עבור לתוכן

יצא דרייבר 16.7.1: מסדר את בעיית החשמל ב RX480 ומשפר ביצועים

Featured Replies

פורסם
http://videocardz.com/62009/amd-rele...r-distribution

Radeon Software 16.7.1
Radeon Software 16.6.2
-----------------------------
78.3 FPS
74.2 FPS
Total War: Warhammer’, ultra settings, 1080p resolution
82.7 FPS
80.9 FPS
Metro Last Light, very high settings, 1080p resolution
32.5 FPS
31.5 FPS
Witcher 3, Ultra settings, 1440p,
56.38 FPS
54.65 FPS
Far Cry 4, ultra settings, 1440p,
23.7 FPS
22.8 FPS
3DMark11 Extreme
  • תגובות 43
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממתין לסקירות מחודשות. אני מקווה שבסהכ כל תיקוני התוכנה עולים על ההפחתה בחשמל

Toms עשו עבודה יסודית והעלו ביקורת שכזאת

24-Clock-Rate.png

תדר הפעולה צנח בצורה משמעותית.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של djelectric

ממתין לסקירות מחודשות. אני מקווה שבסהכ כל תיקוני התוכנה עולים על ההפחתה בחשמל

Toms עשו עבודה יסודית והעלו ביקורת שכזאת

24-Clock-Rate.png

תדר הפעולה צנח בצורה משמעותית.

ובכן, ראינו את זה מגיע...

יפה שעשו את זה מהר אבל

פורסם

מה עובר על AMD בעשור האחרון ? כאילו כל השקה מחדש נופלת עליהם פצצה בגלל עיגולי פינות קטנים.

פורסם

תיקונים קטנים כמו זה זה הם בסדר גמור, הם הגיבו מהר מאוד והיו גלויים בכל התהליך. הרבה פחות גרוע מהשקת 290 שהייתה אחד הדברים המוזרים ביותר בזמן האחרון.

העניין העיקרי בעייני הוא חוסר היעילות ביצועים\צריכת חשמל ש 480 מציג, גם אל מול כרטיסים ברמה אחת מעליו כמו 1070.
נראה ש AMD, שוב, דחפו את הכרטיס למקסימום האפשרי או במילים אחרות אנסו אותו. סחטו כל פרומיל של ביצועים והתעלמו מהשאר. לא רואה סיבה לזה חוץ מהידיעה שאתה בנחיתות מול המתחרה ואז צריך לתת הכל, לא משנה מה.

זה לא באמת מעניין את מי שהולך לקנות אבל מצביע על הכיוון של הכרטיסים הבאים של AMD ב-14nm

פורסם

כן, זה הדבר הראשון שחשבתי עליו כשראיתי את היחס ביצועים/צריכת חשמל של ה480, העליונות ברמת הארכיטקטורה של NV פשוט אדיר.

AMD  משתווים לדור אחד אחורה מבחינת יעילות וזה עם תהליך יצור מתקדם יותר, משמע ברמת הארכיטקטורה הםא אפילו לא ברמה של הmaxwell.

מזכיר קצת מה שקרה/קורה להם עם המעבדים מול אינטל...

אבל AMD נתנה לו מחיר שהופך את זה להגיוני, טוב לנו לא טוב למאזן הכספי שלהם.

פורסם

מבחינה טכנית אני לא כ"כ בקיא בהאם הסטייה הזו יש לה משמעות במציאות, אבל בחלק מהציטוטים יש אנשים שמציינים

שהעובדות הם שהדרייבר הזה לא תיקן 100% את הבעיה. יש שיפור אבל זה לא משהו שגורם לך להגיד - נפתר לחלוטין. אפשר למצוא את זה בבדיקות ששוחררו.

למשל ציטוט מאחת הביקורות -

The PCIE specification current limit is 5.5 amps. In Metro:Last light, current dropped from 6.8 to 6.2 amps. Tomb raider dropped from 6.2 to 5.7. Witcher 3 dropped from 6.5 to 5.9.

אני חושב שגם אם הם תיקנו את זה לחלוטין הם עדיין עשו לעצמם נזק מסוים וזה לא פעם ראשונה.

לגבי המחירים - עכשיו יש עוד יותר סיבה לחכות אחרי ההכרזת מחירים ל 1060 של NV כי אני צופה ש AMD יפילו את המחירים עוד למטה.

פורסם

אכן פתרו את הנושא בצורה אלגנטית. מזלם שהיתה יכולת שליטה נפרדת בהזנת הכרטיס באמצעות מסילות שמזינות vrm-ים שונים, כך שניתן היה להעמיס חלקם יותר מהאחרים. ניצלו בשן ועין כמו שאומרים. 

פורסם

מישהו יכול להסביר לי למה עושים כזה עניין מצריכת החשמל?

נכון שהיא גבוהה או ברמה של כרטיסים שנותנים יותר ביצועים, אבל אני עדיין לא מבין למה עושים מזה כזה סיפור. 

פורסם

כולם מחפשים על מה לעשות סיפור כדי שיוצר דיון ותוכן.
פה, במקרים מסוימים, 480 משך זרם גבוהה (בהרבה) מהמותר ע"פ תקן PCI-E  מה שהעלה חשש מפגיעה ממשית בלוח אם ומבעיות עם מערכות מסוימות, בעיקר ישנות יותר. AMD הודה שיש בעיה ותיקנו (או לפחות הקטינו את החריגה).
העניין הוא לא צריכת החשמל אלה הסטייה המשמעותית מהגבול העליון המותר של הזרם (ובשל כך גם ההספק) מ PCI-E.

פורסם

אי אפשר לפתור את הבעיה עם דרייבר, אולי עם צריבת ביוס אפשר. פיתרון מלא יהיה רק שיצאו כרטיסים של השותפות עם לוח אחר (ובאמת כל הכרטיסים של השותפות יגיעו עם 8pin ומעל חשמלי אחר).

ל 1060 יהיו הרבה בעיות מלאי, ל TSMC יש קושי ביצור ו NVIDIA מזרזים תהליכים בשביל לבלום כל סיכוי לאיבוד שוק. מצב שני ל AMD יש מלאי גדול ונראה שלא חסר אנשים לרוצים לקנות.

הבעיה עם הצריכת חשמל פה מאוד קשה, יש סיבה למה התקן הוגדר כמו שהוא הוגדר. לא חסרים מקרים שמחשבים כיבו את עצמם בגלל צריכת יתר של הכרטיס מהחריץ PCIE, יש גם כאלה שאומרים הכרטיס גרם נזק ללוח אם.

בנוסף לזה כרטיס עם צריכה נמוכה יותר מוריד עלויות חשמל, מאפשר ליצר חומרה קטנה יותר, קרה יותר, שקטה יותר וליצר כרטיס מסך בעלי ביצועים טובים יותר. אם כרטיס שמקביל ל 1080 יצרוך 275W בעצמו אז זה מגביל מבחינת ספק כוח ומארז, את ה 1080 אפשר להכניס למארז ITX קטן כמו ה SG10 והכל יעבוד מצוין.

פורסם

עוד לא נתקלתי באחד עדיין שטוען שהRX480 עשה לו נזק ללוח-אם, חוץ מאחד בOCN שבסוף התגלה שהייתה לו נזילה מהקירור של המעבד.

פורסם

יש אחד בפורום של AMD עם תמונות וזה לא נראה נזק מנזילה. יש גם ביקורת ב YOUTUBE שרואים את המערכת הגנה של הלוח אם עובדת כל פעם שהוא מנסה לבדוק את הכרטיס.

רציתי לקנות את הכרטיס הזה, כרגע אני ממתין לראות את ה NITRO ושאר הדגמים אז כנראה שאני אמתין גם על ה 1060...

פורסם

https://community.amd.com/thread/202410 
עכשיו אני רואה, צד שמאל שהסלוט שלו ממש נשרף, גם אני הייתי מתרחק, למרות שיכולות להיות הרבה סיבות אם המקרה הוא יחיד, אבל ימים יגידו.

פורסם

אני חושב ש-NVIDIA, כמכתיבת חוקים צריכה לשאול את עצמה האם היא רוצה לרדוף אחרי המחיר של ה-RX 480.

יכול להיות שהיא תחליט שלהשאר יקרה ב-20-30 דולר זה גם בסדר, פשוט בגלל שלמוצר שלה יש כח גרביטציה חזק יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים