עבור לתוכן

איזה פורמטי אודיו הכי איכותיים ?

Featured Replies

פורסם

אז לפני זמן לא רב הפכתי לבעליהם הגאה (לא לא גאה כזה >:( ) של האוזניות ATH-A900 , מאז התחלתי לאסוף קבצי אודיו באיכות גבוהה במיוחד...

רציתי לדעת על איזה פורמטים אתם הכי ממליצים ? כשהנתון הכי חשוב הוא האיכות לא משנה כמה הוא שוקל

רוב הקבצים הם פשוט בפורמט הפופלרי mp3 אבל אני יודע שגם Mp3 320kps זה לא משהו ...

הורדתי כמה דברים בפורמט APE שאמור להיות איכותי ... יש גם ogg אבל זה גם בסגנון של mp3

פורסם

OGG 500

אבל בתכלס אני לא שמתי לב לשום הבדל בין OGG 500 לMP3 320 חוץ מגודל הקובץ

פורסם
  • מחבר

כן... אבל ogg זה לא בסגנון של mp3? שהוא מקבץ את הקובץ ...מוריד כל מיני צלילים שלא שומעים וכו'

אני מחפש משהו יותר "neutral" משהו בלי שום קיבוץ למקסימום איכות ... וגם אם יש פורמטים במיוחד לקבצים אודיופילים

פורסם

FLAC פורמט לוסלס איכותי ביותר ..

ואם אתה באמת רוצה לשמוע איכות אמיתית , תקנה דיסקים

פורסם

נראה לי שFLAC ייתן איכות יותר טובה מOGG ומMP3... רק שאין לי מושג איך לקודד אליו..

פורסם

אכן פורמט טוב שדוחס את המידע בלי לעבד כלום מהאיכות (LOSELESS COMPRESSION) למוזיקה, הוא ה FLAC. ניתן להוריד מקודדים / מפענחים מהרשימה למטה של ה GUI פה:

http://flac.sourceforge.net/download.html

אם תשתמש בזה, כמובן שלא תעבד איכות מהדיסק המקורי, רק שהקובץ יהיה יותר גדול מן הסתם... (יש גם את ה APE שעושה עבודה דומה).

פורמטים איכתיים שדוחסים הם ה MPC ו OGG בביטרייט גבוהה, אחרי זה יש לך MP3 ו WMA.

תזכור שלא פחות חשוב מהקידוד של המוזיקה (שכמובן חייב להעשות מדיסק אודיו ישירות), הוא גם התוכנה ניגון מוזיקה וגם הכרטיס קול... (WINAMP לא תמיד נותן תוצאות הכי טובות)...

תוכל לקרוא על זה פה:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=114261.0

וגם בפורום המקצועי הזה:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php

פורסם

מתי תבינו שלוסלס לא לוסלס

המוח האנושי לא מבדיל בין הפורמט המקורי ובין קובץ שמקודד בmp3 בביטרייט של 224 ומעלה...(כמובן שהקידוד יהיה נורמלי..LAME או בסיגנון)

אז תפסיקו לחיות באשליות שזה נשמע אחרת, זה לא - זה הכל פסיכולוגי.

פורסם

תודה רבה לך IRIVERMAN, הפכת את החיים שלנו להרבה יותר פשוטים... :kopfpatsch:

פורסם

ואם אתה באמת רוצה לשמוע איכות אמיתית , תקנה דיסקים

ואם אתה באממתתתת רוצה לשמוע איכות, קנה וויניל :)

פורסם

ודרך אגב, דיסקים כבר לא פרקטי היום.. גם אם אני קונה דיסק, אני ישר ממיר אותו לפורמט דחוס ושם במחשב... זה הרבה יותר נוח שיש לי ספריה זמינה של כל האלבומים שלי ואני יכול לעבור תוך שניות ביניהם במום להתחיל להכניס ולהוציא (ולדאוג שזה לא ישרט וכו')...

פורסם

תודה רבה לך IRIVERMAN, הפכת את החיים שלנו להרבה יותר פשוטים... :kopfpatsch:

אם זה מה שעושה לך טוב...חיה באשלייה...

פורסם

כשעושים קידוד, צריך להקפיד לעשות את זה נכון ולא כמו נכים שכלית, וכדאי שקובץ "לוסלס" יהיה באמת "לוסלס" צריך קודם לעשות קובץ WAV באיכות טובה. התוכנה הכי טובה שאני מכיר לזה ExactAudioCopy.

משם כבר עושים לקבצים WAV קידוד FLAC או APE ואז זה יוצא באותה איכות כמו בדיסק.

המוח האנושי לא מבדיל בין הפורמט המקורי ובין קובץ שמקודד בmp3 בביטרייט של 224 ומעלה...(כמובן שהקידוד יהיה נורמלי..LAME או בסיגנון)

אה הא... אני אקח את זה צעד אחד קדימה ואגיד שאחד שבשביל אחד מהחברים שלי דיסק אודיו שמנוגן עם EMU0404, מגבר ואוזניות ב200$ נשמע בדיוק אותו הדבר כמו "מערכת" רמקולים ג'נריים למחשב שמנגנת MP3 בביטרייט של 128 (והוא לא חירש או כבד שמיעה).

אבל הוא לא אומר לי כלום, וגם אתה אל תגיד כלום ותן לנו לחיות בשקט ב"אשלייה" שלנו.

פורסם

ואם אתה באממתתתת רוצה לשמוע איכות, קנה וויניל :)

:xyxthumbs: :xyxthumbs:

פורסם

אה הא... אני אקח את זה צעד אחד קדימה ואגיד שאחד שבשביל אחד מהחברים שלי דיסק אודיו שמנוגן עם EMU0404, מגבר ואוזניות ב200$ נשמע בדיוק אותו הדבר כמו "מערכת" רמקולים ג'נריים למחשב שמנגנת MP3 בביטרייט של 128 (והוא לא חירש או כבד שמיעה).

אבל הוא לא אומר לי כלום, וגם אתה אל תגיד כלום ותן לנו לחיות בשקט ב"אשלייה" שלנו.

feel like blind testing it?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

הוא כן. בהמרה ל-WAV אתה מקבל בחזרה את רצף הביטים המקורי.

בצורה דומה אתה יכול לטעון שלא ניתן להבחין בין -JPEG באיכות של 90% לבין TIFF, והאמת שבד"כ די קשה להבדיל בינהם. הבעיה שבכל שמירה או טרנסקוד נוסף קיים אובדן איכות בפורמטים לוסיים (כמו MP3 ו-JPEG) ולא קיים בפורמטים לוסלס (כמו FLAC ו-TIFF). בשבילי זאת סיבה מספיק טובה לשמור בדיסק הקשיח שלי קבצים ב-FLAC ולהמיר אותם ל-MP3 או Ogg בשביל נגנים ניידים. זה דורש מעט יותר התעסקות, אבל אני יודע שהאיכות של הקבצים על הדיסק שלי תשמר בדיוק כמו במקור ותאפשר לי לבצע טרנסקוד ללא חשש לכל פורמט עתידי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים