עבור לתוכן

AMD Vega מגיע באוקטובר

Featured Replies

פורסם

הודעה "סמי רשמית" ממנהל השיווק וה- PR של AMD יצאה לפני מספר שעות לתקשורת:

http://wccftech.com/amd-vega-flagship-gpu-launch-teaser/

http://www.guru3d.com/news-story/amd-vega-launch-imminent.html

http://www.legitreviews.com/amd-vega-gpu-launch-event-location-locked_185295

https://www.google.co.il/?gfe_rd=cr&ei=ESyyV_DvBs6P8Qeuk4HQCw&gws_rd=ssl#q=amd+vega&tbs=qdr:w

כל הפרשנויות מכוונות להשקה (כמו שהודלף בשעתו) ביחד עם הכותר BF1 באוקטובר הקרוב בעוד כחודשיים וחצי.

AMD Vega10 מבוסס על הארכיטקטורה המתקדמת ביותר של AMD, משולבת זיכרון HBM2 עם רוחב פס חסר תקדים

ותהיה מתחרה ישירה ל- GTX1080 .

הדלפות מאד חשאיות (וכמובן לא מאומתות) מספרות על התוצר הבא:

השבב בשטח מסדר גודל של כ- 400 מ"מ רבועים והוא משהו כמו פעמיים החומרה של Polaris 10.

הכרטיס תחת בנצ'ים מצליח (שלא במפתיע משום ששבב פעמיים פולריס 10 אמור לתת כפי שניים ביצועים ממנו) להפגין

ממוצע מדידות שמהיר בין 5-10% מ- GTX1080 תחת DX11, וכמובן שמעבר לכך תחת Vulkan (אבל זו לא חוכמה).

המחיר המשוער הוא סביבות 600$ - מדובר בשבב גדול יחסית ויקר לייצור, כמו גם HBM2 שהוא רק בתחילת דרכו

הטכנולוגית ולכן מוסיף את עלותו לקלחת.

אכן מחיר לא זול, אך עדיין חותך את GTX1080 בכ- 100$ (שזה כ- 15%), ואם אכן נותן כ- 5-10% יותר ביצועים

ממנו (לפחות במדידות הקלאסיות המיושנות של DX11 אם זה עוד רלוונטי), אז המחיר ראוי וסביר.

הניתוחים דיברו על כך ש- AMD בכוונה המתינה והתאפקה עם Vega, רק על מנת שנווידיאה תחילה תחשוף את כל קלפיה

והיא אכן חשפה את כולם -> כולל את Titan וגם ה- GTX1060 שמתחת.

כך AMD יכלה לכוון במדויק, לאיזה גודל שבב היא צריכה להוציא - כזה שהוא לא מעל ולא מתחת, כדי לפגוע בול

במה שצריך על מנת לקטוף את כתר הביצועים מול הדגם המתחרה המקביל אליו, ולשבות את לב החובבים הכבדים

שרצים אחר פיסת הפריים האחרונה regardless of reason.

שמועה נוספת כבר מספרת על Vega 11 (שייצא רק בתחילת השנה הבאה, רבעון 1 - 2017), שבב ענק בגודל 600 מ"מ רבועים

שיתחרה ישירות בטיטן החדש (ויהיה מהיר ממנו). הסבר:

אם שבב בגודל 400 מ"מ רבועים הוא בביצועיו כמו GTX1080 פלוס 5-10%, הרי שהכפלה פי 1.5 והגעה ל- 600 מ"מ רבועים,

צריכה להיות אחוזית משהו מהיר יותר מ- titan (שמהיר מ- GTX1080 רק ב- 30%).

לפי הערכות אלו למעשה AMD יצרה שלושה שלישים מובנים:

שליש אחד הוא RX480 מבוסס Polaris 10. שני שלישים RX490 מבוסס Vega 10. שלושה שלישים (Fury2 ?) מבוסס Vega 11.

זוהי כרגע ההערכה/הדלפה הכי חמה שיש בכל אופן כך או כך.

ואנו תמיד נזכור, להישאר זהירים ולא לבנות מגדלים על סמך מידע לא רשמי זה. אך יחד עם זאת ומעט קור טוב של אופטימיות זהירה,

ככל הנראה בפועל מה שיקרה יהיה דומה, או קרוב דיו למספרים ששמענו (פלוס מינוס). וזה גם עושה שכל אם חושבים על הנתונים

הן מספרית והן ביצועית - הערכים פשוט מתכנסים לינארית.

אני רק שואל, מה AMD תעשה בכל הנוגע לצריכת החשמל, ואילו פתרונות קירור היא תטמיע בליבות Vega שנראות כצרכניות גדולות:

אין ספק שהמעבר ל- HBM2 יחסוך לא מעט מהצריכה של הזכרון אשר תתפנה לטובת הסתתה אל עבר ליבת המעבד, אך גם לזאת

יש גבול עד כמה ניתן לסחוט את הלימון. מיילא עוד Vega 10 שבב בגודל 400 מ"מ רבועים זה "עובר מסך", נגיד הוא יצרוך בין

250-275 וואט, אך מה בנוגע לשבב בגודל 600 מ"מ רבועים ?

פה כנראה לא יהיה מנוס מאשר מעבר לקירור מים עם רדיאטור חיצוני, או התפשרות לא מבוטלת על תדר והורדת מתח על מנת

להישאר במסגרת המעטפת הטרמית.

*אם כל ההדלפות לעיל נכונות, לנוידיאה יש בעיה והיא צריכה להשיק ליבות בגודל חדש מדור פסקל. ליבות מהירות יותר בכל סגמנט

מחיר כדי לתת מענה. ליבה בגודל חדש לוקח זמן לתכנן לבדוק ולייצר, משהו כמו חצי שנה בשקט אם עושים את זה סופר מהיר.

במידה וכך אז כנראה שנראה את סדרת 11xx מושקת כבר בשנה הקרובה, עם הליבות המחודשות/מעודכנות בגודלן כמענה ישיר

להשקות של AMD.

עריכה:

באחד המקורות התייחסו לכך שהתמונה שהפיץ איש יחסי הציבור ומנהל השיווק, היא של אתר ההשקה שמתוכנן ל- Vega 10.

מי שיעבור על הלינקים מעלה, ישים לב כי מדובר בבית חרושת נטוש מסגנון זה שהיה נהוג בעת מלחמת העולם הראשונה,

רמז להשקה משולבת עם הכותר BF1, ולעניין זה הינה טוקבק שתלה אחד החברס בחו"ל:

That looks like a WW1 Factory, launching with Battlefield 1 I see.

פורסם

בכל הנוגע לביצועים זה בגדר הדלפות. מבחינת צריכה.. אם הכרטיסים האלה יהיו מאוד חמים מה שעלול לקרות דומה ל 290\290X

שהורידו קלוקים והיו לא יציבים בעליל ( רפרנס ). אני לא חושב ש NV מפסידה משהו, בדיוק להיפך בינתיים היא מוכרת עד ש AMD

תוציא את ה Vega יש להם מלאי יפה מאוד למכור. NV אף עלתה למעלה בדוח הרבעוני האחרון עם עליית מגמה ברורה ויפה.

אף גאון לא חשב על זה ש NV שומרת לעצמה את הכרטיסים הבאים מבוססי HBM2 לאחרי ש AMD תראה מה יש לה בשרוול ?

זה נראה לי לגיטימי.

אני עדיין חושב שיהיה לאדומים מאוד קשה להתחרות בכרטיס כמו ה  1070. הלוואי ואני טועה.

פורסם
  • מחבר

^אני יותר ממשוכנע שאנחנו נופתע. התרגלנו יותר מדי "לאכזבות" (מבוססות בעיקר השמצות ילדותיות ולא הנדסיות מקצועיות)

ועוד מעט הרבה כובעים יאכלו. Vega אגב עברתי על הדברים, היא לא GCN 4.0 אלא דור חדש טופולוגית, וזו כבר סיבה לאופטימיות זהירה.

תזכור מה כתבתי כאן היום, ותכין לכולנו כובעים. גם בשבילי.

כל הדברים האלו מתכנסים אל מה שאמרה המנכ"לית שלהם ברבעון האחרון: שהם מאד בטוחים בפורטפוליו המוצרים שלהם לשנה הקרובה

בתחום המאיצים הגראפיים, הקונוסולות, והמעבדי ה- CPU. היא כנראה לא מרחה אותנו סתם. קשה (לי) לראות אותה יוצאת שקרנית

ושורפת לעצמה ולבעלי המניות את האמון בשמה הטוב. לא עובדים כך אנשים רציניים שאני מכיר, ומנכ"לית חברה מסדר גודל כמו של

AMD היא פרסונה מאד רצינית.

עריכה:

בהתייחס לטענתך לגבי 290, נזכירה שהם סדרו את הבעיה תוך חודשיים עוד בשעתו משעלו עליה.

הם ירדו מהמערכת קירור reference ועברו לגרסאות קירור פתוח מקוסטמות ובא לציון גואל.

אצלי למשל כרטיס 390 שלא מבצע שום מנעוד ולא מתחמם מאומה. הכי חם שהצלחתי להגיע עימו אי פעם בכוונת מכוון

לאורך זמן ממושך בחום של 35 מעלות בחדר בלי מזגן, היה 80 מעלות צלסיוס שהם רחוקים שמים מארץ ממגבלת ה- 96

מעלות צלסיוס שמתחילה להשפיע. ואם אני עובד כמו בן אדם נורמאלי עם מזגן וללא ניסיון חימום מכוון, אז הכרטיס מתייצב

בין 60 ומשהו מעלות ל- 70 ומשהו (תלוי במה שרץ ברקע).

וזה מה שיעשו בכרטיסים חדשים, קירור מקוסטם פתוח עם 2 או 3 מאווררים - AMD אינם מטומטמים ולומדים מטעויות עבר.

פורסם

כרטיס ב600 דולר לא מכוון לקהל שממתין לראות האם אולי יצא בעתיד הקרוב כרטיס מסך חזק יותר , אלא למי שרוצה את הכי טוב ועכשיו.

וכשיש לך מראש שוק מאד קטן לכרטיסים האלה , אז אין היגיון להמתין.

אני לא חושב שנראה את דור ה 11XX בתקופה הקרובה.

אם נוידיה יהיו מעוניינים בכך , אז הם יוכלו לשווק חוץ מאת הטיטאן , גם טיטאן X ואת 1080ti ועוד כרטיסים אחרים לפי הצורך.

וכולם יהיו יעילים יותר וקרירים יותר.

אם המגבלה המקסימלית של כרטיס מסך היא 375 וואט , ואתה מדבר על לייצר שבב שגדול בשליש מאחר שצורך 275 , אז amd יתקרבו מאד למקסימום , ואז הבעיה היא כבר לא רק הקירור.

במקרה הזה אפשר לראות את התועלת של היעילות של נוידיה.

פורסם

כל מה שכתבת הם שמועות ותו לא.

אין להם שום ביסוס במציאות.

ראה את ההשקה של הpolaris והציפיות הלא הגיוניות של המעריצים.

פורסם

השאלה המרכזית היא האם ה490 יהיה תחרות ל1070 מבחינת מחיר, ביצועים וצריכת חשמל וחום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של alon23

כל מה שכתבת הם שמועות ותו לא.

אין להם שום ביסוס במציאות.

ראה את ההשקה של הpolaris והציפיות הלא הגיוניות של המעריצים.

כל מה שכתבתי הן הדלפות מבוססות מקורות מקורבים. תקרא להם מה שאתה רוצה,  רק אל תשכח לבלוע כובע ביחד איתי

כשההשקה תתבצע והנתונים יהיו כפי שהודלפו (או קרוב אליהם מספיק).

ולגבי RX480, ברגע שיצאו הדיווחים הראשונים עוד ברבעון 1 ל- 2016, הם דווחו על כרטיס שמחליף את R9-390 בסגמנט mainstream

במחיר מאד נמוך ותחרותי, ושביצועיו יהיו באזור חיוג של 970/980 של המתחרה. וזה בדיוק מה שהתממש בפועל ב- 30.6.2016 עת

ההשקה הרשמית.

מי שטוען שהיו הדלפות רציניות אחרות שתפסו את הקהילה,  חובת ההוכחה עליו, אנחנו לא מסתפקים בנפנופי ידיים

של "מישהו אמר" ומנסה לייצר לנו הסטוריה שלא נבראה. הזכרון (שלי) בכל האמור ל- AMD בסבב הזה הוא מוצק

משום שעקבתי עוד מההתחלה אחרי הסיפור של 14/16 ננו מטר.

פורסם

קראתי את זה איפשהו וזה ממש הסתדר לי- כל ההשערות האלו על כל דור חדש שסופסוף ייתן פייט אמיתי באות בסוף רק כדי להוציא את AMD קטנים או "לא עומדים בציפיות" בהשקה עצמה. פנוייז של NV שמציבים ציפיות לא ריאליות ואז כשמגיע התכלס כולם מתאכזבים.

שוב כולם עולים על רכבת ההייפ של AMD, בקרוב גם AMD עצמם ישחררו איזו שקופית שרק תחזק את העניין.
רגע לפני\אחרי שיצא הכרטיס המיוחל שימיר את כולם לאדום NV תוציא דגם חדש עם שם חדש ושלום על ישראל.

AMD לא הוכיחה את עצמה עד עכשיו עם 14nm, לא רואה סיבה שזה ישתנה עם VEGA.

פורסם
ציטוט של nec_000

כל מה שכתבתי הן הדלפות מבוססות מקורות מקורבים. תקרא להם מה שאתה רוצה,  רק אל תשכח לבלוע כובע ביחד איתי

כשההשקה תתבצע והנתונים יהיו כפי שהודלפו (או קרוב אליהם מספיק).

ולגבי RX480, ברגע שיצאו הדיווחים הראשונים עוד ברבעון 1 ל- 2016, הם דווחו על כרטיס שמחליף את R9-390 בסגמנט mainstream

במחיר מאד נמוך ותחרותי, ושביצועיו יהיו באזור חיוג של 970/980 של המתחרה. וזה בדיוק מה שהתממש בפועל ב- 30.6.2016 עת

ההשקה הרשמית.

מי שטוען שהיו הדלפות רציניות אחרות שתפסו את הקהילה,  חובת ההוכחה עליו, אנחנו לא מסתפקים בנפנופי ידיים

של "מישהו אמר" ומנסה לייצר לנו הסטוריה שלא נבראה. הזכרון (שלי) בכל האמור ל- AMD בסבב הזה הוא מוצק

משום שעקבתי עוד מההתחלה אחרי הסיפור של 14/16 ננו מטר.

AMD דווקא לא אכזבו השנה.

RX 480 היה הפתעה, וRX 470 הפתעה עוד יותר גדולה.

הביצועים של הכרטיסים האלה עולים על מה שהובטח. במיוחד אם אתה מכניס את VULKAN, שסיכוי טוב מאוד שיהפוך לסטאנדרט.

אישית, אני עם R9 290 כבר שנתיים והוא הפריח לי די הרבה סטיגמות שחשבתי על AMD, בגרסת עם קירור טוב הוא מגיע לי ל85 מקסימום בזמן גיימינג מאומץ, ומאז שהתקנתי מאווררים חדשים במארז הוא לא ממש עובר את ה75.

אני מקווה שגם הפעם, השמועות הגדולות יהפכו להשקה גדולה עוד יותר.

קשה לי להאמין שלNV אין קלף כלשהו בשרוול אבל הסיבוב הזה הולך להיות מעניין.

פורסם

קלף בשרוול זה קצת אנדר-סטייטמנט. 

יש לה עוד כל כך הרבה כח לשחרר עם פסקל שזה קצת אבסורד. אם GTX 1080 הקטן והצנוע קשה להביס, הם יכולים עוד למתוח את הרגליים עם מעטפת החום מ-180 וואט ל-275 וואט ויותר.

בקרי 384BIT על שבבי GDDR5X עוד לא הגיעו להמונים, ומעל זה שיגיע ויציע עוד זינוק שהוא סביב פיסת RX 470 שלמה שם בין כרטיסים, ליבה מלאה שמכילה 3840 מעבדים תוכל להתלוות ל-HBM2 שיוסיף עוד עוצמה גרפית.

יש פשוט מאסות גדולות של כח לשחרר. אבל למה להם למהר.

הדבר היחיד כרגע לדעתי שמכניס את NVIDIA קצת לצרות הוא ה-RX 470 בגלל המחיר שלו והביצועים. GTX 1060 בעל 1152 מעבדים יכל להיות פתרון טוב כתגובה ל-RX 470 אם היה מכיל 6GB של זיכרון גרפי במקום 3GB מאוד בעיתיים.

אני לא רואה איך כרטיס שכזה, אפילו אם יהיה חזק בממוצע מ-RX 470 ב-5%~ כרגע הוא פתרון טוב בגלל כמות זיכרון גרפי שמתאימה לשנת 2013 יותר מאשר ל-2016.

עם תג מחיר של 200$ כיום בשוק ל-RX 470 4GB, ה-GTX 1060 6GB שעולה 260$ מציע יחס דומה (או אולי אפילו טוב יותר) של עלות לביצועים, וכמובטח AMD חייבת לדאוג שה-RX 470 4GB הזה יתחפף מהר לנקודה הראשונית שלו, של 180$ ולא יותר. הוא חייב לשמור מרחק.

אז, כש-RX 470 4GB ישמור על נקודת מחיר של 180$, ל-NVIDIA לא יהיה כיף לתמחר כרטיס במחיר דומה פשוט כי הגרסה הפשוטה של GTX 1060 לא תוכל להגיע כל כך נמוך. GTX 1050 TI כנראה יבוסס על חתיכה קטנה משמעותית מהליבה, אולי אפילו 768 מעבדים וירד מתחת לנקודת הביצועים ביצורה משמעותית. הוא גם צפוי לסחוב 4GB של זיכרון איתו, על בקר ה-128BIT שלו.

לא יודע... כרגע אנחנו צופים עדיין בעשן שאחרי ההשקות הללו ודברים קורים קצת מהר אחרי המתנה כל כך ארוכה. הבעיה היא שבאמת אין מנוחה, מי יודע מה AMD תעשה באוקטובר עם VEGA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים