עבור לתוכן

ארגוני נשים/חברות כנסת: "להדיח את מפקד חיל הים"

Featured Replies

פורסם

לפי דעתי "חיזבלון" הוא ביטוי לגיטימי, אבל אתה קיבלת את זה כמשהו שכביכול מצביע על אינטלקטואל נמוך כי השתמשתי בביטוי מזלזל...

"ביטוי מזלזל"= "חיזבלון"

"חיזבלון"= לוחם חיזבללה= אוייב

"השתמשתי"= הצהרה על פעולה מודעת

------------------------------------

אני מודע לזה שהשתמשתי בביטוי מזלזל כלפי לוחמי החיזבללה

וכפי שהסברתי בהמשך, עשיתי את זה רק לשם קריאה שוטפת של ההודעה שלי וחיסכון בהקלדה בשבילי :P

אתה לא חכם\ מתוחכם כמו שאתה חושב, ולא כל מי שמשתמש בביטויים עממיים מידי פעם הוא אוטומטית טיפש...

לנושא- בריטניה וצרפת הפגינו חולשה בעניין לאומי\ בינלאומי עקרוני. זה שקול לזה שמפקד חיל הים יתן הוראה לא לעצור סירות בדרך לעזה, לדוגמא. עדיין אין שום קשר למה שהוא עושה בזמנו הפרטי.

כשבאים לתכנן אסטרטגיה לא מתחשבים במה המפקדים עושים בזמנם הפנוי (כל עוד זה לא משהו מוגזם- וביקור במועדון חשפנות זה לא עד כדי כך מוגזם), אלא מסתכלים על דרך הפעולה של כל האירגון. אני מסכים שיכולה להיות בעייה אם רוב הקצינים יתחילו ללכת בדרך קבע למועדונים, יתחילו להשתכר ולהשתמש בסמים... אבל זה ממש לא המצב.

• תגובות 141
  • צפיות 11.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מה הבעיה להשתמש בבטוי לועג לשם שמייצג את האוייב שלך ?

חיזבלון מתחרז עם זיבלון וזה מה שצריך לעשות איתם , להוריד את הזבל , לא הבנתי מה הבעיה ? אתה חושש שמה צה"לנו המפואר ילך שולל אחרי כינוי שכזה ולא יאמן את הגדודים כדי להילחם בהם ו / או המפקדים ישבו מאחורי הקווים וינהלו את המלחמה דרך ה"פלזמה" ? - פחחחח , זה היה כבר :silly:

או שנקרא להם כמו שנסאראללה קורא להם ? הלוחמים הגאים והאמיצים ? פחחח את לא חושב שהוא קורא להם כך כדי לעודד אותם ולהפחיד את צה"ל ( כמו שאתה עושה :s05: )

לא חשוב איך אתה קורא להם - כל אתה מאיית את השם נכון על המצבה שלהם :xyxthumbs:

פורסם

"ביטוי מזלזל"= "חיזבלון"

"חיזבלון"= לוחם חיזבללה= אוייב

"השתמשתי"= הצהרה על פעולה מודעת

------------------------------------

אני מודע לזה שהשתמשתי בביטוי מזלזל כלפי לוחמי החיזבללה

וכפי שהסברתי בהמשך, עשיתי את זה רק לשם קריאה שוטפת של ההודעה שלי וחיסכון בהקלדה בשבילי :P

אתה לא חכם\ מתוחכם כמו שאתה חושב, ולא כל מי שמשתמש בביטויים עממיים מידי פעם הוא אוטומטית טיפש...

לנושא- בריטניה וצרפת הפגינו חולשה בעניין לאומי\ בינלאומי עקרוני. זה שקול לזה שמפקד חיל הים יתן הוראה לא לעצור סירות בדרך לעזה, לדוגמא. עדיין אין שום קשר למה שהוא עושה בזמנו הפרטי.

כשבאים לתכנן אסטרטגיה לא מתחשבים במה המפקדים עושים בזמנם הפנוי (כל עוד זה לא משהו מוגזם- וביקור במועדון חשפנות זה לא עד כדי כך מוגזם), אלא מסתכלים על דרך הפעולה של כל האירגון. אני מסכים שיכולה להיות בעייה אם רוב הקצינים יתחילו ללכת בדרך קבע למועדונים, יתחילו להשתכר ולהשתמש בסמים... אבל זה ממש לא המצב.

אתה סתם מתעקש לעשות מעצמך צחוק אחרי שקיבלת שיעור בהבנת הנקרא. אחרי זה אתה מוסיף שאני לא החכם\מתוחכם אחרי שחזרתי ואמרתי שהשימוש בביטוי הזה לא נתפס בעיני כמשדר אינטלקט נמוך (הרי בדיוק בזה עסק השיעור שקיבלת)? :lol: חשבתי שאחרי ה-ownage הזה אתה לא תצייץ אבל מסתבר שטעיתי. :-X

בעניין הסכם מינכן - אתה לא בקי מספיק בפרטים כדי להבין עד כמה ההשוואה במקום ועד כמה ענייני יוקרה ותהילה היוו משקל רב בהכרעותיו של היטלר (ולמעשה כך הוא בכל משטר דיקטטורי שהעומד בראשו בעל שגעון גדלות). בבקשה, חסוך מעצמך השפלה נוספת.

פורסם

OK, כנראה שעדיין לא הבנת שאתה יוצא פה הדביל... עצוב...

פורסם

מה הבעיה להשתמש בבטוי לועג לשם שמייצג את האוייב שלך ?

חיזבלון מתחרז עם זיבלון וזה מה שצריך לעשות איתם ' date=' להוריד את הזבל , לא הבנתי מה הבעיה ? אתה חושש שמה צה"לנו המפואר ילך שולל אחרי כינוי שכזה ולא יאמן את הגדודים כדי להילחם בהם ו / או המפקדים ישבו מאחורי הקווים וינהלו את המלחמה דרך ה"פלזמה" ? - פחחחח , זה היה כבר :silly:

[/quote']

למען האמת בגלל גישה כזאת מלחמת לבנון השניה נראתה כמו שהיא נראתה. הגישה היית שחיזבאללה הוא אירגון שלא יכול לאיים על ישראל וככה זה נראה (מעבר להרבה בעיות אחרות כמובן). ההתייחסות למחבל מחיזבאללה או חמאס צריכה להיות כמו ההתייחסות ללוחם סורי, למשל. לא ראיתי מישהו מזלזל בצבא סוריה, ואותו דבר גם לגבי אותם הארגונים.

פורסם

אתה אלוף הברור מאליו , אתה בסדר ? בא להסביר לי את מה שאני כותב :screwy:

היה , הפיקו לקחים , וכרגיל אתה טועה , הבעיה הייתה לא בכינוי חיזבלון אלא בהפיכת האוצר למפקד העליון תוך כדי השמת מפקדים חלשים ומוחלשים אדיאולוגית וביצועית .

פורסם

יצא לך לחשוב במקרה למה אותו משרד אוצר היה הבעייה (ובאותה הזדמנות לבדוק מי היו שרי האוצר הבעייתיים)? אה רגע, זה לא קשור לזלזול בחיזבאללה?

הכינוי חיזבלון הוא לא בעיה, הוא סימפטום. אתה לא יכול להכחיש שעד אותה מלחמה לא היה זלזול בחיזבאללה, בציבור ובממשלה.

אבל עזוב, זה לא נושא הדיון וויכוח אבוד מראש.

פורסם

נווו באמת... אני מציע לך ללכת לעבוד במקום שמנוהל על ידי ההסתדרות ולראות בעצמך במיקרו איך המדינה מתנהלת,

למי נתנו להיות שר ביטחון במלחמה הזו? מה הקשר שלו לביטחון? מזל שלפחות האוצר היה בטוח (או שלא, הירשזון הזה ...)

קיצר לשרוף הכנסת על יושביה ולהקים משהו חדש... :jump:

פורסם

למען האמת, היחיד שהיה בסדר (ואת זה ועדת וינוגרד אמרה, לא אני) במלחמה האחרונה היה פרץ, שר הביטחון.

שצה"ל לא מתאמן שנים, עם רמטכ"ל אסון, מה שר ביטחון כבר יכול לעשות בפחות משנה?

פורסם

בתור חבר קבינט הוא הייה יכול להשפיע על התוצאות של המלחמה (גם המדיניות, שהן הכישלון העיקרי)- ולו רק בגלל העובדה שהוא ישב בישיבות המכריעות.

פורסם

אני יוצא מהסרט של ההלקאה העצמית שרוחות שמאלניות רעות מכניסות אותנו אליו שוב ושוב , חלאס .

היה ניגמר מספיק - מי שצריך להפיק לקים הפיק , ראינו שעם איכות אנוש גבוהה יותר אפשר להתקדם ולהפיק את הטוב שיש בציבור הישראלי ( ראה ערך גבי אשכנזי ) , עכשיו ככה זה בחיים , אנחנו בוחרים מנהיג טוב - טוב לציבור , חרא ? חרא לציבור , אין כאן שום קסם או סוד או אלהוים או מזל , הציבור צריך להתעורר ולקחת על עצמו את האחריות ולבחור מנהיגים עם ערכים , לי לא חשוב יותר מידיי מי המנהיג , אבל הוא / היא ( חחח ) צריכים להיות ערכיים , מפני שהערך הוא ה"מצפן" שיש למנהיג שעל פיו הוא מנווט .

טוב צר לי - אבל ככה זה בחיים .

פורסם

הנזק המעשי? אין כל דרך לדעת, לדעתי. את הנקודות תמיד אפשר לחבר רק בהסתכלות לאחור. ישנה היסטוריה ארוכת שנים ומתועדת של דיפלומטיה בין מדינות ואם אנו מתבוננים בה לעומק, אפשר להבחין בדפוס מסוים - הנזק הכי קרוב ל"מעשי" במקרה שלנו הוא תפיסת האויב אותנו כחברה חלשה ונהנתנית יותר. זה יכול לגרום לחיזוק המוראל אצלו (בקרב הקצונה, הממשל וכו') ואם הנזק חמור דיו (כלומר, מדובר בשרשרת חמורה במיוחד של אירועים ומתמשכת) היא יכולה להוביל אותו לבצע בחירות אסטרטגיות שאילולא אותם מחדלים היו שונות לחלוטין. רוצה דוגמא פשוטה מין העבר הקרוב (יחסית)? הסכם מינכן. "אויביינו הם תולעים קטנות, ראיתי אותם במינכן" אמר היטלר בחדרי חדרים אחרי ההסכם. פתאם שתי מעצמות על (בזמנו) - בריטניה הגדולה וצרפת, נתפסות כתולעים. אילו היו עומדות על הסכנה מבעוד מועד ומפגינות עמדה בלתי מתפשרת שבעבורן הן מוכנות להילחם, הן יכלו לבלום את היטלר בזמן או לכל הפחות להיכנס למלחמה בנקודת פתיחה שבדיעבד הייתה נוחה יותר עבורן, אם כי לא יכלו לדעת את זה אז. נכון, זה what if? שכזה, אבל אפשר ללמוד הרבה מאד מאיך נתפסת חולשה בעיני הצד השני. זהו טבע האדם, לטוב ולרע.

על פניו, האויב שלנו כבר תופס אותנו כחברה חלשה ונהנתנית יותר. ע"ע נאום קורי העכביש של נסראללה, ובהמשך - מבצע קורי פלדה של צה"ל.

בעשור האחרון חלו מספר אירועים מכוננים שחיזקו בצורה מהותית את המעמד האסטרטגי של ישראל באזור; אני יכול להבטיח לך שאף גורם רציונלי במזרח התיכון לא מעוניין להכנס לעימות ישיר עם ישראל. הגורמים האי-רציונליים (גופי הטרור האיסלמי למיניהם) מעצם הגדרתם לא מהווים שיקול כלל.

אני גם יכול להבטיח לך שעצם העובדה שמפקד חיל הים הנוכחי של ישראל הוא אדם שנוהג לפקוד מועדוני חשפנות - אין בה בכדי להפחית מהחוסן האסטרטגי שאנחנו נהנים ממנו (בזכות, ולא בחסד).

אם כבר, מה שמוריד "מהיוקרה" הצבאית והמדינית של ישראל היא בראש ובראשונה המדיניות ההססנית של הממשלה בכל הנוגע לטיפול בארגוני הטרור בלבנון וברצועת עזה. בניגוד להתנהגות של מח"י, הנזק של מדיניות זו בהחלט קיים ומעשי לכן הייתי מצפה שתתבטא קודם כל נגדה, מה שלא ראיתי שקרה בתקופה האחרונה.

הדוגמה של הסכם מינכן אינה רלוונטית לאזורנו, מכיוון שמאזן הכוחות שונה לחלוטין.

פורסם

אני אחזיר אותכם קצת אחורה:

"האלוף אלי מרום שתיין שקרן ולא שולט ביצריו.

אתה מבזה אותנו - חיילי וקציני חיל הים.

לך הביתה ועכשיו - אנחנו כבר לא רואים בך מפקד.

אנחנו מתביישים ללכת עם מדי חיל הים מאז שהבנו מי המפקד שלנו ולמה הוא לא עונה לטלפונים בשעות הלילה המאוחרות.

אין לנו אמון בך כאדם ומפקד - .....*הטקסט כאן קטוע*"

אולי זה לא אותו נזק תדמיתי שFkl0ster דיבר עליו, כייון שזה נזק פנימי ולא חיצוני.

אבל יצר נזק תדמיתי או לא?

פורסם

כן, אבל זה אותם חיילים שגורמים את הנזק- לא האלוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים