עבור לתוכן

דת ואמונה - דיון מרוכז

Featured Replies

פורסם

למה עירבבתי פוליטיקה נאצית? שוב: כי השקפת העולם הפוליטית שלהם (אנחנו עליונים, צריכים לשלוט בנחותים, את הכי נחותים צריך להשמיד) הכתיבה את הצידוק המדעי כביכול שהותאם לה, לא, כפי שאתה טוען, הצידוק המדעי הוא זה שהוביל להשקפת העולם הפוליטית. לו הסדר היה כפי שאתה טוען, הם לא היו אוסרים על מחקר שסותר את השקפת העולם שלהם.

הלכתי לבדיקת ראיה בלי שום קשר למשה. יש לי מינוס שתים בעין שמאל ולכן אני מרכיב משקפיים. איך זה רלוונטי? :P

התקדמנו? הבנת שהתאוריות הביולוגיות ששררו (והוכתבו מלמעלה) ברייך השלישי ובברית המועצות לא היו האבולוציה של דארווין אלא חיקוי? מצויין. לטעון שהעיוותים של הנאצים והסובייטים לאבולוציה הם תורת האבולוציה הוא בדיוק כמו לטעון שהוורמאכט והצבא האמריקאי במלחמת העולם השניה היו זהים, כי בשניהם החיילים לבשו מדים וירו ברובים.

אני מסכים איתך - היו הרבה יותר קורבנות למשטרים אתאיסטים-טוטאליטריים-פשיסטיים. אבל זה לא מה שאתה אומר: אתה אומר שהקורבנות האלו הם תוצאה ישירה של תורת האבולוציה. ואני אומר שזו שטות מוחלטת, שכן שניים מהשלושה (אני לא בטוח בקשר לסין תחת מאו, אבל סביר שזה נכון גם שם) התנגדו בתוקף לאבולוציה. לא מסיבה מדעית אלא כי התאוריה, להשקפתם, סתרה את השקפת העולם הפוליטית שלהם ולכן לא היתה יכולה להיות נכונה.

אתה מתקיף איש קש כשאתה הופך פאשיסטים טוטליטאריים לתומכי האבולוציה.

ביקשת, קיבלת.:

לו היית אומר שאתה תומך בתורת האבולוציה בטווח השמיעה של קומיסאר פוליטי בתקופתו של סטאלין, היית לכל הפחות מבלה כמה שנים במחנה "חינוך מחדש" בסיביר כאויב המהפכה. תמשיך לטעון שברית המועצות של סטאלין האמינה באבולוציה... ::)

אבל תקרא על הלמארקיזם, למה לא. אח"כ תקרא על האבולוציה. יהיה לך קשה למצוא נקודות משותפות.

וזו בדיוק הנקודה שלי! הם לא פיתחו את השקפת העולם שלהם על בסיס המדע, כפי שאתה טוען, הם פיתחו את ה(פסאודו) מדע שלהם על בסיס השקפת העולם.

זה כי אתה ממשיך להתעקש שהרוצחים בשם הדת מעוותים את הדת, אבל מסרב להודות שהרוצחים בשם (משהו שבקושי דומה ל-) האבולוציה עיוותו את האבולוציה.

מי שמחליט על בסיס התורה שיש לרצוח את כל ההומואים עושה זאת על דעת עצמו ולא על דעת האל, אבל מי שמחליט על בסיס תורת האבולוציה שיש להרוג את כל היהודים לא עושה זאת על דעת עצמו?

ואז הוא לא היה מדען. מדען מעלה היפותזה, בודק אותה ואם היא מסבירה את כל העובדות הידועות ואין תאוריה טובה ממנה, מקבל אותה.

היטלר המשיך את דרכו של דארווין בדיוק כמו שאתה ממשיך את דרכו של היטלר. עובדה, שניכם נוהגים לנעול נעליים! לשניכם יש אף!

האבולוציה לא אומרת דבר וחצי דבר על שרידתו של החזק. אתה שוב משווה תאוריה שאתה לא מכיר לתאוריה שאתה לא מכיר.

התקדמנו? הבנת שהתאוריות הביולוגיות ששררו (והוכתבו מלמעלה) ברייך השלישי ובברית המועצות לא היו האבולוציה של דארווין אלא חיקוי? מצויין. לטעון שהעיוותים של הנאצים והסובייטים לאבולוציה הם תורת האבולוציה הוא בדיוק כמו לטעון שהוורמאכט והצבא האמריקאי במלחמת העולם השניה היו זהים, כי בשניהם החיילים לבשו מדים וירו ברובים.

-בוא לסובייטים לא נתייחס, בכלל קצת לא מתאים שהם חלק בויכוח, לא הייתי מכנה את תורת הגזע חיקוי של מוצא המינים על-פי דארווין אלא מוצא המינים ש20% ממנו עבר שינויים.

שלא תבין לא נכון, אני מודה ויודע שהנאצים סילפו את תאוריית האבולוציה, אבל לא באופן כלכך קיצוני כמו שעשית ממנו, הבעייה שלי עם תאוריית האבולוציה, וגם עם תורת הגזע מן הסתם שהן גורמות לשכל תקין (לפעמים) לפעול מתוך עקרונות המתנגדים באופן נחרץ למוסריות "דתית"\עשיית חסדים; אם תרצה., הרי זה תהליך המתחולל אצל כל אבלוציוניסט מושבע - להפוך לאינדיבידואל הרואה עצמו כעליון (אם הוא טוב יותר מאחרים), ולהתנהג אל כולם כאל נחותים ממנו, הרי זה לא סוד, זו המציאות ובה תאוריית האבולוציה לעתים משבשת את התנהלות החברה. את עקרונותיי זה נוגד בכל דרך.

אני מסכים איתך - היו הרבה יותר קורבנות למשטרים אתאיסטים-טוטאליטריים-פשיסטיים. אבל זה לא מה שאתה אומר: אתה אומר שהקורבנות האלו הם תוצאה ישירה של תורת האבולוציה. ואני אומר שזו שטות מוחלטת, שכן שניים מהשלושה (אני לא בטוח בקשר לסין תחת מאו, אבל סביר שזה נכון גם שם) התנגדו בתוקף לאבולוציה. לא מסיבה מדעית אלא כי התאוריה, להשקפתם, סתרה את השקפת העולם הפוליטית שלהם ולכן לא היתה יכולה להיות נכונה.

איפה אמרתי שזו תוצאה ישירה של תאוריית האבולוציה?, אמרתי שאני דווקא מסכים איתך כי המשטרים הללו סילפו הרבה או מעט את תאוריית

האבולוציה.

לו היית אומר שאתה תומך בתורת האבולוציה בטווח השמיעה של קומיסאר פוליטי בתקופתו של סטאלין, היית לכל הפחות מבלה כמה שנים במחנה "חינוך מחדש" בסיביר כאויב המהפכה. תמשיך לטעון שברית המועצות של סטאלין האמינה באבולוציה... ::)

-לא לא!, הם הסתמכו על חיקוי לתאוריית האבולוציה, לזה התכוונתי מלכתחילה.

האבולוציה לא אומרת דבר וחצי דבר על שרידתו של החזק. אתה שוב משווה תאוריה שאתה לא מכיר לתאוריה שאתה לא מכיר.

-מנין לך מה אני מכיר ומה לא?, הרי ישנה מחלוקת (או שאני טועה) בקהילה המדעית כבר מימים ימימה, לגבי העקרון הנ''ל, חלק טוענים ש"רק החזק שורד" וחלק טוענים ש"רק המתאים שורד" - מהסיבה הפשוטה שהדינוזאורים שהיו הכי חזקים ואימתניים, לא שרדו, לעומתם הקטנים והמתאימים כן שרדו.

אבל אז אנחנו נכנסים להגדרה הפילוסופית של המילה חזק, ולפילוסופיה כמו תמיד, יש מקום בכל מקום.

• תגובות 2k
  • צפיות 160.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

מה, אתה מתעקש לא לצטט כנהוג בכל פורום נורמאלי למרות שרמזו לך שוב ושוב

ואפילו הדגימו לך איך...?

ובלי קשר, זה יפה לראות שאתה מתרכך לאט לאט. אולי הגאווה שלך לא תניח לך

להודות שהדברים של איסתרא פתאום באמת Making Sense אבל לפחות מרגישים שאתה מתרכך

וקצת נסוג מהתקיפות שלך (מהמילה תוקף ולא תקיפה).

פורסם

מה, אתה מתעקש לא לצטט כנהוג בכל פורום נורמאלי למרות שרמזו לך שוב ושוב

ואפילו הדגימו לך איך...?

ובלי קשר, זה יפה לראות שאתה מתרכך לאט לאט. אולי הגאווה שלך לא תניח לך

להודות שהדברים של איסתרא פתאום באמת Making Sense אבל לפחות מרגישים שאתה מתרכך

וקצת נסוג מהתקיפות שלך (מהמילה תוקף ולא תקיפה).

ילד שב בשקט, או שפשוט תפסיק לתקתק ספאם.

אני אצטט בכל דרך שארצה, לא אתה ולא אף אחד יטיף לי איך לצטט.

בנוגע לגוואה שלי - על איזו גאווה מדובר?, על גאווה שהיא עמידה על עקרונות ההופכים משלך ב90 מעלות?, אם זה המפריע לך - שישנם החושבים ההפך ממך, לא מקומך בדיון זה.

בכלל העלת טענות פזיזות ביותר, קרא שוב את הכתוב.

פורסם

שאלה לי לכל המאמינים ול- תותח

אם קיים אלוהים או ישות כלשהי כל יכולה אישה גבר (שאני מטיל ספק בכך ועל זה נדון בהמשך)

היכן היה אותה ישות לכל אורך ההיסטוריה כאשר טבחו בנו הרומאים היוונים הטורקים הסלווקים התלמיים וכן הלאה כל צורעי היהודים.

היכן הוא היה אם לא במוחותינו השטופים על ידי הכוהנים ??.הכל היה נטו אמונה ותו לא.יותר מכך היכן היה כבודו בעת השואה שטבחו בנו הנאצים??

שנרצחנו על שמירה על דתנו לא התבוללנו בין הגויים???.הוא לא בא והוא לא הצילינו.אנו עלינו לארץ - החילונים הציונים בעוד הישיבות הגדולות נשארו מאחור

ונטבחו.זכרו את השיר "שריפה אחים שריפה" - איפה הוא היה בעת המצוקה של עמינו???

פורסם

תרשום זאת בגוגל,תמצא תשובות.

פורסם

-בוא לסובייטים לא נתייחס, בכלל קצת לא מתאים שהם חלק בויכוח,

בררו שאתה לא רוצה להתייחס לסובייטים, הרי הם סותרים את התיזה שלך שאבולוציה מובילה לרצחנות והתנגדות לאבולוציה מובילה לחיבוקים וכלבלבים (אתמול בלילה ראיתי שוב את Once More With Feeling ;D. גאון הג'וס ווידון הזה, גאון!). אבל אני כן רוצה.

לא הייתי מכנה את תורת הגזע חיקוי של מוצא המינים על-פי דארווין אלא מוצא המינים ש20% ממנו עבר שינויים.

גם אני לא הייתי מכנה אותה חיקוי. אני כיניתי אותה "סילוף" ו"עיוות". גם שינוי של 20% נותן לך כבר תאוריה אחרת. אבל בפועל מדובר על משהו כמו 90%. בנוסף, תורת הגזע הנאצית בכלל אינה תאוריה מדעית.

אגב, לפי האבולוציה, "טוהר הגזע" הוא דבר רע, שונות היא דבר טוב ונחוץ.

שלא תבין לא נכון, אני מודה ויודע שהנאצים סילפו את תאוריית האבולוציה, אבל לא באופן כלכך קיצוני כמו שעשית ממנו,

בגלל שאתה לא מבין את שתיהן.

הבעייה שלי עם תאוריית האבולוציה, וגם עם תורת הגזע מן הסתם שהן גורמות לשכל תקין (לפעמים) לפעול מתוך עקרונות המתנגדים באופן נחרץ למוסריות "דתית"\עשיית חסדים; אם תרצה., הרי זה תהליך המתחולל אצל כל אבלוציוניסט מושבע - להפוך לאינדיבידואל הרואה עצמו כעליון (אם הוא טוב יותר מאחרים), ולהתנהג אל כולם כאל נחותים ממנו, הרי זה לא סוד, זו המציאות ובה תאוריית האבולוציה לעתים משבשת את התנהלות החברה. את עקרונותיי זה נוגד בכל דרך.

בבל"ת. אין שום קשר בין האבולוציה למוסר. האבולוציה מסבירה איך מתרחש התהליך הטבעי של התפתחות גזעים ומינים של בעלי חיים, אין דבר וחצי דבר הינה ובין התרבות האנושית. יש משהו טבעי במחשב שעליו אתה קורה הודעה זו? המין האנושי, כבעל אינטיליגנציה ומודעות עצמית, מסוגל להתעלות מעל לטבע שלו. לחליפין, הוא מסוגל לתרץ את הכניעה לדחפיו. כלומר אתה יכול להיות אתאיסט ואבולוציוניסט ועדיין להיות אדם טוב ואתה יכול להיות דתי ולהיות אדם רע. האבולוציה לא מעניקה ציונים של שליון ונחות לגזעים השונים. אין בה שום קביעה שבני האדם עליונים על כבשים, למשל. אם כבר אז זו שאלה של מיקום בשרשרת המזון.

הרי היו אנשים רעים עוד לפני פרסומו של "מוצא המינים". ישנן שתי סיבות לגידול במספר ההרוגים במאה העשרים: הגידול החד במספר בני האדם שחיים והשיפור המשמעותי ביכולות כלי הנשק. קח למשל את מלחמת העולם הראשונה: מיליוני הרוגים ובלי שום קשר, אמיתי או דימיוני, לאבולוציה.

איפה אמרתי שזו תוצאה ישירה של תאוריית האבולוציה?, אמרתי שאני דווקא מסכים איתך כי המשטרים הללו סילפו הרבה או מעט את תאוריית

האבולוציה.

אהמ,

-ומי עשה את השואה?, נאצים אבולציוניסטים פנאטים שהלכו כשה תמים אחרי ממשיכי דרכו של דארווין, התאוריה שעמדה מאחורי כל אורך-חייהם השכיחה מהם כל רמה של טיב ונעימות, והפכה אותם למפלצות עלי אדמות, התאוריה הזו היא הדבר הנבזה ביותר שהגיע אלינו.

מי לא לקח חלק בשואה?.

נאצים\או כל אחד מעוזריהם אשר התנגד לתאוריית האבלוציה ולכפיית לימודה בכל מוסד השכלה שהוא, נאצים נוצרים שהכירו את תורת ה', שידעו מהוא חסד, מהיא הקמת נופלים, התרת אסורים, הרעבת יצרים, עזרה לחלשים, פקיחת עיני עיוורים.

אולי מישהו פרץ לחשבון שלך ושלח הודעות בשמך? ;)

-לא לא!, הם הסתמכו על חיקוי לתאוריית האבולוציה, לזה התכוונתי מלכתחילה.

והתנגדו בתוקף לאבולוציה. מ.ש.ל.

-מנין לך מה אני מכיר ומה לא?, הרי ישנה מחלוקת (או שאני טועה) בקהילה המדעית כבר מימים ימימה, לגבי העקרון הנ''ל, חלק טוענים ש"רק החזק שורד" וחלק טוענים ש"רק המתאים שורד" - מהסיבה הפשוטה שהדינוזאורים שהיו הכי חזקים ואימתניים, לא שרדו, לעומתם הקטנים והמתאימים כן שרדו.

אבל אז אנחנו נכנסים להגדרה הפילוסופית של המילה חזק, ולפילוסופיה כמו תמיד, יש מקום בכל מקום.

והרגע הוכחת את הטענה שלי: אתה לא יודע מהי תורת האבולוציה. אין שום מחלוקת שכזו. ישנה התאוריה שקובעת שהמתאימים שורדים (וזה נובע מעצם ההגדרה) וישנה ההבנה השגויה של חלקים נכבדים בציבור ההדיוטות לפיה התאוריה גורסת שהחזקים שורדים.

אגב, גם זה לא מדויק: כל עוד אין מחסור במשאבים, גם הקצת פחות מתאימים שורדים. הפערים שהמוטאציות מייצרות בין היותר מתאים לפחות מתאים כל כך קטנים בד"כ שעוברות שנים ארוכות בטרם הפחות מתאימים מכחדים. וזה תהליך טבעי, לא צריך תאי גזים שיעזרו לו.

ועוד אגב אחד, הדינוזאורים המפורסמים כמו הטירנוזאורוס רקס היו חזקים ואימתניים. אבל היו דינוזאורים בכל הגדלים. טביעות הרגל של הדינוזאור בבית שמש, למשל, הם של חיה בגודל של תרנגול. גם הוא לא שרד. לא הכח משנה אלא ההתאמה לסביבה. כשכדור הארץ התקרר בצורה משמעותית (כנראה בגלל פגיעה של גוף אסטרונומי גדול), רוב הדינוזאורים בעלי הדם הקר, גדולים וחזקים כמו קטנים וחלשים, לא שרדו.

פורסם

שאלה לי לכל המאמינים ול- תותח

אם קיים אלוהים או ישות כלשהי כל יכולה אישה גבר (שאני מטיל ספק בכך ועל זה נדון בהמשך)

היכן היה אותה ישות לכל אורך ההיסטוריה כאשר טבחו בנו הרומאים היוונים הטורקים הסלווקים התלמיים וכן הלאה כל צורעי היהודים.

היכן הוא היה אם לא במוחותינו השטופים על ידי הכוהנים ??.הכל היה נטו אמונה ותו לא.יותר מכך היכן היה כבודו בעת השואה שטבחו בנו הנאצים??

שנרצחנו על שמירה על דתנו לא התבוללנו בין הגויים???.הוא לא בא והוא לא הצילינו.אנו עלינו לארץ - החילונים הציונים בעוד הישיבות הגדולות נשארו מאחור

ונטבחו.זכרו את השיר "שריפה אחים שריפה" - איפה הוא היה בעת המצוקה של עמינו???

אחת השאלות שהכי קל לענות עליה

נהפוך הוא, אדם השואל שאלה כזה בד"כ שואל אותה מתוך הלב מלא חימה כלפי הישות האלוקית

אתה צריך להבין, אותם יהודים , שנטבחו..... כואב לך עליהם, ולכן אתה שואל:איה השם אלוהיכם?

את השאלה הזה שאלו עוד שנים לפניך, תהילים:"ברצח בעצמותיי חרפוני צוררי באומרם אלי כל היום, איה אלוהיך?"

דוד המלך אומר שאלו שהכי כואב לו עליהם ופשוט הורגים אותו מבפנים זה אלו ששואלים : איה אלוהיך ישראל?

בכל אופן

התשובה פשוטה, פשוטה מאוד, התשובה בתורה עצמה, הקב"ה לא היה שם, אתה שואל למה?

תשאל את הרצל שהתבולל, את אלו שהמציאו את דמות "היהודי החדש" , את בני הקיבוצים שסרו מהדת, את מקימי מוסדות כי"ח

צריך ליהיות בור בשביל לשאול שאלה כזה

בפרשת וילך, דברים ל"א:

... ועזבני והפר את בריתי אשר כרתי אתו; וחרה אפי בו ביום ההוא ועזבתים והסתרתי פני מהם והיה לאכל ומצאוהו רעות רבות וצרות, ואמר ביום ההוא הלא על כי אין אלוקי בקרבי מצאוני הרעות האלה; ואנכי הסתר אסתיר פני ביום ההוא על כל הרעה אשר עשה כי פנה אל אלהים אחרים."

פנה אל אלוהים אחרים: פשוט מאוד, התחיל להתבולל, זה עבודה זרה לשמה

בכל אופן

אתה תתנגח עם התשובה שלי , בזה אני בטוח, אבל אני יודע בתוך תוכי שזוהי האמת לאמיתה

פורסם

ספר דברים, פרק כ"ד, פסוק ט"ז:

ל?א יו?מ?תו? א?בו?ת ע?ל ב??נ?ים ו?ב?נ?ים ל?א יו?מ?תו? ע?ל א?בו?ת א?יש? ב??ח?ט?או? יו?מ?תו?

אז למה בשואה נרצחו גם המוני חרדים שומרי הלכה? מצד שני, לא נרצחו כל כך הרבה קיבוצניקים כופרים. יכול להיות שאלוהים קצת פיספס?

פורסם

ספר דברים, פרק כ"ד, פסוק ט"ז:

אז למה בשואה נרצחו גם המוני חרדים שומרי הלכה? מצד שני, לא נרצחו כל כך הרבה קיבוצניקים כופרים. יכול להיות שאלוהים קצת פיספס?

ציפיתי לשאלה הזאת, שאגב גם היא לא כל כך חכמה(מצטער)

התשובה אליה עלולה ליהיות מעצבנת

"והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית...."

הקב"ה לקח את "הצדיקים" בדיוק כמו שלקח את בית המקדש כשהם חטא

הוא השאיר בחיים את הכופרים על מנת לתת להם לחזור בתשובה

אלו שנהרגו בוודאי שזכו לעולם הבא

אם היו נהרגים הכופרים לא היו זוכים, לכן דוקא אותם השאיר בחיים

אתה יכול לקבל את התשובה ויכול שלא, שוב זה תלוי בנאדם.

פורסם

"בימים ההם לא יאמרו עוד אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה. כי אם איש בעוונו ימות, כל האדם האוכל בוסר תקהינה שיניו"

מה עם ילדים\תינוקות?

ההסבר שאלוהים הרג את הצדיקים כדי שיצטרפו אליו, והשאיר את המתבוללים כדי שאולי עוד יחזרו... איך להגיד... נשמע כמו תירוצים?

אז אולי שכל הדתיים ימותו, וככה יצטרפו לאלוהים? הם היו עושים את זה בשמחה אם הם היו בטוחים שזה יקרה.

פורסם

"בימים ההם לא יאמרו עוד אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה. כי אם איש בעוונו ימות, כל האדם האוכל בוסר תקהינה שיניו"

מה עם ילדים\תינוקות?

ההסבר שאלוהים הרג את הצדיקים כדי שיצטרפו אליו, והשאיר את המתבוללים כדי שאולי עוד יחזרו... איך להגיד... נשמע כמו תירוצים?

הקדמתי תרופה למכה ואמרתי שהתשובה עלולה ליהיות מעצבנת

מה שכן

זה מאוד הגיוני, הוא נותן להם צ'אנס כי הוא רוצה בטוב שלנו

השאלה שלך במקום ושאלה טובה

התשובה גם היא קצת מעצבנת

בנאדם בא לעולם לשם תיקון הנשמה שלו

תינוק שבא לעולם , גם הוא בא לתקן את הנשמה שלו

אני לא יודע חשבונות שמים

אבל כל מקרה לגופו

אין תשובה חד משמעית, ואם הייתה, זה היה הרבה יותר בעייתי

פורסם

אז בן אדם בא לעולם לשם תיקון הנשמה שלו?

מאיפה הנשמה באה? התורה המסורתית לא מקבלת גלגול נשמות כדומני. אז אלוהים מייצר נשמות "לא מתוקנות", נותן להם להיוולד, לסבול, ולראות באיזה מצב הן ימותו?

פורסם

אני אולי לא יודע על נשמות וגלגול כמוך,matteo , אבל כבר אמרתי לך שהרבה אושיות דתיות מתנגדות לרעיון בכל תוקף.

אני לא יודע אם יש או אין גלגול-מה שבטוח-אם זה הטעון שהצלחת למצוא כדי להצדיק לעצמך ארוע כמו השואה, או מוות של תינוק בלידתו אז לבריאות.

שמעתי פעם את סם האריס אומר כמה דברים על נשמות. לתינוק יש נשמה. לכן גופים דתיים שונים הם כנגד הפלה, אפילו בשלבים שבהם העובר הוא אוסף לא מוגדר של תאים-גוש חסר צורה. לזה יש נשמה?. יותר מכך, יש מצב שביצית שהתחלקה ויצרה 2 ביציות מופרות, חוזרות להיות ביצית אחת מופרית. מה הלך פה?.ה' החליט להפוך 2 נשמות לאחת?. במילותיו של האריס-המתמטיקה של הנשמות היא לא הגיונית. מעניין...

פורסם

בנוגע לגוואה שלי - על איזו גאווה מדובר?, על גאווה שהיא עמידה על עקרונות ההופכים משלך ב90 מעלות?

נדמה לי שאתה מתכוון ל180 מעלות

פורסם

mattao

אינני רואה תשובה מספקת בדברייך.ודיבור כזה או אחר על חוזה המדינה עדיין לא מהווה תשובה.

כלומר דברייך מהווים תשובה סתמית עם ציטוט תנכית המסבירה את התהוות היהודי החדש.אבל היכן אלוהים ???????????????

איפה הוא קיים?.אני רוצה תשובה לקיומו ולא ספר שנכתב על ידי כמה גאונים שחיטטו באף לאורך ההיסטוריה והעבירו מאב לבן סיפור מפואר.

אותו דבר אני יכול לומר על הארי פוטר שזה סיפור ולאמצו כדת ואת דמבלדור כאלוהים (למי שמכיר את העלילה) כזה הוא התנך - ס י פ ו ר ותו לא !!!!!!.

אז מי קבע שהתנכ או התורה הנה דרך חיים אחת ועוד צריכה להיות מחייבת עלינו כעם.

התורה אשר מהווה אבן יסוד כביכול לתרבותנו (אשר אני מטיל ספק רב) איננה חוקה ואיננה חשובה כמו שהיא מצטיירת.

הדת והאמונה מלאות איסורים ויסורים אשר מאמללות את האדם ומצרות את דרכו ואת חייו.מדוע אנו חייבים לקבל את השטויות האלה עלינו בגלל שכמה

משועממים כתבו את זה???

אלוהים אינו קיים ולא היה קיים אלה רק במוחם הצר של מאמיניו הפאנטים והוא מושתל מחינוך מעוות.הכל דרך חינוך של עיוות האמת הנכונה.

הוא השאיר בחיים את הכופרים על מנת לתת להם לחזור בתשובה

אלו שנהרגו בוודאי שזכו לעולם הבא

אם היו נהרגים הכופרים לא היו זוכים, לכן דוקא אותם השאיר בחיים

אתה יכול לקבל את התשובה ויכול שלא, שוב זה תלוי בנאדם.

באמת ????? :behead:

האם אתה יודע שבאירן מוציאים להורג אדם שכופר שדברי הכוהנים????

אצלנו זה דיי קרוב לזה...ראה ערך ש"ס - הפונדמנטליסטים שלנו.

ועוד הכל למען השם - שאינו קיים.הכל למען גורם עליון (ירח כוכבים שמש.הייתי אומר שאנחנו מאמינים כמו המאיה הקדמונים בדרום אמריקה)

:P :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים