עבור לתוכן

בעיית זמזום מעצבן בחיבור המחשב לרסיבר

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס קול AUDIGY 2 וכרטיס ONBOARD. הAUDIGY מחובר למערכת 5.1 במחשב ועכשיו חיברתי את כרטיס האונבורד לרסיבר עם כבל בננה שמתפצל ל-2 RCA. הבעייה היא ששומעים זמזום אנלוגי כזה, ולא שמעו אותו בהתחלה שחיברתי. בדקתי את כרטיס הקול עם אזניות, והוא לא מעביר זמזום.

אני לא מאמין שהכבל בעייתי כי הוא כבל באיכות לא רעה, והוא די שמנמן. הקטע שהוא באורך 10 מטר. הרסיבר הוא DENON שאף פעם לא עשה משהו כזה. למישהו יש רעיון?

פורסם

יכול ליהיות שהRCA לא יושב טוב עם החיבור שלו למחשב !...

אני הייתי מנסה לחבר RCA אחר (גם כזה שלא מחייב ליהיות איכותי) רק כדי לבדוק את החיבורים

פורסם

כמו שזה שמעלי אמר קח חיבור RCA אחר אפילו באורך של מטר ותחבר אותו לרסיבר ישירות לראות אם הבעיה היא בחוט.

ואין אפשרות אחרת להתחבר לרסיבר מהכרטיס הזה? רק דרך RCA?

פורסם
  • מחבר

איזה עוד דרך יכולה להיות אם אני צריך להשתמש בכרטיס קול? אני יכול עם COAX אבל אין לי יציאה כזאת בכרטיס הזה.

ולחבר כבל של מטר בין המחשב לרסיבר יהיה בלתי אפשרי לצורך העניין.

פורסם

תשמע האורך כזה לא צריך ליהיות גורם משפיע בצורה כזו !!...(2 מטר ) אז מה שאני אומר שגם 3 מטר לא צריך לגרום לכזה דבר...

אני בטוח שזה ביגלל הנגיעות בין הכרטיס לכבל ... ביגלל זה חפש כבל אחר ... אחת הסיבות שיכולות לגרום לזה הוא נגיעות קלות במתכת או נגיעה "לא פוסקת" במקור שיוצר חשמל

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שהכבל עובר ליד הקיר וזהו, כלומר בין הרסיבר למחשב הכבל לא נוגע בלום. טוב, אני כבר אקנה כבל חדש ואבדוק את זה מקסימום אני אחזיר אותו.

פורסם

חכה רגע.

אתה מחבר לרסיבר אנטנה מהשקע של הכבלים אולי?

אצלי, אם משהו מחובר לשקע של הכבלים אז יש זימזום כשהמחשב מחובר לטלוויזיה.

נדמה לי שבכרטיס המובנה שבלוח שלך, יש חיבור דיגיטלי קואקסיאלי, אבל אסוס מתקמצנים על לוחות של SIS וצריך לקנות את החיבור בנפרד.

תעיין בחוברת של לוח האם...

פורסם
  • מחבר

טוב, אני אבדוק את העניין הזה.

פורסם

גם אם תחבר את האודיגי 2 יהיה לך הזמזום,לא צריך לזלזל באסוס (גם לי יש את זה)- במקרה ולרסיבר מחוברים כבלים או YES (ולי יש את שניהםאגב הרעש מהייס חזק יותר.

הפתרון פשוט: לנתק את הכבל משקע האנטנה (אם זה מכבלים או מ YES) -זה מה שאני עושה כרגע או פשוט ליצור קשר עם תמיכה של YES ולבקש מהם מן פילטר כזה שמתחבר לשקע האנטנה אשר עושה הפרדה בן התדרים הגבוהים לנמוכים-את זה עוד לא בדקתי.

יש עוד פתרון שלא בדקתי (המלצה מפורום שכן) להאריק את שקע הכבלים להארקת הבית.

פורסם

הרקה או ארקה(לא בטוח איך כותבים את זה)

זה קורה גם במערכות שמחוברות לטלוויזיה וכו'

פורסם
  • מחבר

אכן כן, זה באמת מהשקע של הכבלים. שיחקתם אותה. השאלה שלי היא למעשה למה זה קורה רק עכשיו שחיברתי את המחשב? מחוברים לי גם DVD וPS2 מלבד הממיר לרסיבר, ואף פעם לא היו רעשים.

פורסם

התופעה הזאת של Hum או Buzz נגרמת עקב הפרשי מתחים קטנים בין אדמות בשני מכשירים שונים ונקראת Ground Loop.

כמו שהזכיר כאן כבר אלעד 2000 אפשר לפתור את זה לעיתים ע"י "פילטר" על הכניסה של האנטנה.

בד"כ רצוי לחבר את כל המקורות של מערכת הסטריאו/קולנוע לאותה כניסת מתח דרך מפצל. אם זה לא אפשרי כמו במקרה של מחשב מרוחק או האנטנה של הכבלים אז ניתן להשתמש במבודדים על האנטנה (antenna isolator) או על כניסת אודיו (audio isolator) שהם למעשה מבוססים על שנאים.

עוד פרטים על הבעיה ופתרונה:

http://www.epanorama.net/documents/groundloop/home_solving.html

פורסם

איפה אפשר להשיג את המוצר בארץ ? ומה שמו בעברית ? (ב-ZAP אין כזה דבר isolator)

פורסם

איפה אפשר להשיג את המוצר בארץ ? ומה שמו בעברית ? (ב-ZAP אין כזה דבר isolator)

הממ.. אכן קצת קשה למצוא באינטרנט.

אבל, אני מניח שניתן פשוט להתקשר לשירות של HOT/YES ולבקש שיתקינו אחד כזה.

והנה הסבר נוסף אמנם לא מקיף כמו הקודם שנתתי אבל, בעברית.

http://www.hometheatre.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=16

פורסם

אני מניח שחברת הכבלים תוכל לפתור את זה בעזרת Antena Isolator, אבל אני בספק אם הם מספקים גם audio isolator.

מעניין איפה אפשר להשיג isolator שלא דרכם...

בכל מקרה, תודה על הקישורים! סוף סוף אני יוכל לחבר את הטלויזיה לכ.קול בלי ה-HUM המרגיז הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים