עבור לתוכן

כוחו של צה"ל

Featured Replies

פורסם

פיקה, צה"ל לא הזמין רק 102 סופות ?

לפי בטאון חיה"א, 142

אבל זה גליון ישן יחסית. צריך לבדוק אם יש עדכונים.

• תגובות 181
  • צפיות 13.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בסופו של דבר, אם ישראל תרצה היא תוכל לרכוש את ה F-35, אבל הבעיה היא שארה"ב לא מאפשרת שום מודיפיקציה של המטוס (וכך יהיה מצב שהמטוס יהיה שווה מבחינת יכולתיו הטכניות בכל מקום בו הוא נקנה) - וזאת אולי תהיה הסיבה שישראל לא תרכוש את אותו מטוס.

וזה בניגוד למצב היום בו ישראל משבחת את מטוסי ה F-15\16 שלה באופן הייחודי שלה, לעומת מצרים - אשר יש לה את אותם מטוסים, רק בלי ההשבחה הייחודית (האיכותית) הישראלית.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/425/350.html

רק אולי ראוי לציין, שמבחינה כמותית -למצרים אולי חצי מכמות כלי הטיס שיש לישראל (וזה מבלי להזכיר את איכות הטייסים\כל הטיס).

מצויין :yelclap:

אולי סופסוף נרד מהזבל האמריקקי ונביא מטוסים רוסיים או צרפתיים- גרמניים :)

פורסם

זבל אמריקקי יש הרבה, אבל באמת שהמטוסים שלהם הם לא זבל.

לצרפתים יש איזושהי אובססיה לבגט, ועל חצי מהמטוסים של deaasult יש איזה בגט תקוע באף של המטוס

לשוודיה יש כמה דברים נחמדים כמו הגריפן C שיכול להוות חלופה למטוס כמו ה F16

רוסיה? ביום בו ישראל תקנה מטוס מרוסיה, ארה"ב תנתק את הקשרים ותפסיק את כספי הסיוע.

חוץ מזה שלמקרויאן-מיג כבר אין מה להציע, מה שיש להם טוב זה רק סוחוי.

אגב, זה גם למה אנחנו לא קונים ממדינות אחרות-

ארה"ב מתנה את מתן כספי הסיוע, "אנחנו נותנים לכם X בתנאי שתשתמשו ב Y אחוזים מתוך זה בשביל לקנות אצלנו"

פורסם

שמע, הסיוע חשוב, אבל הביטחון יותר... וישראל ממש לא תסתפק במערכות אמריקאיות ג'נריות שיש סיכוי טוב שמכילות איזה מכשיר איתור שהאמריקקים שמו בו, ושאפשר לעלות על התדר שלו...

והמיג עם ההיגוי הוקטורי זה מבחינתך לא משהו שMIG יכולים להציע? ::)

פורסם

למען האמת,כול תורת הלחימה המקורית של צה"ל לא מומשה במלחמה הזאת. כול עקרונות עברת הלחימה כמה שיותר מהר לשטח האוייב,הסתערות וכוה.כול זה לא בוצע.

מה שלא בוצע זה כל התוכניות המפורטות והמתורגלות ללחימה נגד החיזבאללה בלבנון שהיו לצה"ל ערב המלחמה (אם המושג "שילוב זרועות" מצלצל למישהו מוכר), זה הכל.

פורסם

שמע, הסיוע חשוב, אבל הביטחון יותר... וישראל ממש לא תסתפק במערכות אמריקאיות ג'נריות שיש סיכוי טוב שמכילות איזה מכשיר איתור שהאמריקקים שמו בו, ושאפשר לעלות על התדר שלו...

והמיג עם ההיגוי הוקטורי זה מבחינתך לא משהו שMIG יכולים להציע? ::)

או, יאי, היגוי וקטורי. איזה מיג זה היה תזכיר לי? 31?

המיג היחיד שעוד התלהבתי ממנו היה 1.44 שבוטל.

מעדיף בהרבה את סוחוי, מאז שנודע לי על סוחוי 27, שהוא ללא ספק אחד ממטוסי הקרב המרשימים, האלגנטיים, היפים, והיעילים ביותר אי פעם. והציוד של האמריקאים לא עד כדי כך גרוע.

חוץ מזה, במקרה של ה F35, את חלק מהציוד הזה ישראל מייצרת עבורם בכל מקרה.

פורסם

בסופו של דבר, אם ישראל תרצה היא תוכל לרכוש את ה F-35, אבל הבעיה היא שארה"ב לא מאפשרת שום מודיפיקציה של המטוס (וכך יהיה מצב שהמטוס יהיה שווה מבחינת יכולתיו הטכניות בכל מקום בו הוא נקנה) - וזאת אולי תהיה הסיבה שישראל לא תרכוש את אותו מטוס.

וזה בניגוד למצב היום בו ישראל משבחת את מטוסי ה F-15\16 שלה באופן הייחודי שלה, לעומת מצרים - אשר יש לה את אותם מטוסים, רק בלי ההשבחה הייחודית (האיכותית) הישראלית.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/425/350.html

רק אולי ראוי לציין, שמבחינה כמותית -למצרים אולי חצי מכמות כלי הטיס שיש לישראל (וזה מבלי להזכיר את איכות הטייסים\כל הטיס).

http://news.walla.co.il/?w=//1005081

התאריך של הכתבה הזאת יותר מעודכן.

" מחברת לוקהיד מרטין נמסר כי אם חיל האוויר הישראלי מעוניין להכניס במטוס מערכות ייחודיות משלו - חימוש, קשר ולוחמה אלקטרונית - על ההזמנה להתקבל כבר במהלך שנת 2007. "

פורסם

איך זה הגיוני?

ארה"ב לא מוכנים לפתוח את האפשרות להזמנה לפני 2012

אני מבולבל S:

פורסם

או, יאי, היגוי וקטורי. איזה מיג זה היה תזכיר לי? 31?

המיג היחיד שעוד התלהבתי ממנו היה 1.44 שבוטל.

מעדיף בהרבה את סוחוי, מאז שנודע לי על סוחוי 27, שהוא ללא ספק אחד ממטוסי הקרב המרשימים, האלגנטיים, היפים, והיעילים ביותר אי פעם. והציוד של האמריקאים לא עד כדי כך גרוע.

חוץ מזה, במקרה של ה F35, את חלק מהציוד הזה ישראל מייצרת עבורם בכל מקרה.

מיג 29 (שכחתי את הסיומת...)

אישית גם אני מעדיף סוחיים, אבל אל תגיד שלמיג אין מה להציע :nono:

וזה לא שהציוד של האמריקקים גרוע- הוא פשוט לא טוב כמו הציוד הישראלי :)

ואם אנחנו לא יכולים לפרק את המטוס ולבדוק אותו, ולהחליף מערכות- האמריקקים יכולים להכניס לשם איזה מכשיר שבלחיצת כפתור יעביר את השליטה על המטוס אליהם (ינעל את הטייס מחוץ למערכת... מסך כחול...) או לשים איזה ביקון איתור שיגיד להם מה המטוס עודה, מתי ואיפה, ולך תדע אם הערבים בטעות יעלו על התדר שלהם וגם ידעו מתי כל אחד כזה ממריא...

פורסם

מיג 29 OVT, הידוע גם כמיג 35.

פורסם

מצויין :yelclap:

אולי סופסוף נרד מהזבל האמריקקי ונביא מטוסים רוסיים או צרפתיים- גרמניים :)

זה לא יקרה

כי ישראל לא ממש משלמת על המטוסים האלה

היא מקבלת כספי סיוע שניתן לנצל אותם בקניות בארה"ב וזה מה שהיא עושה

פורסם

איך זה הגיוני?

ארה"ב לא מוכנים לפתוח את האפשרות להזמנה לפני 2012

אני מבולבל S:

אתה מבולבל כי זו התיקשורת הישראלית הכל ספינים ופרפוגנדה זולה שמאכילים את הציבור.אני ממזן עברתי לקבל מידע ממקומות טובים יותר- תקשורת זרה.

האמת לפי שניה זו ארה"ב לא מוכרת לישראל לא את הF22 ולא את הF35(הם זבל?)וגם למעט מאוד מדינות שהF35 נמכר היו בזמן האחרון קשיים מאוד גדולים בחתימת החוזים הסופיים.

בנוגע לשאר המטוסים האירופאים שהם מהדור הבא הם מאוד יקרים ובלי כספי סיוע אני לא רואה את צה"ל רוכש אותם אפילו לא בכמויות קטנות.

וזה לא שהציוד של האמריקקים גרוע- הוא פשוט לא טוב כמו הציוד הישראלי

תזכיר לי איזה מטוס קרב מבצעי ישראל פיתחה ויצרה ביצור המוני?

הציוד האמרקני בכמה רמות מעל לכל מה שצה"ל יכול לחלום עליו בחלומות הרטובים שלו.אתה מודע למימון העתק ולכמות הפרוייקטים שקשורים בנשק שהולכים שם כרגע?

פורסם

כפיר.

ודווקא זו ארה"ב שהייתה חולמת לקבל את המערכות שאנחנו מכניסים למטוסים שלנו... לצה"ל יש מערכות מכ"ם, ביות, ירי (שלא לדבר על החימוש) שהאמריקקים היו מתים לשים עליהם יד...

כל הפרוייקטים הגדולים שלהם זה ניסיונות להשיג אותנו בפיתוח...

פורסם
תזכיר לי איזה מטוס קרב מבצעי ישראל פיתחה ויצרה ביצור המוני?

לישראל אין התקציבים של ארה"ב. אני בטוח שאם היה תקציב כזה ענק היינו מייצרים מטוס לא פחות טוב מה-F35.

הציוד האמרקני בכמה רמות מעל לכל מה שצה"ל יכול לחלום עליו בחלומות הרטובים שלו.אתה מודע למימון העתק ולכמות הפרוייקטים שקשורים בנשק שהולכים שם כרגע?

גם לצה"ל יש ציוד שהאמריקאים יכולים לחלום עליו.

פורסם

אם בארץ הייה מפעל עם התקציבים של בואינג כבר מזמן היינו מייצרים משהו טוב יותר... הF22 בנוי על הניסיון עם הF16 והF18... ולנו הייה יכול להיות ניסיון הרבה יותר טוב עם הלביא... שלא לדבר על כמות האנשים בארץ שלוקחת חלק בפרוייקטים בבואינג\ לוקהיד מארטין, שבכיף היו יכולים לעזור לפתח משהו לא פחות טוב מהF35...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים