עבור לתוכן

בחירות בארץ?

Featured Replies

פורסם

אחת ההונאות הכי גדולות בישראל זה שכר מינימום.

דוגמה מהמציאות: אדם עובד במלון בים המלח, מרוויח "שכר מינימום".

עובד את כל השעות שצריך, מגיע ל9-10 בחודש, מקבל תלוש ורואה שירד לו 900 שקל על הפסקות ו"ארוחות".

עוד 100 שקל לפחות על "בריאות".

הוא פותח טלוויזיה, ורואה אנשים מדברים על שכר מינימום, עלייה של 200 שקל לשכר, כולם מחמיאים ומחייכים.

הוא קם, לוקח ת'תלוש, מסתכל ורואה שנשאר לו בסביבות ה3000 ושואל את עצמו: "לצחוק או לבכות?"

שכר מינימום זה התעריף המינימלי שהמעסיק מחויב לשלם.

זה ממש לא מה שאדם מרוויח. אלא אם הוא מוותר על החיים וחי כדי לעבוד.

חחח על מה אתה מדבר לא הבנתי?שכבר מינימום זה בערך 4300 ש''ח, אם המעסיק שלך לא הבהיר לך דברים בקשר להפסקות זאת בעיה שלך!

אם אומרים לך שביום מותר לך לקחת 2 הפסקות ואתה לוקח 3 ברור שיורידו לך מהמשכורת, אתה צריך להבין את תנאי העבודה או שבגלל שאתה לא מבין אותם ביבי צריך להסביר אותם לכל אזרח.

• תגובות 389
  • צפיות 39.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אסור להוריד לו. שכר המינימום הוא מינימום שכר הבסיס שיש לשלם על משרה מלאה. המעסיק לא יכול לנכות מזה כלום. אם הוא יכול, שיפנה לבית המשפט. אם לא, הוא יכול לפנות להסתדרות שתעשה את זה בשבילו. אלא מה, הוא צריך לקחת בחשבון שהמעסיק שלו יכול להחליט שבשכר מינימום מלא כבר לא משתלם להעסיק אותו ואז במקום לעלות מאותם 3,000 ל- 4,300, הוא ירד מ- 3,000 לאפס. זה משהו שהרבה אנשים לא מבינים, לפעמים הברירה אינה בין הקיים לאידאל אלא בין הקיים לגרוע יותר. אם אתה מבטל את הקיים כדי להגיע לאידאל, אתה יכול לגלות שהמצב שלך הוחמר במקום שישתפר.

מברוטו של 4,300 לגבר רווק ללא ילדים, צריך להישאר נטו של בערך 4,150. המס המשמעותי היחיד שהוא משלם זה מס בריאות. בעצם היום זה צריך לצאת קצת פחות, כי יש פנסיית חובה. לא זוכר כמה זה אמור לוריד ומתעצל לחשב, אבל זה כסף שלא יורד מהשכר שלו - להפך, זה כסף שהמעסיק מוסיף לשכר שלו, רק שהוא לא יכול לקבל אותו עכשיו.

זה המצב של אלפי עובדים במלונות ים המלח.

מורידים כל יום כ20 ש"ח על ארוחות + מקזזים כל דקת הפסקה.

למיטב ידיעתי נעשו נסיונות לערב את ההסתדרות, משום מה מעדיפים שם כנראה לייצג רק גופים חזקים ולא עובדים חלשים בתעשיית המלונאות, שלכל אחד שם כמעט יש 10 תחליפים שמחכים בתור.

ממשמרת יומית של 8 שעות, נשאר לך ביד 6 שעות לפני קיזוז דמי בריאות ופנסיה.

אני מניח שהמצב הזה נמצא גם במקומות אחרים בארץ.

לכן מצחיק אותי הדיבורים על שכר מינימום, כאילו יש איזו אשליה שעובדים בשכר מינימום מגיעים בכלל ל4+.

וזה לא שאני מחדש פה משהו, זה ידוע לכל מי שרצה לדעת.

פורסם

כשאני עבדתי בעבודות בשכר מינימום , אני תמיד קיבלתי את הסכום לשעה + נסיעות.

הורידו חצי שעה ביום להפסקה , אבל זה בגלל שיש למעסיק חובה לתת לך הפסקה , וזה בערך 250 ש"ח בחודש , על זמן שאתה באמת לא עובד בו.

אם המעסיק שלך לא עומד בתנאים , אז תתפטר , תעשה שביתה או תתבע אותו , אבל אין שום סיבה שתקבל מתחת ל4000 ש"ח בחודש במידה ואתה עובד את ה8 שעות ביום , חמישה ימים בשבוע , לפחות.

פורסם

כמה השכר מינימום היום? 4300 ש"ח?

וזה בעבודה הכי בסיסית.

אם מדובר בזוג , אז ביחד הם מקבלים נטו 8600 ש"ח.

שכירות בפריפריה זה 2000 בערך , ונשאר להם עוד 6600 שקל לשאר הדברים.

אם הם רוצים טלויזיה משוכללת ופלפון חדש ומזגן כל היום ורוצים להביא 5 ילדים , אז זה הבעיה שלהם.

נכון שהם לא יוכלו לקנות דירה , אבל מי אמר שהם חייבים לקנות דירה?

ותמיד הם יכולים לעבוד בעבודה שמכניסה קצת יותר או לעבוד יותר שעות.

אז כן , אפשר לחיות משכר מינימום , גם אם זה אדם אחד לבד שמקבל 4300 ש"ח.

אם אתה רוצה לגור בתל אביב ולשתות כל יום כוס קפה ב20 שקל מתחת לבית שלך , אז תשלם.

אני מסכים איתך לגמרי, כל מי שמרוויח שכר מינימום צריך לגור ולעבוד בפריפריה.

לא הגיוני שאנשים שמרוויחים שכר מינימום יגורו באיזור המרכז, זה גם יוצר חלוקה יותר קלה: עניים בערי עניים, עשירים כבר ידאגו לעצמם בערי העשירים שלהם.

עוד רעיונות מעניינים: עוגה בלי ביצים, קבוצת כדורגל בלי קשרים,להכחיד את כל החרקים בעולם - אין לנו צורך בהם יותר! :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

שוב... למה אנשים מסכימים לעבוד תמורת פחות ממה שהחוק מבטיח להם? הרי המעסיק לא חטף אותם באיומי נשק וכלא אותם במלון. הם הגיעו לשם מרצונם. התשובה היא שהאופציות האחרות גרועות יותר. כלומר זה לא שכר מינימום או קצת פחות, זה קצת פחות מהמינימום עוד הרבה פחות. בין שתי האפשרויות האלו, הם בחרו בפחות גרועה מבין השתיים.

ואתה רוצה לבטל להם את האופציה הזו, שיאלצו בלית ברירה לקחת את האפשרות הגרועה יותר? האנושיות שלך באמת מדהימה.

חלק מהעובדים שמקבלים שכר מינימום באמת מקבלים שכר מינימום. חלק לא. אם תהיה אכיפה טובה יותר של חוקי העבודה, יהיה חלק גדול יותר שיקבל שכר מינימום כחוק, אבל יהיו פחות עובדים.

כן, מי שעובד בשכר נמוך יכול לשכוח מחיים באזורי ביקוש גבוה. הרבה אנשים רוצים פנטהאוז ברמת אביב או וילה בהרצליה ולכן אלו דברים יקרים - הרבה ביקוש, מעט היצע. פנטהאוז זהה בדיוק בבת ים יעלה פחות מפנטהאוז ברמת אביב ולא בגלל עלויות נמוכות יותר, שהרי הם זהים, אלא בגלל שיהיה לו פחות ביקוש. ואם איך לך כסף להוציא על פנטהאוז ברמת אביב, לא יהיה לך. זה אמור להיות ברור, לא?

ולמה שלא יהיו לכולם פנטהאוזים ברמת אביב? כי אין מספיק מהם. גם אם ממש תרצה, מישהו יצטרך לגור בקומה הראשונה.

אז מי שלא יכול להרשות לעצמו, יאלץ לגור במקומות נחשבים פחות ובתנאים טובים פחות. זה לא נגמר שם, אתה יודע: מי שפחות עשיר, פחות יפה, פחות חכם, פחות בריא, פחות צעיר, בד"כ קשה לו יותר. זו המציאות. מה יש, למה רק עדי קייזמן יכול להתחתן עם אסתי גינזבורג, למה אני לא? גם לי מגיע! ולמה אני לא כוכב בשיקגו בולס? רק בגלל שאני מטר שבעים ולא יכול לקלוע לסל אני צריך לוותר על מקום בחמישיה הפותחת?

בצורה שאולי תהיה ברורה יותר: כשאתה הולך לקנות מחשב, אתה קונה את המעבד הכי הכי הכי חזק, את כרטיס המסך הכי הכי הכי חזק, את הדיסק הכי הכי הכי גדול ומהיר, ואת המארז הכי הכי הכי משוכלל או שאתה מתפשר על משהו קצת פחות? רוב האנשים מתפשרים. למה? כי אין להם כסף להכי טוב והכי משוכלל. זה יקר מידי. גם אם יש להם את הכסף, הם עשויים שלא לרצות להוציא אותו דווקא על מחשב סופר חדיש. אותו הנ"ל נכון גם על דירה בצפון ת"א - זה יקר. לא יכול להרשות לעצמך או יכול ולא רוצה להוציא על זה כסף? אז לא.

אז מה אתה מציע לעשות? אולי לתמחר הכל בחיים לפי רמת ההכנסה? רוצה לקנות דירה? תציג תלושי משכורת. השכר שלך גבוה? תשלם הרבה. נמוך? תשלם קצת. ואם שני אנשים מגיעים ורוצים לקנות את הדירה, איך נחליט מי יקבל אותה? ואם הבעלים הנוכחי שילם עליה הרבה ועכשיו מגיע קונה עני, למה המוכר צריך להיענש?

כמובן שתצטרך להציג תלושי משכורת גם כשאתה מתדלק, קונה בסופר או הולך לסרט, כי דירה היא לא ההוצאה היחידה בחיים. גם אם נניח שההצעה הזו ישימה (היא לא), זה נשמע לך כמו רעיון טוב?

אז אולי נקבע ששכר המינימום יהיה הרבה יותר גבוה ונאכוף את החוק הזה, כדי שלכולם יהיה יותר כסף? נאמר ששכר המינימום יהיה כפול, 8,600 ש"ח, לעניים יהיה הרבה יותר כסף! רק שזה אף פעם לא עובד ככה.

תאר לעצמך שמחר מחירי הדיסקים יוכפלו. רגע, מה פתאום "תאר לעצמך"? זה קרה! דיסק שעלה קודם 300 ש"ח עולה עכשיו 600 ש"ח. אז ההכנסות של מוכרי הדיסקים הכפילו את עצמן, נכון? לא נכון. כי יש לא מעט אנשים שהיו קונים דיסק ב- 300 ש"ח אבל לא יקנו אותו ב- 600 ש"ח. המחיר ליחידה אמנם גדל, אבל מספר היחידות שנמכרו קטן.

שוק העבודה עובד בצורה דומה. תעלה את המחיר של חודש עבודה למעסיקים והם יקנו פחות חודשי עבודה. למה? כי זה יקר יותר. עובד שמשתלם לך להעסיק ב- 4,300 ש"ח לחודש, בחלק מהמקרים לא ישתלם לך להעסיק ב- 8,600 ש"ח לחודש. הרי אתה לא חושב שהמעסיקים שוכרים עובדים כדי לפזר כסף, נכון? הם עושים את זה כדי להרוויח. גם כשאתה שוכר מישהו, עוזרת בית או אינסטלטור, למשל, אתה מחפש איך להוציא פחות. אם יודיעו לך שמעכשיו, אתה חייב לשלם לעוזרת הבית שלך סכום כפול, יכול להיות שתחליט שכבר עדיף לנקות לבד.

אז התוצאה תהיה שמי שימשיך לעבוד, מצבו ישתפר, אבל מי שיפוטר מצבו יורע. אבל זה לא נגמר כאן. לא כל המעסיקים יוכלו לוותר על עובדים שאינם משתלמים עכשיו. חברה שמעסיקה שומר במחסן שלה תהיה חייבת להמשיך להעסיק אותו אם היא לא רוצה שיגנבו הכל (ושחברת הביטוח תסרב לפצות במקרה של גניבה, כי לא היה שומר). קבלן שיפוצים לא יכול לא לשכור עובדים, לא ישאר לו עסק בלעדיהם. אז מה הם יעשו? יעלו את המחירים שהם דורשים. לא תהיה להם ברירה: כשהעלו את מחירי הדיסקים, מחירי המחשבים שכוללים בתוכם דיסקים עלו גם הם. אם חלק מהרכיבים התייקרו, המוצר הסופי גם יתייקר. גם עבודה עולה כסף, אם העלות שלה גדלה, עלותו של המוצר הסופי גדלה. אנשים שעובדים בשכר מינימום הם בד"כ במשרות שבהן לשכר העבודה יש השפעה גדולה מאוד על עלות המוצר הסופי. כלומר אנחנו מדברים על עליה משמעותית במחירים של הרבה מוצרים.

אם הרבה דברים יעלו יותר, אנשים ידרשו שכר גבוה יותר, גם אם הם מקבלים יותר מהמינימום. אתמול יכול לקנות מחשב משוכלל והיום אתה יכול לקנות מחשב פשוט יותר, כי המחשבים הפכו יקרים יותר. אז אתה תדרוש תוספת שכר. התוצאה? השכר של כולם יעלה וכל המעסיקים עלו את המחירים שלהם. כלומר לכולם יהיו יותר שטרות בכיס, אבל המחירים שכל הכל יעלו. קוראים לזה "אינפלציה". התוצאה הסופית תהיה פחות או יותר המצב שיש היום, רק עם מחירים ושטרות שיש בהם יותר אפסים.

סיימנו? נדמה לך. חושב שלכסף יש ערך בפני עצמו? אין לו. תוציא מטבע ותביט בו. האם מטבע של חמישה ש"ח באמת שווה חמישה ש"ח? המתכת שווה אולי שלושים אגורות. אז למה אפשר לקבל תמורת משהו ששווה 30 אג' משהו ששווה חמישה ש"ח? לכסף אין ערך בפני עצמו, הוא מייצג ערך. אם אנשים יאמינו שהוא שווה פחות, הוא יהיה שווה פחות. היום, כשמר עני מקבל, נאמר, 3,500 ש"ח בנטו, הוא יחשוב פעמיים לפני כל מיני הוצאות שפשר בלעדיהן. הוא יקנה קריסטל קולה במקום קוקה קולה, למשל, או שבכלל ישתה מי ברז. אבל א המשכורת שלו תעלה ל- 7,000 ש"ח, הוא כבר לא יצטרך להקפיד כ"כ. אז אפשר לקנות קוקה קולה במקום קריסטל, וזה לא חייב להיות בסופר הכי זול, אפשר ללכת לסופר שליד הבית גם אם הוא קצת יותר יקר. הוא יהיה מוכן להוציא על אותה סחורה יותר כסף. אבל בשוק אין יותר סחורה. אם יש אנשים שמוכנים לשלם יותר, המחירים יעלו. כלומר עצם זה שיש עוד כסף בשוק יגרום לעליית מחירים, גם אם בדרך פלא תצליח את הבעיה שבפסקה הקודמת. הרי אם מטבע של חמישה שקלים עולה חצי שקל לייצור (הוא עולה פחות, אבל זה מספר נוח), למה שהמדינה לא תשקיע מיליארד ש"ח בהטבעת שני מיליארד מטבעות של חצי שקל בשווי כולל של עשרה מיליארד ש"ח? הרי תוכל לשלם עבור המטבעות בעשירית מהם ועדיין ישארו לך תשעה מיליארד! חזור על התרגיל שוב ושוב ויש לך סכום אינסופי שהופיע מאליו, כשכל שלב משלם על עצמו! רק שבכל שלב, הערך של הכסף יורד כי בפועל אין יותר סחורות במשק.

מסקנה: תמיד כדאי לדעת משהו על הנושא, לא כל מה שנשמע נכון הוא באמת נכון, ושלי ממש לא יודעת על מה היא מדברת.

פורסם

הסקרים האלה נראים כל כך מונפצים.

פורסם

לא יודע לגבי המספרים, אני מדבר על האפשרות של מפלגה של לבני/כחלון (אולי אפילו אולמרט)

מעין קדימה 2

האפשרות נראית די ריאלית

בהנחה שכחלון לא עזב את הליכוד בשביל ג'וב "באזרחות",

יש אפשרות טובה שהוא הולך "על כל הקופה"

כי בסופו של יום, בליכוד ביתנו הוא ידע שמספר אחד יהיה לו קשה מאוד להיות (אחרי תקופת ביבי)

פורסם

אם הוא יתפוס קו ימני ולא ילך עם "המרכז" (אין דבר כזה באמת) מבחינה מדינית, בהחלט הוא יוצר סיטואציה מעניינת.

הוא ודאי יהיה שותף טבעי של נתניהו ויחד עם לפיד למשל, יש להם קואליציה חזקה ונטולת ש"ס וחשוב מכך - רק 3 מפלגות.

פורסם

אני פשוט לא מבין מי מצביע לאולמרט וללבני.

פורסם

בתקשורת שבכלל לא נוטה שמאלה שלנו (עובדה, תראו איך עיתונאים שנכנסים לפוליטיקה מגיעים לכל המפלגות מכל קצווי הקשת הפוליטית, ממרץ ועד יש לפיד עתיד, מחפשים כל הזמן את הסופר-גרופ שתנצח את ממלכת הרשע של ביבי. מה עם מפלגה חדשה עם אולמרט, לבני ומופז? בחיי שהיתה ספקולציה כזו ואפילו לא קראו לה "קדימה". אולי לבני ולפיד? או יחימוביץ' ולבני? לבני, אולמרט ולפיד? אולמרט, לבני, לפיד ויחימוביץ'?

אז עכשיו מריצים כל מיני צירופים עם כחלון. איזה מזל שהליכוד וישראל ביתנו התאחדו, אחרת היינו רואים גם שילובים על ליברמן, שכל עוד יש סיכוי שיחבור לשמאל, הוא לא גזען פאשיסט אלא חבר טוב של לבני שמצעו תואם ב- 95% את מצע קדימה (כך הוא היה אחרי הבחירות, כשלבני ניסתה לבנות קואליציה עם ליברמן).

פורסם

היי,

אחד הגיע גם לבית היהודי :)

פורסם

נתניהו לא עוד!

אני ממש מתפלא איך אנשים אומרים שיבחרו בו שוב, לא הספיקו לכם התלאות האחרונות??

אתם מחפשים שפל חדש להיות בו? מחפשים מימון נוסף לחרדים? תתעוררו אנשים ותרדו לעם ממגדל השן שלכם!

אני בעד החדשים עם עדיפות ליחימוביץ'. על לפיד אני לא סגור ויש את הכוכב העולה עם שלם בראשות הרב חיים אמסלם.

פורסם

נתניהו לא עוד!

אני ממש מתפלא איך אנשים אומרים שיבחרו בו שוב, לא הספיקו לכם התלאות האחרונות??

אתם מחפשים שפל חדש להיות בו? מחפשים מימון נוסף לחרדים? תתעוררו אנשים ותרדו לעם ממגדל השן שלכם!

אני בעד החדשים עם עדיפות ליחימוביץ'. על לפיד אני לא סגור ויש את הכוכב העולה עם שלם בראשות הרב חיים אמסלם.

אשמח לדעת איזה תלאות? ושום ראש ממשלה בחיים לא יפסיק את המימון לחרדים.

פורסם

בוקר טוב:

יוקר מוצרי המזון, יוקר הדיור, ירידה במספר מקומות עבודה חדשים, אבטלה גואה, מחדל השריפה בכרמל, הבור התקציבי שאנחנו נדרשים למלא, מחירי הדלק.. להמשיך?

לפני שתגיד לי הוא לא האשם העיקרי, כל עוד זה קרה במשמרת שלך, תשלם את המחיר המלא!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים