עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז - V2.0

Featured Replies

פורסם

אז עדיין לא הבנת. אתה מסכים שהדתיים ששולחים את החילוניים לעשות סיאנס חוטאים, זו הסיבה שהחילוניים מציינים שזה חטא - חלא כי הם פוחדים אלא כי הדתים מפרים את החוקים של עצמם.

אגב סיאנס, אני עדיין מחכה שמישהו יעשה סיאנס בו יתגלו דברים שרק הרוח יכולה היתה לדעת. תרגיל פשוט למי שרוצה לעשות סיאנס: תשאלו את ההורים (אם הסבים נפטרו) או את הסבים (אם הם בחיים) האם הם זוכרים משהו על ההורים שלהם שאתם לא יודעים. נאמר באיזה תיכון הם למדו או מה היתה העבודה הראשונה שלהם. שלא יגידו לכם מה התשובה! רק תוודאו שהם יודעים אותה.

עכשיו תלכו לסיאנס, תעלו את הרוח של סבא/סבא רבא ותשאלו אותו את השאלה. תחזרו להורים/סבים ותוודאו האם התשובה שקיבלתם נכונה.

ואחרי זה תספרו לנו. אגב, כמובן שזה ההיפך ממדע: במדע אי אפשר להוכיח, כאן אי אפשר להפריך. כיוון שגם אם תעשו מאה סיאנסים ומאה פעמים "הרוח" לא תדע את התשובה הנכונה, עדיין יתכן שנפלתם על מאה רמאים אבל בפעם הבאה תמצאו את הדבר האמיתי.

אני עוד לא שמעתי על סיאנס בו הרוח סיפרה איפה היא החביאה את הצוואה או מה הקוד של הכספת...

עכביש, גם אתה לא מבין. כמה עולה פרסומת של חצי עמוד בעיתון? כמה עולה פרסומת בטלויזיה? כמה עולה לעצב ולייצר אריזה יפה, במקום סתם גוש קרטון או מתכת? היצרנים היו יכולים לחסוך את כל ההוצאות האלו, הרי אף אחת מהן לא משפרת את האיכות של המוצר. אז למה הם לא עושים את זה? כי הפרסומות והאריזה מביאים עוד לקוחות. אם הם חושבים שתוספת הרווח שווה את ההשקעה, הם יעשו את זה. הנ"ל נכון גם לגבי הכשרים. אם אתה חושב שתעודת הכשר תכניס לך יותר כסף משתעלה, כדאי לך להשיג אותה. מה הבעיה בזה?

• תגובות 4.6k
  • צפיות 449.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אז עדיין גם אתה לא הבנת.

כי אני מסכים שיש דתים שאומרים לך תעשה סיאנס, אבל לרוב הם לא מודעים שהם עושים גם איסור,אז החילוני מציין שזה חטא ,אז איך אתה אומר לי לעשותו? את זה אני מבין,אבל מדוע החילוני באמת לא עושה?[הרי אין לו בעיה לעבור על חוקי התורה האחרים] הנה ברגע זה הוא יכול לבדוק [אבל אדם שלא רוצה לדעת, לא ידע. כדי לא להתחייב]

הרוח יודעת הכל ואף משקרת,היא יכולה לקרוא את מחשבותיך ואז לדעת את התשובות,לכן צריך לשאול אותה דבר שאתה גם לא יודע את התשובה אלה רק ההורים יודעים ואז לשאול את ההורים אם זה נכון, את זה עושים כדי לבדוק אם הנשמה היא באמת אותה נשמה שהורדנו ,כי הרבה פעמים הם משקרות

רצוי לקרוא כאן http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2341595&forum_id=4142

[לא כל נשמה אפשר להוריד]

אתה יכול לראות סרטים של חילונים שעשו סיאנס .

פורסם

סיאנס זה בול שיט של ילדים בתנועות נוער אחרי שהם גמרו א"ש לילה וליפני שהם הלכו "ליצבוע" את הכיתה השניה .

פורסם

גם אתה בעצמך בולשיט גדול

פורסם

או ואה

ניראה לי שמישהו אוהב אותי :aktion031:

אפילו אם זה שם משתמש פקטיבי .

אין סטירה בין עצם היותי בולשיט לבין הסיאנס שהוא בול שיט .

ודיון על סיאנס בתרד של דת ואמונה ?

ילדים מזיזים כוס על קרטון פחחח.

פורסם

תפסיקו לדרדר את הדיון כבר.

עכביש מה קרה לך בחודש האחרון תגיד לי?!.

רוני

מבחינה הלכתית מותר בכלל להראות סרט של עושי סיאנס?.

מזה תורם?, אותם "חילונים" שרואים את זה - מצב שרק יתפתו לעשות את זה ולעבור על האיסור לדרישה במתים וסתם יגידו אחרי זה "יאוווו אחייי איזה מגניבב שיאוו"

אני בספק אם חילוני שיעשה סיאנס ישמור שבת (או לפחות ישתדל מעומק ליבו לשמור מעט ככל שיוכל) בראשונה שתבוא לאחר מכן..

ובכלל

כתוב בירמיהו (לא זוכר איזה פרק אבל אני אשתדל לברר) - מי שרוצה אותי, יבוא אליי.

פורסם

מבחינה הלכתיתלאחר שזה נעשה מותר לצפות בו.

יש בדבר חיזוק באמונת השארות הנפש,וגם שליהודי אסור לעשות זאת על גוים לא נאמר האיסור.

שנית פעמים שהנשמה מתקשרת עם בני אדם פה בעולם לפעול לטובתה,וידועים מעשים בדוקים בענין,לדוגמא אצל ''החזון-איש'' שחי ממש לפני דור אחד שכתב שהגיע נשמה וביקשה תיקון,ומי שיודע עד כמה היה זהיר במידת האמת,מספיק עובדה זו להאמין בהשארות הנפש.

יש חילונים שחזרו בתשובה מכך, תוכל לעשות חיפוש בגוגל.

פורסם

עם כל הכבוד

מה אתם מנהלים דיון על סיאנס ???

אולי על תיקשור או העלאה באוב או אולי לעונן או אולי לגרד חיש גד ולוטו ?

אבל סיאנס ?

לכל מי שעשה סיאנס ברור שהידיים מוזיזות את הכוס !

יש נושאים רחבים יותר אשר הספק בהם רחב יותר כגון הראה לעיל .^^^

טוטא - אחינו - תרגיע .

ולכל המאמינים בהישארות הנפש , חמודים אין לכם ברירה אלא להאמין גם בסיאנס וכו' .ואם אתם מאמינים בסיאנס הרי אתם מוציאים את הכח מידיי ה"מורים הרוחניים " שלכם - וזו הבעיה שלכם !!!

פורסם

אגב רוני רציתי לשאול אותך עוד שאלה.

אם אני לא טועה יש פסוק בתורה שאומר שהגויים המבקשים להאמין בבורא עולם ולעבוד אותו (מוסלמים זו דוגמה טובה) - אינם חייבים לשמור שבת?, יש דבר כזה?.

פורסם

יש נסבות מקלות לעשרת הדיברות? פששש מי אמר שלא מתקדמים עם הזמן?

פורסם

לא תגנוב אבל אם תגנוב בשבילי אז טוב

שמור את יום השבת בשבילי ושלא תעיז לצאת לבלות אני רוצה שתגיע לבית התפילה שלי ביום המנוחה שלך !

לא יהיה לך אלוהים אחרים חוץ ממני

כבד את אביך ואת אימך - אבל אותי יותר

לא תרצח - אלא אם אני אגיד לך ואת מי שאני אגיד לך

לא תענה ברעך עד שקר - אלא אם זה לשבש הליכי חקירה על גניבות שגנבת בשבילי ו /או עבור כסף

לא תעשה לך פסל ותמונה - אלא אם זו התמונה שלי - אז מותר

לא תנאף - רק בשקט ובצינעה

לא תחמוד - אבל מי ידע ? מה אלוהים קורא מחשבות ? - אני בטח שלא אבל אם כבר חמדת - אז תזרוק עצם .

אלו פחות או יותר עשרת הדיברות שמלמדים ה"מורים הרוחניים " של הדתות , תמיד הם עושים לעצמם הנחות והסברים וזה כולל את כל הדתות - אנשיי הגלימה אינם נקיים מערכתית משיקולים ואינטרסים השרדותיים אשר לא תמיד עולים בקנה אחד עם התורה והציוויים האלוהיים - ומלבד זה "אלוהים" עוזר למי שעוזר לעצמו - ;)

פורסם

אגב רוני רציתי לשאול אותך עוד שאלה.

אם אני לא טועה יש פסוק בתורה שאומר שהגויים המבקשים להאמין בבורא עולם ולעבוד אותו (מוסלמים זו דוגמה טובה) - אינם חייבים לשמור שבת?, יש דבר כזה?.

בתורה צוו רק היהודים לשמור את השבת [בדומה לשאר המצוות השיכות ליהודים בלבד] לכן זה לא כולל את הגויים.

לגוי יש 7 מצוות בני-נוח [אבל אם הוא רוצה להכנס בברית ישראל יש לו את האפשרות]

פורסם

לא תגנוב אבל אם תגנוב בשבילי אז טוב

שמור את יום השבת בשבילי ושלא תעיז לצאת לבלות אני רוצה שתגיע לבית התפילה שלי ביום המנוחה שלך !

לא יהיה לך אלוהים אחרים חוץ ממני

כבד את אביך ואת אימך - אבל אותי יותר

לא תרצח - אלא אם אני אגיד לך ואת מי שאני אגיד לך

לא תענה ברעך עד שקר - אלא אם זה לשבש הליכי חקירה על גניבות שגנבת בשבילי ו /או עבור כסף

לא תעשה לך פסל ותמונה - אלא אם זו התמונה שלי - אז מותר

לא תנאף - רק בשקט ובצינעה

לא תחמוד - אבל מי ידע ? מה אלוהים קורא מחשבות ? - אני בטח שלא אבל אם כבר חמדת - אז תזרוק עצם .

אלו פחות או יותר עשרת הדיברות שמלמדים ה"מורים הרוחניים " של הדתות , תמיד הם עושים לעצמם הנחות והסברים וזה כולל את כל הדתות - אנשיי הגלימה אינם נקיים מערכתית משיקולים ואינטרסים השרדותיים אשר לא תמיד עולים בקנה אחד עם התורה והציוויים האלוהיים - ומלבד זה "אלוהים" עוזר למי שעוזר לעצמו - ;)

אני מבקש להדגיש כי הפירושים של הציוויים הם פונקציה של היכולת הורבלית ורמות המוסר של המאמינים בכל דור ודור

אז בראיה שניה אם כל הציוויים האלוהיים ליכאורה ניתנים לפירושים שונים ( עובדה - התפלגות /ריבוי הדתות המונוטאיסטיות ) יש להבין כי הנושא כאן איננו הציווי האלוהי - אלא המפרש עצמו קרי ה"מורה הרוחני" והכריזמה שלו / שלה לארגן את עדר המאמינים בקבוצה תחתיו .

פורסם

הדיון באמת התדרדר,

משני הצדדים של המטבע.

היו שלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים