עבור לתוכן

הקמת רשת קוית 2

Featured Replies

פורסם

שלום!

לפני כמה חודשים פתחתי את השרשור:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=342655.0

החלטתי לעשות זאת בעצמי.

היום, ניצלתי את החופש, סוף סוף ניגשתי לעניין.

קניתי את כל המצרכים וכבר השחלתי את הכבלים בקירות כל מה שנשאר זה הלחיצות.

אני מצרף תמונה עם המבנה סכמתי של הרשת בבית:

88036742pq9.th.jpgthpix.gif

בתור התחלה אני צריך לדעת איזה סוג חיבור כל כבל צריך להיות : ישר או מוצלב?

פורסם

המבנה הסכמתי לא בדיוק מובן

יש רק מחשב אחד ברשת?

מה זה כל השקעים באמצע?

פורסם
  • מחבר

יש 4 מחשבים ברשת : אחד מחובר ישירות לראוטר בכבל מוצלב וכל השאר מחוברים בצורה הבאה:

כבל רשת בין הראוטר לקיר, בקיר יש שקע רשת, בתוך הקיר יש עוד כבל שמגיע עד לחדר שבו נמצא מחשב, עוד שקע רשת, מן השקע רשת יוצא עוד כבל רשת אל המחשב.

הכבלים מהראוטר לקיר ומהקיר השני למחשב עם עם ראשי RJ45 מכל צד.

הכבל בקיר נלחץ בשני צידיו לשקע על ידי קרונה.

ככה הכל אסטתי ויפה לעין ולא נתקעים פתאום עם כבל של 2 מטר שיוצא מהקיר במקרה ולא הייתי משתמש בשקעים.

פורסם

כלומר מבנה הרשת הוא מה שבתמונה כפול 4

אז ככה, בקיר נהוג לשים כבלים ישרים תמיד.

ובמקרה הנוכחי גם הכבלים שמחוץ לקירות צריכים להיות כבלים ישרים, למרות שהנתבים של היום יודעים להחליט לבד אם הכבל הוא ישר או מוצלב.

פורסם
  • מחבר

כלומר מבנה הרשת הוא מה שבתמונה כפול 4

כפול 3 ועוד מחשב שמחובר ישירות לראוטר, אבל זה לא ממש קריטי לדיון.

אז ככה, בקיר נהוג לשים כבלים ישרים תמיד.

ובמקרה הנוכחי גם הכבלים שמחוץ לקירות צריכים להיות כבלים ישרים, למרות שהנתבים של היום יודעים להחליט לבד אם הכבל הוא ישר או מוצלב.

מבחינה עקרונית, אם הכבלים מחוץ לקירות יהיו שניהם מוצלבים זה גם יעבוד?

פורסם

אם הכבלים ה"חיצוניים" הם כבר מוצלבים אז תשתמש בהם ככה, בעקרון עדיף שהם יהיו כולם ישרים מבחינת הסדר של הדברים.

בקיר, תשים אותם ישרים בכל מקרה. ההצלבה נועדה לשרשור מכשירי רשת וחיבור ישיר בין שני מחשבים, לא לרישות עצמו. זה מתכון לבעיות מוזרות.

בכל מקרה, ע"מ שנוכל לחוות דעה על התיכנון הכולל אני מציע לך להעלות תרשים סכימטי של המבנה וכיצד ולאן עוברים הכבלים. לא צריך להיות מדוייק או בפרופורציות מושלמות, רק להבין איפה כל דבר יושב ביחס לדברים האחרים.

ובהצלחה בפרוייקט :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני בעצמי לוחץ את הכבלים החיצוניים אז אני אעשה אותם ישרים, אני מקווה שאסוס הזה שבזק שיווקו יודע לעבוד עם זה.

תרשים סכמתי של המבנה (ראשית מקרא):

נתחיל מהמלבן הירוק= תיבת תקשורת.

קו שחור עבה = קיר

קו שחור דק = כבל רשת

מלבן אדום = שקע רשת על הקיר

קו אדום מרוסק = כבל רשת שמושחל בתעלה מיוחדת מתחת לריצוף.

44795362oi6.th.pngthpix.gif

אל התיבת תקשורת נכנסים כבלי הרשת מהראוטר.

הם מתחברים לשקעים הקומפקטים הנ"ל: javascript:BigImage('http://media.shopy.co.il/shops/1395/products/p110017b.jpg');

מהתיבת תקשורת הכבלים מגיעים לכל החדרים בבית.

בכל חדר יש שקע קיר: javascript:BigImage('http://media.shopy.co.il/shops/1395/products/p93172b.jpg');

ומשם בכבל רשת למחשב.

הבית לא באמת מרובע זה תרשים סכמתי.

מי ששם לב יש באמת יותר שקעים מאשר מחשבים וחיבורים בראוטר (פשוט שיהיה אם נצטרך בעתיד)

השתמשתי ב60 מטר מתוך ה100 מטר שקניתי, שתבינו את הסדר גודל של המבנה ולא האלחוט לא היה פתרון מתאים.

אגב אני חייב לציין כל מיני לקחים לדורות הבאים:

את שני הלוחצים השגתי בחנות ultrapro ב95 שח ביחד(למרוץ שהקרונה לא מופיע באתר שלהם), אין לי שום עניין בעדם פשוט הם קרובים לפקולטה ולמעונות שלי בחיפה.

זה מוריד משמעותית את העלות של הרשת.

צריך להשים לב שאתם קונים שקעים אז שהם יתאימו לבית של השקע שתפוס בבטון בקיר (שהברגים של השקע לא יתפסו "אויר")

שטלבנד עזר מאוד, עדיין חובה לקנות כבל קשיח ולא גמיש כמו שאני עשיתי, יותר קל להפעיל עליו כוח כדי שיתקדם בתעלות מתחת לרצפה.

אני צריך ללמוד למועד ב' אז נמשיך עם השאלות על הלחיצה עצמה בשבוע הבא, חבל שאין שביתה בסוף...

מה אתה אומר Czar_salad ?

פורסם

הכבל בין המחשב לנתב אמור להיות ישר ולא מוצלב, הנתבים הופכים לבד ממוצלב לישר אם צריך. האסוס יעבוד איתם בלי בעיה.

לא כ"כ הבנתי את הקטע עם השקע והברגים. אני השתמשתי בשקעים "על הטיח" (כמו בתמונה השניה) אז זה כנראה שונה.

בכל אופן נראה כמו אחלה פרוייקט. אם תרצה לעדכן אותנו ברשמים נוספים ובהתקדמות אני אשמח. :)

פורסם
  • מחבר

כל שקע של כבל שעובר בתוך הקיר יש לו בית בתוך הקיר

זה מן גליל כזה בעל גובה נמוך ובסיס אחד פתוח. (אם זה לא מובן אני יכול להעלות תמונה)

אנחנו מתכוונים לאותו שקע, הוא מורכב מתבנית שמבריגים לקיר ופנל נשלף שאליו מחברים את הגידים ואז מבריגים לתבנית.

אני לא משתמש בתבנית הבולטת והמגושמת הזו.

אני קודח שני חורים בקיר שיתאימו לפנל של השקע, מכניס דיבלים מבריג את הפנל והרי לנו שקע רגיל לחלוטין.

עכשיו מה שרציתי להגיד זה תוודאו שהקוטר של הגליל הזה בקיר יותר קטן ב2 ס"מ מהמרחק בין שני החורים של הברגים על הפנל כדי שיהיה אפשר לתפוס אותו עם דיבלים על הקיר.

טיפ שנזכרתי בו: היה שלב שנתקענו בהשחלה של הכבל בקיר, לא עזר שטלבנד לא עזר כלום, פשוט מתוך עצבים לקחנו פלייר תפסנו את הכבל והתחלנו לדחוף בעצבים, עבד...

אני אמשיך לעדכן בהתפתחויות,

בינתים יש עיכוב עקב למידה למועד ב, ועקב צורך בהחלפת שני שקעים לא מתאימים שקניתי מאותם סיבות שציינתי בהודעה זו.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תמונות והסבר:

dscn0381ya4.th.jpgthpix.gif

אם אתם רוצים להמנע משקע בולט החוצה מן הקיר תוודאו שהמרחק בין הברגים בפנל יותר גדול מקוטר הבית הזה בתמונה.

תמונה של כל הציוד הדרוש (אני חושב):

dscn0418zt7.th.jpgthpix.gif

עכשיו הגענו לדבר האמיתי,

נכנסתי לאתר של chief הבנתי הכל על המספרים שאני צריך ללחוץ ואיזה צבע חוט. הבעיה היא בפס קורונה עצמו.

הסוג הראשון הוא זה:

dscn0414hn9.th.jpgthpix.gif

הוא מסודר בשורה, הצבעים לא ברורים מי יודע מה בכל מקום שמתאים לגיד אבל יש מספרים (בצד השני של המעגל סיליקון).

רציתי לשאול אם זה נורמלי שהמספרים מסודרים באופן מבולגן על הפס (1 ליד 5 וכך וכדומה)?

הסוג השני הוא מחולק לשני פסים בעצם:

dscn0426rb2.th.jpgthpix.gif

פה בכלל לא ברור לי איזה גיד (לפי צבעים) הולך לאן ואני אשמח לקבל קצת עזרה.

פורסם

הסבר ארוך ומפורט -- נא לקרוא עד הסוף!!

ישנן שתי גישות עקרוניות לחיבור הכבלים שעוברים בתוך הקירות לשקעים:

1. הראשונה היא הפשוטה ביותר -- זה לא משנה איזה גיד בכבל מתחבר לאיזה פין בשקע, כל עוד בשני השקעים הנמצאים בקצות הכבל שעובר בקיר, עשית אותו דבר. זו גישה פשוטה שלא מתחשבת בשום תקן ומתבססת על כך שבשני הצדדים יש אותו סוג שקע. זו גישה מאוד ישראלית, אבל באתרים קטנים עם שקעים אחידים היא עובדת. הבעיה בשיטה הזו מתחילה בדרך כלל כאשר מודבר באתר גדול ובאוסף גדול של ציודים.

2. הגישה השניה, ללכת עלפי אחד התקנים TIA/EIA 568A או TIA/EIA 568B.

אני עובד תמיד לפי גישה 2 כאשר אני נוהג להתבסס על תקן TIA/EIA 568B. על פי תקן זה לכל גיד יש מספר, כמפורט באיור השמאלי ב-LINK הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm#COLOR. כלומר גיד 1 הוא לבן/כתום, גיד 2 הוא כתום, גיד 3 הוא ירוק/לבן וכך הלאה. בשקע בו יש מספרים (זה המשולב עם שקעי הטלפון), יש לנעוץ את הגיד המתאים לכל מספר. כלומר אם נתחייס לתמונה השלישית שנתת, מדובר שם במספרים (מימין לשמאל) 6, 3, 1, 2, 5, 4, 7, 8 -- הרי שמול מספר 6 יש לנעוץ את הגיד הירוק, מול 3 את ירוק/לבן, מול 1 את לבן/כתום, מול 2 את כתום, מול 5 את לבן/כחול, מול 4 את כחול, מול 7 את חום/לבן ואל 8 את חום. אם תסתכל על הצבעים שעל הפס, תראה שיש בזה הגיון כי סביב כל צבע אתה נועץ את הזוג עם הצבע המתאים.

את הכבל אתה נועץ באמצעות כלי מתאים (לוחץ קרונה שנראה לי על פי התמונה שיש לך) ואם אין את הכלי, באמצעות מברג ישר בעל ראש דק. בכל מקרה יש להזהר, ובמיוחד עם המברג, כי לקרונה הזו יש נטיה מעצבנת להשבר ואז היא הולכת לפח.

הענינים טיפה מסתבכים עם שקעי הגוויס שהבאת, שם (לפחות בפעם האחרונה שהתעסקתי איתם) אין מספרים וצריך ללכת על פי מפתח הצבעים. בשורה העליונה מימין ביותר יש לנעוץ את החום ומשמאלו את חום/לבן. אח"כ את כחול ומשמאלו את כחול/לבן. בשורה התחתונה, כיוון שהלכנו לפי תקן 568B, תשים לב שמופיעה בפין השמאלי ביותר האות B בירוק. כלומר, בפין השמאלי הזה יש לנעוץ את לבן/ירוק. מימינו את ירוק, ואח"כ לבן/כתום ובסוף את הכתום. אם היינו הולכים לפי 568A הסדר היה לבן/כתום, כתום, לבן/ירוק, ירוק.

אם תציץ כאן שנית -- http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm#COLOR -- ותקרא את ההערה מתחת לאיור, הרי שכתוב שם: "בתקן 568A זוג הגידים השני (הכתום) מחובר לפינים 3,6 ואילו זוג הגידים השלישי (הירוק) מחובר לפינים 1,2. לעומתו, בתקן 568B הזוג הכתום מחובר לפינים 1,2 ואילו הזוג הירוק מחובר לפינים 3,6. אין זה אומר שתפקיד הפינים השתנה אלא אך ורק שצבע הגידים שמחובר לאותם פינים שונה. במילים אחרות, לפין #2 אותו תפקיד בשני התקנים, אלא שבתקן A הוא מחובר לגיד ירוק ואילו בתקן B לגיד כתום. כנ"ל לגבי פינים 1,3,6. תפקידם וצבעם של גידים 4,5,7,8 זהה בשני התקנים." כלומר בשני התקנים המיקום של הזוג הכחול והחום הוא קבוע ואילו המיקום של הזוג הכתום והירוק הוא שונה בתלות בתקן.

זו הסיבה שאני ממליץ ללכת על תקן אחיד לכבילה בכל האתר -- בדרך כלל באתר אתה תמצא כל מיני סוגי שקעים והקפדה על מיקום הגידים על פי התקן תבטיח שהכבילה תהיה אחידה לאורך כל האתר.

ועוד הערה קטנה, לאוסף הציוד שלך אני ממליץ להוסיף CABLE TESTER שיבדוק קצרים וניתוקים -- זה חוסך הרבה מאוד כאב ראש.

אני מקווה שעכשיו זה ברור...

פורסם
  • מחבר

קודם תודה רבה, קיבלתי ואשתמש בעצתך להשתמש בתקן (B).

עכשיו ההסבר המילולי ברור רק שעבור השקע גוויס יש לי בעיה קטנה.

יש בסך הכל בשני פסי הקרונה 10 חריצים לגידים ואני אמור להשתמש ב-8. לא כל כך ברור לי באילו אני משתמש ובאיזה לא.

אם הבנתי אותך נכון אני לא משתמש בחריצים בטור הכי שמאלי בתמונה שהבאתי, אני צודק?

לגבי הבודק כבל יש לי בעיה קטנה, זה מעלה את העלות מ400 שח ל800 שח. יותר מדי לטעמי, יש דרך אחרת יותר זולה לעשות את זה? (או בודק יותר זול).

חוץ מזה לא ברור לי משהו, נגיד והיה לי בודק כבלים והוא היה אומר שיש בעיה, מה הייתי עושה? הגידים כבר לחוצים.

טיפים ללחיצה נכונה וטובה יתקבלו בברכה.

פורסם

הצבעים על הקרונה מסnלים את הצבע של החוטים שאתה מחבר עליהם.

בשורה אחת יש את החיבור של החוטים הכחולים וחומים, הם תמיד מחוברים אותו דבר.

בשורה השניה מסומן לך בקטן A וB, הכוונה פה היא לתקן (TIA/EIA 568 B/A). אם בחרת להשתמש בתקן B, אתה מתייחס לסימונים של שורת הB.

בכל מקרה סימון מלא זה חוט בצבע אחיד ומשולש קטן זה לחוט שהוא חצי לבן חצי צבע (ע"פ הצבע של הסימון).

שני החיבורים האחרונים (ללא סימון) הם לחיבור הסיכוך.

לגבי השקע משולב טלפון, יש את המספור שנראה מתאים לתקן B, הוא פי המספור המתאים לTIA/EIA 568B בתמונה מהמדריך של cheif.

בנושא הבדיקת הכבלים, תמיד כדי להסתכל בסטיקי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=342043.msg2954952#msg2954952

פורסם
  • מחבר

חיפשתי מולטי טסטר אחרי קריאת הסטיקי, לא מצא לי אחד כזה בכלל רק בודק כבלים זול כמו זה:

http://www.daganm.co.il/files/images/388.jpg

שווה קנייה?

עוד דבר אני רק רוצה לוודא משהו, בכל הלחיצות, גם של קרונה וגם של RJ45 אני לא מפשיט את הבידוד של הגידים,

אני שם אותם איך שהם עם הבידוד והבידוד יורד מהלחיצה?

פורסם

לא מכיר את המכשיר, אבל ב112 ש"ח הוא נראה מספיק טוב בשביל לוודא את תקינות העבודה בלי להיות יקר מידי.

וכן, בכל הלחיצות אתה לא מפשיט את הבידוד מהגידים. עצם הלחיצה המגעים מנקבים את הבידוד ומספקים מגע. הבידוד היחידי שאתה מפשיט זה הבידוד הכללי של הכבל (הצינור פלסטיק שמכסה את הגידים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים