עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Cheif,

החל מהיום מאפשרת גולן טלקום ללקוחותיה בעלי מכשירים תוכמים, גלישה בסלולר בדור 4 (כלומר LTE) ומי שמנוי על חבילת ה-99 שקל שלה מקבל נפח גלישה חודשי של 20GB. חבילה בנפח כזה יכולה להוות תחליף לא רע לחיבור קווי, זאת בתנאי שהיקף הגלישה הצפוי אינו גדול מדי. יתר על כן, מי שיש לו מכשיר תומך אף אינו צריך לרכוש מודם סלולרי שתומך ב-4G ויכול להשתמש בו כנקודת גישה אלחוטית. מצ"ב צילום מסך מהמכשיר לי (NEXUS 5) עם לוגו ה-LTE לצד עוצמת הקליטה.

2. Started by Omer DA,

כדי להסביר מה בדיוק אני רוצה,אתחיל במבנה הרשת(מצורף בקובץ לנוחות). מחשב מספר 1 משמש כשרת קבצים בנוסף להיותו מחשב רגיל ומחובר דרך רכזת של 1Gbit לשאר הרשת,רוב השימושים בו הם הזרמת מדיה לסטרימר (media streamer 1) ושיתוף קבצים בין כלל המכשירים באמצעות כונן רשת(כולל פלאפונים). המצב כיום כולל הגדרת התיקיות והכוננים כנגישים לכולם בהרשאת "guest" מצב שמדאיג אותי מאוד משום שהוא אינו מאובטח בכלל ובעיקרון כל אחד שיכנס לרשת יוכל לגשת לקבצים. מה שברצוני להגדיר הינו ניהול משתמשים,כלומר כל אחד יוכל לגשת לקבצים באמצעות הרשאות שאגדיר לו ע"פ שם המחשב שלו(קריאה/כתיבה/שינוי וכו'). חקרתי טיפה את הנושא והבנתי שניתן להשתמש בactive directory לשם כך אבל לא הצלחתי למצוא הסבר נורמלי של איך מגדירים א…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  3. Started by avivb,

היי, החליפו לנו בדירה את הראוטר (הקודם נהרס והביאו לנו אחד חדש תחת האחריות). הראוטר החדש הוא edimax br 6428ns v2. עדכנתי את הfirmware של הראוטר ואת הדריברים בלפטופ שלי אבל מסיבה לא מובנת כל פעם שאני מתחבר לראוטר מופיע limited connectivity. בנוסף הטווח פעולה שלו ממש גרוע מעבר ל6 מטר המהירות יורדת דרסטית למהירות לא סבירה (לא ניתן לגלוש כבר). הבעיה של הlimited לא משתחזרת באף חיבור אחר - לא בבית שלי, לא באוניברסיטה ולא כשאני מתחבר דרך הפלאפון. מישהו מכיר את המצב? או יכול לעזור. המחשב: lenovo flex 2 14, וינדוס 8.1 שחכתי לציין נקודה חשובה: כשאני מחבר את הלפטופ עם כבל אתרנט (דרך מודם רשת חשמל) האינטרנט גם זוחל (במהירויות שלא מאפשרות גלישה). לעומת זאת כשאני מחבר למודם (גם דרך רשת…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. היי, אני מחובר לתשתית הוט וספק בזק בינלאומי במהירות 100mb. אני מעוניין להיות מחובר בחייגן כדי לקבל פינג נמוך במשחקים וחיבור מהיר לשרתים בחו"ל. למיטב הבנתי הבנתי רוב הראוטרים לא יתמכו במהירות הזו עם חייגן ואף יחוו ניתוקים תכופים. אני גר בוילה וצריך טווח שנחשב יחסית טוב (יש לי מגדיל טווח). אני די בור בכל הקשור לנושא וממש אשמח להמלצה על ראוטר שיתמוך בחייגן, ויספק לי את המהירות שאני מחובר אליה בלי ניתוקים אם קיים כזה. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by Cynicoren,

שלום, אני נמצא בסביבה של מספר רשתות. כיצד אני יכול להחליף בין הרשתות? תודה - - - תגובה אוחדה: - - - בוטל, תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by צפיד,

צריך עזרה מהמקצוענים שכאן בעזרה בהקמת רשת עסקית . (האמת זה לבית אבל יש הרבה צרכנים) תיאור: בחדר נפרד ישב NAS ראוטר סוויץ ומשם יוצאים כבלי CAT7 לכל הצרכנים. צרכנים: 8-10 צרכנים קויים 4-5 צרכנים אלחוטיים צריך עזרה בבחירת הציוד. לגבי ה NAS - כמות DATA - אין צורך מעבר ל 12 TB 1.QNAP-420 2.QNAP TS-451 3.SYNOLGY DS414 לגבי הסוייץ (אני מבין שצריך סוויץ שיפצל מה NAS לכל הצרכנים נכון?) אני משער שעדיף לקחת ספייר אז משהו כזה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7006 אני מבין בגדול שהמודום/ראוטר מחובר לסוויץ וגם הNAS? וכל הצרכנים לסוויץ? אודה להמלצות וגם על מקום לרכוש את הציוד - אשמח גם לפניות ישירות מעוסקים בתחום

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by Access Denied,

אני לא יודע אם זה המקום לשאלה שלי (נראה לי שכן). אם זה לא המקום תעבירו למקום המתאים. השאלה בכותרת. מה ההבדל הטכני בין שירות VPN לשירות smart DNS ? לאיזה צורך כל אחד מהם עדיף? (לדוגמה סטרימינג, או גישה לחנויות שדורשות IP מסויים) אני מכיר VPN בסיסי (משהו כמו tunnerbear), האם יש סיבה לעבור לסוג שירות אחר. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  8. Started by ad2007,

שלום לכולם אני מנסה להתחבר לרשתות ציבוריות (ארומה למשל) ואני מקבל את ההודעה הנ"ל connection is limited מערכת ההפעלה שאני משתמש בה היא WIN 8.1 PRO נכנסתי לCMD ועשיתי renew release כמובן ניסיתי את פותר הבעיות ועדיין לא מצליח להתחבר **JBT לא מוגדרת אצלי כהתחברות אוטומטית תודה לכולם

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by pigtoldya,

יש לי עכשיו אינטרנט של 100/2 של הוט ולחבר שלי יש אינטרנט של 40/3 של בזק עכשיו השאלה שלי היא אם אני רוצה לקנות אינטרנט שמהירות ה-UPLOAD היא 3 מגה ומהירות ה-DOWNLOAD היא לפחות 40 ובמחיר הכי זול והכי טוב שאפשר שיהיה האינטרנט לאן אני צריך להתקשר מה להגיד כי אני רוצה תשתית בזק וספקית בזק אבל אומרים שבזק ביןאלומי יותר כדאי אז לאן להתקשר מה להגיד וגם שיהיה לי פינגים טוב ולא יתנתק האינטרנט כל יום. תודה

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by dan9,

בוקר טוב התקנתי מצלמות בבית ואני רוצה ספק אינטרנט ip קבוע הכי זול! נכון ליכשיו אני עם 012 והם רוצים 40 שח לחודש! מישהו מכיר משהו יותר זול?

• 13 תגובות
    • 17.8k צפיות
  11. Started by dovik,

ביוטיוב בגלרית תמונות אחרי החיפוש מופיעים חלונות שחורים במקום התמונות של הוידאו. איך אפשר לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  12. Started by ew89,

היי, אני רוצה לקבוע אייפי פנימי קבוע מכיוון שאני פותח פורט למשחק מסויים וכל פעם האייפי מתחלף לאייפי אחר שהפורט לא פתוח אליו ניסיתי לבטל את אופציית DHCP מכיוון שאמרו לי וזה יעזור ולא יחליף לי אייפי כל הזמן אך זה לא עוזר והאייפי ממשיך להתחלף מה עושים? איך אני קובע אייפי קבוע שישאר עם הפורטים שפתחתי? אשמח לעזרה בנושא תודה

• 20 תגובות
    • 4.6k צפיות
  13. Started by eliyahut,

הצטרפתי להוט למבצע של תשתית 100MB ב100 שקל. הספק שלי הוא HOTNET זה מה שאני מקבל בSPEEDTEST: זה מה שאני מקבל בPINGTEST בשרת של פלסטין כי השרת הירושלמי נראה לי לא תקין.. וזה הנתוני קו: האם יש בעיות או שהכל תקין ועובד מצוין? תודה

• 37 תגובות
    • 12.9k צפיות
  14. Started by Ronen Mars,

היי, האם מתאם כזה או כזה נותן תמורה מלאה למחיר ? האם כדאי ?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by gloteron,

שלום, ברשותי נתב DIR615 דגם C2 כבר שנים רבות ותמיד הייתי מרוצה ממנו. בזמנו אף עידכנתי את הקושחה ל3.03RU שמופיע באתר התמיכה בארץ ללא בעיה . לפני כחצי שנה רכשתי מאריך טווח של חברת DLINK גם כן ולא הצלחתי לחברו לרשת, למרות כל הניסיונות שלי בשינוי הגדרות הנתב. לאחר כמה חודשים רכשתי מצלמת רשת מסין, וגם היא סירבה לעבוד. שני המכשירים התחברו לרשת אבל לפי לוג הנתב הוא המשיך לפנות אליהם לקבלת IP לעד והם לא פעלו. ראיתי שלאותה חומרת נתב יש בחו"ל גרסאות קושחה אחרות, 3.10,3.11 והלאה. מחוסר ברירה וייאוש החלטתי להתקין את 3.13NA, לאחר שינוי קל בקובץ הצריבה, לפי הוראות מאתר dd-wrt. הפלא ופלא המצלמה והמאריך טווח פעלו, אבל מאז יש לי בעיות QOS. כאשר מנצלים קצת יותר מרוחב פס הuplink, למשל ב…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by eliyahut,

שמתי לב רק עכשיו שבכל המחשבים בבית יש לי אותו IP דרך הראוטר ודרך הרפיטר שיש לי.. אני בספקית HOTNET ב100MB.. האם זה תקין? והאם יש אפשרות לעשות שבכל מחשב יהיה IP אחר? תודה

• 11 תגובות
    • 3.3k צפיות
  17. Started by h0e,

היי, משיטוטים בפורום אני מבין שעדיף להפוך את ההוטבוקס למודם בלבד, ולשים נתב נוסף. האם יש נתבים שתומכים ב200 מגה? איזה נתב מומלץ? שאלתי חנות מחשבים ואמרו שעדיין לא קיים כזה דבר. תודה

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  18. Started by zvikaz,

בשנים האחרונות היה לי linksys wrt54gl עם tomato, ששירת אותי מצוין. עד שנשרף לו איזה מעגל... אשמח לשמוע על המלצה לתחליף מודרני. דרישות: א. אמינות ב. תמיכה בקושחת צד שלישי, כמו טומטו או dd-wrt ג. כניסת USB ד. תמיכה בתקן N ה. טווח תקציב - עד כ 500 ש"ח. תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 5.5k צפיות
  19. Started by Shasoosh,

למחוק

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. השעות ערב בין 19 בערב ל 4 בלילה אני מקבל בין 30- ל100 מגא לרוב זה 60 מגא שבפועל אני אמור לקבל 200 מגא אני על ספק בזק בין לאומי וזה ממש חוצפה כאולו עכשיו אחרי שבוע כבר משעה 11 בבוקר שאני מיתעורר כבר יורד מהירות ל 120 מגא ובשעה אחד זה כבר 100 זה כבר מה התשתית בהדר ניסרפה להם הוט מנפנפת אותי אומרת שהתשתית עצלם בסדר ומעשימה שיש עומס על הספייד טסט שלהם... מה עושים במצב כזה חברים

21. Started by Ivan,

חדש בחנויות בארץ. כ 400 שקל.

• 6 תגובות
    • 15.2k צפיות
  22. Started by RDvd,

אני מקבל הרבה את השגיאה הבאה בזמן גלישה (לא כל הזמן) ורענון הדף אחרי הצגת השגיאה פותח את האתר: DNS Lookup for WEBSITE NAME failed. This is usually a temporary error during hostname resolution and means that the local server did not receive a response from an authoritative server מישהו יודע איך פותרים את הבעיה? גם הרבה פעמים הוא זורק אותי למנוע חיפוש של יאהו כשאני מכניס כתובות מלאות בשורת הכתובות. אני משתמש בכרום במחשב.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by Art Tatum,

YOUTUBE לא עובד היום משום מה. קורה לעוד מישה או רק לי?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by ornet,

היי חברים, אצלנו בחברה יש אופיס 365 לכולם. מעוניינים פה לשתף יומן של גוגל אצל כולם. יצרתי CONTACT בEXCHANGE של 365 עם הכתובת של גוגל, רואים אותו בפנקס כתובות באאוטלוק אבל היומן לא משותף לכולם. איך אפשר לשתף את כולם ולא אחד אחד כמו שאני רואה שאפשר לעשות (נכנסתי להגדרות שיתוף בגוגל ורק את זה ראיתי שם)?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני לא מעוניין כל פעם שיש הפסקת חשמל למצוא את הIP של המכשירים השונים. כיצד אפשר לקבוע כתובת קבועה בFIBERBOX? תודה

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים