עבור לתוכן

AMD Radeon vs NVIDIA Geforce - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דובר על שבבים איכותיים הרבה יותר שפועלים בתדר גבוה ומתח נמוך, מה שבפועל קורה זה שכרטיס המסך מציג יחס גרוע יותר של צריכה לביצועים, ככל הנראה באותם שבבים

• תגובות 1.8k
  • צפיות 778.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

HD 7970 GHz Edition הושק סוף סוף:

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7970-ghz-edition-review-benchmark,3232.html

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-ghz-edition-review/

http://www.anandtech.com/show/6025/radeon-hd-7970-ghz-edition-review-catching-up-to-gtx-680

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970_GHz_Edition/

הצליח להתעלות על ה-GTX 680, אבל באיזה מחיר? GTX 680 מניב תפוקה כמעט זהה במחצית מעלות הייצור בערך, וצריכת חשמל נמוכה משמעותית.

קראתי, נברתי, והגעתי למסקנה:

אין חדש תחת השמש - עם כל הצער שבעניין.

הרי כל 7970 ישן מסוגל לאותו הדבר, רק צריך להגדיר לו את תדר העבודה העדכני = 1050MHZ.

צפיתי מהלך שכזה עוד במרץ (גלגלו בשרשור זה אחורה) לאור ה- headroom הגדול ש- AMD הותירה ב HD7970

עת כינפגה אותו לרק 925MHZ.

המהלך שצפיתי היה ש-AMD יגיבו מהר (בדיעבד לקח להם 3 חודשים) עם מוצר זהה רק בתדר עבודה חדש,

שאחת הטכניקות שהערכתי כאפשרית היא אף הוצאת דרייבר עדכני שממהיר את כל הכרטיסים ששווקו כבר בשוק

למהירות העדכנית.

חירטוטים על שיפורים בפס היצור ב TSMC לא עוברים עיניים מקצועיות וחבל על סנוור קהל היעד החובבני.

AMD עשתה החלטה עסקית (לגיטימי הם חברה עסקית למטרות רווח ולא פילנטרופיה)

ובחרה "לעשות קופה" - להשיק רק את הכרטיסים החדשים בלבד ככאלו "שכאילו" הם היחידים שמתאימים

לתדרי העבודה החדשים.

לשמחתנו לא כך הוא הדבר, וכל 7970 רגיל שכבר שווק לשוק עושה בדיוק, אבל בדיוק את אותו הדבר אחד לאחד

לרבות תדר מהירות זכרון שמסוגל ל- 6GHZ.

ככל הנראה לא ירחק היום בו יפרסמו ברחבי הרשת על עדכון ביוס פיראטי, שמאפשר לכרטיסים הישנים להסתמן

כלפי הדרייבר כ- 7970GE ולקבל את אותן מהירויות בסיס כברירת מחדל - הרי אין כל הבדל אלקטרוני בין

הלוחות וגם לא בשבבי ה- ASIC, אפילו AMD רשמית מצהירה כך.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ללא קשר אל ההשקה המחודשת של 7970, הפער בביצועים בינו לבין GTX680 נותר על כנו כאשר ממהירים

כל אחד מהמתחרים לתדר עבודה מקסימלי אפשרי. שתי החיות די צמודות עם יתרון בנקודות פעם לטובת GTX680

ופעם לטובת 7970 (תלוי באפליקציה הנבדקת) כפי שנצפה כבר לפני 3 חודשים.

שני יתרונות ברורים של ה- 7970 על פני GTX680 הם זכרון פי אחד וחצי יותר גדול - 3GB לעומת 2GB,

ורוחב פס פי אחד וחצי יותר רחב (384 סיביות לעומת 256 באותה מהירות). אלו אמורים לתת בידי כרטיס זה ולו

תאורתית - התאמה טובה יותר לעתיד שמשמעותה אורך חיים עדיף. כך שהימור על 7970 עושה הרושם כסיכון

קטן יותר אם כי רק ברמה התאורתית, שמקבלת סתירה במישור התמיכה - ל nvidia מוניטין חזק יותר של תמיכה

מול יצרני אפליקציות שיתכן ומבטלת את היתרון הטכני שתואר זה עתה.

אילו אני הקונה הייתי מתלבט לא מעט בין שתי החיות הללו:

האם לקחת את המכונית שיש לה מנוע V6 בנפח 3 ליטר, או את זו שיש לה "רק" מנוע 4 צילינדרים בנפח 2 ליטר,

זאת בשעה ששתיהן עולות לי אותו דבר ועל פניו, במסלול, מפגינות מהירות הקפה זהה ?

שאלה מעניינת.

פורסם

קראתי, נברתי, והגעתי למסקנה:

אין חדש תחת השמש - עם כל הצער שבעניין.

הרי כל 7970 ישן מסוגל לאותו הדבר, רק צריך להגדיר לו את תדר העבודה העדכני = 1050MHZ.

צפיתי מהלך שכזה עוד במרץ (גלגלו בשרשור זה אחורה) לאור ה- headroom הגדול ש- AMD הותירה ב HD7970

עת כינפגה אותו לרק 925MHZ.

המהלך שצפיתי היה ש-AMD יגיבו מהר (בדיעבד לקח להם 3 חודשים) עם מוצר זהה רק בתדר עבודה חדש,

שאחת הטכניקות שהערכתי כאפשרית היא אף הוצאת דרייבר עדכני שממהיר את כל הכרטיסים ששווקו כבר בשוק

למהירות העדכנית.

חירטוטים על שיפורים בפס היצור ב TSMC לא עוברים עיניים מקצועיות וחבל על סנוור קהל היעד החובבני.

AMD עשתה החלטה עסקית (לגיטימי הם חברה עסקית למטרות רווח ולא פילנטרופיה)

ובחרה "לעשות קופה" - להשיק רק את הכרטיסים החדשים בלבד ככאלו "שכאילו" הם היחידים שמתאימים

לתדרי העבודה החדשים.

לשמחתנו לא כך הוא הדבר, וכל 7970 רגיל שכבר שווק לשוק עושה בדיוק, אבל בדיוק את אותו הדבר אחד לאחד

לרבות תדר מהירות זכרון שמסוגל ל- 6GHZ.

ככל הנראה לא ירחק היום בו יפרסמו ברחבי הרשת על עדכון ביוס פיראטי, שמאפשר לכרטיסים הישנים להסתמן

כלפי הדרייבר כ- 7970GE ולקבל את אותם מהירויות בסיס כברירת מחדל - הרי אין כל הבדל אלקטרוני בין

הלוחות וגם לא בשבבי ה- ASIC, אפילו AMD רשמית מצהירה כך.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ללא קשר עם ההשקה המחודשת של 7970, הפער בביצועים בינו לבין GTX680 נותר על כנו כאשר ממהירים

כל אחד מהמתחרים לתדר עבודה מקסימלי אפשרי. שתי החיות די צמודות עם יתרון בנקודות פעם לטובת GTX680

ופעם לטובת 7970 (תלוי האפליקציה הנבדקת) כפי שנצפה עוד לפני 3 חודשים.

שני יתרונות ברורים של ה- 7970 על פני GTX680 הם זכרון פי אחד וחצי יותר גדול - 3GB לעומת 2GB,

ורוחב פס פי אחד וחצי יותר (384 סיביות לעומת 256 באותה מהירות). אלו אמורים לתת בידי כרטיס זה ולו

תאורתית - התאמה טובה יותר לעתיד שמשמעותה אורך חיים עדיף. כך שהימור על 7970 עושה הרושם כסיכון

קטן יותר אם כי רק ברמה התאורתית, שמקבלת סתירה במישור התמיכה - ל nvidia מוניטין חזק יותר של תמיכה

מול יצרני אפליקציות שיתכן ומבטלת את היתרון הטכני שתואר זה עתה.

אילו אני הקונה הייתי מתלבט לא מעט בין שתי החיות הללו:

האם לקחת את המכונית שיש לה מנוע V6 בנפח 3 ליטר, או את זו שיש לה "רק" מנוע 4 צילינדרים בנפח 2 ליטר,

זאת בשעה ששתיהן עולות לי אותו דבר ועל פניו, במסלול, מפגינות מהירות הקפה זהה ?

שאלה מעניינת.

מסכים, אני לא מבין על מה AMD עמלה שלושה חודשים, ציפיתי למקצה שיפורים רחב יותר - יעילות ונצילות משופרות בעיקר. השם "Tahiti XT2" ממש לא מתאים כאן, צעד הגיוני לחלוטין שהם קלקלו במידה מסוימת וגם יישמו בדיליי רציני.

באופן אישי למסך בודד הייתי לוקח את ה-GTX 680 השקט והחסכוני יותר, אם כי זה תלוי בטיב השימוש והמשחקים הספציפיים עמם הכרטיס יצטרך להתמודד.

פורסם

מספיק אפילו GTX 670

פורסם

לAMD לא היתה בררה כאשר כול היצרניות שתפות שלה שחררו כרטסים משופרים PCB קרור וכ עצוב כבר לפני 3 חודשים אז גם AMD שחררו כרטיס טיפה משופר אבל נשארו אם הקרור הרגיל חבל ניראה שהם לא התאמצו בכלל ופה ניגמרה להם היצרתיות או זה מצב של אצלנות לא מבין אותם שיש חברות שעשות עבודה טובה יותר

פורסם
  • מחבר

האינטרס של AMD זה ליצור סטנדרט רפרנס ממוצע למדי שיש ממנו הרבה מקום לשיפור מצד יצרניות צד שלישי, חד וחלק. AMD רוצה להשאיר הרבה מקום ליצרתיות ותחרות מצד יצרניות כרטיסי המסך שלה.

פורסם

אם AMD יעשו סטנדרט ממוצה לכרטסים שלה ולא יותר כי זה מה שהכרטיס מסוגל אז היה יותר קשה לחברות לעשות משהו הרבה יותר טוב אבל אם זה רק עצלנות של AMD ויש לכרטיס יותר יכלות אז לא צריכה להיות ליצרניות בעיה

פורסם

אם AMD יעשו סטנטרט ממוצה לכרטסים שלה ולא יותר כי זה מה שהכרטיס מסוגל אז היה יותר קשה לחברות לעשות משהו הרבה יותר טוב אבל אם זה רק עצלנות של AMD ויש לכרטיס יותר יכלות אז לה צריכה להיות ליצרניות בעיה

כמה שגיאות כתיב

פורסם

לא מיתנצל אבל שהאתר נופל לי באמצה הכתיבה ולא נותן לי לעשות מחיקה תיקון ולא יכול להיכנס לאתר במשך שעה זה בעיה אז מי שיכול למחוק את הכפלות תודה

פורסם

כן שמענו אותך כבר, ההודעות שלך פשוט לא קריאות עם כל שגיאות הכתיב והמחסור בסימני פיסוק, אבל נראה שפשוט לא אכפת לך ונראה שאתה מצפה שכל אחד ישב חצי שעה על התגובה שלך כדי לנסות להבין מה לעזאזל כתוב בא .

פורסם

לא מיתנצל אבל שהאתר נופל לי באמצה הכתיבה ולא נותן לי לעשות מחיקה תיקון ולא יכול להיכנס לאתר במשך שעה זה בעיה אז מי שיכול למחוק את הכפלות תודה

עוד תירוצים ושגיאות כתיב, וגם ללא סימני פיסוק, פשוט סיוט לקרוא את התגובות שלך :pissed:

פורסם

העניין הוא שלא אכפת לו בכלל ,ככה שאין שום טעם לענות לו .

פורסם

כולם פה גאונים של מקלדת אבל שיש בעיה באתר אני לא בסדר לא מבין מה אתם רצים שזה משכפל לי את העודה ולא נותן לי למחוק זה לא בעיה שלי האתר מלה פלאש שעושה מלה בעיות במקום לתקן מוצעים מי לא בסדר ולא מה צריך תקוןן לא בעיה שלי האתר בזמן האחרון עושה הרבה בעיות אם כרום תשפרו חבל אתר טוב ויש פה אנשים טובים אז בלי מלחמות וחרמות

פורסם

יהיה מצחיק לראות את הבוחן שיבדוק את החיבור שלו בבגרות בלשון.

oh%20god.png?1316467507

פורסם
  • מחבר

להמשיך לתת לספאם לזרום בדיון הזה?

תמו הדיונים על השלשול הטקסטואלי מבית "סכריות MאנדM". אם מישהו רוצה לדון בזה שיעשה את זה במקום אחר

זה דיון על HD7000 ו-GTX600 למי שלא שם לב, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים