עבור לתוכן

LCD-TV 32' IPS FHD מול DELL 2709WFP 27' PVA FHD לשימוש כמסך וטלוויזיה.

Featured Replies

פורסם

בתקציב של כ~4000 ש"ח שני המסכים הנ"ל נכנסים בלי בעיה עם רזולוציה ופאנל דומה.

ל-LCD-TV יש יתרון ברור של גודל, מגוון כניסות ומעבדי תמונה מובנים - השאלה האם בכלל מעשי להשתמש בה כמסך למחשב, אם נשים בצד לרגע את עניין מרחק הצפיה אותו קל לפתור.

* האם בחיבור דיגיטלי תתקבל תמונה חדה כמו במסך LCD יעודי?

* איכות טקסט? ה-dot pitch אמנם גדול משמעותית אבל את זה ניתן לפתור ע"י תליה על הקיר וישיבה במרחק גדול במעט.

* מהירות תגובה במשחקים?

* מה התועלת/נזק במעבדי התמונה?

יש דברים נוספים?

אולי צריך לשאול גם בפורום "קולנוע בייתי" בעניין...

רב תודות מראש לכולם,

גונן.

פורסם

ל 2709 פאנל VA ולא IPS.

1. כן, למה לא?

2. מזה הייתי קצת חושש, מכיוון שה DP גדול יחסית וגם כי צריך לשבת מרחוק, אז או שאתה רואה גרוע או קטן מדי (אבל לא בטוח, צריך לנסות.)

3. שום בעיות עם זה.

4.אני לא חושב שזה משפיע על חיבור HDMI...

5.??

6-PROFIT

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs: זה מניסיון אישי?

מה היית בוחר (ולמה) אם אפשר לשאול?

ל 2709 פאנל VA ולא IPS.

תודה על התיקון.

6-PROFIT

למה הכוונה?

פורסם

סתם.. בדיחה מסאות'פארק :silly:

כן, מנסיון, 32 אינץ' FHD ממרחק של מטר נראה די טוב לעבודה עם מחשב,במיוחד לגיימינג.

פורסם

כן, מנסיון, 32 אינץ' FHD ממרחק של מטר נראה די טוב לעבודה עם מחשב,במיוחד לגיימינג.

גיימינג זה לא בדיוק עבודה מול מחשב. לעבודה לשבת במרחק מטר ממסך 32" נראה לי סיוט, בהתחשב בעובדה שעכשיו אני יושב כמעט מטר ממסך 20".

גם 27" לעבודה ממש לא ברור לי למה צריך. 24" באותה רזולוציה הוא פתרון הרבה יותר טוב.

לסרטים/משחקים בעיקר, ה-32" כמובן עדיף, כי בעניינים אלה הגודל קובע, חד וחלק.

רק לא לשכוח דבר אחד: לטלוויזיית LCD תהיה בהירות גבוהה בהרבה, ויש סיכוי שגם המינימום שלה יהיה גבוה מידי מכדי לאפשר עבודה נוחה עם טקסט, בלי קשר למרחק.

27" יכול להיות מקום טוב באמצע, אבל גם אפשר ליפול בין הכיסאות. אם יש לך דרך להתנסות לפני הקנייה, זה יכול לעזור לך להחליט. עם כל האנשים שקנו את ה-2709W כאן לאחרונה, אולי תוכל לתאם עם אחד מהם לבוא לראות את המסך.

פורסם

אז כנראה שאתה יוצא דופן..

כי אני עובד על 26" ממרחק 70 ס"מ וזה ממש לא גדול מדי. אפילו ההפך, כמה אינצ'ים לא יזיקו..

32" ממטר כמסך מחשב זה מרחק צפיה מעולה לדעתי.

פורסם

אז כנראה שאתה יוצא דופן..

כי אני עובד על 26" ממרחק 70 ס"מ וזה ממש לא גדול מדי. אפילו ההפך, כמה אינצ'ים לא יזיקו..

אולי אחד מאיתנו יוצא דופן, אבל לא ברור מי. ;)

ואל תשכח גם את עניין הבהירות המופרזת של הטלוויזיות.

פורסם
  • מחבר

גיימינג זה לא בדיוק עבודה מול מחשב. לעבודה לשבת במרחק מטר ממסך 32" נראה לי סיוט, בהתחשב בעובדה שעכשיו אני יושב כמעט מטר ממסך 20".

גם 27" לעבודה ממש לא ברור לי למה צריך. 24" באותה רזולוציה הוא פתרון הרבה יותר טוב.

לסרטים/משחקים בעיקר, ה-32" כמובן עדיף, כי בעניינים אלה הגודל קובע, חד וחלק.

רק לא לשכוח דבר אחד: לטלוויזיית LCD תהיה בהירות גבוהה בהרבה, ויש סיכוי שגם המינימום שלה יהיה גבוה מידי מכדי לאפשר עבודה נוחה עם טקסט, בלי קשר למרחק.

27" יכול להיות מקום טוב באמצע, אבל גם אפשר ליפול בין הכיסאות. אם יש לך דרך להתנסות לפני הקנייה, זה יכול לעזור לך להחליט. עם כל האנשים שקנו את ה-2709W כאן לאחרונה, אולי תוכל לתאם עם אחד מהם לבוא לראות את המסך.

כרגע אני עם DELL2407WFP המעולה ועובד איתו 9-11 שעות ביום ממרחק של כ~50 ס"מ בהנאה מרובה (פונטים קטנים לרוב או שרטוטים עתירי פרטים).

אני שוקל לשדרג למסך שיוכל לשמש ביום כמסך מחשב ובערב כמסך TV בחדר (תהיה ספה גדולה לאורך הקיר מול המסך, במרחק של כ~2 מטר). לשם כך 3' תוספת ל-2709WFP ברזולוציה זהה לא נשמע כל כך מפתה ב-4K. לעומת זאת, 32' זה כבר נראה אחרת, לא?

תוכל להרחיב בעניין הבהירות? לא ניתן פשוט להנמיך אותה ולקבל תוצאה טובה בטקסט?

תודה. :xyxthumbs:

פורסם

תוכל להרחיב בעניין הבהירות? לא ניתן פשוט להנמיך אותה ולקבל תוצאה טובה בטקסט?

העניין הוא שהתחום הדינמי של הבהירות לא תמיד מאפשר את זה. יש מסכים שבהם גם בהירות 0 היא גבוהה משמעותית מ-100NIT (שזה מה שמומלץ לעבודה בטקסט). אפשר לתקן את זה עם הורדת ניגודיות, אבל אז לפעמים מעבדים פירוט בגוונים. זה משהו ששווה לבדוק לגבי מסך ספציפי לפני שרוכשים.

פורסם

יש לי בדיוק אותה התלבטות כמו פותח האשכול.

מצד אחד אני רוצה לצפות בסרטים המרחק בערך של 2 מטר וצד שני לעבוד עם המסך במרחק של כחצי מטר.

אני מפחד שמסך מחשב 32" יהיה פשוט גדול מידי אבל מצד שני 27" יהיה קטן מידי לסרטים.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שהתחום הדינמי של הבהירות לא תמיד מאפשר את זה. יש מסכים שבהם גם בהירות 0 היא גבוהה משמעותית מ-100NIT (שזה מה שמומלץ לעבודה בטקסט). אפשר לתקן את זה עם הורדת ניגודיות, אבל אז לפעמים מעבדים פירוט בגוונים. זה משהו ששווה לבדוק לגבי מסך ספציפי לפני שרוכשים.

תודה!

אתה מכיר אולי דגם/סדרה בהם הבעיה הזו מינורית/לא קיימת במקרה?

איך בודקים לפני הקניה? פשוט מורידים בהירות ל-0 בחיבור למחשב ובוחנים את איכות הטקסט?

פורסם

אני עובד כרגע עם מסך 26" ממרחק צפייה של בערך 60- 70 ס"מ (לפעמים 50 גם, תלוי בכמה רחוק אני יושב מהשולחן) וזה ממש לא גדול מדי.

בלילה אני רואה איתו טלוויזיה ממרחק של 2 מטר... ההבדל בינו ל 32" ענקי, ואני אומר לך בפירוש שכדאי לקחת 32" במקרה הזה.

ממרחק של מטר הבהירות ה "מטורפת" לא תפריע לך ממש.. וגם אם תפריע במעט, בסופו של דבר מתרגלים להכל. (חוץ ממסך קטן :hat:)

פורסם
  • מחבר

אתה גם מזהה את הבעייתיות של הבהירות הנ"ל? זה מתבטא בעוד משהו חוץ מטקסט?

פורסם

כן, אני מזהה, אבל זה לא כ"כ מפריע לי לעבוד על מסך 47" ממרחק שני מטר (טלוויזיה)

פורסם
  • מחבר

אתה עובד מול 47' ממרחק 2 מטר באופן שוטף? כמה שעות ביום מול טקסט (מסמכים/קוד) למשל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים