשבתי שזה קשור לאנטנות אבל גם בדגם עם ה 4 אנטנות של ASUS זה 2X2. ג. אשמח להסבר על רוחב הפס של wifi לבין רוחב פס שנמדד ב mbps. האם בסיבים הוא עולה ומה הקשר ביניהם? …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי סטרימר (mi box) שנמצא רחוק מהראוטר ומאחורי כמה קירות. כרגע אני סובל מבעיות תקשורת שגורמות לתקיעות בשידור והתנתקויות. הבנתי שיש אופציה של מגדיל טווח אבל הוא יצטרך גם להיות מאחורי כמה קירות מהראוטר. יש אפשרות לעשות נקודת רשת בקיר ליד הסטרימר ולהוסיף ראוטר נוסף? (לסטרימר אין אפשרות של חיבור רשת קווי לפי מה שראיתי) או האם קיימות אופציות נוספות? בנוסף האם יש דרך לנהל הגבלות רוחב הפס של המכשירים השונים בבית במקום מרוכז? כי נראה לי שמכשירים אחרים לוקחים רוחב פס לסטרימר והייתי רוצה שהוא יקבל עדיפות בזמן השימוש.
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום חברים, לפני מספר ימים נאלצתי להחליף את הראוטר/מודם של בזק, עקב מותו. קיבלתי במקומו V-TECH NB403. הפקידה במקום התעקשה שארשם לBcyber, ואחרי רבע של שכנועים ומיגרנה על סף עילפון, פשוט הסכמתי. היא אמרה שאוכל לבטל את זה בכל רגע, ואכן, יום אחרי, התקשרתי לבזק וביקשתי לבטל את השירות. לטענתם, השירות בוטל. אתמול ניסיתי להכנס להגדרות של הראוטר (10.0.0.138), ולהפתעתי נתקלתי בהודעה הבאה: "לקוח יקר, בזק שומרת עליך עם שירות Bcyber על מנת לגשת לממשק הנתב, עליך להוריד את אפליקציית Bcyber של בזק בחנות האפליקציות" (מצורף סקרינשוט של ההודעה) התקשרתי אליהם שוב, והם עדיין עדיין טוענים שהשירות בוטל, ושזה לא מוכר להם. האם מ…
-
- 11 תגובות
- 91.8k צפיות
-
-
תקנו אותי אם אני טועה חברת הסיבים מגיע לבית מתקינה קופסא שלהם נכון ? ומשם זה מתחבר ל D-Link Gigabit Media Converter DMC-G01LC ומהממיר רשת זה מתחבר לראוטר למשל Cudy WR1300-IL ב WAN ? הראוטר Cudy WR1300-IL מתאים לסיבים ? לא מעניין אותי ה WIFI אני מעוניין רק בחיבור קווי
-
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 4 followers
-
-
אהלן חבר'ה, לא יכלתי למצוא מקום יותר מקצועי להתייעץ בו.. בכל מקרה רציתי להתייעץ בנוגע להרחבת טווח קליטה של WIFI, יש לי ראוטר בצד אחד של הבית, של בזק VDSL, שממנו יש לי שתי כבלים ארוכים לכמה חלקים בבית.. אני עובר לגור בדירה מחוץ לבית, שנמצאת בצד השני של הבית, ומעל הדירה נמצא חדר שבו כבר קיים כבל רשת שמגיע ישירות מהראוטר.. השאלה היא מה הדרך הכי טובה להגיע עם WIFI לשם, איזה אביזרים של הגדלת טווח קיימים, מה ההשפעה שלהם, ועד כמה הם כדאיים ? חשמל יש לי בסמוך לכבל רשת ככה שזה לא בעיה.. אני שקלתי לקנות את הראוטר החדש הזה של XIAMOI כי זה מה שהיה נראה זול וטוב, אשמח לשמוע ממישהו קצת יותר רציני ומעמיק בנושא (קישורים לאייבי או חנויות ישראליות יתקבלו …
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. תכננתי רשת ביתית בצורה הבאה: 1. נקודה טלפון רשת, וחשמל על קיר גבוהה במסדרון במרכז הדירה. 2. נקודת רשת צמוד לכל טלווזיה בכל חדר, 5 חדרים. 3. מרכזייה של כל הכבלים במטבח בארון קיר. התכנון הוא לקבל מהספקית את המודם, לרכוש ראוטר אלחוטי מקצועי כמו הasus RT, ולקנות סוויץ לארון במבטבח שיתחבר לראוטר בכבל אחד ויפצל את המידע לכל הטלווזיות. כמובן שיהיו גם כונני רשת מחוברים לסוויץ. האם זה תכנון טוב? ואם כן, תוכלו בבקשה להמליץ על סוויץ וראוטר? תודה
-
- 11 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
רכשתי ראוטר של xiaomi router mini, אני מחבר את ההוטבוקס לראוטר לחיבור הכחול -> ואת הראוטר למחשב. המחשב לא מקבל אינטרנט. אני מחבר את ההוטבוקס לחיבור הצהוב, ואז את הראוטר למחשב גם דרך הצהוב. יש אינטרנט אבל אני לא מצליח לגשת לפנל של הראוטר. באיזה צורה אני אמור להתקין את הראוטר?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום שאני מעאלה דרך דפדפן לחשבון google drive - ממש אחריי כמה שניות, האינטרנט "קורס" באופן חלקי , כלומר לא ניתן לגלוש בשום אתר אך תהליך העאלה ממשיך דרך התוכנה זה לא קורה, אבל לא הצלחתי לשתף מה שאני צריך מבלי לתפוס גודל פיזי בכונן C מה שבעייתי ביותר(משתמש בכמה חשבונות לגיבוי 100GB+). האינטרנט מעולה, 100MB דרך בזק בינלאומי(בלבד) ומקבל 60-70 מגה הורדה בארץ / 3 מגה העאלה מצליח להוריד על 5-6 מגה לשניה בטורנטים (כלומר 50 מגה) למה זה קורה והאם יש פתרון? תודה
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני מחפש נתב תומך VPN ו-VDSL2 (אני עם חיבור בזק) עם טווח קליטה גדול לדירה של בערך 100 מ"ר עם שתי קירות שמפרידות בין מיקום הנתב לסלון ולחדרים האחרים (בערך מרחקים של 7-10 מטר קו ישיר).תקציב: באזור ה-1000 שקל (אני מוכן להשקיע יותר בפתרון שלם).אין אפשרות להעביר כבלים להגדלת הטווח, כרגע אני משתמש ב-powerline של D-link AV2 2000, זה לא עושה את העבודה מספיק טוב (אני מקבל רק 25Mbps מתוך ה-60Mbps שאני מקבל בפועל מבזק).הנתב שלי מבזק הוא DSL-6850U טווח קליטה די גרוע, בקושי קולטים בסלון וכמובן אין תמיכה ב-VPN בנתב.תודה מראש לכל העוזרים
-
- 11 תגובות
- 10k צפיות
-
-
משהו מוזר קרה כך פתאום יום בהיר אחד.. יש לנו מחשב MINI PC שמתחבר לראוטר של הבית, הכל היה טוב ויפה וקצב ההעברה היה תמיד מקסימלי והקליטה גם כן . פתאום יום בהיר אחד הוא התנתק מן הראוטר ומאז לא ניתן לראות את הרשת בבית יותר אבל רק דרכו ! כל שאר המחשבים בבית מצליחים להתחבר לרשת בבית (הראוטר) דרך ה WIFI כמו כן הפלאפונים גם. מה גם שפתחתי נקודות גישה דרך הפלאפון והMINI PC כן רואה אותן ומתחבר אליהן וגולש מצויין . כלומר כרטיס הרשת של ה MINI PC תקין אך משום מה ניסתר הראוטר ממנו ורק הוא ספציפית מה ניתן לעשות ועוד יותר מעניין למה זה קרה ? לא נתקלתי בבעיה מוזרה שכזו דברים שניסיתי : לעדכן כרטיס רשת (אך הדרייבר הכי חדש גם ככה) לעשות DISABLE ENABLE לכרטיס הרשת לנתק א…
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
היי יש לי שאלה, כיום אני גולש על 40 מגה בבזק כי זה מה שהקו החרא (VDSL) יכול לעמוד בו באזור שלי(ושלא נדבר שכל חורף באופן קבוע יש ניתוקים וכו... רציתי לדעת האם כדי לעבור לunlimited באיזה ספק כדי לבחור ? האם הם בכלל טובים ? עריכה: איזה מודם צריך? עם איזה חיבור ?
-
- 11 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
שלום לכולכם, לאחרונה שידרגתי את מערכת ההפעלה שלי מ-7 ל- 10 (64bit). מאז השדרוג, בכל פעם שניסיתי להתחבר לאינטרנט, מערכת ההפעלה קרסה וביצעה איתחול. אחרי בדיקות מרובות הגעתי למסקנה שמחולל הצרות הוא הדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי שלי, מסוג Edimax EW-7718UN שנמצא אצלי מאז 2010, שככל הנראה אינו נתמך ע"י מערכת ההפעלה החדשה. בחיפוש באתר היצרן, נמצא שיש לו דרייבר לחלונות 8. האם דרייבר זה יתאים בוודאות גם לחלונות 10? האם כל דרייבר של כרטיסי הרשת האלחוטיים, שנתמכים ע"י חלונות 8, יתאימו גם לחלונות 10? ואם לא, על איזה מתאם רשת USB אתם ממליצים? ושאלה נוספת - כאשר ניסיתי להסיר את התוכנה של מתאם הרשת הנוכחי של, תוכנית ההתקנה סירבה לבצע הס…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אשמח להמלצות לקנייה של מודם/ראוטר. אני על תשתית בזק. כרגע עם מודם של בזק וראוטר של TP-Link וסובלת מהמון התנתקויות. יש לנו מספר רב של מכשירים שעושים שימוש ברשת. מוכנה להשקיע ויש אפשרות גם לקנות בארה"ב. אני רוצה להחליף למשולב כיוון שאני חושבת לעבור ספק/תשתית מה שאומר שאצטרך לוותר על המודם שבזק סיפקו לי. כרגע בזק תשתית ובזק בינלאומי ספק. יש על הרשת מחשב נייח אחד שלושה ניידים, מזרים מדיה, 3 טלפונים סלולריים, ושני טאבלטים ומדפסת אלחוטית. לא יודעת איזה עוד מידע צריך אז אשמח להכוונה. תודה
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-