עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

בדיוק-התורה לא מתישבת עם המפץ הגדול,אבל מה זה משנה בכלל? אתה מאמין-תאמין ומי שימנע ממך להאמין-כלב,כל עוד אמונתך לא פוגעת באחר ו/או עוברת על החוק.

אותו דבר לגבי הלא מאמינים-אין לפגוע באי אמונתם כל עוד זה לא פוגע באחר ו/או עובר על החוק.

זה בדיוק המצב הנוכחי

בכל אופן

תעלו איזה שאלה חכמה בחייאת

משהו טוב

משהו מאתגר

לא משהו מדעת אמת

• תגובות 2k
  • צפיות 161.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

איך אפשר להגיע למסקנות מדיון שכזה? אין פה עמדה של הדת מישהו שבקיא בחומר, רב כנראה.

פורסם

איך אפשר להגיע למסקנות מדיון שכזה? אין פה עמדה של הדת מישהו שבקיא בחומר, רב כנראה.

קשה להביא אחד כזה

מאחר שאין הרבה כאלה

אני מכיר גאוני תורה, גאוני זאת לא מילה, מדקלמים גמרות, פוסקים, אחרונים ראשונים, יכולים להביא הרבה ראיות להנה ולהנה

אבל הם פשוט לא יגיעו לפה חחחחחחחחחחחחחח

פורסם

יש הרבה ,אבל צריך ללכת//לפנות אליהם.

פורסם

אם מדברת עם רבנים כדוגמאת הרב אמנון יצחק, או הרב זמיר כהן

צר לי לנפץ לך את החלומות

פורסם

לא משנה לי איזה רב,כל עוד הוא יכול לתרץ קושיות,מה טוב!!! :)

פורסם
  • מחבר

תחזרו לנושא בבקשה, זה לא צ'אט כאן.

פורסם

עדיין הרבה יותר הגיוני(לי , לאנוכי) לקבל את תאוריית התורה ולא את המפץ הגדול

כמו שהמפץ הגדול מסביר את סידור החומר בעולם עד להגיעו למצב הזה

אני מאמין בכוח עליון שעשה זאת

גם התורה וגם המפץ הגדול מסבירות בעזרת ההנחות אותם הם מקבלות את הגיעו של העולם למצב הנוכחי

לגיטימי. רק קח בחשבון שהתורה אינה תאוריה מדעית, להציב אותה כמתחרה לתאוריה מדעית זה גם שגוי וגם לא הוגן.

פורסם

זה בדיוק המצב הנוכחי

בכל אופן

תעלו איזה שאלה חכמה בחייאת

משהו טוב

משהו מאתגר

לא משהו מדעת אמת

אוקי אני אשאל אותך, למרות שכנראה לא תשנה את דעותך גם ככה.

נניח וקיים אלוהים - למה זה צריך להשפיע על החיים שלך?

נסכים על זה דרכיו ורצונו של האל נסתרות מן האדם.

אם כן, למשל אם הוא מצווה עליך להתפלל ב6 בבוקר על מנת להגיע לגן עדן - אחרת לגהינום, איך תדע שהוא לא משקר לך/בוחן אותך/..?

מי אמר שהאל פועל ע"פ הרציונל וההגיון של האדם? באותה מידה שהוא ישלח אותך לגן עדן הוא יכול גם לשלוח אותך לגהינום.

אם כן - למה לטרוח?

הנקודה שאני מנסה להעביר היא שלא רק שלא ניתן להוכיח/להפריך את קיומו של האל; גם אם הוא קיים - קיומו לא ישפיע על בחירות הגיוניות שלך (ז"א בחירות שנעשות מתוך הגיון נטו - בלי אמונה).

מכאן ששאלת קיומו פשוט לא רלוונטית לשום דבר.

פורסם

אני רואה שבתגובות האחרונות נוצר דיון על "אין אנשים מספיק מוסמכים לכתוב כאן בנושאי דת בכלל, צריך רב כלשהוא או בכלל מישהו שמבין ברמה גבוהה".

ובכן דניאל בלס (למי שלא מכיר שיריץ חיפוש בגוגל) מתכוון להכנס לדיון הזה ממש בימים הקרובים, אם לא מחר (?).[br]פורסם בתאריך: 22.10.2008 בשעה 06:04:08

אתה יודע מה

שכנעת אותי, לא בא לי להתווכח על זה יתר מידה

הוכחת שהמפץ הגדול לא מתחבר עם התורה

עדיין הרבה יותר הגיוני(לי , לאנוכי) לקבל את תאוריית התורה ולא את המפץ הגדול

כמו שהמפץ הגדול מסביר את סידור החומר בעולם עד להגיעו למצב הזה

אני מאמין בכוח עליון שעשה זאת

גם התורה וגם המפץ הגדול מסבירות בעזרת ההנחות אותם הם מקבלות את הגיעו של העולם למצב הנוכחי

מתאו, זו לא חכמה להגיד שכנעת אותי כי 10 דקות או בכלל מספר הדקות שעבר מאז כתבת תגובה זאת בהחלט אינו מספיק למצוא את העדר הסתירה בין המפץ הגדול לבראשית, הרי זו עובדה מהשטח שעל-פי בראשית ברא\ או מקורות אחרים (ראו סרט ביוטיוב: סתירות בין תורה ומדע), אין שום סתירה. וממילא המדע הוא דינמיקה, ברור שהוא יגיע למסקנות אחרות בנוגע למפץ הגדול או בכלל, אולי ותאוריית המפץ הגדול תתחלף...מי יודע?.

אז מתאו, להבא..קח ת'זמן.

--------------------------

Jaman

נניח וקיים אלוהים - למה זה צריך להשפיע על החיים שלך?

נסכים על זה דרכיו ורצונו של האל נסתרות מן האדם.

אם כן, למשל אם הוא מצווה עליך להתפלל ב6 בבוקר על מנת להגיע לגן עדן - אחרת לגהינום, איך תדע שהוא לא משקר לך/בוחן אותך/..?

מי אמר שהאל פועל ע"פ הרציונל וההגיון של האדם? באותה מידה שהוא ישלח אותך לגן עדן הוא יכול גם לשלוח אותך לגהינום.

אם כן - למה לטרוח?

-אני רואה שאתה אוהב להתפלסף על דברים (ואני מעריך אותך על זה), כי גם אני כזה.

נניח וקיים אלוהים, למה זה צריך להשפיע על החיים שלך?.

לשאלה הזאת יש כלכך הרבה תשובות.

אני אישית חושב שלא צריך לשאול "איך זה צריך להשפיע על החיים האישיים שכל כל אחד ואחת מאיתנו", אלא "איך זה ישפיע עלינו כמין אנושי".

הרי איזו תכלית תהייה לבריאה (הבאת החומר הדומם לידי נוף וחיים) אם החיים יתנהגו אחד לשני רע מדיי או טוב מדיי?, התורה מלמדת לאיזון בין טוב רע, בכל שלב ובכל תחום שנקלע אליו בחיינו, זו היהדות הרבנית המודרנית והנצרות המלמדות להיות "מלאך עלי אדמות" ולהיות לעתים טוב מדיי עד שגם אם ידפקו אותך, תגיד יאללה סעחטק, אבל לא!, זה לא ככה!, לא זו היהדות הטובה של ימי התנ''ך, שלימדה לעשות חסדים אך לא להדפק בגללם, שלימדה לזרוק את שאריות לחמך על פני המים, או לתת אותו לחיות שעל היבשה. להרים כל פרי שנפל מדוכן השוק ולהחזירו למקומו, לא לזרוק אוכל כי אם תזרוק גם אתה תיזרק, לא לזרוק בגד ישן כי אם תעשה זאת - לא יהייה לך מה ללבוש (ביום מן הימים) - פיזיקת הקוונטים?.

לכן ישנה בריאה, עם חוקים מסויימים שהגיעו אל האנושות כולה במעמד הר סיני (אותו חגגנו אתמול), וישנה תכלית, שתגיע מהמין האנושי עצמו, אם יחייה באיזון, בכבוד הדדי, בהגינות - הקם להרגך השקם להרגו אך ארור תהייה אם תפתח מלחמה, זו הרמוניה - עם טעם.

"מי אמר שהאל פועל ע"פ הרציונל וההגיון של האדם? באותה מידה שהוא ישלח אותך לגן עדן הוא יכול גם לשלוח אותך לגהינום."

-ההגיון של האדם הוא מערכת שהגיעה מאלוהים עצמו, הרי האדם אינו "חיה כשאר החיות" - כמו שטוענת האבולוציה, הוא אינו עוד פרימיטיב חושב, הוא אין ספור רמות מעל זה, הוא יכול לבנות את האמפייר סטייט בילדינג, אלה לא!, לו יש מצפון, יכולת הבעה עשירה, בינה, יש לו גם את ההגיון הסובייקטיבי - המערכת המדהימה שהזכרת, ואז מה עם הוא דומה לחיות במבנהו הביולוגי, אני לא רואה שום סיבה שלא יהייה דומה להן.

אגב, על פי היהדות (או התורה) אין מקום כזה גהנום, וגן עדן, היה קיים במזרח התיכון לפני שנים, או שהוא מציאות מגבילה לשלנו - תלוי באיזו גישה מפרשת אתה משתמש.

אבל גהנום - לא קיים! ולא מוזכר.

הנקודה שאני מנסה להעביר היא שלא רק שלא ניתן להוכיח/להפריך את קיומו של האל; גם אם הוא קיים - קיומו לא ישפיע על בחירות הגיוניות שלך (ז"א בחירות שנעשות מתוך הגיון נטו - בלי אמונה).

מכאן ששאלת קיומו פשוט לא רלוונטית לשום דבר.

-לא ניתן להוכיח קיומו מבחינה פיזית, זה ידוע לכולנו.

"מכאן ששאלת קיומו פשוט לא רלוונטית לשום דבר", טעות, היא רלוונטית מטבעה, לאדם המאמין בקיומו\העדר קיומו של האל, ואם יש מליארדים כאלה אז..

כמו כן היא גם רלוונטית לנוקט העמדה בשאלת קיומו - אגנוסטיקן.

פורסם

totah

אם הייתי מתחיל להתווכח זה היה לוקח המון זמן ואנרגיות

בינינו

לא היינו מגיעים להסכמה חד צדדית

אז לקחתי את המושכות

טוב זה לא הדיון

בקשר לשאלה של jaman

ביקשתי שאלה חכמה, אתה מביא שאלה שחרשו אותה

אני אשאל אותך שאלה מנגד

מה אתה חושב שהאל רוצה מאתנו?

פורסם

אוף אני שונא להיות התגובה האחרונה (במיוחד אחרי שהשקעתי בה) אז.. לא לפספס מה שרשמתי בסוף העמוד שעבר.

Jaman דירבאלאק.

פורסם

ובכן דניאל בלס (למי שלא מכיר שיריץ חיפוש בגוגל) מתכוון להכנס לדיון הזה ממש בימים הקרובים, אם לא מחר (?).

הוא כבר עושה את זה כרגע, דרך רוני. אבל לפחות ממחר רוני יפסיק לנסות לשכנע אותי ללכת לפורום של בלס, אז גם זה לטובה ;).

פורסם

matteo,

רצית שאלה,תקבל.

הכל צפוי והרשות נתונה,שמעתי את המשפט הזה כמה פעמים,זה לא הסתדר לי בראש אבל עזבתי את זה.

לאחר כמה ימים אני שומע את המשפט שוב והוא עוד פעם לא מסתדר לי,התחלתי לבדוק למה.

הכל צפוי-הוא יודע הכל(מי זה?זה לא משנה),הרשות נתונה-יש לך בחירה חופשית.

לא הסתדר לי שיש בחירה חופשית ובעצם אותו X יודע הכל.

בסוף פתרתי את הבעיה בעזרת חבר,איך אתה פותר אותה?

פתרון הוא פתרון שמאפשר את קיום שני המצבים בלא אפשרות להעלות עוד שאלה על הפתרון.

פורסם

ברוכים השבים Newb.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים