עבור לתוכן

שדרוג מחשב ביתי בן 7 שנים

Featured Replies

פורסם

מתנצל, לא מצליח לשים כמה ציטוטים בתגובה אחת.

• תגובות 99
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יודע, צורם לי להמליץ למישהו להשקיע במערכת כ"כ ישנה.

I3 מודרני לא רחוק מI5 דור שני, הוא יהיה הבדל גדול מכל QXXXX, יש את הנושא החוסר תמיכה בUSB3/3.1/C, SATA3 וכו'.

הGMA3100 שם לא תומך בשום האצת חומרה ואם הכל נופל על המעבד יש מקרים שאפילו QXXXX ירגיש "כבד".

מה גם שאתה משקיע במערכת כזו היום ואחרי זמן מה פתאום הולך לך רכיב שעלול להיות קצת בעית להשגה.

מרגיש קצת כמו כסף זרוק...

אני חושב שאם המחשב חזר לחיים כדאי להשתמש בו כמו שהוא עד שיצא ה8100 ולוחות זולים עבורו ולשדרג.

פורסם

בגלל זה אמרתי כמה דולרים על מעבד שיצוף מעל למיים.

כל השאר - אני באותו ראש !

פורסם
ציטוט של ilanb0

בלוח הנוכחי כרטיס מסך מובנה וזה מספיק לי. אם הבנתי נכון, 3 RYZEN דורש כרטיס מסך נפרד?

אם כרטיס המסך המובנה הספיק לך בלוח הנוכחי, אזי גם בלוח מתאים ל- RYZEN 3 הוא יתאים לך ובאיכות גבוהה יותר, כיוון שעל הלוחות המתאימים יש כרטיס מסך מובנה.

קרא לדוגמה במפרט של הלוח ASUS PRIME B350M-K 

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B350M-K/specifications/

פורסם
ציטוט של askme

אאל"ט E8400 זה כבר 4 ליבות, ואם אתה מתכוון ל - QXXXXX אז למה לא ?

כל דבר יהווה שיפור, מה שימצא בזול.

אפשר לקחת ולשדרג, אבל באמת ובתמים אני לא רואה לשם מה להחליף לוח ומעבד וכו'.

מספיק שדרוג שהצעתי ( מעבד סביר ובזול ) וזהו.

כי השימושים הם מינימליים.

ולבגי עדכון ביוס - מה החשש ? מורידים קובץ ומריצים.

זה נועד להבטיח שמעבד יותר מתקדם יתפקד על הלוח אם.

מעבדי Core 2 Duo מצוינים עם האות E לכן ה E8400 הוא דו ליבתי.
אישית אני ממליץ לפותח האשכול לרכוש את ה Q6600 שניתן להשיג באזור ה 40-50 שקל באייבי וגם בקלות רבה לעשות לו OverClock ל 3.00Ghz עם הטריק של הנייר דבק.

פורסם
ציטוט של HelpSupport

אם כרטיס המסך המובנה הספיק לך בלוח הנוכחי, אזי גם בלוח מתאים ל- RYZEN 3 הוא יתאים לך ובאיכות גבוהה יותר, כיוון שעל הלוחות המתאימים יש כרטיס מסך מובנה.

קרא לדוגמה במפרט של הלוח ASUS PRIME B350M-K 

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B350M-K/specifications/

אין לוחות AM4 עם כרטיס מסך מובנה. שים לב שכתוב שזה תלוי במעבד.

מה שכן, אפשר להשקיע 170 שקלים על כרטיס מסך בסיסי ולשלבו עם מעבד R3, לפי דעתי זה עדיין עדיף על i3 מהדור הנוכחי, אבל כמובן שאם ניתן לחכות זה הכי כדאי.

פורסם

טוב.

שוב תודה לכל המתקנים ( כאלה שתיקנו אותי וכאלה שאת האחרים :) )

כי הרי הרבה יעיינו בדיון.

אני עדין חושב שבשלב המיידי, עצתי + ד"ר + עידן פ. ( שבתכל'ס זה אותו דבר )

היא הטובה ביותר כי עלותה אפסית.

אח"כ, כשנדע מה הצורה של כדור הארץ כשירה של כוורת, יהיה אפשר ללכת לכיוון המיטבי

עבור פותח הדיון, אם ירצה ואם יהיה צורך, כמובן.

פורסם
ציטוט של askme

טוב.

שוב תודה לכל המתקנים ( כאלה שתיקנו אותי וכאלה שאת האחרים :) )

כי הרי הרבה יעיינו בדיון.

אני עדין חושב שבשלב המיידי, עצתי + ד"ר + עידן פ. ( שבתכל'ס זה אותו דבר )

היא הטובה ביותר כי עלותה אפסית.

אח"כ, כשנדע מה הצורה של כדור הארץ כשירה של כוורת, יהיה אפשר ללכת לכיוון המיטבי

עבור פותח הדיון, אם ירצה ואם יהיה צורך, כמובן.

אמ... לא הייתי אומר ש 40 שקל זה לגמרי אפסי אבל אני בהחלט מסכים שזאת האופציה הכי משתלמת ופשוטה למימוש עבור פותח האשכול.
יש לי מכר שעובד בפוטושופ עם ה Q6600 ,דיסק SSD ו 8GB DDR2.
ואני באמת מתקשה להבדיל בזריזות של המערכת שלו לשלי (מלבד העובדה שפוטושופ ממלאה לו את כל הראם בחצי דקה בגלל שיש לו רק 8GB) פוטושופ ספציפית זאת תוכנה שתנצל את הזכרון כמה שהיא רק יכולה.
אבל מעבר לזה זה מעבד שהזדקן ממש טוב לדעתי.

כמו כן פותח האשכול, אם מקרה תחליט להשתמש בעצתי אז אתה יכול לרכוש את המעבד המדובר מכאן:

http://www.ebay.com/itm/Intel-Core-2-Quad-CPU-Q6600-2-4GHz-8M-1066-LGA775-SLACR/182595120324?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

איני מכיר את הסוחר באופן אישי ואיני מרויח מכך שתרכש ממנו הסיבה היחידה שאני ממליץ עלוי היא מכיוון שרכשתי ממנו בעבר ולכן אני יכול להמליץ עלוי.
מעבר לכך אם תחליט לחפש אצל סוחר אחר תוודא שמדובר בדגם ה SLACR שכן מדובר בתת דגם מודרני יותר שמגיע בתוצרת TDP של 95W לעומת 105W ולכן מומלץ יותר.

פורסם
ציטוט של HelpSupport

כמו ש @--- The King --- כתב - הלוחות למעבדי AMD המודרניים, בדיוק כמו הלוחות למעבדי אינטל המודרניים, לא כוללים כרטיס מסך מובנה. "כרטיס המסך המובנה" הוא למעשה הליבה הגרפית המובנית במעבד ולוח האם בסה"כ מספק את הממשק (היציאות הגרפיות) להתחברות אליו. מכאן שאם המעבד אינו כולל ליבה גפרית אזי שהיציאות הגרפיות בלוח האם לא יעבדו.

במקרה של AMD המעבדים שבהם יש ליבה גרפית מובנית שייכיo למשפחת ה APU (או ה A-Series), כאשר כרגע לתושבת AM4 יש בשוק רק מעבדי APU המבוססים על ארכיטקטורה מיושנת ועל תהליך ייצור ישן. בקרוב אמורים להשתחרר לשוק מעבדי APU חדשים, ואז סביר להניח שהם יוכלו להוות תחרות אמיתית למעבדי ה Pentium G וכנראה גם למעבדי ה Core i3.

ציטוט של askme

אאל"ט E8400 זה כבר 4 ליבות

מעבדי ה Core2Duo המתחילים באות E הם בהכרח מעבדים בעלי שתי ליבות. מרובעי הליבות מתחילים באות Q.

יש לציין כי מעבדי ה Xeon לתושבת 771, שניתן להתאימם לתושבת 775, מתחילים גם הם באות E. לי למשל יש מעבד Xeon E5450 שהוא מרובע ליבות העובד בתדר של 3GHz.

ציטוט של Dr.Raven

מדובר בתת דגם מודרני יותר שמגיע בתוצרת TDP של 95W לעומת 105W ולכן מומלץ יותר

נקודה חשובה שהועלתה פה היא פליטת החום (ה TDP) של המעבד - אם פותח הדיון יחליט לקנות מעבד מרובע ליבות, יש לוודא כי הקירור הנוכחי מתאים ל TDP של המעבד החדש. אם לא - יהיה צורך גם בקניית גוף קירור חדש למעבד.

פורסם

לפותח השרשור ערב טוב,

לפני מס' שבועות נזכירה כי פתחת בפורום שרשור עם אותו נושא, אלא שאז היה מצידך דוחק לרכוש מחשב מהר,

שכן המחשב הנוכחי שברשותך לא תפקד תקין. עד כאן הרקע לנושא.

אך מאז עבר זמן מה וכעת נודע לנו ממך, כי המחשב כן תקין, וכי אי אלו פעולות שביצעת סדרו אותו (לפחות לבנתיים) .

משכך, כרגע ברור שאין דוחק ברכישת המחשב החדש.

עכשיו נשאלת השאלה:

מה לא טוב במחשב הנוכחי שאתה עדיין נמצא בעגלה הזו של רצון לשדרג ? לראיה פתחת את הדיון מחדש.

אם מדובר בצורך ממשי - כי הנוכחי אינו מבצע את מטלתו כנדרש, אזי מובן.

אך אם אלו אינן אלא שאריות של הרצון לשדרג שנותרו כצורך פסיכולוגי צרכני גרידא, אזי הייתי מתאפק ופועל עם הראש הבוגר:

כסף אינו צומח על עצים, ותמיד אם יש לך מיותר ממנו, תוכל להשקיע בשוק ההון (למשל) כדי שבהמשך יהיה לך יותר ממנו :)

עכשיו,

היה והמחשב הנוכחי - או כך לפחות אני מתרשם ממך - עושה עבודה סבירה מבחינתך, אזי שיש את נתיב הביניים והוא לשדרג

במינימום האפשרי בגרושים של ממש את מה שיש כרגע, וכך לתת לו עוד אויר לנשימה ולדחות את השדרוג הגדול והיקר לעתיד.

מחשב מבוסס סוקט 775 הנה פלטפורמה שבהחלט לא גמרה את הסוס, שלא יהיו כאן אי הבנות המבוססת על חוסר ידע.

פלטפורמה זו כשהיא מבוססת מעבד 4 ליבות מסדרות QuadCore , נותנת ביצועים דומים "סדר גודל גס" למחשבי I3 מהשנים

האחרונות, ובשל כך מהווה מכונה חזקה דיה לשימוש נורמטיבי של כ- 95% מהשוק הצרכני.

כנס לשרשור שבלינק הזה

https://hwzone.co.il/community/topic/578349-מיחזור-בתקופה-בה-הטכנולוגיה-המחשובית-כמעט-עומדת-במקום/?page=4&tab=comments#comment-5075082

זאת בכדי שתוכל להתרשם איזה מחשב מבוסס מעבד Q9400 ארבע ליבתי הרכבתי בימים אלו בכלום כסף, ועד כמה הוא מחשב חזק

דיו לכל צורך גנרי של שימוש ביתי ואף מעבר לו. 

חובבים בתחום בעלי ניסיון יעידו, כי ה- QuadCore שברשותם עדיין משמש אותם ואת משפחתם נאמנה, גם עבור מטלות כבדות יותר

של עריכה, עיבוד, ומשחקים, ואין הם חשים שיש צורך לשדרג כעת.

אציע לך ללמוד מהם (ומהנסיון שלי גם), וזוטה להחליף רק את המעבד שבמחשבך, ממעבד דו ליבתי E5000 שיש כיום, למעבד 4 ליבתי,

לא משנה אם זו סדרת Q6000 או Q8000 או Q9000, ממילא ההבדל הביצועי זניח בין כל הסדרות ארבע ליבות הללו כדי 5-10%

ימינה או שמאלה, בקיצור לא משהו שהוא מובחן מבחינת חווית משתמש.

ניתן לרכוש מעבדים שכאלו בעשרות שקלים בודדות מאליאקספרס, ואם תהיה בעיה חלילה ברכיב שתקבל, אז תעשה לעסקה dispute

ותקבל את כספך חזרה (לא שכמה עשרות שקלים זהו סכון גדול ממילא כן).

לאחר נסיון רב עם אליאקספרס אשתף, כי עוד לא היה לי מקרה בו נאלצתי לעשות dispute ולא קבלתי את כספי חזרה. הפלטפורמה

מכבדת את הלקוח מעל הכל ודואגת להגן עליו צרכנית מנוכלות של ספקים.

להלן לקט מדגמי אל מספר מעבדים מסדרות Q , על מנת שתוכל להתרשם מהמחירים המגוחכים שנעים בין 9-14$ :

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170830083351&SearchText=intel+Q9400

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170830083428&SearchText=intel+Q8400

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170830083442&SearchText=intel+Q6600

לאחר שתקבל את המעבד שתזמין, תחליף באמצעותו את המעבד הנוכחי בלוח אם שברשותך.

ללוח כשלך בעל ערכת שבבים מדגם G41 , זו תומכת במעבדים אלו כמות שהיא ואין צורך לעדכן את הביוס ללוח אם (ככל שאני זוכר

כרגע וכנראה שאני צודק).

זכרון כבר יש אצלך 4GB ועם לוח אם כשלך, זהו המקסימום שתוכל להתקין בו. האמור מספיק לעתה, למרות ש- 8GB היה נחמד

יותר אילו היה ניתן, אך לא הכרחי בסביבת עבודה כשלך, בה לא עובדים ביישומים כבדים, וממה שהתרשמתי אינך עובד עם כאלו.

האם השדרוג כפי שהוצע ומהותו ברורים לך ?

היישום מאד פשוט וקל - יותר מאשר נדמה לך.

אם תזדקק לעזרה טכנית להבין איך מחליפים את המעבד, צפה בסרטון הדרכה ביו טיוב ותראה עד כמה זה פשוט. 5 דקות עבודה.

זוהי עצת ה- "40-50 שח" הכי טובה שתקבל כאן לתפיסתי, ולראייה ראה כמה חברים הציעו לך אותה גם הם (כמעט כולם) 

ובכללם DR.Raven ו-  smalul עתירי הידע והנסיון.

פורסם
ציטוט של nec_000

זוהי עצת ה- "40-50 שח" הכי טובה שתקבל כאן לתפיסתי, ולראייה ראה כמה חברים הציעו לך אותה גם הם (כמעט כולם) 

בכללם DR.Raven ו-  smalul עתירי הידע והנסיון

סליחה, לא שכחת מישהו ?  9_9

טוב, הנושא נטחן עד דק, והפוסטים האחרונים די חוזרים על עצמם . :)

לעכשיו, המצב וההמלצות די ברורות.

ועל עתיד, מיותר לדבר, כי כרגע לא ידוע מספיק בעניין.

פורסם
ציטוט של Dr.Raven

מעבדי Core 2 Duo מצוינים עם האות E לכן ה E8400 הוא דו ליבתי.
אישית אני ממליץ לפותח האשכול לרכוש את ה Q6600 שניתן להשיג באזור ה 40-50 שקל באייבי וגם בקלות רבה לעשות לו overclock ל 3.00Ghz עם הטריק של הנייר דבק.

תודות ל- DR.Raven הטריק של הנייר הדבק, שמאפשר למעבדי Core2Duo ו- Core2Quad מבוססי FSB בתדר 1066mhz,

לעלות לתדר 1333mhz ולהרוויח המהרה בת 25%  :) 

בבקשה:

פורסם

^^ איזה מטורף זה!

עושה לי חשק להשיג מעבד כזה רק בשביל לעשות את זה בשביל הכיף :lol:

פורסם

נו, אם זה עושה לך את זה ......

אולי זו החלופה ל 4560 ?

פורסם

עובד גם על סדרת מעבדי E7000 מבוססי 2 ליבות:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים