עבור לתוכן

כל אתרי השיתוף בארץ נסגרו

Featured Replies

פורסם

סיפורה של החברים של נטאשה, מהחשובות והמעניינות בלהקות הרוק הישראלי אי פעם, הוא בסופו של דבר סיפור עצוב של פספוס. הפוטנציאל היצירתי שלה לא הגיע מעולם למלוא מימושו, בעיקר בגלל בעיות של חוזים רעים ותחושה של חברי הלהקה ש"הממסד דופק אותם". לחלק גדול מנקודות הציון המרשימות בקריירה שלהם (ובעיקר לאלבומים) הם הגיעו מותשים ממאבקי הקיום והאכזבות הרבות. הלהקה הייתה רוב הזמן על סף פירוק, וחבריה, כמעט עד סוף דרכה, לא אהבו להופיע ולא ידעו להעביר את עוצמת אלבומיה לבמה. ובכל זאת, החברים של נטאשה הייתה להקה גדולה. בשלושת אלבומיה הראשונים יצרו שני הכוחות היצירתיים בלהקה, ארקדי דוכין ומיכה שטרית, כמה מהשירים הכי יפים ברוק הישראלי, שהוקלטו עם נגנים שהתאימו להם בשלמות לשורה של אלבומי מופת.

נכתב על ידי: יואב קוטנר

"החברים של נטאשה" מוחים על הוצאת אוסף משיריהם בהד ארצי

מיכל פלטי

באדיבות IOL - הארכיון האלקטרוני של עיתון הארץ

חברי להקת "החברים של נטאשה" מחו אתמול על הוצאת אוסף חדש ומהודר של הלהקה בחברת "הד ארצי". הלהקה החלה את דרכה בחברה ועזבה אותה עם פירוקה, לפני שבע שנים. לאחר צאת האלבום "שינויים בהרגלי הצריחה" ב-1992, החליטו חברי הלהקה להפיק את אלבומיהם באופן עצמאי ולהיות קשורים עם "הד

ארצי" בחוזה הפצה בלבד.

האוסף שהוציאה "הד ארצי" כולל שירים מהאלבומים "החברים של נטאשה" מ-1989, "שינויים בהרגלי הצריחה" מ-1991, "רדיו בלה בלה" מ-1994 ו"החברים של נטאשה בהופעה חיה" מ-1996.

לדברי חברי הלהקה, האוסף נעשה ללא ידיעתם והסכמתם, ו"למיטב ידיעתם, בניגוד להסכמים שבינם לבין החברה". הם העבירו את הנושא לטיפול משפטי. מלבד זאת, הם הביעו אכזבה מאופן בחירת השירים ועריכתם, ש"לא משקף את הטעם האמנותי של חברי הלהקה". הם הוסיפו כי מחירו של האלבום "חסר פרופורציה לשוק הדיסקים העכשווי" (100 שקלים לדיסק כפול).

לקראת סוכות תוציא הלהקה אוסף אלטרנטיווי, שיכלול גם שירים חדשים. "אנו מקווים שאוהדי הלהקה יחכו בסבלנות לאוסף", מסרו.

ארקדי דוכין, סולן הלהקה, אמר אתמול: "היו לי שיחות עם אנשי החברה על הוצאת אוסף ואמרתי שאין לי התנגדות, בתנאי שהעניין יקבל אישור עסקי ואמנותי של שאר החברים. אוסף לא יכול להיעשות בלי האמן. כל הרווחים מהאוסף יעברו ל"הד ארצי", ואני רואה בבחירת החומרים בו טעם לפגם, מפני שתשעה שירים מתוכו נלקחו משינויים בהרגלי הצריחה - האלבום שבו חתמנו על ויתור על תמלוגים ואחריו עזבנו את החברה".

בתגובה נמסר מ"הד ארצי": "אין בכוונתנו להיכנס לפרטי ההסכמים המסחריים בין החברה לבין חברי הלהקה. עבדנו על האוסף כשנה, והוא אחד הפרוייקטים החשובים שהוצאנו בשנים האחרונות. לא היינו נכנסים לפרוייקט בלי סמכות ורשות".

דני וייס, מנכ"ל החברה, הוסיף אתמול: "אין שחר לטענות בעניין התמלוגים. כל בעלי הזכויות ייהנו מתמלוגים מהאוסף. באלבום שינויים בהרגלי הצריחה החברים של נטשה ויתרו על התמלוגים לטובת צד שלישי,

והוא ייהנה מהם. שאר התמלוגים יגיעו לחברי הלהקה כנדרש".

עריכה:

דוגמא לפעולתם של החלאות ושמירתם על זכויות היוצרים. את כל הדיסקים שלהם קניתי כשיצאו במחיר מלא (את הראשון עוד בתור תקליט). כל דיסק חרש אצלי יום ולילה שנים. ההנאה הייתה אדירה. להקה משובחת. ומה הם ראו מהכסף ששילמתי - נאדא.

• תגובות 436
  • צפיות 36.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

....

עריכה:

דוגמא לפעולתם של החלאות ושמירתם על זכויות היוצרים. את כל הדיסקים שלהם קניתי כשיצאו במחיר מלא (את הראשון עוד בתור תקליט). כל דיסק חרש אצלי יום ולילה שנים. ההנאה הייתה אדירה. להקה משובחת. ומה הם ראו מהכסף ששילמתי - נאדא.

אכן, כשאומנות פוגשת אנשי עסקים שכל מה שהם רוצים לעשות זה כסף, המצב נראה ככה.

הרי ישנם אומנים שרוצים לשתף את השירים שלהם תמורת תשלום סמלי.

בדיון הביזיוני בפורום YNET עם נציגי ה#$@$# כששאלו אותם על כך שבליאונטוורק מציעים להורדה גם שירים של אומנים צעירים שביקשו לאפשר זאת על מנת להתפרסם, רוח התגובה היתה שהאומנים הללו לא בסדר, הם צריכים לבחור מקומות "חוקיים" להצעת מרכולתם!!! ז"א ה$@#$@ רוצים לקבוע לכל אומן היכן להציע את שיריו, הרי אם אני זמר צעיר שלא חתום בשום מקום זכותי לפרסם את שירי כם בבסטות בתחנה המרכזית, והשוטרים אם הם באים לסגור/להחרים באסטה מחויבים לבדוק שמה שהם מחרימים הוא באמת לא חוקי ולא באופן גורף.

כשהוציאו צו סגירה נגד ליאונטוורק באמתלה של מעבר על החוק, היה גם צריך לסגור את נענע וואלה ושות' המביאות הסברים ומדריכים לעולם שיתוף הקבצים ככתבות לכל דבר.

פורסם

http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=186389&sid=10

בתחילת שנות ה-70, חברת RCA, אז ענקית בתחום האלקטרוניקה, ניסתה לפתח טכנולוגיה חדשנית: הפצה של סרטים על מדיה מגנטית, מה שיותר מאוחר כונה בשם וידאו. אלא שכבר אז הבינו המפתחים שכדי שהדבר יתפוס בקרב חברות הסרטים, צריך לא רק לפתח טכנולוגיה להפצה, אלא גם טכנולוגיה לשליטה על השימוש בסרטים.

הטכנולוגיה שבסופו של דבר נבחרה היתה פשוטה. סרט וידאו יכול לנגן רק פעם אחת. אחרי פעם אחת, הסרט ננעל במקום ולא יוצא. אם השוכר של הסרט רוצה לראות את הסרט שוב, הוא יידרש לקחת את המכשיר לחנות הוידאו שם ישחררו את הקלטת תמורת תשלום נוסף. בדרך זו, בעל הזכויות יכול להבטיח שצופים בסרט פעם אחת בלבד.

RCA בחרה את פאט פילי, מנהל בחברה, כדי שיציג את הטכנולוגיה בפני חמישה מנהלים בכירים מתאגיד דיסני. המנהלים נחרדו. פילי סיפר כי הם אמרו שהם לעולם (" Never", אם להתעקש על שפת המקור) לא יסכימו להפיץ תכנים באופן שכזה. זה כלל לא עניין אותם שנעילת הקלטת היוותה פתרון יעיל לשימור ערך הסרט הם עדיין לא הסכימו. כשפילי ההמום ניסה להבין מדוע, שאל אותו אחד ממנהלי דיסני "כמה אנשים יוכלו לשבת מול המסך ולצפות בסרט? מה מונע מעוד אנשים להיכנס לחדר ולצפות בסרט בחינם?".

הסיפור האבסורדי הזה שנראה כאילו הומצא, התרחש באמת.

פורסם

אכן, כשאומנות פוגשת אנשי עסקים שכל מה שהם רוצים לעשות זה כסף, המצב נראה ככה.

הרי ישנם אומנים שרוצים לשתף את השירים שלהם תמורת תשלום סמלי.

בדיון הביזיוני בפורום YNET עם נציגי ה#$@$# כששאלו אותם על כך שבליאונטוורק מציעים להורדה גם שירים של אומנים צעירים שביקשו לאפשר זאת על מנת להתפרסם, רוח התגובה היתה שהאומנים הללו לא בסדר, הם צריכים לבחור מקומות "חוקיים" להצעת מרכולתם!!! ז"א ה$@#$@ רוצים לקבוע לכל אומן היכן להציע את שיריו, הרי אם אני זמר צעיר שלא חתום בשום מקום זכותי לפרסם את שירי כם בבסטות בתחנה המרכזית, והשוטרים אם הם באים לסגור/להחרים באסטה מחויבים לבדוק שמה שהם מחרימים הוא באמת לא חוקי ולא באופן גורף.

כשהוציאו צו סגירה נגד ליאונטוורק באמתלה של מעבר על החוק, היה גם צריך לסגור את נענע וואלה ושות' המביאות הסברים ומדריכים לעולם שיתוף הקבצים ככתבות לכל דבר.

תבין. אומנים בד"כ רחוקים מענייני עסקים. הם היו הולכים בתמימות לחברות התקליטים וחתמו על חוזים דרקוניים מתוך אמון מלא ותמימות. האמת שהרבה אופציות לא היו להם כדי להפיץ את המוזיקה. חברות התקליטים היו אלו בעלות מערך ההפצה ובעלות הקשרים ברדיו ובטלוויזיה. גם נטשה כשהפיקו את רדיו בלה בלה עצמאית נאלצו להשתמש בשרותי הד ארצי לצורך הפצה. לא פשוט לנהל מערך מלאי, הפצה, גבייה וכו'..

אתרי השיתוף יצרו תחליף למערכת ההפצה המסורתית. אומנם, הפורמט לא מוגמר, אבל מגיע להרבה מאוד בתים בישראל. אם "ימסדו" בארץ את העניין כמו שצריך , אמן יוכל למכור שירים ודיסקים דרך אתרי השיתוף כאלה או אחרים (ולא רק ITUNES) במחירים שיהיו זולים בהרבה ממחירי החנויות, שמהם ירוויח הרבה יותר (סדרי גודל) לעומת מה שהרוויח (או לא) בדרך המסורתית. כמובן שזה מאיים על חיי חברות התקליטים והם עושים כל מה שבכוחם כדי להגן על המשחטה שלהם. "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" - לא עוד. הציבור מצביע דרך ה IP שלו. אם כל הציבור יתמוך בזה במקום להפטיר את המנטרה המתוכנתת שחברות התקליטים רוצות שיפטיר (לא חוקי, פוגע באומנים ושאר חרטות), הרי שיהיה מהפך ולטובת כולם (חוץ מהעלוקות).

אני זוכר בזמנו ששלומי שבת הוציא דיסק ומכר אותו ב 25 שקלים דרך רשתות השווק. נחטף כמו לחמניות. למה שאנשים יקנו בבסטות ב 20 שקל אם אפשר לקנות אוריגינל ב 25?

פורסם

המצב כיום הוא ש"חברת התקליטים משלמת לאומן 7% על האלבום השני ואילו על האלבום הראשון היא לא משלמת לו דבר. מבחינתם, הם אומרים לאומן תגיד תודה שפרסמנו אותך, ולך להופיע. האומנים מצידם לא יכולים להגיד כלום כי אין להם אלטרנטיבה".

פורסם

יש להם - על זה כל המאבק. חברות התקליטים מנסות לעצור את המגמה המתפתחת. האומנים מבינים לאט (הצעירים קודם) אבל לא מטומטמים.

פורסם

מאמר שלא שווה את ה-KB שהוא תופס על השרת. אתם יודעים מה, אני אפילו לא בטוח שאפשר לקרוא לגיבוב מילים כזה "מאמר".

עזבו את השפה הירודה ואת כושר הביטוי הנחות, אבל גם התוכן לא כזה שוס...

טוב נו, אבל מה אפשר לצפות מ-

הכותב הוא דובר אתר WarezFaw.com

רעיון נחמד, ועשוי אפילו לעבוד. אבל שוב, לדעתי עצם העובדה שאנחנו משלמים לפדרציה ו/או לחברות ההפצה פגומה מהיסוד.

שכל אמן יקים לעצמו אתר שממנו יהיה ניתן להוריד שירים במחיר שווה לכל נפש, או שיוקמו אתרים פרטיים שיעבדו לפי חוזים פרטיים מול האמנים, בלי מתווכים. רק כך ניתן להבטיח מחיר נמוך וכן תמורה מלאה לאומן - ולצרכן.

אבל שוב - כל זה נכון, אבל זה עדיין לא נותן הצדקה להוריד שירים בצורה לא חוקית. תכניסו את זה לראש הקשה שלכם, ותפסיקו לזיין את השכל על כמה שהמאבק צודק. במקרה הזה, המטרה לא מקדשת את האמצעים. אם אתם באמת רוצים להביא לשינוי - תעשו משהו: תפנו לאומנים, תתארגנו כנגד החברות המרשעות שאתם כל כך שונאים, צאו לתקשורת בצורה מאורגנת, תארגנו מגבית לצורך מאבק משפטי לפירוק חברות הפצה, לאדע מה.

אבל להגיד "אני מוריד שירים וככה אני לוחם בחברות המרשעות" זה לא רק אדיוטי, חסר תועלת ונטול הגיון, זה גם ילדותי וצבוע. אם להשתמש באנלוגיה מתחילת הת'רד, זה בערך כמו להגיד "סוכניות הרכב המרשעות גובות המון כסף וכמעט כלום לא מגיע ליצרניות - אני הולך לגנוב מכוניות, והסוכנויות יבינו שזה פוגע בהן ויתפרקו".

תתבגרו ותתפכחו. אין שום צדק, שום הגיון ושום מוסריות בגניבת תכנים. אם אתם כבר עושים את זה, לפחות תודו (קודם כל בפני עצמכם, ואח"כ בפומבי) שאתם לא עושים את זה בשם איזשהו מאבק עילאי.

**הערה: אם למישהו יש קשר לאחד מהדבילים שאחראים על האתרים שנסגרו, תרגישו חופשיים להראות לו את הפוסט הזה. הוא יכול להיות מופנה גם כלפיו.

פורסם

...שכל אמן יקים לעצמו אתר שממנו יהיה ניתן להוריד שירים במחיר שווה לכל נפש, או שיוקמו אתרים פרטיים שיעבדו לפי חוזים פרטיים מול האמנים, בלי מתווכים. רק כך ניתן להבטיח מחיר נמוך וכן תמורה מלאה לאומן - ולצרכן.

תתבגרו ותתפכחו. אין שום צדק, שום הגיון ושום מוסריות בגניבת תכנים. אם אתם כבר עושים את זה, לפחות תודו (קודם כל בפני עצמכם, ואח"כ בפומבי) שאתם לא עושים את זה בשם איזשהו מאבק עילאי.

...

עקרונית אתה צודק, אבל, משאלה ותשובה ב YNET :

שאלה : ליונטוורק פירסמו קישורים למוזיקה באישור יוצריהם. מדוע כל האתר נסגר? (dude1)

תשובה : "מדובר באתר ש 95% מהחומר המצוי עליו ללא אישור בעלי זכויות היוצרים".

האם התשובה מקובלת עליך?

הרי בעיקרון השופט היה צריך לתת צו לתפיסת חומר ולא סגירה של האתר. אני מודה שמטרתו של האתר היתה לספק מידע על תכנים לא חוקיים אך בכל זאת ניתן היה לקצץ בכנפיים ולא להורידו לגמרי!

אז בו נאמר שהחברות ועורכי דינם אינם צדיקים כלל, ובלי לראות את הבקשות שהגישו לשופט אני בטוח שהם סילפו לחלוטין את העובדות.

אם, זה היה שופט צעיר ומתקדם הוא לפחות היה בודק ולפחות מאפשר לבעלי האתרים להתגונן אם לא לבדוק את האתרים בעצמו.

לטעמי מרבית הפעילות באתרים הללו היו למטרת הורדות של כתוביות לסדרות ולסרטים, אותם לא ניתן להשיג במקומות אחרים, עניין החוקיות של הכתוביות שנוי במחלקות על אף מה שטען אחד מעורכי הדין, משום שלא נעשה לצורכי רווח.

בכל מקרה, אחת הטענות של עורכי הדין היתה שהסיבה לצו המניעה היא שהאתרים "מקלים" על הגולשים להפר את החוק, אם כך אז שוב אני חוזר לטענה מהתגובה הקודמת שלי :

"כשהוציאו צו סגירה נגד ליאונטוורק באמתלה של מעבר על החוק, היה גם צריך לסגור את נענע וואלה ושות' המביאות הסברים ומדריכים לעולם שיתוף הקבצים ככתבות לכל דבר."

שיהיה לך יום טוב,

TopGun שומר החוק ;D

פורסם

זה נשמע לי כמו ,אוי יו איויי.......מסכנים האומנים האלה שלא מרוויחים שקל ........מוזר כי אני דווקא חשבתי שזה הם שאני ראיתי בטקסים עם חליפות מחוייטות וג'יפים של לאנדקרוזר הונדה ושברולט.......... :kopfpatsch: האומנים עושים כסף גם אם חברות התקליטים לא מביאות להם שקל ,יש להם המון הופעות ברחבי הארץ,פרסומות הם עושים בטלויזיה,מזמינים אותם למסיבות רק בתור אורחים והם מקבלים על זה כסף........הכל חארטה.....הם חושבים שאם הם יסתתרו מאחורי הדמות של זהבה בן המסכנה אז יבינו שהם מסכנים ואין להם כסף לאכול........לא שאני מצדיק את עצמי אבל הם האנשים האחרונים שאני ירחם עליהם בארץ.....ואני ימשיך להוריד בתוכנות שיתוף קבצים בלי שום רגשות חרטה או אשמה..........אבל סרטים אני בהחלט יילך לקנות כי זה שווה את זה.......

פורסם

מאמר שלא שווה את ה-KB שהוא תופס על השרת. אתם יודעים מה, אני אפילו לא בטוח שאפשר לקרוא לגיבוב מילים כזה "מאמר".

עזבו את השפה הירודה ואת כושר הביטוי הנחות, אבל גם התוכן לא כזה שוס...

טוב נו, אבל מה אפשר לצפות מ-

רעיון נחמד, ועשוי אפילו לעבוד. אבל שוב, לדעתי עצם העובדה שאנחנו משלמים לפדרציה ו/או לחברות ההפצה פגומה מהיסוד.

שכל אמן יקים לעצמו אתר שממנו יהיה ניתן להוריד שירים במחיר שווה לכל נפש, או שיוקמו אתרים פרטיים שיעבדו לפי חוזים פרטיים מול האמנים, בלי מתווכים. רק כך ניתן להבטיח מחיר נמוך וכן תמורה מלאה לאומן - ולצרכן.

אבל שוב - כל זה נכון, אבל זה עדיין לא נותן הצדקה להוריד שירים בצורה לא חוקית. תכניסו את זה לראש הקשה שלכם, ותפסיקו לזיין את השכל על כמה שהמאבק צודק. במקרה הזה, המטרה לא מקדשת את האמצעים. אם אתם באמת רוצים להביא לשינוי - תעשו משהו: תפנו לאומנים, תתארגנו כנגד החברות המרשעות שאתם כל כך שונאים, צאו לתקשורת בצורה מאורגנת, תארגנו מגבית לצורך מאבק משפטי לפירוק חברות הפצה, לאדע מה.

אבל להגיד "אני מוריד שירים וככה אני לוחם בחברות המרשעות" זה לא רק אדיוטי, חסר תועלת ונטול הגיון, זה גם ילדותי וצבוע. אם להשתמש באנלוגיה מתחילת הת'רד, זה בערך כמו להגיד "סוכניות הרכב המרשעות גובות המון כסף וכמעט כלום לא מגיע ליצרניות - אני הולך לגנוב מכוניות, והסוכנויות יבינו שזה פוגע בהן ויתפרקו".

**הערה: אם למישהו יש קשר לאחד מהדבילים שאחראים על האתרים שנסגרו, תרגישו חופשיים להראות לו את הפוסט הזה. הוא יכול להיות מופנה גם כלפיו.

תגיד לי אתה מסתכל על מה שאנשים כותבים או עסוק בהזיות? מישהו כתב משהו כדי לתרץ הורדות?

אנשים (כולל אותי) העלו את העובדות הבאות:

1) המחירים של המשחקים מערכות הפעלה ואופיס בארץ אינם הגיוניים ואינם מקובלים על רוב האנשים בעוד שאין ממש אלטרנטיבה אחרת (חוץ מלהוריד).

2) דיסקים נמכרים ביוקר בזמן שהאומנים לא רואים מהם מספיק כסף ומנוצלים ע"י חברות התקליטים.

3) יש הרבה אנשים שמוכנים לשלם מחיר הגיוני אבל לא את המחירים הנוכחיים בתנאים הנוכחיים.

הדבר היחיד שנובע מהכתוב לעיל הוא שסביר להניח שאם הדברים היו מתנהלים אחרת היקף תופעת הפירטיות היה יורד משמעותית. זה הכל.

4) את המאבק כיום מנהלות חברות התקליטים שהן הולכות להיות המפסידות הגדולות מהשינוי שיקרה במוקדם או במאוחר ולשמחתי הרבה. אין להן שוםתוקף מוסרי לעשות זאת היות והן המפירות העיקריות של זכויות היוצרים (למרות שלא לפי חוק).

5) חלק גדול מהשינוי שהולך לקרות נובע מקיום אתרי ההורדות והפופולריות שלהם, בלי שום קשר למטרה שהקימו אותם.

אז תפסיק לזיין את המוח בבקשה.

פורסם

זה נשמע לי כמו ,אוי יו איויי.......מסכנים האומנים האלה שלא מרוויחים שקל ........מוזר כי אני דווקא חשבתי שזה הם שאני ראיתי בטקסים עם חליפות מחוייטות וג'יפים של לאנדקרוזר הונדה ושברולט.......... :kopfpatsch: האומנים עושים כסף גם אם חברות התקליטים לא מביאות להם שקל ,יש להם המון הופעות ברחבי הארץ,פרסומות הם עושים בטלויזיה,מזמינים אותם למסיבות רק בתור אורחים והם מקבלים על זה כסף........הכל חארטה.....הם חושבים שאם הם יסתתרו מאחורי הדמות של זהבה בן המסכנה אז יבינו שהם מסכנים ואין להם כסף לאכול........לא שאני מצדיק את עצמי אבל הם האנשים האחרונים שאני ירחם עליהם בארץ.....ואני ימשיך להוריד בתוכנות שיתוף קבצים בלי שום רגשות חרטה או אשמה..........אבל סרטים אני בהחלט יילך לקנות כי זה שווה את זה.......

UGHHHHHH !!!!!!!!!!!!!! :bash: :bash: :bash::s07: :s07: :s07: :s07: :s07:

הטמטום ! :bash: :bash: :bash: :bash:

עזוב את זה שאין לך מושג ככל הנראה על מה אתה מדבר, אתה קולט מה אתה אומר בכלל? אתה פשוט גונב מבן אדם את המוצר שלו ואומר לו בפנים שאתה שם עליו זין.

לאנשים כמוך אני בכל הכנות מאחל שהאנשים הרעים בפדרציה יבחרו בהם בשביל מספר "תביעות מייצרות" שהם יחליטו לעשות גם למשתפי הקבצים עצמם...

פורסם

תגיד לי אתה מסתכל על מה שאנשים כותבים או עסוק בהזיות? מישהו כתב משהו כדי לתרץ הורדות?

תסתכל מעלייך ותראה איך הוא מצדיק גניבה לאור יום. תמשיך לדפדף בין דפי הפורום ותראה שלפחות חצי מהאנשים נותנים תרוצים קלושים או הזויים לחלוטין לכך שמותר להוריד ואף זה חוקי לחלוטין.

פורסם

כמו שאמרתי קודם, חלק לא קטן מהאנשים היו מוכנים לשלם מחיר הגיוני עבור הכל. יש כאלה שלא ישלמו דבר גם אם זה יעלה שקל לחודש (למרות שעל קציצת בשר מפוגלת בלחמניה יבשה עם חתיכות תפוח אדמה ספוג שמן וכוס עם הרבה קרח וקצת קולה ישלמו בשמחה 30 שקל פלוס). שיגיעו למצב בו יש אלטרנטיבה סבירה (כמו למשל מה שעוה"ד כתב או כל פתרון סביר אחר) ואחרי זה מצידי שיתבעו את מי שהם רוצים. אני מבטיח לך שיהיה להם הרבה פחות אנשים לתבוע.

פורסם

אף אחד לא טוען שהמחירים של הדיסקים בארץ הם מוצדקים, הם לא, אבל זה לא אומר שמותר לגנוב במקום.

פורסם

אנשים מתחבאים פה מאחורי תירוצים.פשוט תגידו שאתם מורידים כי זה קל ,מהיר ובחינם.אני מוריד מאותם הסיבות ואין לי שום בעיה להגיד את זה חופשי.אני לא גאה בעצמי על זה אבל זה חלק מדרך עולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים