עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

ברשותי 4 כוננים חיצוניים שכל אחד מהם בעל קיבולת של 8GB אחסון מהסדרה האדומה של חברת WD.

בהתחלה כמה מהם התנתקו עד שעליתי על הבעיה, כיביתי את האפשרות לכיבוי/ניתוק הכונן בהגדרות האפליקציה של WD.

זה פתר לי את רוב הניתוקים אבל עדיין פה ושם יש ניתוק והבנתי שזה נובע מהתחממות ואז מתבצע כיבוי על מנת להגן בפני נזקים בלתי הפיכים.

מה שפתר את הניתוקים לגמרי זה הוספת מאוורר אישי קטן שמאוורר מהצד על כל 4 הכוננים.

לפני כחודש וחצי-חודשיים בחורף, במזג אוויר קר, עשיתי ניסוי וכיביתי לכמה שעות את המאוורר ואיך לא, היו ניתוקים.

לכוננים חיצוניים יש חיסרון דווקא על פני הפנימיים? הפנימיים פחות מתחממים? אולי בשל הקופסא, האוורור לא אפקטיבי?

אני שוקל לרכוש עוד כוננים אבל עם בעיית ניתוקים והתלות במאווררים וזה.. יותר מידי רעש שמגיע דווקא מהמאוורר האישי.

עצות וטיפים יתקבלו בברכה.

תודה רבה.

פורסם

הכוננים האלה אמורים לעבוד בצורה מעולה בסביבה סטנדרטית גם לא ממוזגת אלא אם כן יש משהו שונה בתצורה שבה אתה מריץ אותם (צמודים מידי ופולטים חום, סביבה חמה מהרגיל וכו')

אם אתה מדבר על 4 כוננים של 8TB משמע 32TB ,נראה שאתה לא משתמש באחסון בצורה מיטבית וחכמה ובנוסף מסתכן בלאבד חומר במקרה ואחד או יותר מהכוננים יחליט לשבוק.

בנפחים האלה נראה שאתה צריך לגשת לפיתרון שהוא יותר ביתי + כמו שרתי NAS למיניהם (2-4Bays) שמגיעים ללא אחסון ומשם השמיים הם הגבול בחינת תצורת חומרה ונפח אחסון רצוי.

יעזור אם תוסיף דגם ספציפי של הכוננים הנוכחיים ועל איזה שימוש מדובר.

נערך על-ידי yotam.m

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yotam.m

הכוננים האלה אמורים לעבוד בצורה מעולה בסביבה סטנדרטית, גם לא ממוזגת אלא אם כן יש משהו שונה בתצורה שבה אתה מריץ אותם (צמודים מידי ופולטים חום, סביבה חמה מהרגיל וכו')

אם אתה מדבר על 4 כוננים של 8TB משמע 32TB ,נראה שאתה לא משתמש באחסון בצורה מיטבית וחכמה ובנוסף מסתכן בלאבד חומר במקרה ואחד או יותר מהכוננים יחליט לשבוק.

בנפחים האלה נראה שאתה צריך לגשת לפיתרון שהוא יותר ביתי + כמו שרתי NAS למיניהם (2-4Bays) שמגיעים ללא אחסון ומשם השמיים הם הגבול בחינת תצורת חומרה ונפח אחסון רצוי.

יעזור אם תוסיף דגם ספציפי של הכוננים הנוכחיים ועל איזה שימוש מדובר.

הכוננים אחד ליד השני במרווחים צרים אך לא ממש נוגעים והם נמצאים בטמפרטורת חדר רגילה, לא משהו חם במיוחד.

הכוננים בסנכרון משמע הקבצים מגובים בשני עותקים (לכל מידע יש 2 עותקים בשני כוננים לפחות).

אתה מתכוון לשרת ייעודי כמו Synolog או למארזים המוכנים?
בכל אופן אצטרך לפרק את הכוננים כדי לשים במארז לא?

לגבי הדגם, זה הדגם:
P/N / N/S: wdbbgb0080hbk-nb
MODEL: wdbbgb0080hbk-eesn

שימוש: שרת PLEX, תמונות משפחתיות ועבודות חשובות.

פורסם

כונני 3.5 כמו שחשבתי, לרוב אמור להיות להם אוורור מספק, יש להם מאוורר אקטיבי, אולי סתום באבק או לא בדיוק עובד כמו פעם, מה לגבי תוכנת ניטור של WD על איזה טמפ' הם עומדים?

בגדול כן הכוונה ל-Synology או לכל NAS גם כזה שאתה יכול לבנות בבית מבוסס על Unraid או TrueNAS Scale כמובן שהדבר מצריך קצת ידע טכני והבנה מה אתה עושה וברור שמדובר על תקציב אחר.

בכל מקרה גם אם תפרק את הכוננים כל אחת מהמערכות האלה תפרמט אותם על מנת להתאים אותם למערכת הקבצים שלה ככה שחומר לא ישמר שם.

פורסם
  • מחבר

מוסיף,

בכל 4 הדיסקים הקשיחים הטמפרטורות הן גבוהות (צבוע באדום), אחד עם 52 מעלות השני 57, השלישי 59 והרביעי 61 והם מול מאוורר.

אציין שכל הכוננים נמצאים באותו חדר שבו המחשב נמצא והדיסק הקשיח של המחשב הוא עם 32 מעלות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yotam.m

כונני 3.5 כמו שחשבתי, לרוב אמור להיות להם אוורור מספק, יש להם מאוורר אקטיבי, אולי סתום באבק או לא בדיוק עובד כמו פעם, מה לגבי תוכנת ניטור של WD על איזה טמפ' הם עומדים?

בגדול כן הכוונה ל-Synology או לכל NAS גם כזה שאתה יכול לבנות בבית מבוסס על Unraid או TrueNAS Scale כמובן שהדבר מצריך קצת ידע טכני והבנה מה אתה עושה וברור שמדובר על תקציב אחר.

בכל מקרה גם אם תפרק את הכוננים כל אחת מהמערכות האלה תפרמט אותם על מנת להתאים אותם למערכת הקבצים שלה ככה שחומר לא ישמר שם.

ענית בזמן שכתבתי את התגובה האחרונה.

להלן תשובות שלא עניתי עליהן:

ידוע לי שאצטרך לפרמט אם אתקין על NAS.
הכוננים בני 500+ ימים ואולי פשוט אנסה לפתוח אותם ולנקות בפנים לא?

פורסם

אתה בנקודה טובה יותר לראות אם יש להם מאורר פיזי אני לא בדיוק יודע לגבי כל דגם אם כן כמובן לראות אם הוא מספק קירור בצורה מספיקה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של yotam.m

אתה בנקודה טובה יותר לראות אם יש להם מאורר פיזי אני לא בדיוק יודע לגבי כל דגם אם כן כמובן לראות אם הוא מספק קירור בצורה מספיקה.

בדקתי ואין שום מאוורר בכוננים האלה אז מן הסתם מתחממים להם אבל לא ברור לי למה מתחממים כל כך.. היה לי בעבר 4TB חיצוני של WD ולא התחמם כלל.

פורסם
  • מחבר

אגב, משיטוט וקריאה באינטרנט אני מבין כי הבעיה ידועה, הכוננים הללו מתחממים וצריך להצמיד מאוורר.
בנוסף, דיווחו כי הסרת המארז של הדיסק הקשיח עוזר בהפחתה של כ-10 מעלות, שווה לנסות.

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים