השארת טיפ במסעדה - עמוד 8 - אקטואליה ותרבות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

השארת טיפ במסעדה


Nemesis

Recommended Posts

  • תגובות 143
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

אתמול ישבנו כמה אנשים מהעבודה במסעדה לארוחת צהריים.

בד"כ כשאנחנו יוצאים לאכול אנחנו אוכלים ארוחה עסקים של 35-50 ש"ח, ואז כל אחד משאיר 5 ש"ח טיפ.

אתמול הלכנו למקום קצת יותר יקר (60-80 ש"ח לעסקית), והגענו למסקנה שזה טפשי שאנחנו משאירים יותר טיפ רק כי המנות יותר יקרות.... הרי המלצרית עשתה את אותה העבודה! (בסופו של דבר השארנו 10% בערך, אבל סתם חשבנו שזה טפשי)

מי בעצם החליט שטיפ חייב (או צריך) להיות אחוז מסוים מהמחיר? למה הוא לא יכול להיות סכום קבוע יחסית, כמו הטיפ לשליח פיצה?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הסדר עולם חדש:

שכל בעל מסעדה יגלם במחיר המנה את המשכורת שהוא רוצה לשלם למלצרית, ושיעזבו אותנו בשקט.

כאשר אני הולך ומבצע עבודה עבור מישהו, אני אומר לו מראש כמה העבודה שלי שווה. מתאים? סבבה, לא מתאים? חפש מישהו אחר.

למה זה צריך להיות שונה במסעדה?

הטיפים היו נהוגים פעם כדי לקבל טובות הנאה מיוחדות, מכניסים אנשים קודם, שומרים מקום וכל מני דברים כאלה.

זה פשוט כבר מנופח מעבר לכל פרופורציה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הכוונה היא לא להכניס את הטיפ לחשבון.

הכוונה היא שלא תצטרך לשלם טיפ בכלל.

המלצר לא מקבל מספיק משכורת? שבעל המסעדה יעלה את המחירים של המנות ב-10%, ויוכל להעלות את המשכורת של המלצר.

אגב, זה מזכיר לי שכשהייתי לפני כמה שנים בהולנד עם חברה שלי, הלכנו עם בנות דודה (שגרות שם) לאכול באיזו מסעדת פיצה. הן אמרו לנו להשאיר טיפ של בערך חצי יורו (על ארוחה של בערך 10 יורו). הופתענו שמשאירים כל כך מעט, אבל הן אמרו שככה זה נהוג בהולנד (כי המלצרים מרוויחים משכורת נורמלית).

וגם כשהייתי במשלחת בארה"ב, היה איתנו בחור גרמני שבהתחלה סרב להשאיר טיפ (יכול להיות שזה לא נהוג בגרמניה?), אבל בסוף שכנענו אותו...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

...זה מסביר למה המלצרים/ברמנים תמיד משתוללים משמחה כשהשארתי להם טיפ ועל כמה וכמה כשחזרתי למסעדה/פאב. :lol:

פה אני נותנת טיפ, במקרה הטוב אני אקבל חיוך. שם הם יגניבו לי עוד שוט או חטיף על חשבון הבית. במסעדה סינית הבאתי טיפ וקיבלתי יין ליצ'י מתנה (זה וגם כי המארחת/מלצרית חשבה שזה מדהים שאדם מערבי יכול לאכול עם מקלות, הגרמנים לא מצתיינים בזה). מספיק שאני אקבל "תודה, תבואי/ו שוב" ואת השירות שמגיע לי, אבל בהרבה מקרים אני לא מקבלת גם את זה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אתמול לדוגמא נתקלתי גם במשהו די חצוף - היייתי במסיבה סגורה ( קבוצה של בנות שהשתחררו ושכרו מקום) שהיה בה אלכוהול חופשי, מה שבאמת היה שם, שהברמנים פשוט סירבו להגיש למי שלא שם להם טיפ וגם התלוננו על הגודל של הטיפים - לדוגמא אחרי יותר מחצי שעה של לחכות לשרות, הבר מן פשוט סירב להגיש כי לא שמנו לו טיפ, ושהוצאנו אחד הוא התלונן שהוא קטן מידי וסירב להגיש מקום להגיד תודה ששמים לו משהו ולעשות את העבודה שמשלמים לו עליה. ולאט לאט אם הערב זה התדרדר עד לרמה ששביקשתי כוס מים, הדבר הכי פשוט שאפשר לבקש במסיבה, ביקשו ממני לשים על זה 5 שקלים טיפ לא ביקשו טיפ aka הביאו את הכוס טיפים ורצו שאני ישים בה משהו, אלה דרשו אותו כתשלום ומראש ואם סכום מסוים! מילא מחיר, אבל פשוט טיפ.

מילא הבר מנים היו מקצועים והיו עושים עבודה טובה / מביאים דברים מהר אבל הבר מנים בכלל לא ידעו מה הם עושים - אחד מהם אפילו לא ידע איך לפתוח את הקופה!

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

נבהיא לכם פה כמה דברים...

טיפ = אבקת כביסה... הכסף שהלקוח משאיר למלצר זה אך ורק מנדיבות...

אם אתה מלצר, וברגע שקיבלת טיפ, אתה מעלה את רמת השירות למי נתן לך את הטיפ אתה מלצר גרוע... כי אתה מתחיל להזניח את שאר הלקוחות וזה רע! השירות צריך להיות אחיד!!

ומלצר שבא ללקוח ואומר בוא תשאיר לי טיפ צריך להוריד לו את הראש, זה פשוט בושה! המלצר עובד בשביל השכר ולא בשביל הטיפ, הטיפ זה תוספת...

וכל מי שעובד במסעדה ולא מקבל משכורת הוא סתם פראייר...

אני מלצר ותאמינו לי זו עבודה קשה...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...