עבור לתוכן

סקר האם אתם בעד או נגד לשחרר מחבלים תמורת החייל החטוף גלעד שליט ( או אחרים )

האם אנחנו יכולים לשלם את מחיר שיחרור החייל החטוף גלעד שליט ? 1,951 הצבעות

1. 1. האם אנחנו יכולים לשלם את מחיר שיחרור החייל החטוף גלעד שליט ?

• לשחרר מחבלים ולקבל את החייל
    • לא לשחרר מחבלים

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אם הוא חי, איזה אינטרס יש להם לא לשחרר סימן חיים ממנו, שרק יעלה את המחיר שלו?

זה אלף-בית בחטיפות למטרת משא ומתן.

ובכל מקרה, גם אם נניח שהוא חי - זה לא משנה דבר.

הם דווקא כן שיחררו מכתב וקלטת...נכון שזה היה מזמן אבל עדיין...

וזה חלק מהרעיון שלהם, לא לתת לישראל שום מידע בחינם...להתנגד ולהזיק לישראל בכל צורה זה מטרת החיים שלהם, וגם העניין הפסיכולוגי הזה שלא יודעים אם הוא חי זה חלק מהעניין...

ומה "לא משנה דבר"?

אם הוא חי צריך להוציא אותו בכל דרך אפשרית...וגגם אם המחיר גבוה מדי אז מבצע צבאי והצבת החזרתו כתנאי להפסקת המבצע.

• תגובות 314
  • צפיות 25.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

יש הבדל בין כל מחיר לבין לשחרר רוצחים

אני חושב שכולם בעד לשחרר את החייל

אני חושב שאנחנו לא עושים מספיק כדי לשחרר אותו כלומר לא מפעילים לחץ אלא רק חושבים שבויתור ובשיחרור רוצחים אנחנו יכולים לשחרר אותו .

אלוהים אדירים האם אינכם רואים שזה מה שהחמאס רוצה שתחשבו :bash::nixweiss: ( צר לי על הדרמטיזציה אבל אני חושב שאפילו צעקה כאן לא תעיר את המוח השטוף בטימטום אידואולוגי של אלו שחושבים - פחחח חושבים , הם אינם חושבים הם היסטרים - את המחשבות שהטרור נטע בהם , מזכיר לי את הסרט עם קווין ספייסי - החשוד המיידי , שבו סוזא אומר לחוקר " אתה מבין הטריק של השטן הוא לגרום לך לא לדעת שהוא קיים " זו לפחות רוח הדברים לפי זיכרוני - כאן החמאס נוטע באנשים מחשבות שהם אפילו לא יודעים שזה מחשבות של החמאס בכלל - פאק האם זו הדרך היחידה לשחרר את החייל ? - עצלנות מחשבתית זה מה שזה בגלל זה אתם נדבקים לאידואולגיה , היא חוסכת לכם חשיבה - כמו דוסים בדיוק )

פורסם

ומה "לא משנה דבר"?

אם הוא חי צריך להוציא אותו בכל דרך אפשרית...וגגם אם המחיר גבוה מדי אז מבצע צבאי והצבת החזרתו כתנאי להפסקת המבצע.

ברור, אני לחלוטין בעד פעולות לשחרורו, מעולם לא אמרתי שצריך לזרוק אותו לכלבים.

אבל יש הבדל עצום בין כניעה לטרור ובין פעולות לשחרור החטוף - מבצעים צבאים, מצור על כל עזה עד רמת אי אספקת חשמל ומים במשך כל זמן שידרש (מצידי שתהיה שם שואה), וכל דרך מלחמתית אחרת - לגיטימית מבחינתי.

פורסם

רק חבל שאנחנו מדינה אימפוטנטית... 60% מהמצביעים פה מוכיחים את זה יפה מאוד.

פורסם

ברור, אני לחלוטין בעד פעולות לשחרורו, מעולם לא אמרתי שצריך לזרוק אותו לכלבים.

אבל יש הבדל עצום בין כניעה לטרור ובין פעולות לשחרור החטוף - מבצעים צבאים, מצור על כל עזה עד רמת אי אספקת חשמל ומים במשך כל זמן שידרש (מצידי שתהיה שם שואה), וכל דרך מלחמתית אחרת - לגיטימית מבחינתי.

העניין הוא, שלא חובה להגיע למצב כזה...

כי גם זה אומר שבערך כל העולם יהיה נגדנו(אלא אם כן פתאום יתחילו לדאוג להסברה, משהו שלא ממש סביר שיקרה), וגם זה פגיעה בחפים מפשע שזה דבר לא כל כך טוב..

אם כבר אז מבצע כמו עופרת יצוקה שפחות פגע באזרחים ופגע בחמאס הרבה יותר ממה שמצור(שהיה דווקא נותן להם חומר תעמולה מצויין) היה פוגע.

אפשר פשוט לשחרר את ה1400 רוצחים האלה...ואז מבצע מהאוויר לחיסולים ממוקדים, או אולי אפילו כשהם עדיין יחסית קרובים אחד לשני...

ככה שבנוסף לזה שגלעד שליט ישתחרר גם סוף סוף הרוצחים האלה יחוסלו...או לפחות רובם...

פורסם
  • מחבר

אתה לא יכול לעשות זאת כי המתווך הוא שערב לשיחרור שלהם כלומר אתה רוצה להסתבך גם מיצריים ( במקרה הזה או עם תורקיה )

פורסם

היה ניסיון לא טוב בעבר (הלא רחוק) של ניסיון להוציא חייל משבי, נחשון ווקסמן ז"ל, זה עדיין צרוב

טוב טוב בזיכרון של בצבא (מי שלא מכיר את המקרה שיחפש קצת)...

זו אחת הסיבות שמבצע לשיחרור החטוף לא ממש נשקלת, כמה שעצוב לומר, יש פה עוד אינטרסים חוץ משלום החייל ששלחנו

להגן עלינו, אם אין לי את הרגש והאמפטיה אז מה אני בעצם?

פורסם
  • מחבר

היה ניסיון לא טוב בעבר (הלא רחוק) של ניסיון להוציא חייל משבי, נחשון ווקסמן ז"ל, זה עדיין צרוב

טוב טוב בזיכרון של בצבא (מי שלא מכיר את המקרה שיחפש קצת)...

זו אחת הסיבות שמבצע לשיחרור החטוף לא ממש נשקלת, כמה שעצוב לומר, יש פה עוד אינטרסים חוץ משלום החייל ששלחנו

להגן עלינו, אם אין לי את הרגש והאמפטיה אז מה אני בעצם?

ההסתכלות הקרה היא שהחייל הזה הוא מת , חבל שאתם לא רואים זאת ,ברגע שהתקיפו אותם הוא מת ממש כמו חברי הצוות שלו לטנק , החמאס משחק כאן עם "גופות" ( כמו חיזבאללה ) , יש את הסיפור במיתולוגיה היוונית על ההוא ( אורפאוס ) שרצה לרדת לשאול כדי להחזיר את אהובתו , ככה החמאס משחק ברגשות של ישראל , אבל לצערי החייל הזה כבר "מת" יחד עם חבריו לטנק .

http://www.planetnana.co.il/myth169/Greek/greece_orpheus.htm

פורסם

שוב פעם:

איך אתה יודע שהוא מת? יש לך הוכחה חד משמעית?

פורסם
  • מחבר

תקרא שוב .

אין לי הוכחות ( וגם לך ו / או לאף אחד אין )

אני מתפלל שהוא חי

אני מתפלל שהוא יחזור

אני בעד לעשות כל פעולה כדי להחזיר אותו

אני בעד שקילה מחדש של הרעיון החמאסי לשחרר מרצחים וליתר בהירות - אני לא בעד שיחרור מרצחים

אם מסתכלים על הסטטיסטיקות והמידע של אלמגור מבינים מדוע

פורסם

חברה לדעתי פשוט צריך לגרום להם לרצות לשחרר אותו , איך גורמים להם ?

כך : אתם עושים מצור עד שכל העולם צועק ועד שהם בוכים ואז אתם צועקים בחזרה לכל העולם ולהם שעד שהם לא משחררים את החייל ועד שהם לא פורקים נשק (כן פורקים נשק זה משתק את החמאס מפעילות לפחות לאיזה שנה )הם לא מקבלים תמיכה מאיתנו , בכלל אני לא מבין למה הם מקבלים תמיכה מאיתנו מהתחלה ,למה מי הם ומה אנחנו חייבים להם .

ולצערי הרב העולם מוצף במוסלמים מפגרים שמיתרבים בלי הפסקה ובעיקרון מובילים לסוף העולם http://www.hayadan.org.il/wp/asimov-the-end/

בקיצר לא משנה מה אנחנו עושים נגד החמאס ונגד המוסלמים אנחנו רק עושים וטובה לעולם .

ואני יודעה שמישהוא פה יתחיל להגיד ש"תזכור מה היה בשואה ומה עשו לנו" אבל אין פה השוואה בכלל כי אנחנו לא רוצים לפגוע בהם (לפחות לא השלטון)אבל הם מצהירים בתוקף שהם רוצי להרוג אותנו ושהם "אוהבים מוות כמו שאנחנו אוהבים חיים".

\´‾\)............(/‾`/

\....\\..............//..../

\....\\................//..../

\´‾\....\´‾/...........\‾`/..../‾`/

\.\...\....\....\.|_......_|./..../..../..././

(.(....(....(....\.)..)..(..(./...)....)....).)

/.............../\...\..../.../\...............\

/.................\......../..................

בקיצר זה מה שאני שם על הערבים ועל כל התומכים שלהם .

פורסם

אולי מספיק לחיות בסרטים?

פורסם

כן בסרטים של אלו שרוצים לשחרר מחבלים תמורת חייל בודד.

אגב לפניי שאתה מגיב תיקרא עד הסוף .

פורסם

חברה לדעתי פשוט צריך לגרום להם לרצות לשחרר אותו , איך גורמים להם ?

כך : אתם עושים מצור עד שכל העולם צועק ועד שהם בוכים ואז אתם צועקים בחזרה לכל העולם ולהם שעד שהם לא משחררים את החייל ועד שהם לא פורקים נשק (כן פורקים נשק זה משתק את החמאס מפעילות לפחות לאיזה שנה )הם לא מקבלים תמיכה מאיתנו , בכלל אני לא מבין למה הם מקבלים תמיכה מאיתנו מהתחלה ,למה מי הם ומה אנחנו חייבים להם .

ולצערי הרב העולם מוצף במוסלמים מפגרים שמיתרבים בלי הפסקה ובעיקרון מובילים לסוף העולם http://www.hayadan.org.il/wp/asimov-the-end/

בקיצר לא משנה מה אנחנו עושים נגד החמאס ונגד המוסלמים אנחנו רק עושים וטובה לעולם .

ואני יודעה שמישהוא פה יתחיל להגיד ש"תזכור מה היה בשואה ומה עשו לנו" אבל אין פה השוואה בכלל כי אנחנו לא רוצים לפגוע בהם (לפחות לא השלטון)אבל הם מצהירים בתוקף שהם רוצי להרוג אותנו ושהם "אוהבים מוות כמו שאנחנו אוהבים חיים".

\´‾\)............(/‾`/

\....\\..............//..../

\....\\................//..../

\´‾\....\´‾/...........\‾`/..../‾`/

\.\...\....\....\.|_......_|./..../..../..././

(.(....(....(....\.)..)..(..(./...)....)....).)

/.............../\...\..../.../\...............\

/.................\......../..................

בקיצר זה מה שאני שם על הערבים ועל כל התומכים שלהם .

אתה יותר מדי מכליל פה...

אל תשכח שיש שם גם אנשים נורמלים, החמאס זה רק אחוז קטן מאוד מכלל התושבים בעזה.

ומצור לא רק שלא ישיג את המטרה, אלא גם יתן להם חומר תעמולה מצויין נגד ישראל...ואפילו אמיתי.

וגם באמת אין סיבה לפגוע באזרחים נורמלים שלא עשו כלום כשיש אפשרויות אחרות.

אם עושים עוד מבצע כמו עופרת יצוקה...חיסולים ממוקדים של אנשי חמאס והפצצת מנהרות ומחיקה של כל דבר שקשור בהם, ולשם את השיחרור של גלעד שליט כתנאי להפסקת האש...וזה גם יותר פגיעה בחמאס וגם פחות פגיעה באזרחים.

אז חמאס יסכימו להוריד את המחיר עליו בהרבה, אולי אפילו עד לכדי שיחרור כמה בכירים בודדים(ומן הסתם...כשזה כמה בודדים זה לא כל כך בעיה יום אחרי להוריד אותם מהאויר).

אבל מצור ממש לא יעזור...

הראש שלהם לא עובד כמו של רוב האנשים במדינות היותר מתקדמות...

מבחינתם זה לא כל כך נורא אם אין חשמל, מים מבחינתם זה גם לא משהו שצריך בכמויות...מבחינתם כל עוד יש לשתייה זה מספיק, כל הדברים של סיוע הומניטרי(תרופות מזון וכו') זה במילא יש לחמאס, ואם לא יאפשרו הכנסת סיוע הומניטרי מי שיפגעו זה רק אזרחים...מה שיתן להם עוד חומר תעמולה מצויין..וגם זה סתם פגיעה בחפים מפשע.

ואל תשכח את זה שזה יעודד אזרחים שם להצטרף לחמאס...כשלאזרחים יש מחסור קשה בדברים בסיסיים(לדוגמא אוכל) ולחמאס יש אותם ומי שמצטרף לחמאס מקבל..זה די יעודד את האזרחים להצטרף לחמאס וזה אומר עוד מחבלים שילחמו בישראל.

ופה כן אפשר לעשות השוואה למה שהיה בשואה, שבאמת לא חסרים סיפורים על יהודים שהלשינו על יהודים אחרים(וגרמו לרציחתם) בשביל אוכל.

פורסם

קודם כל לא אמרתי שצריך לפגוע באנשים חפים מפשע (לפחות לא במכוון) דבר שני אני אמרתי שצריך לפגוע בחמאס ובתומכים שלו וזה אומר כ 50% מהאוכלוסיה שם בעזה .

ובקשר לסיוע הומניטרי , גם כך רוב הסיוע מגיע לאנשי חמאס ולא לאזרח הפשוט לכן אין בעייה לסגור את זה עד שהם יזדקקו לסיוע זה ואז הם יתחננו שנפסיק אבל אנחנו נגיד להם ש: סבבה נפסיק אבל קודם גילעד שליט + כל הנשק שלכם עובר אילינו .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים