עבור לתוכן

עדשות וציוד משלים לפנטקס K10D

Featured Replies

פורסם

כחלק מהמחקר שאני עושה על המצלמה הנ"ל ( בתקווה שתתפרסם עליה ביקורת בקרוב, ד"א למישהו יש מושג מה קורה עם הביקורת הזאת? ) רציתי לדעת איזה מבחר עדשות יש למצלמה הזאת? אילו חברות מיצרות עדשות עבור פנטקס? ( האם רק פנטקס? או שיש גם עדשות של סיגמא / קמרון וכו' עבור המצלמות של פנטקס? ) בכל אופן הייתי רוצה לדעת איזה מבחר עדשות שימושיות יש עבור המצלמה הזאת? מה איזה סט הייתם מרכיבים שיכסה גם את הצד הרחב וגם את הטלה? מה המחירים לעדשות עבור המצלמה הזאת? ( הם צריכים להיות יותר זולות כי אין צורך במייצב מובנה, לא? ) וסתם בכללי אם למישהו בא לנדב מידע על המצלמה הזאת אני אשמח לשמוע (:

נ.ב.

איזה פלאשים חיצוניים מומלצים יש לפנטקס ומה המחירים שלהם בשוק?

שאלתי את כל השאלות האלה פה בגלל שהתבלבלתי כבר מההסתובבות באתרים, קיים הרבה מאוד מידע לגבי העדשות של פנטקס אבל לא הצלחתי להבין איזו סידרה מתאימה לאיזו מצלמה ובכללי רציתי לשמוע מה העדשות המומלצות. אם למישהו יש אתר טוב שכותבים בו ביקורות על עדשות אני אשמח לשמוע עליו.

חג שמח,

סופ"ש נעים

ושבת שלום!

תודה מראש לכל המגיבים,

יוסי.

פורסם

לפנטקס יש עצמיות טמרון,סיגמה ופנטקס עצמה.

נ.ב: בדיוק יצאה ביקורת בDPreview על הK10D!

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk10d/

מישהו מלמעלה אוהב אותך היום ;D

פורסם
  • מחבר

עכשיו צריך לחכות ולראות מה אורן יגיד עליה למרות הביקורת הזאת, הם קטלו שם את איכות התמונה שלה וזה דיי שובר את כל שאר היתרונות שלה לפי דעתי... אבל נחכה לשמוע את המאסטר..

פורסם

גם אני די התאכזבתי מאיכות התמונה שלה.

תסתכל בהשוואה שהם עשו לD80, זה ממש נראה מת ביחס אליה..

פורסם
  • מחבר

ראיתי את כל ההשוואות, עכשיו צריך לחכות לראות מה אורן יגיד על זה, אני התאכזבתי אישית, אני לא סגור על מי המועמדת להחליף אותה עכשיו, D80 או ה400D..

כל אחת והיתרונות שלה... צריך לעשות השוואה מקיפה בפורום הזה, לקחת את מצלמות הDSLR ה"מובילות" ולעשות בינהן השוואה של איכות, תמורה, פיצ'רים, פונקציות, נקודות חוזק וחולשה, מבחר עדשות / פלאשים ומחירים של ציוד כמו גריפ וכיוצ"ב...

ממש חבל שהאיכות תמונה של הK10D לא עומדת בביקורת \=

פורסם

הדבר היחידי שהפריע לי באיכות התמונה של המצלמה הוא דווקא הדבר היחידי שאליו dpreview לא התייחסו (או שאולי לא שמתי לב לזה) - תופעה של jaggies בקווים אלכסוניים, שאפשר לראות אותה בקרופים של האטבים המשרדיים. אני לא יודע כמה זה יפריע בשימוש רגיל, אבל זה הפגם היחידי באיכות התמונה שמשך את תשומת הלב שלי.

הטווח הדינמי קצת מאכזב, לפחות ממה שרואים במבחני המעבדה. כדאי לחכות לביקורת של imaging-resource.com על המצלמה, שאמורה לכלול בדיקות עוד יותר מקיפות של הנושא הזה. אם זכור לי נכון, יש תקדימים לסתירות בתוצאות שלהם ושל dpreview.

לגבי רעש ורזולוציה, אין תלונות. אני לא רואה שום בעיה בתוצאות, וכל הנושא של "crispness of edge detail" מנופח בביקורת מעבר לכל פרופורציה הגיונית. אפילו ב-Pixel Peeping קיצוני של 100% קרופ על קובץ של 10 מ"פ, אפילו במקרה כזה קשה לראות הבדלים. אני לא רואה שם שום דבר מדאיג. אגב, בכל המצלמות שלי אני מוריד את החידוד למינימום, דבר שגורם לתוצאות להראות פחות חדות ישר מהמצלמה, אבל משאיר לי מרחב חידוד יותר טוב במחשב. כמובן שלמישהו כמוני הכיוונון של ה-K10D לא היה מפריע, להיפך.

ממה שאני רואה בתמונות הדוגמה ובתמונות הסטודיו אין לי ספק שאיכות התמונה של ה-K10D מעולה, ושמרבית התלונות הן על גבול הקטנוניות. ההבדלים הרבה יותר קטנים מאשר, למשל, ההבדלים בין צילום עם ובלי מייצב - ששם ההבדל יכול להיות בין תמונה בלתי שמישה לתמונה שמישה. במקרים בעייתים כאלה לפנטקס יהיה פתרון טוב יותר, והיתרון הזה במיוחד בולט בשימוש עם עדשות שלא קיימות להן אצל קנון/ניקון גירסה מיוצבת (למשל 50/1.4). לעומת זאת, במקרים לא בעייתים ההבדלים יהיו זניחים, ומי שממש רוצה להוציא את המקסימום יכול תמיד לצלם ב-RAW. וזה נכון גם בחברות האחרות, כשרוצים להוציא כל גרם נוסף של איכות, אין תחליף ל-RAW. אגב, לפי dpreview במצב הזה ה-K10D אפילו עדיפה (ראו עמדו 21 בביקורת). באופן אישי אני לא רואה גם כאן הבדלים ששווה להתייחס אליהם, אבל יהיו מספיק שיחלקו עלי.

פורסם
  • מחבר

טוב אורן, בהנחה והביקורת השניה תהיה יותר טובה והמצלמה הזאת לא תרד מהסטטוס שהיא צברה פה / אצלי..

עכשיו אני נותן לך ביד 10K שקלים, בשביל לקנות את המצלמה + גריפ + פלאש חיצוני ולהרכיב סט עדשות שיכסה גם את הצד הרחב וגם את הטלה ( נגיד עד 450 אחרי ההכפלה... )

מה היית קונה? ( הטווח דינאמי אם צריך להוסיף עוד אלפיה או שתיים.. )

פורסם

10K לא מספיקים להרבה. קיט שכולל מצלמה, עדשת זום "כללית" (פנטקס 16-45), פלאש 540FGZ ועדשת טלה (סיגמה 70-300? APO) יעלה בערך 2000 ש"ח יותר. תוסיף לזה 50/1.4, סיגמה 10-12 ועדשת מקרו והגעת ל-17K, וזה עוד כשקניית העדשות והפלאש מתבצעת בחו"ל. DSLR זה עסק יקר ;)

עריכה: ואם לא ציינתי, הגריפ מיותר. יש טעם ללכת עליו רק אם אתה מתכוון להתמקד בצילום פורטרטים. לשאר הדברים הוא ממש לא קריטי.

פורסם
  • מחבר

לצורך העניין, הכל חוץ מהגוף נקנה בחו"ל...

כמה תעלה המצלמה + פלאש + גריפ + עדשת זום לטווח הרחב ועוד עדשת זום לטלה, בינתיים נוותר על עדשות המאקרו ועל העדשות הרחובת במיוחד...?

פורסם

אם אתה מוותר על ה-16-45, אז 70-300? APO + גריפ + 540FGZ יעלו כ-6000 ש"ח (כולל משלוח לארץ ומע"מ). הגוף + עדשת קיט 18-55 עולים בארץ 5800 ש"ח. ביחד, קרוב ל-12K. באופן אישי הייתי מוותר על הגריפ ועדשת הקיט והולך על ה-16-45 במקום. זווית שמקבילה ל-24 מ"מ הרבה יותר שימושית מנוחות בצילום אנכי או עוד כמה מ"מ בצד הטלה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, את הגריפ באמת אפשר לדחות קצת, ובקשר למע"מ ומשלוח לארץ... אפשר לוותר על זה, בעיקר על המשלוח... עדשות קיט זה משהו שאני לא מחבב במיוחד אלא אם כן הן ממש ממש טובות, 16-45 באמת נשמע לי טוב, הבעיה היא שחסר משהו בין ה45 ל 70... טוב נתגבר על זה לתקופה קצרה, עד שיהיה תקציב להכניס גם איזו עדשות 18-70 או משהו בסגנון..

אז סיכמנו שההשקעה הראשונית היא באיזור ה12K?

פורסם

אני לא רואה הרבה טעם להוסיף 18-70 כשיש לך כבר 16-45. הטווח של ה-45 עד 70 לא כזה קריטי. ברוב המקרים אפשר להתקרב לנושא (אם כי הפרסקטיבה משתנה) או לעשות קרופ קטן. לפורטרטים ממילא עדיפה עדשת פריים עם צמצם פתוח יותר.

לגבי ההשקעה הראשונית, היא נראית לי די גבוהה. אתה בטוח שאתה רוצה להוציא במכה אחת כזה סכום על משהו שהוא כרגע רק תחביב? בגדול, גוף ביחד עם עדשת קיט ועדשת טלה ייתנו לך המון אפשרויות חדשות. הפלאש וה-16-45 ייהפכו את המצלמה ליותר וורסטילית, אבל הם לא הכרחיים. למען האמת, גם עדשת הטלה לא הכרחית. מצד שני, אם יש תקציב, למה לא? :xyxthumbs:

פורסם

מסכים לגמרי עם התגובה הזו:

באופן אישי הייתי מוותר על הגריפ ועדשת הקיט והולך על ה-16-45 במקום. זווית שמקבילה ל-24 מ"מ הרבה יותר שימושית מנוחות בצילום אנכי או עוד כמה מ"מ בצד הטלה.

פורסם
  • מחבר

תראה אורן, התקציב עדיין לא קיים ואני לא מיליונר, כשהגדרת את זה כ" בינתיים רק תחביב " צדקת, כי אני ממש רוצה לקחת את זה רחוק יותר, אני ממש אוהב צילום ומשקיע בזה דיי הרבה כרגע ולא מתכוון להפסיק בקרוב.

מה שכן, על 18-70 באמת אפשר לוותר, עדשת קיט אפשר להחליף ב16-45 כי כמו שלמדתי מניסיון, זווית רחבה זה דבר שימושי מאוד ( למרות העיוותים הקלים שאני מניח שלא יהיו מורגשים כ"כ בעדשות איכותיות של DSLR )

הסכום שדיברנו עליו בתור השקעה ראשונית הוא באמת סכום גדול מאוד, אני מניח שכשזה יגיע לידי דבר זה יהיה לקנות את הגוף + 16-45 ( ד"א מה מפתח הצמצם שלה? ) + פלאש ואז להתחיל לחסוך לעוד עדשה או שתיים וגריפ ולהתחיל להשלים ציוד לאט לאט... על הפלאש אני לא אוותר בכזאת קלות כי אני יודע כמה זה חסר לי עכשיו עם הפוג'י, פלאש חיצוני זה דבר שימושי מאוד בצילום בלילה או בתנאי תאורה גרועים ( למרות שלמדתי כבר את חשיבות הISO ואיך לשחק איתו עדיין חסר לי פה ושם הפלאש שיהפוך את התמונה לשמישה יותר וכשאני נאלץ להשתמש בפלאש הפנימי של הפוג'י אני מתחיל לתהות איך אני יכול להביא את הפלאש שאז המלצת לי עליו מארה"ב \= )

בכללי, כמה תעלה ההשקעה בגוף ( בארץ ), ובעדשה והפלאש ( בארץ מול המחירים בחו"ל )?

פורסם

מה שכן, על 18-70 באמת אפשר לוותר, עדשת קיט אפשר להחליף ב16-45 כי כמו שלמדתי מניסיון, זווית רחבה זה דבר שימושי מאוד ( למרות העיוותים הקלים שאני מניח שלא יהיו מורגשים כ"כ בעדשות איכותיות של DSLR )

גם בעדשות זום ל-DSLR יש עיוותים, אני לא עושה מזה עניין. אם זה ממש מפריע אפשר לתקן במחשב באמצעות תוכנה כמו PTLens, אבל כדאי להשאיר קצת "אוויר" בזמן הצילום כדי שיהיה לתוכנה מספיק מרחב לתקן מבלי לחתוך את הנושא. זאת סיבה נוספת שבגללה עדשת 24 מ"מ היא יתרון של ממש.

הסכום שדיברנו עליו בתור השקעה ראשונית הוא באמת סכום גדול מאוד, אני מניח שכשזה יגיע לידי דבר זה יהיה לקנות את הגוף + 16-45 ( ד"א מה מפתח הצמצם שלה? )

צמצם 4 כל הדרך.

אגב, הסיגמה 17-70 נותנת גם כן פתרון טוב מאוד. היא קצת פחות רחבה, אבל יש לה מקרו טוב יותר, 70 מ"מ וצמצם 2.8 בצד הרחב. בהחלט שווה גם לשקול אותה כחלופה לעדשת הקיט.

על הפלאש אני לא אוותר בכזאת קלות כי אני יודע כמה זה חסר לי עכשיו עם הפוג'י

כאחד שמחזיק שישה פלאשים חיצוניים (מתוכם אחד, אולימפוס FL-40, שקניתי לפני שבוע), אני בהחלט מבין מדוע אתה רוצה פלאש כזה. עם זאת, יש שני דברים שכדאי לקחת בחשבון:

1. פלאש מאפשר לקבל תאורה איכותית רק בתוך חדר. כשמשתמשים בו בצורה ישירה התוצאה נראית רע. במקרים רבים אפילו פחות טוב מאשר עם פלאש פנימי.

2. לא חייבים לקנות פלאש מקורי TTL. אפשר לחסוך הרבה כסף בקניה של פלאש צד-שלישי TTL, ואפשר לחסוך עוד יותר בקניה של פלאש צד-שלישי עם חיישן Auto. כמובן שאם התקציב מספיק, אז עדיף ללכת על ה-540FGZ.

כשאני נאלץ להשתמש בפלאש הפנימי של הפוג'י אני מתחיל לתהות איך אני יכול להביא את הפלאש שאז המלצת לי עליו מארה"ב \= )

זה מאוד פשוט. מזמינים מ-B&H ותוך פחות משבועיים הוא מגיע :cool2:

בכללי, כמה תעלה ההשקעה בגוף ( בארץ ), ובעדשה והפלאש ( בארץ מול המחירים בחו"ל )?

כדאי שתתקשר לחנויות ותשאל. בזאפ מופיע רק המחיר של המצלמה עם עדשת הקיט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים