עבור לתוכן

GTX 1060 הוכרז

Featured Replies

• תגובות 38
  • צפיות 7.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של shapin

כמה מבחני ביצועים מראים שהRX480 נחות מה1060 (כצפוי), שוב פעם NV יורים לAMD ברגל:

NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Performance-2.jp

NVIDIA-GeForce-GTX-1060-Performance.jpg

קרדיט

כן... רק לא נשכח שאלה נתונים ישירים שפרסמה NVIDIA מבלי לספק מידע מקדים על הכרטיסים שנבדקו (קלוקים וכו').

מה שגם שחלק מהתוצאות אפילו לא הגיוניות, שכן RX480 בהמון משחקים שנבדקו (ובגרסת הרפרנס כמובן) מקבל הרבה יותר FPS, כך שסביר להניח ש-NVIDIA עשתה תרגיל דומה למה שעשתה AMD.

לקחת את הבנצ'ים בעירבון מוגבל, גם אם זה נראה נוצץ.

פורסם

חלק מהתוצאות ( למשל הבנץ' של AoS DX12 ) שים לב שבביקורת ב Guru3d ה 480 יושב על 50 פריימים ממוצעים שזה יפה. אבל הם

בדקו את זה עם 2AA וכאן הבדיקה היא 4AA ויש פגיעה בביצועים שהיא דווקא הגיונית ממבט מהיר על המספרים.

שים גם לב ( נגיד שוב אל מול הביקורת ב Guru ) ש Tomb Rider האחרון יושב ראש בראש עם 970.. אחד לאחד. לכן הגיוני דווקא ש 1060

יראה יתרון אל מול 970 פה.. בקיצור.. ששמים לב לפרטים הקטנים דווקא המספרים יש בהם היגיון, אבל נכון שצריך לחכות לביקורות מלאות

ואמינות מאה אחוז.

פורסם

קשה לי להאמין שנוידיה יזייפו מספרים.

במבט ראשון , המספרים נראים הגיוניים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שתי היצרניות עשו ויעשו תמיד עבודת יח"צ, אישית לא הייתי מתייחס למאומה עד שנקבל תוצאות מצד מספר סוקרים שונים ובלתי תלויים,

ונשקלל אנו את הממוצע שלהם הכי טוב שניתן.

כנראה שה- GTX1060 מהיר קצת יותר מ RX480 מבלי להתייחס לטבלה מעלה בעמוד זה.

נניח לצורך הדוגמא 5 עד 10 אחוז. נניח.

זה עודנו פער זניח מדי במונחים פרקטיים, ולכן החלטה לגבי רכישת מי מהם תיפול הרבה יותר על שיקולים אחרים שמסביב:

כמו תמיכת דרייברים, העדפה מיתוגית של הצרכן, כמות זכרון בכרטיס, תכונות טכניות/טכנולוגיות אלו ואחרות שמקנות יתרון לאחד על פני השני,

והכי חשוב בסוף -> התמחור, זה שצריך לייצג את ה- value של המוצר.

פורסם

שבוע הבא יהיו כבר ביקורות מוכנות לפי הרשת ( אמצע-סוף שבוע הבא ).

נסכים על זה שמנתונים יבשים ה 1060 יעיל מאוד. אין SLI אגב שזה משהו שאפשר להתווכח עליו, כלומר הם בחרו

להסיר את האופציה מכרטיס שהביצועים שלו עומדים נגיד עם 980.. אני לא יודע מה לחשוב על זה. מבחינתם זה עלויות,

פחות התעסקות עם תמיכה ואופטמיזציה לטווח ארוך ויש להם את הטענה שהכרטיס עצמו מתחרה ישיר ל 480 ( שאיתו אפשר לעשות CF ).

קשה לי להחליט אם ההחלטה הזו טובה או לא - כי אם יגיע מצב ( וזה אפשרי ) ש AMD יורידו את המחירים עוד קצת ובעצם יהיה אפשר

לעשות CF עם זוג 480 באיזור ה 400 דולר.. זה מעולה. NV מניחים פה שהקהל שפונה לשחק משחקים עד 1440P במקסימום, לא

מחפש מערך כרטיסים ואני מבין את ההיגיון בזה.. יש פה השקה מעניינת מאוד שחושבים על זה.

NV עושים מהלכים מאוד נקודתיים.. מחסלים תמיכה בשלוש\ארבע כרטיסים כדי להשקיע מאמצים ומשאבים בהתייעלות למערך של זוגות בלבד..

מעיפים מכרטיס מסך שאמור להימכר בצורה יפה תמיכה ב SLI למרות שהם יודעים שגם למתחרה שלו יש ביקוש גדול..

מישהו בהשקה הזו עשה שיעורי בית, רק עוד לא החלטתי מי  :D

פורסם

לא מתכוון להיות פוליטיקלי קורקט - בעולם כרטיסי המסך התקציביים מערך CFX\SLI מעולם לא היה הגיוני או משתלם.

את זה אני אומר אחרי כמעט עשור של שימוש במערכי SLI\CFX שונים.

קשה למכור, מעצבן לתחזק.

פורסם

זה נכון. גם לי היו לי מספיק בעיות עם זוג 560Ti וזה היה המערך הראשון והאחרון שהיה לי.

אבל הם כן משקיעים מאמצים בכל מה שקשור לביצועים ויציבות בשנים האחרונות.. ורואים את זה בפועל.

מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים.. יש משהו מאוד הגיוני במהלך הזה של NV.. להשקיע ב SLI לשוק הגבוה

בלבד.. זה צעד חכם.

פורסם
ציטוט של djelectric

לא מתכוון להיות פוליטיקלי קורקט - בעולם כרטיסי המסך התקציביים מערך CFX\SLI מעולם לא היה הגיוני או משתלם.

את זה אני אומר אחרי כמעט עשור של שימוש במערכי SLI\CFX שונים.

קשה למכור, מעצבן לתחזק.

האמנם?

לי היה תחילה זוג 9600GT (מקביל לGTX1060 אם תרצה) שעבדו היטב והיו יותר חזקים מ9800GTX.

הבעיה היחידה הייתה תקלות nvdlmkm.sys אשר נגרמו בעקבות השילוב שלהם עם המעבד והלוח אם.... משהו מוזר.

לאחר מכן הם הוחלפו בזוג HD5850, שעשו את עבודתם נאמנה, אך לצערי, מעבדי כבר התקשה להחזיק 2 כרטיסי מסך (Q9300) אז נאלצתי לעבור לכרטיס אחד.

המחיר היה 1550 לזוג 9600GT בעוד ש9800GTX עלה יותר מ2000

הHD5850 השני נרכש ב700 ש"ח (הראשון החליף את ה9600GT)

בסופו של דבר מכרתי את הHD5850 (4 כרטיסים בסה"כ) ב350 ש"ח לאחד.

לא רע לטעמי

אמנם זה לא הפתרון הכי אלגנטי לבעיית מחפשי הביצועים בזול, אבל הוא בהחלט ישים ואפשרי. ביטול הSLI בGTX1060 נראה לי תמוהה עד מאוד.

פורסם
ציטוט של אור כהן

ביטול הSLI בGTX1060 נראה לי תמוהה עד מאוד.

לא תמוהה בכלל... nVidia נדחקו טיפה לפינה עם ה RX480  והם יצאו מזה עם אחלה רעיון..

את ה 1060 קיצצו ל 192bit (לא כמו 960 שקוצץ ל 128bit ונהיה די כרטיס פח) מה שמביא את ה 1060 להיות כמעט כמו חצי 1080, 

שזה הרבה יותר מלהיב וכמובן שיהיה לו גם תג מחיר מלהיב שילחם ראש בראש עם ה RX480.. 

אם nVidia יאפשרו SLI בדבר הזה... זה ידפוק את 1070 לגמרי, ויעצבן מאוד אנשים שקנו את 1080 - גם המכירות של 1080 יפגעו.. אז nVidia עשו חכם ומנעו צרות.

אגב CF של RX480 די נושק ל 1080, אבל אם כבר משלמים 400$+ אז עדיף לקחת 1080 וזהו.

GG WP nVidia.

פורסם
ציטוט של Idanh

לא תמוהה בכלל... nVidia נדחקו טיפה לפינה עם ה RX480  והם יצאו מזה עם אחלה רעיון..

את ה 1060 קיצצו ל 192bit (לא כמו 960 שקוצץ ל 128bit ונהיה די כרטיס פח) מה שמביא את ה 1060 להיות כמעט כמו חצי 1080, 

שזה הרבה יותר מלהיב וכמובן שיהיה לו גם תג מחיר מלהיב שילחם ראש בראש עם ה RX480.. 

אם NVIDIA יאפשרו SLI בדבר הזה... זה ידפוק את 1070 לגמרי, ויעצבן מאוד אנשים שקנו את 1080 - גם המכירות של 1080 יפגעו.. אז nVidia עשו חכם ומנעו צרות.

אגב CF של RX480 די נושק ל 1080, אבל אם כבר משלמים 400$+ אז עדיף לקחת 1080 וזהו.

GG WP nVidia.

הם פשוט רצו להימנע מאותו תרחיש טיטאן ~ 980Ti... שחררו כרטיס ב-1000 דולרים עם הבטחות למפלצת אימתנית לכל דעה, ואחרי כמה שבועות שחררו את 980Ti שבפועל נתן ביצועי גיימינג זהים (=כמה אחוזים לכאן או לכאן), אך בכמעט חצי מחיר.

אני לא מאמין ש-1060 יהיה חזק מ-980 בפער כמו שמציירים, אלא באזור הנע סביבו (=כמה אחוזים פחות או יותר).

השאלה היא אם הם באמת וויתרו על האופציה של 3GB? כי אם לא, זה יכול לבעוט חזק מאוד ב-AMD במידה שתתמחר אותו בפחות מ-200 דולרים. השאלה היא, מה יהיה עתידו של 1050, אם וכאשר?

ועוד מילה על RX480: נכון שהוא לא 'שובר השוק' שכולם ציפו לו, ונכון שהיינו רוצים לקבל בחבילה עוד ביצועים וכוח, אבל על הנחיתות הטכנולוגית של AMD מול המתחרה אין מה לעשות יותר מדי, וכשרוצים לשמור על יחס עלות~תועלת מבלי לשבור את נושא צריכת החשמל, מגלים שהיא מביאה אחלה של דיל (כרטיס שעדיין צורך פחות מ-970, חזק ממנו וזול ממנו. נכון, ההפרשים לא תהומיים כמו שהיינו מצפים לקבל מדור כרטיסים חדש, אבל הם עדיין שם).

אני כאמור מסתייג מהאמירות הבומבסטיות של ה-1060 כפי שהסתייגתי מאלה של 480 (כמו ההבטחה לביצועי פיורי).

פורסם

אינני גאון עסקי אך ההיגיון שלי אומר אחרת. בקנייה מידית, שני 1060 אינם מהווים איום מכירתי על ה1070.

מדובר בהפרש של דולרים בודדים במחיר בין 1070 (של היום) לצמד 1060, ומי שמוציא סכום שכזה כבר כנראה שהיה מעדיף לקנות את ה1070.

ולכן, לא השתכנעתי שזאת הסיבה שבגינה הSLI בוטל.

יותר מזה, אולי זה אפילו פוגע בלקוחות פוטנציאליים, שהיו קונים עכשיו 1060, ואחד נוסף במועד מאוחר יותר .

פורסם
ציטוט של OvO

מדובר בהפרש של דולרים בודדים במחיר בין 1070 לצמד 1060

לקנות 1080 במחיר של 1070...

פורסם

אתה סגור על זה שרמת הביצועים היא זהה לזאת של 1080 בCF ?

לא נראה לי, אבל גם אם כן, CF/SLI אף פעם לא היו בעדיפות אצלי על פני כרטיס אחד חזק. 

וה1080 יקר מדי.. אז כנראה שאני אישית הייתי הולך על ה1070 בכל מקרה.

פורסם
ציטוט של OvO

אינני גאון עסקי אך ההיגיון שלי אומר אחרת. בקנייה מידית, שני 1060 אינם מהווים איום מכירתי על ה1070.

מדובר בהפרש של דולרים בודדים במחיר בין 1070 לצמד 1060 לכאן או לכאן, ומי שמוציא סכום שכזה כבר כנראה שהיה מעדיף לקנות את ה1070.

ולכן, לא השתכנעתי שזאת הסיבה שבגינה הSLI בוטל.

יותר מזה, אולי זה אפילו פוגע בלקוחות פוטנציאליים, שהיו קונים עכשיו 1060, ואחד נוסף במועד מאוחר יותר .

לדעתי הנושא של ה-SLI יותר תקף לעתיד, נניח למי שקנה 1060 בזמנים אלה ובעתיד, כשהכרטיס יהיה פחות רלוונטי, ירצה לקבל תוספת ביצועים גדולה יותר אך במחיר נמוך (בהנחה שהמחיר יירד משמעותית). אני לא מצפה או מסוגל להבין ממי שיעדיף מערך כרטיסים בזמני ההשקה, שכן כרטיס בודד עדיף את הדולרים הנוספים.

ככה או ככה, הגבלה מכל סוג אף פעם לא הייתה דבר נעים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים