עבור לתוכן

החמדות של הוצאת הספרים "אופוס" בנוגע לסדרה "משחקי הכס" עולה על כל דמיון

Featured Replies

פורסם
למה, מותגי אופנה יוקרתיים כן הגיוני למכור במחירים מופקעים, ללא קשר לעלויות? :)
כי יש חלופות זולות. בגדים אפשר לקנות החל מ-0 שקלים ועד היכן שהדמיון מאפשר.

מעבר לכך, ספרים לא צריכים להיות לעשירים בלבד.

וספרים "מוצלחים" לא צריכים להיות מתומחרים בתוספת יוקר רק בגלל הצלחתם.

בדיוק להיפך!! ספרים מצליחים נמכרים בכמויות גבוהות יותר, ולכן עלות התרגום מכוסה מהר ובקלות, ועלויות ההדפסה יורדות משמעותית.

מה שקורה זה שחברות מו"ל ישראליות משמשות כזכייניות לספרים מצליחים מחו"ל, ומשווקות אותם כ"מוצר יוקרה" בשיטת ה"ביקוש והיצע" במסגרת "מונופול".

אתם יודעים מה היה קורה אם התרגום לעברית היה ממומן מחו"ל ע"י המו"ל של הסופר עצמו? (עלות התרגום מתקזזת מהר מאוד מול המכירה הראשונית, ואינה מהווה שיקול למחיר במקרה של רבי מכר)

וכל מי שרוצה להדפיס ולמכור היה מקבל אפשרות לשלם תמלוגים על כל ספר שהוא מדפיס, והחופש להדפיס בגדלים וסוגי דפים שונים?

והספר היה נמכר גם בגירסה אלקטרונית מוזלת באינטרנט?

אז קודם כל הספרים לא היו מפוצלים.

בהתחלה הספרים אולי היו נמכרים ב50 ש"ח לספר.

ובהמשך גם ב30 ו20 שקל.

והסופר(והסוכן שלו) היו מרוויחים אפילו יותר בסופו של דבר, כי יותר אנשים היו קונים את הספרים בגרסתם בעברית.

אז כשאני רואה את המציאות כמו שהיא עכשיו,

ואת המציאות כמו שהיא היתה יכולה להיות אם היתה תחרות!!!! ושוק חופשי,

אני מתחיל להתרגז כמו אדם ש10 עיזים חוסמים לו את הכביש במשך שעות ומסרבים לזוז.\

ובצדק.

כי לא מדובר בעניין קטן אחד.

מדובר בשיטה מרגיזה שחוזרת על עצמה במדינת ישראל.

שפוגעת בצרכן שוב ושוב בכך כך הרבה תחומים, ולאורך כל כך הרבה שנים.

מונופוליזם.

זכיינות.

לקוחות שבויים.

מנהלים ובעלי מניות שרואים רק את השורה התחתונה של ההכנסות והרווחים.

והערמת קשיים להתחרות גם במקרים בהם יש אפשרות תיאורטית לקיום תחרות.

נערך על-ידי Art Tatum

• תגובות 239
  • צפיות 42k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
שוב, אתה טועה ומטעה.

אם דיזל לדוגמא ימכרו ג'ינס ב200 ש"ח בארה"ב אתה לא יכול לקחת את הג'ינס, לחתוך אותו ל2, ולמכור כל חלק ב200 ש"ח.

מה הכנסת אותי עוד פעם לדיון? :)

אני לא "טועה ומטעה". אני סתם מציע נקודת מבט. אם כבר מי שטועה ומטעה זה אתה. למה? כי אי-אפשר למכור חצי ג'ינס. לא ב200 ולא ב20 שקלים. חצי ג'ינס הוא לא פונקציונלי.

זאת להבדיל מספרים שבהם כל חלק יכול לעמוד בפני עצמו, והחלוקה היא שרירותית גם ככה, ולבטח אתה יכול להיות סמוך ובטוח שכל חלוקה כזו או אחרת קיבלה אישור מפורש של הסופר. אם הוא היה חושב שאסור בתכלית האיסור למכור את הספרים שלו ככה, זה לא היה קורה.

גם בגדים לא צריכים להיות לעשירים בלבד!!! בטח שבגד הוא משהו בסיסי הרבה יותר מספר. ולבטח שמותגי בגדים "מוצלחים" לא צריכים להיות מתומחרים בתוספת יוקר רק בגלל הצלחתם.

נערך על-ידי QttP

פורסם

בדיוק להיפך!! ספרים מצליחים נמכרים בכמויות גבוהות יותר, ולכן עלות התרגום מכוסה מהר ובקלות, ועלויות ההדפסה יורדות משמעותית.

סליחה?

מי קבע, ולמה, שספרים זה מוצר צריכה "בסיסי" ולא מוצר פרימיום לעשירים בלבד?

למה ספרים כן ומשחקי פלייסטיישן לא?

פורסם

כי ספרים אינם דברי מותרות.

ספרים מאז ומעולם היו יסוד התרבות והידע האנושי.

לספרים יש מקום מיוחד כמו שלמוצרי צריכה בסיסיים כמו לחם וחלב יש.

פורסם
  • מחבר
מה הכנסת אותי עוד פעם לדיון? :)

אני לא "טועה ומטעה". אני סתם מציע נקודת מבט. אם כבר מי שטועה ומטעה זה אתה. למה? כי אי-אפשר למכור חצי ג'ינס. לא ב200 ולא ב20 שקלים. חצי ג'ינס הוא לא פונקציונלי.

זאת להבדיל מספרים שבהם כל חלק יכול לעמוד בפני עצמו, והחלוקה היא שרירותית גם ככה, ולבטח אתה יכול להיות סמוך ובטוח שכל חלוקה כזו או אחרת קיבלה אישור מפורש של הסופר. אם הוא היה חושב שאסור בתכלית האיסור למכור את הספרים שלו ככה, זה לא היה קורה.

גם בגדים לא צריכים להיות לעשירים בלבד!!! בטח שבגד הוא משהו בסיסי הרבה יותר מספר. ולבטח שמותגי בגדים "מוצלחים" לא צריכים להיות מתומחרים בתוספת יוקר רק בגלל הצלחתם.

כן כמובן שלא ניתן למכור חצי ג'ינס, אי אפשר להשוות בגדים לספרים, אני רק נתתי דוגמא בשביל להמחיש את הרעיון מאחורי ההחלטה של "אופוס".

וכן הייתי מאוד שמח לדעת מה חושב ג'ורג' ר.ר. מרטין על כל הסיפור...

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

טוב אחי.

אני יכול להגיד בדיוק אותו דבר על משחקי מחשב.

ספרים לא היו יסוד התרבות "מאז ומעולם", הם אולי היו ככה מאז שהם הומצאו.

אבל כך גם משחקי מחשב.

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

טוב אחי.

אני יכול להגיד בדיוק אותו דבר על משחקי מחשב.

ספרים לא היו יסוד התרבות "מאז ומעולם", הם אולי היו ככה מאז שהם הומצאו.

אבל כך גם משחקי מחשב.

למען האמת הוא צודק... ספרים (לצערי) הם דברי מותרות, למרות שמבחינתי ספרים הם מוצרי יסוד לכל אדם בר דעה.

פורסם

Milford Cubicle

זה שאתה רואה בספרים לא חשובים זוהי לא הבעיה שלנו, ספרים לא אמורים לעלות כזה יקר.

משחקי מחשב הם מותרות בשבילי וספרים גם כן, אך בניגוד למשחקי מחשב, הספרים מעשירים לי את הידע ואת הדימיון.

אני תלמיד תיכון ומאז שאני זוכר שהייתי קטן, תמיד כל המורים דירבנו אותנו לקרוא ספרים אך מסתבר שזה לעשירים ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו.

אני אוהב ספרים אך לא יכול לקרוא בגלל הגישה הטיפשית והמטופשת של הוצאות הספרים. בכל מדינה ראיתי שנהוג להוציא מס' גרסאות לספר:

הראשונה היא Paperback שזהו דף זול ודק יותר ולכן עלות הספר קטנה.

השנייה היא Hardback שזה דף עבה ואיכותי יותר ועלותו גבוהה.

השלישית היא גרסה דיגיטלית שניתן לצפות במחשב, בטאבלטים, בפלאפונים וכו' וזוהי העלות הכי מזערית כי זה קובץ דיגטלי.

בארץ נהוג להשתמש רק בHardback ולכן גם העלויות עולות.

-----------

לגבי החילוק של הספרים, בחיפוש באתרו של הכותב ג'ורג' ר.ר. מרטין הוא טוען כי במס' מדינות רבות היה צורך בחילוק הספרים לשניים כי התרגום של הספר הגדיל את נפח הספר וזה בעייתי להוציא לאור ספר ממש גדול ומאסיבי לצרכנים. אני מאמין שלא בכל ספר היה צורך בחילוק אך אופוס עשו זאת על מנת להרוויח יותר כסף.

לגבי העלות של כל חלק זה באמת מוגזם והם לוקחים על זה כאילו זה ספר אחד בפני עצמו.

פורסם

מעבר לעניין המחיר מדובר על חסימה מכוונת של הקידמה.

מה יהיה עוד 10 שנים? ועוד 20 שנה?

האם גם אז יהיו מו"לים שקונים זכויות תרגום והפצה על ספרי מדע בדיוני ופנטזיה, ומתעקשים להוציא אותם רק בHARDBACK PAPER?

כמה עוד עשרות ומאות רבי מכר לא נוכל לקרוא בנוחות בטאבלט או משקפי גוגל, עם מערכת עדכונים אוטומטים של רוויזיות(בהם תיקונים/שיפורים/התאמות), וזיכרון סימניה אוטומטי, ואפשרויות הדגשה והערות, עם חיישן(בעתיד) שמאפשר העברת דף ע"י תנועת יד.

מי שעוצר את הקידמה הוא אויב הקידמה.

כשחברות מו"ל(מוציאות לאור) הופכות לחברות מכניסות לחושך, איזו הצדקה יש לקיומן?

רווח אישי?!!

בעיטה בביצים זה מה שמגיע להם.

פורסם

האמת שאני לא מבין איך הן מרוויחות מזה, אם המחירים יהיו זולים יותר, כך יותר צרכנים יקנו את הספרים .

לדעתי כולנו צריכים לשלוח הודעות לגורג' ר.ר. מרטין שלפחות ינסה לפתור את הבעיה הזו של המחירים. לגבי החילוק של הספרים בעברית הוא מודע לזה אך לגבי המחירים לא ניראה לי.

פורסם
  • מחבר
Milford Cubicle

זה שאתה רואה בספרים לא חשובים זוהי לא הבעיה שלנו, ספרים לא אמורים לעלות כזה יקר.

משחקי מחשב הם מותרות בשבילי וספרים גם כן, אך בניגוד למשחקי מחשב, הספרים מעשירים לי את הידע ואת הדימיון.

אני תלמיד תיכון ומאז שאני זוכר שהייתי קטן, תמיד כל המורים דירבנו אותנו לקרוא ספרים אך מסתבר שזה לעשירים ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו.

אני אוהב ספרים אך לא יכול לקרוא בגלל הגישה הטיפשית והמטופשת של הוצאות הספרים. בכל מדינה ראיתי שנהוג להוציא מס' גרסאות לספר:

הראשונה היא Paperback שזהו דף זול ודק יותר ולכן עלות הספר קטנה.

השנייה היא Hardback שזה דף עבה ואיכותי יותר ועלותו גבוהה.

השלישית היא גרסה דיגיטלית שניתן לצפות במחשב, בטאבלטים, בפלאפונים וכו' וזוהי העלות הכי מזערית כי זה קובץ דיגטלי.

בארץ נהוג להשתמש רק בHardback ולכן גם העלויות עולות.

-----------

לגבי החילוק של הספרים, בחיפוש באתרו של הכותב ג'ורג' ר.ר. מרטין הוא טוען כי במס' מדינות רבות היה צורך בחילוק הספרים לשניים כי התרגום של הספר הגדיל את נפח הספר וזה בעייתי להוציא לאור ספר ממש גדול ומאסיבי לצרכנים. אני מאמין שלא בכל ספר היה צורך בחילוק אך אופוס עשו זאת על מנת להרוויח יותר כסף.

לגבי העלות של כל חלק זה באמת מוגזם והם לוקחים על זה כאילו זה ספר אחד בפני עצמו.

העלית על נקודה חשובה.

בספר הראשון (כרך אחד) 772 יש עמודים והוא עולה 128 ש"ח ו 76.80 ש"ח במבצע.

בספר השני (2 כרכים) 896 עמודים, עולה 196 ש"ח ו 117.60 ש"ח במבצע.

בספר השלישי (2 כרכים) 1152 עמודים, עולה 216 ש"ח ו 129.60 ש"ח במבצע.

בספר הרביעי (2 כרכים) 864 עמודים, עולה 196 ש"ח ו 117.60 ש"ח במבצע.

בספר החמיש (2 כרכים) 1200 עמודים, עולה 216 ש"ח ו 129.60 ש"ח במבצע.

רק בשביל שלא תגידו שאני לא מדייק ולא מספק נתונים תומכים.

הנה דוגמאות לספרים שפוצלו ל2 כרכים:

האחים קרומוזוב (2 כרכים) 998 עמודים, עולה 148 ש"ח ו 74 ש"ח במבצע.

הרוזן ממונטה כריסטו (2 כרכים) 993 עמודים, עולה 128 ש"ח ו 76.80 ש"ח במבצע.

שוגון (2 כרכים) 1000 עמודים, עולה 99 ש"ח ו 74.30 ש"ח במבצע.

אני עדיין מתקשה להאמין שיש כאן אנשים מספיק מטומטים בשביל להבין שדופקים אותם.

נערך על-ידי Bragiz

פורסם

Bragiz תודה על הנתונים המדוייקים, זה רק מראה יותר על החמדנות של הוצאת הספרים.

בחו"ל אני רואה כי הספר השלישי והחמישי (שהם הארוכים ביותר על פי הנותנים שהבאת) פוצלו במגוון תרגומים שונים לשפות שונות אך לא ראיתי בשום מקום את הספר השני והרביעי שפוצלו.

פורסם
האמת שאני לא מבין איך הן מרוויחות מזה, אם המחירים יהיו זולים יותר, כך יותר צרכנים יקנו את הספרים .

BULLSHIT.

אני לא - לא קונה ספרים כי הם יקרים (אם כי היו מקרים כאלו בעבר) - אני לא קונה ספרים כי אני לא רוצה. לצורך העניין, אין לי בכלל מקום אליהם בבית.

90% מהאוכ' לא קונים ספרים כי הם לא קוראים.

כשאני רוצה ספר, אחד מכמה מקרים מתקיים:

1. אני קונה גירסה דיגיטלית. חנות ספרים רגילה לא יכולה להתחרות במחיר שלה.

2. אני הולך לספריה ומשאיל את הספר.

3. אם זוהי ספרות מקצועית (+ "Text Books"), אני מחפש באתרים יעודיים גירסה משומשת ומזמין בגרושים (ספרות מקצועית יכולה לעלות הון עתק). שוב, לא רלוונטי מבחינת חנויות בארץ.

אתה בא ומתלונן על כך ששוק אשר היה צריך ליקר באמצעות חקיקה (!!) הוא יקר מדי.

עמדתי, בתור בן אדם שכן קורא מדי פעם (ובטח שקראתי בעבר) עשרות פעמים מול מצבעים חוזרים ונשנים של 3/4/5 (וכו) ב 50/80/100. אז מה לעזאזל מנע ממני מלפוצץ את כל חדרי בספרים?! אני, לצערי, מוציא 100 שקלים לעיתים על דברים בלי להניד עפעף. כמו כן אחרים.

Milford, דרך אגב, המחוקק בישראל אכן קבע שספר הוא סוג של מוצר בסיסי. לכן קבעו שאסור לקחת תשלום על השאלת ספרים מן הספריות העירוניות.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

Bargiz

אולי תבין שחברה מטרתה להרוויח כסף?

אתה בכלל יודע כמה הם מרוויחים מכול הסיפור שאתה מתלונן על המחיר?

Yaniv מאיפה אתה כול כך בטוח שאם המחיר ירד יקנו יותר? כבודו מבין בניתוח שוק? כבודו מכיר את שיעורי המכירה בשוק הזה? כבודו מכיר את קהל היעד?

תפסיקו להשתמש במילה חמדנות כי זו פשוט דמגוגיה אף אחד מכם לא יודע כמה החברה הזו מרוויחה בסוף השנה.

אל תשוו את המקרה הזה לחברות הסלולר או לכול מונופול/דואפול אחר כאן ותגידו שאני צרכן מטומטם שם אין לכם אף אלטרנטיבה, ואתם יכולים לראות את הדוחות של אותן חברות.

בתור צרכן "מטומטם" אני פשוט רואה שיש לי שלל אלטרנטיבות שצוינו כאן ופשוט מבין שהספר הזה מיועד לאנשים אחרים. כאלה שרוצים ספר חדש בעברית ומוכנים לשלם את המחיר. לקרוא להם מטומטמים זה גם לא נכון הם פשוט מעדיפים את האופציה של לקנות את הספר במחיר הזה, ולקבל יתרונות מסוימים בלי להתפשר מבחינתם.

לפי המשוואה שלכם כול אדם שקונה רכב חדש מהחברה הוא מטומטם.

כול אדם שקונה ירקות בסופר גם מטומטם, אם ככה רובכם מטומטמים או לא אוכלים ירקות=מטומטמים.

דיון שהוא בכיינות נטו.

נערך על-ידי FARKASH7

פורסם

הדיון התחיל מנק' מעניין. להתלונן על מחיר זה דבר רלוונטי. המחירים באמת יקרים (מנק' המבט שלי - אני לא בא לעשות פה החלטה "מדעית"). עניין חלוקת הספרים באופן שונה מן המקור גם הוא "מסריח".

הבעיה היא שזה חרג מסתם דיון על מחיר קצת לא הוגן. זה עבר, כפי שאמרת, להאשמות הזויות על "חמדנות" ולהכללות שהן פשוט לא נכונות על כל שוק הספרים בישראל.

ההאשמות על חמדונות הן די דפוקות. מעבר לעובדה שאין לנו איך לבסס אותן, בסה"כ זוהי זכותה של החברה. זו חברה פרטית, היא לא צריכה לדפוק דין וחשבון לאף אחד כל עוד היא מתנהלת לפי החוק. החברה פועלת בשוק של היצע וביקוש - לא טוב לך, אל תקנה.

ההאשמות על שוק הספרים בכללותו גם הן דפוקות כי הן פשוט מוגזמות. זה שוק בו נאלצו להעלות את המחירים באופן מלאכותי בגלל שהמחוקק הגיע למסקנה שהתחרות ה"פרועה" בשוק גורמת לפגיעה בגורמים חשובים כגון הסופרים. אפשר להתווכח עד אין סוף על טיב החוק הזה (אני אישית חושב שיש בו היגיון) - אבל זה לא משנה את העובדה שלא צריך להיות גאון הדור בשביל להבין שהטענה שבשוק כזה ישנה הפקעת מחירים גורפת היא טענה מפגרת.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני עדיין מתקשה להאמין שיש כאן אנשים מספיק מטומטים בשביל להבין שדופקים אותם.

80% מהאנשים שאני מכיר יעדיפו לקנות בקבוק קולה מסריח בדוכני "גזלן" באמצע הקניון ב 15 שקל במקום להכנס לסופר פארם ולקנות שם ב 8 שקל.

אז אתה בא ומצפה שאנשים ישלימו עם זה ש"גונבים אותם" כשיש מוצר כלשהו שאין לו בכלל חלופה זולה יותר? בשביל להוכיח שיש פה "דפיקה", צריכה להיות חלופה זולה יותר. תביא לי אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים