עבור לתוכן

הסבר למחיר RX480 בארץ

Featured Replies

פורסם
ציטוט של xcalibur

כלומר מישהו "יבריח" לך את הכרטיס מבעד למכס? למה לא אמרת? :-D

צריך לחיות בסרט אם מישהו סובר, כי היום 2016 יפתחו לך המוכסים מזוודה בנתב"ג, יראו כרטיס אחד בודד שעולה 240$, ובכלל יתעסקו איתך.

המוצרים הללו (חומרת מחשב) מחויבים רק במע"מ. ובשביל 200 ש"ח סדר גודל, המוכסים כלל אינם מתעסקים איתך. אלו יגידו לך שלום יפה וברוך הבא לארץ.

המוכסים בנתב"ג מחפשים לתפוס מבריחים מקצועניים, שמביאים לארץ סחורה מחוייבת במס של אלפי דולרים ומעלה,

בעיקר סחורה מחויבת מכס ומסי קניה (לא מע"מ זוטא) ורק איתם הם מתעסקים.

• תגובות 73
  • צפיות 14.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של IlyaN

: וואו נחמד אבל זה לא אומר גם פלאש לאחריות?

האמת אני לא יודע אם זה מאפס את האחריות או לא. תכלס עד עכשיו לא השתמשתי בשום אחריות על מוצרי מחשב עד כה.

פורסם
ציטוט של MekoPelet

Idanh,  (

לפי מה שהבנתי לRX480 יש 8גיגה ראמ לכל הגירסאות אבל 4 מהן מבוטלות בBIOS ואם אתה עושה להן FLASH אז הכרטיס שלך יקרא את כל ה8גיגה. (source : techpowerup)

כן, קראתי על עניין ה 4GB, כנראה שבמקום לקבל זכרונות 4GB ו 8GB הם קיבלו אך ורק 8GB... בשביל להגיע למחיר היפה של 199$ לא נותרה להם ברירה והם היו צריכים לנטרל 4GB מתוך ה 8GB ובנוסף גם הכתיבו קלוק נמוך יותר.

אם זה באמת כך, אז וואלה כל האלה שהזמינו 4GB הרוויחו ויפה.. אם אכן AMD ישחררו עדכון ביוס, בטוח שכמה אנשים ישבו לחפש את הפרצה ויסדרו את זה.

יש מצב שזה יפגע להם באחריות - כי הביוס שיפעיל את 4GB הנוספים יהיה מן הסתם לא חוקי רשמי של AMD..

פורסם
ציטוט של Moon-Mage

איפה מזמינים מהם?

וואהה... האמת ראיתי לפני כמה ימים באיזה אתר קוריאני שהם מוכרים את ה 1080 באיזה 620$, מעניין אם אני אצליח למצוא את זה שוב.

מצאתי איזה אתר הזוי.. בא לך לבדוק אם הוא לגיטמי?

http://item2.gmarket.co.kr/English/detailview/item.aspx?goodscode=816443560

פורסם
ציטוט של nec_000

צריך לחיות בסרט אם מישהו סובר, כי היום 2016 יפתחו לך המוכסים מזוודה בנתב"ג, יראו כרטיס אחד בודד שעולה 240$, ובכלל יתעסקו איתך.

המוצרים הללו (חומרת מחשב) מחויבים רק במע"מ. ובשביל 200 ש"ח סדר גודל, המוכסים כלל אינם מתעסקים איתך. אלו יגידו לך שלום יפה וברוך הבא לארץ.

המוכסים בנתב"ג מחפשים לתפוס מבריחים מקצועניים, שמביאים לארץ סחורה מחוייבת במס של אלפי דולרים ומעלה,

בעיקר סחורה מחויבת מכס ומסי קניה (לא מע"מ זוטא) ורק איתם הם מתעסקים.

היה לי קשה מאוד שלא לצחוק ממה שרשמת.

עושה רושם שמעולם לא עברת בנתב"ג בחיים שלך.

כן, הם בעיקר מחפשים מבריחים וכאלה שמביאים 10 אייפונים במעילי גשם ביום קיצי בהיר אבל אם תחשוב ולו לרגע קט אחד שאם יתפסו אותך על דיווח כוזב ולא יקנסו אותך ב-40 אחוז מהערך המקורי, אז סלח לי אבל זה אתה הוא שחי בסרט. המסלול האדום ראה יותר דמעות מסרט של לאסי.   

פורסם
ציטוט של Idanh

כן, קראתי על עניין ה 4GB, כנראה שבמקום לקבל זכרונות 4GB ו 8GB הם קיבלו אך ורק 8GB... בשביל להגיע למחיר היפה של 199$ לא נותרה להם ברירה והם היו צריכים לנטרל 4GB מתוך ה 8GB ובנוסף גם הכתיבו קלוק נמוך יותר.

אם זה באמת כך, אז וואלה כל האלה שהזמינו 4GB הרוויחו ויפה.. אם אכן AMD ישחררו עדכון ביוס, בטוח שכמה אנשים ישבו לחפש את הפרצה ויסדרו את זה.

יש מצב שזה יפגע להם באחריות - כי הביוס שיפעיל את 4GB הנוספים יהיה מן הסתם לא חוקי רשמי של AMD..

AMD שיחררו ביוס אפדייט כדי שכמה מסקרים יוכלו לעשות לו בנצ'מארקים וגם ביוס אפדייט ל8GB שיבטל 4GB מהם (מה שהופך אותו ל4GB) כדי לבדוק הבדל בביצועים.

כנראה שזה לא יהיה חוקי כי ככה AMD מפסידה כסף כי אז אף אחד לא יקנה 8GB. מה שאני יכול להיות בטוח אבל שמישהו ידליף את האפדייט הזה ומי שירצה לקחת סיכון יכול. 

נ.ב לעשות דבר כזה רק יתן יתרון אם לקונה יש מסך 1440P כי 4GB כנראה יספיק ל1080P.

אני בנתיים מחכה לתשובה של NVIDIA עם ה 1060 רק כדי שהתחרות תתחיל גם בשוק הנמוך יותר וככה אולי המחירים ירדו אפילו עוד (אלה אם הכרטיס יעמוד במה שהם אמרו שזה לעבור את 980 בביצועים) אבל כנראה מחיר התחלתי שלו יהיה 1900 שקל לדעתי אחרי כל מה שהולך עם שאר הכרטיסים החדשים.

פורסם
ציטוט של MekoPelet

ככה AMD מפסידה כסף כי אז אף אחד לא יקנה 8GB

או שהם יעשו אפדייט לכולם שיהיה לכולם 8GB ולא למכור יותר "4GB"

פורסם

הכל זמני. כמו בסיפור של HD 6950 הנפתח, ברגע שזה עובר ליצרניות צד שלישי החגיגה נגמרת.

כרטיסי 4GB לא הולכים לבטל את המכירות של 8GB מהסיבה הפשוטה שרוב הצרכנים אפילו יודעים מה זה "צריבת ביוס".

פורסם

היה דיי מעניין לקרוא את כל הדיון הזה.

ביחוד היה מעניין להשוות הברחה מחו"ל עם בלדר (חבר) מול יבוא מסודר עם אחריות ועלויות

וההתעלמות משנה אחריות לעומת 3 שנים אחריות. ככל שעובר זמן יש יותר סיכוי שהמוצר יתקלקל וההתעלמות מעלויות האחריות.

סתם ככה שתדעו אנחנו מרוויחים באחוזים אותו הדבר על GTX970, 1070, 1080 וגם על RX480.

וגם נרוויח אותו הדבר על 10X0 אחרים שיוולדו בקרוב על פי השמועות בעולם.

וככה גם על לוחות, מעבדים וזיכרונות. סביבת רווח קבועה לכל משפחת מוצרים.

וכשהעלויות שלנו ירדו והיבואנים יקבלו כמויות המחירים יורדים כי העלות יבוא של משלוח של 10 כרטיסים באויר

שונה מעלויות היבוא של 100 כרטיסים בים.

אבל נכון להרגע המחירים יורדים מדי שבוע וכיום כבר יש שלל כרטיסי 1070, 1080 ו RX480 אצלנו במלאי על המדף

לאספקה מיידית (לא כל הדגמים ולא כל החברות כמובן)

פורסם
ציטוט של plonter

היה דיי מעניין לקרוא את כל הדיון הזה.

ביחוד היה מעניין להשוות הברחה מחו"ל עם בלדר (חבר) מול יבוא מסודר עם אחריות ועלויות

וההתעלמות משנה אחריות לעומת 3 שנים אחריות. ככל שעובר זמן יש יותר סיכוי שהמוצר יתקלקל וההתעלמות מעלויות האחריות.

סתם ככה שתדעו אנחנו מרוויחים באחוזים אותו הדבר על GTX970, 1070, 1080 וגם על RX480.

וגם נרוויח אותו הדבר על 10X0 אחרים שיוולדו בקרוב על פי השמועות בעולם.

וככה גם על לוחות, מעבדים וזיכרונות. סביבת רווח קבועה לכל משפחת מוצרים.

וכשהעלויות שלנו ירדו והיבואנים יקבלו כמויות המחירים יורדים כי העלות יבוא של משלוח של 10 כרטיסים באויר

שונה מעלויות היבוא של 100 כרטיסים בים.

אבל נכון להרגע המחירים יורדים מדי שבוע וכיום כבר יש שלל כרטיסי 1070, 1080 ו RX480 אצלנו במלאי על המדף

לאספקה מיידית (לא כל הדגמים ולא כל החברות כמובן)

אין בעיה עם זה שאתם מרוויחים, זה בסדר גמור והכרחי שתרוויחו ותגדלו ותשרדו בתחרות בריאה.

אבל הבעיה היא שאין פרופורציה בכלל בין המחירים בארץ לחו"ל.

כאילו, אני די משוכנע ש Newegg מרוויחים סבבה והם נשארים נאמנים למחיר המומלץ של המוצר.

אני גם יודע שאי אפשר ממש להשוות אתכם ל Newegg - אבל אתם תבינו את הרעיון תיכף אני מבטיח.

היצרן AMD הכריז על MSRP של 239$ ל RX480 8GB כלומר, זה המחיר המומלץ לצרכן שצריך להיות בשוק (כולל הרווח של המוכר). ממש כמו ששמים על חלב ומעדנים את המחיר המומלץ..

אז המחיר שהיבואן מקבל לכרטיס במכולה שהוא מביא, נמוכה מ 239$ (זה ברור)

נאמר שהוא מכניס למחיר עלויות משלוח ולוקח כמה אחוזים שמנים על הדרך.. ואתם לא רוצים רווח? בטח רוצים! ובום!! הצרכן כבר לא משלם 239$ המחיר המומלץ לצרכן מעת AMD.. הוא משלם 372$ (1450 ש"ח) על כרטיס שנחשב היום "בינוני" ועם תג מחיר פנומנלי.. במחיר כזה הצרכן הישראלי כבר בנקודת משבר, וואלה כבר עדיף לשים עוד 80$ ולקחת 1070... רק שבארץ לא מוכרים את 1070 ב 440$ (הלוואי) אלא ב 2400 שקל ולמה? כי למה לא... (בצע כסף)

אם הייתם מוכרים את הכרטיס ב 1000 שקל ל 4GB ו 1200 ל 8GB.. זה מחיר שאני ובטוח שכולם פה יהיו מוכנים לשלם והייתם מרוויחים קצת פחות אבל עדיין מרוויחים - אבל 1450? הרגתם אותנו.

עם כל הכבוד לאחריות.. אנשים קונים פה כרטיסים יד2 והם מרוצים מהם מאוד, גם לי יש.. כרטיסי מסך שורדים מאוד יפה והכרטיסים שאצלי בבית כבר מזמן עברו את ה 3 שנים והם עובדים סוכר. אז אחלה פרסומת עשיתם פה.. אבל ברור לי שבכל פעם שתהיה לי אפשרות להביא מוצר בזול מחו"ל במיוחד כשמדובר בהבדל של 500 שקלים (גם עם מכס).. אני לגמרי אעשה זאת.

פורסם

אני מת על חנויות קטנות ואת רוב הרכישות שלי עשיתי בחנויות קטנות, כולל פלונטר. ואם יש הפרש קטן אז אני בהחלט מעדיף לקנות בארץ. יש עם מי לדבר, מוכרים שמבינים, עזרה בהרכבה ויחס טוב. זה שווה את ההפרש בד"כ.

אבל אם ההפרש גדול מדי אז אין מה לעשות, קונים בחו"ל. אני לא מאשים אף אחד, אני לא בא לריב או לבקש טובות. אני עושה מה שטוב לי - אם המחיר סביר אני קונה בארץ. אם לא, מזמין מחו"ל. בד"כ בארץ עדיף. אבל את הכרטיס שלי קניתי בחו"ל.

הזמנתי GTX 1070 מאמזון לפני שבועיים. הכרטיס הזה היום עולה בפלונטר (ולא ראיתי אותו יותר זול במקום אחר) 2795 ש"ח. 2810 ש"ח כולל משלוח.

באמזון (כולל משלוח, מע"מ, הרחבת אחריות ל-3 שנים וגם 3% עמלה על תשלום במטבע זר, אחרי המרה שער יציג) זה עולה 2260 ש"ח. תוסיפו את האפשרות להתמקח על העמלה וגם לוותר על שנתיים אחריות וההפרש כבר מגרד 700 ש"ח. 

פורסם

גם אם ההבדל 500 שקל ויש לך שנה אחריות על מוצר כזה - הייתי עדיין קונה בחו"ל.

יש שווקים שלנו כצרכנים ישראלים אין ממש ברירה ואנחנו מתפשרים וקונים יקר יותר בארץ. הדוגמא הכי בולטת

זה שוק הרכבים בישראל שהתוספות לרכב חדש מגיעות לעד 200 אחוז ומעלה תוספת כסף על המחיר שבפועל רוצה לקבל

היצרן על האוטו. כל הבירוקרטיה\שליטת יבואנים\מיסים\מכסים שמאחורי העניין הופכת מקרים של יבוא פרטי לסימן שאלה גדול לרוב האנשים ואז

מה שקורה זה שאנחנו פשוט קונים בארץ, גם אם זה ליסיניג או יד שנייה.. עדיין קונים בארץ.

אז ככה בתשובה ל Plonter - מזל שיש שווקים אחרים ( לא משנה הסכומים כרגע ) שאפשרי לרכוש בחו"ל. אם היו פולי קפה

שהייתי יכול להביא ישירות מאתיופיה בשישית מהמחיר הנמוך לקילו שמוכרים בארץ - גם הייתי עושה את זה. אבל אין לי את האופציה.

גם אני בעד לפרנס מקומיים שנחמדים ומפרגנים, שנותנים תחרות לחברות גדולות ( בכל השווקים ) אבל צא מנקודת הנחה שההבדל מחירים

מהסכום המלא על הכרטיס הוא גבוה מידי ביניכם לבין אופציה לקנייה מאמאזון \ או ממכר שנמצא בהארה"ב ויכול להביא כרטיס\שניים לארץ.

רבאק אפילו אם אני פעם בשנה באילת לחופשה ויש להם במלאי כרטיס שיוצא לי לשלם עליו פחות 300-500 שקל

תלוי בכרטיס\דגם\מחיר אני יקנה ברשת הגדולה. הסכומים האלה בסופו של דבר נותנים לי את ההרגשה שלא דפקו אותי במחיר

יותר מידי. וזה לצערי מה שקובע בישראל בשווקים שיקר יותר.

פורסם

אני לא מבין את הבכיינות של החנויות הישראליות כאילו ההוצאות או הרווחים שלהם זה הדאגה של הלקוח.

א.היבואן לא קונה את הכרטיסים במחיר לצרכן אלא ביותר זול.

ב.גם כשאני מזמין מחו"ל אני משלם משלוח (הרבה יותר יקר מהיבואן) ומכס ועדיין אני קונה בהרבה יותר זול ממה שנקנה בארץ.

ג.האחריות בארץ בדרך כלל שווה הרבה פחות מאחריות של אמאזון לדוגמה, פשוט כי אין בארץ שום מודעות לשירות כמעט באף תחום.

ד.בשנת 2016 אנחנו חיים בעולם גלובלי, והצרות של עסקים מקומיים לא מעניינים אף אחד, אם אני יכול לחסוך 30% מהמחיר של המוצר בקניה מחו"ל ברור שאני אעשה את זה.

פורסם
ציטוט של xcalibur

היה לי קשה מאוד שלא לצחוק ממה שרשמת.

עושה רושם שמעולם לא עברת בנתב"ג בחיים שלך.

כן, הם בעיקר מחפשים מבריחים וכאלה שמביאים 10 אייפונים במעילי גשם ביום קיצי בהיר אבל אם תחשוב ולו לרגע קט אחד שאם יתפסו אותך על דיווח כוזב ולא יקנסו אותך ב-40 אחוז מהערך המקורי, אז סלח לי אבל זה אתה הוא שחי בסרט. המסלול האדום ראה יותר דמעות מסרט של לאסי.   

הצחוק הוא בריא בזאת אין ספק, ומומלץ להרבות בו, רק רצוי שלא לעשות זאת כאשר מדובר בצחוק עצמי.

את כמות המקרים שבהם דרכה כף רגלי עבדך הנאמן בנתב"ג, קשה יהיה לספור גם באמצעות כל אצבעות ידי ורגלי נבחרת כדורסל.

כיום מוכסי נתב"ג אינם מתעסקים בציודים שלהם אין מכסים אלא רק מע"מ, בכלל זה חומרת מחשבים, וציוד צילום

מאז שגם עליו הורידו את מסי הקניה והשאירו רק את המע"מ (לפני מס' שנים). 

ההתעסקות מצד המוכסים היא בעיקר בציוד שעליו יש מכסים (ולא רק מע"מ) בכלל זה מכשירי טלפון.

ולכן הדוגמא שהבאת לגבי מוצר זה היא נכונה, אך לא מתאימה ואינה שקולה. והיא נכונה בעיקר

משום שמדובר ב- 10 מכשירים בכיסים, זו כבר הברחה מסחרית.

מקרה חריג הוא אדם שנפתחה מזוודתו ובתוכה כמות ציוד (שחל עליו רק מע"מ) אך כזו שהיא מעבר לצריכה עצמית,

כמו מזוודה עם 5 מצלמות DSLR חדשות, או 5 כרטיסי מסך חדשים...

זאת אומר לך כבעל נסיון (רב מדי אולי), שפתחו את מזוודתו לא פעם ולא פעמיים במרוצת השנים שבהם ביקר את נתב"ג,

בנסיעות עבודה בעיקר לארה"ב, סינגפור, ועוד ...   מקומות שמהם ידוע כי ישראלים מביאים אלקט' לארץ.

ולכן בדקו רבות, שכן המחשב של משרד הפנים צעק שמדובר בנוסע תדיר על הקווים הללו ולכן חשוד כמבריח אפשרי.

פורסם
ציטוט של n00kie

א.היבואן לא קונה את הכרטיסים במחיר לצרכן אלא ביותר זול.

הולך להגיד פה משהו שיגרום לעובדי יבואנים וחנויות להנהן, ולמשתמשים שלא מכירים את השוק לחשוב שאני פסיכי.

הנה.

ישנה סבירות גבוהה מאוד שפר חתיכה, יבואנים קונים כרטיסי מסך במחיר גבוה משמעותית ממחיר לצרכן בארה"ב. כן. 

אם RX 480 ראשונים נמכרים מהיבואן באיזור 300 דולר לחנויות (לא כולל מעם), סביר להניח שמחיר הקניה שלהם פר אחד (כולל כל מה שכרוך בזה) גבוה מ-250 דולר.

חייב לציין. לא בא להגנה של אף אחד, בטח לא של יבואנים. עם זאת, באסה לחיות בארץ שלנו כשמתעסקים בחומרה. מצב הבאסה לא השתנה ממש בעשור האחרון ולא צפוי להשתנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים