עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. ברצוני לבקש עזרה מידעני החוק בפורום. הסיפור הוא כזה: חברתי ביטלה חבילת באנדל בהוט בשנה שעברה. מאז היא לא קיבלה חיובים מהספקית נטוויז'ן. עכשיו, באמצע שנת 2013 פתאום נגבו ממנה כ250 שקל מהספקית נטוויז'ן. כל מה שניסיתי להסביר ולהכניס היגיון לקופסה הקטנה בראש שלהם, הם מתעקשים ש"אין סיכוי שתקבל החזר". לטענת הנציגה והמנהל שביקשתי, מרגע שהתנתקה מהבאנדל דרך חברת הוט, בנטוויז'ן "חשבו" שהיא ממשיכה לשלם להם, ולכן המשיכו לספק לה שירות בלי ששילמה עליו. עכשיו, בסוף תקופת החבילה, החלו לחייב אותה על חבילה חדשה, חבילת המשך שאחרי סיום הבאנדל ועל כך הגביה. מיותר לציין שהיא לא צרכה את השירות מרגע שהתנתקה מהוט ועברה דירה. אני רוצה להבין: האם כשחבילה עומדת לפוג, יש חובה על ספק השירות להודיע ללק…

• 13 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. Started by Access Denied,

הזמנתי לאחרונה מוצר מארה"ב ובלי ידעתי המוכר שלח אותו עם DHL. עלות המוצר היא כ-60 דולר, ועלות המשלוח היא עוד כ-25 דולר. ממה שאני יודע לא אמור להיות על המוצר מע"מ או עלות נוספת. היום קבלתי הודעה מ-DHL ובה הם דורשים כ-150 שח על המשלוח. יש משהו לעשות בנושא? אני אמור לשלם מס? ניתן לא לקחת את החבילה להגיד למוכר שזה לא הגיע? נ.ב. זה הפירוט לגבי המשלוח מהאתר של DHL - [TABLE=class: result-checkpoints show, width: 740] [TR] [TD=align: right]17[/TD] [TD=align: right]המשלוח נמצא עם בלדר. צפוי להמסר עד סוף יום העסקים הנוכחי.[/TD] [TD=align: right]HAIFA - ISRAEL[/TD] [TD=align: right]08:06[/TD] [/TR] [TR] [TH=bgcolor: #E8E8E4, colspan: 2, align: right]רביעי, ינואר 21, 2015[/TH] [TH=b…

3. היי, כחלק מפרויקט באזרחות עשינו סקר בנושא הטעיית הצרכן ע"י גופים מסחריים ורשתות שיווק. אשמח אם תקדישו 2 דק' למילוי הסקר, זה מאוד יעזור לנו. (באמצעות google docs מאוד פשוט רק לסמן) הסקר נמצא בקישור: https://docs.google.com/spreadsheet/...MzJTOTAxaHc6MQ תודה רבה

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  4. Started by Hakiru,

אז ככה אני רוצה להזמין מכשיר מ-ebay שעולה יותר כסף מהמסגרת של הכרטיס אשראי שלי בכל חודש שאותה איאפשר להגדיל יותר,חשבתי על להפקיד כסף בפייפאל ואז בחודש הבא לשלם אבל גם זה לא אפשרי כי איאפשר להפקיד כסף בפייפאל,למישהו יש פיתרון למצב הזה?...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Natural,

אני רוצה לרכוש עכשיו את samsung pro 850 256 gb http://www.amazon.com/gp/product/B00LF10KNA/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER האם כדאי להזמין דרך אמזון או לשלוח דרך SHIPITO? באמזון יוצא כולל הכל 193$ 149.99$ מוצר 14.90 shipping and handling 28$ import fees deposit עריכה: אפשר לסגור עזרו לי בדיון קניה מחול בבלק פרידי קניתי מאמזון.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  6. אז ככה..זכיתי באייבי מכירה פומבית של דיג'ארידו(למה שלא מכיר כלי נגינה אוסטרלי) עכשיו ניהיה ממש סיפור עם המשלוח.. בגלל שזה כלי מאוד ארוך אז הם לא מוכנים לשלוח אותו לפה(זה 160 ס"מ בערך) הוא אמר לי גם DHL לא מסכימים (רק עם יש לך חשבון קליינט או משהו כזה..) יש למישהו רעיון איך אני יכול להביא את המוצר? אני ממש לא יודע מה לעשות..דיי התאהבתי מהתמונות במוצר ולא ראיתי כזה דיג'ארידו בארץ אבל אני ממש לא מבין איך אפשר לפתור את זה...(אני לא יצא לי לשלוח שום דבר אף פעם אז ככה שבטח לא יודע איך הדברים עובדים) תודה אלי.

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  7. מכר שלי הלך לסניף של פלאפון, והם הצליחו לשכנע אותו לקנות איפון אפילו שהוא לא יודע איך להשתמש בזה (הם מאד מוכשרים החברה האלה, הם גם מכרו לחולת פרקינסון שאני מכיר איפון. אני לא מבין את הרישעות שהיה לנציג שעשה לה את זה :\) בקיצור אין לו ממש מה לעשות עם המכשיר, כי כל מה שהוא לוחץ בטאץ' פותח לו משהו אחר. בקיצור הידים שלו לא מתאימות בכלל למסך מגע, והוא ביזבז 4.5K על זה. כל נציג טלפוני שדיברנו איתו מסרב לבטל את העיסקה בטענה שהוא השתמש במכשיר כבר. אפילו הוא הלך לסניף להחזיר את המכשיר בלי לבטל את העיסקה מצידם כדי שהוא ילך לבטל הוראת קבע באופן עצמאי ולא רצו לקחת את זה ממנו. עבר כבר שבוע מיום הקניה, אז אני די לחוץ. מה עושים? תודה

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  8. Started by danirdd92,

היי אנשים לרגל CyberPunk 2077 שיצא באפריל החלטתי לשרג את המחשב הזקן שלי והבנתי מכאן שהחברה שהכי כדאי לתמוך בה בארץ הם TMS אבל לצערי אין להם יותר מדיי סניפים בפריסה ארצית ככה שזה מטלה רצינית ללכת להתייעץ איתם. אשמח אם יש פה תותחים שיכולים לעזור לי להרכיב מחשב מבוסס AMD בתקציב של סביבות ה7-8 אלף. אני לא אוברקלוקר מעדיף לא להתעסק בדברים האלה יותר מידיי, פשוט מעדיף ריג חזק מלחתחילה. כמה הערות מראש: - אנחנו ב2019, אין מקום לHDD בריג איכותי 1TB SSD חובה. - אני לא צריך ולא רוצה RGB על כל מרכיב, זה מיותר ומפריע לישון בלילה. - כרטיס מסך הNAVI של AMD לעומת TURING של נוידיה??? יש למישהו אינפוט בנושא? - אני לא מבין דבר בפיתרונות קירור א…

9. אהלן חברים אני רוצה לקנות את המוצר הבא אבל הבנתי שלוקחים מכס, מע"מ ומס קניה שאני לא מבין בזה, מדברים על אחוזים מסויימים שאין לי מושג מה הם. לינק 1 לינק 2 לינק 3 אפשר הסבר? מחיר המוצר נע באיזור ה390-570 ש"ח. דמי משלוח הם באיזה ה25-50 ש"ח. סה"כ 620 ש"ח פחות או יותר אשמח לקבל הסבר על מכס ולדעת כמה עלי לשלם במכס מעבר למה שאני משלם על הרכיב לרכב הזה

10. אבא שלי צריך מחשב לצרכים משרדיים. יש לי הבנה מספקת במחשבים והחלטתי לקנות לו מחשב מבוסס G620 מKSP מכיוון שמבדיקה זריזה הם נמצאו הכי זולים במקרה הנ"ל. השאלה שלי היא כיצד לוודא שהחלקים שמתקינים לי במחשב הם באמת חדשים..? הדרכים שחשבתי עליהן הן: 1. לבקש מהם את כל הקופסאות של החומרה במחשב וכך לנסות גם להתאים מספרים סידוריים אם יש כזאת אופציה. 2. לבקש להיות נוכח בזמן הרכבת המחשב וכך בעצם לראות שהם באמת שמים חלקים חדשים.(אם זה אפשרי). אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה.

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  11. Started by bbking,

היי חבר'ה אני מעוניין לקנות מנורת לד שמתאימה לחדר, אבקש המלצתכם תודה

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by IDan2013,

שלום! ברצוני לרכוש מארז שלא ידוע לי שנמצא כרגע בארץ: http://www.amazon.com/gp/aw/d/B006I2H04I?vs=1 המחיר שם הוא הכי זול אבל עם משלוח הופך ליקר מאוד. יש לי מישהו בארצות הברית אז חשבתי שאולי הוא יוכל להביא לי. כמו שניתן לראות החבילה עולה 85$ ויהיה עליי לשלם עוד 18%, זה מה שידוע לי. אצטרך לשלם מיסים נוספים? יש חברת שליחויות זולה לשם שינוי, עד עכשיו ראיתי רק מחירים מטורפים שעולים פי 2 מהמארז, אשמח לשמוע אם יש כזאת. לדעתי הם מחשבים לפי הנפח של החבילה ולא לפי המשקל ולכן זה עולה יקר מאוד. אם מישהו יודע על קיימות של מוצר זה בישראל אשמח אם יביא לי פרטים. תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by eliom,

שלום. אני רוצה לקנות חגורה לאייפון מאיביי. http://www.amazon.com/gp/aw/d/B0071DGH88/ref=aw_d_img_back_electronics אבל אני לא יודע אם זה מתאים למותניים שלי? איך אני יכול לדעת? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by DANIELTZ19,

ואני אוהב אותו אבל הרצועות שלו מיפלסטיק יש כאן בארץ חנויות שיכולים לתת לי רצועות כאלה לשעון מעור??? אני שואל כי זה מסין לא ניראלי שיש כזה באמיתי.... או מישו שיכול ליבנות כאלה בדיוק מעור......

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  15. היי, שמי שני, סטודנטית שנה ג' למערכות מידע, אני עורכת סמינר במסגרת התואר הראשון בנושא השפעת הקופות בשירות העצמי בסופר על רמת השירותיות. אשמח אם מי שמשתמש/ת בקופות הללו יענו על שאלון קצרצר ואנונימי. המון תודה, יעזור לי מאוד. https://docs.google.com/forms/d/1GxrqyveQcpCQOoxuUCmfJ8E3bd3h_xw61fPWhlkjgJE/viewform

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  16. Started by tomer861,

שלום לכולם אני מחפש עט לשימוש במסכי מגע שהוא גם עט רגיל שכותב בלחיצת כפתור/או הורדת מכסה לצערי אני לא מצליח למצוא, במידה ומישהו מכיר אשמח לעזרה. הבהרה: איני מתכוון לעט שמצד אחד יש לו עט ומצד שני מגע לאייפון אלא כזה שהעט והמגע באותו צד. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 796 צפיות
  17. Started by Art Supplies,

אני סטודנט לעיצוב תעשייתי ואני רוצה לקנות עט תלת מימד - מדפסת תלת מימד זה יקר מדי לעכשיו. מה אתם ממליצים? מצד אחד בחו"ל הרבה יותר זול, מצד שני לך תסמוך על הסינים שלא ישלחו לי צעצוע....אני צריך את זה לבניית מודלים שיחזיקו מעמד ויראו טוב. מצאתי כמה עטים כאלה באתרים בחו"ל אבל הם או מאוד יקרים - או לא שולחים לארץ - או שזה לא נראה אמין במיוחד. ראיתי גם אתר אחד בארץ במחיר יחסית סביר, מישהו ניסה את הדבר הזה? זה ממש חדש, נכנס עכשיו לתחום העיצוב. רציתי לשים את הלינקים שמצאתי כאן אבל אני לא יודע אם זה חוקי או לא. תעזרו לי!!!

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. לפני כחודש וחצי רכשתי רכיבי מחשב מהחנות RSM . בין הרכיבים היה כרטיס רשת אלחוטי. בסופו של דבר לא הזדקקתי אליו, וחיברתי את המחשב בחיבור חוטי דרך החיבור ללוח האם. בדיוק שבוע לאחר הרכישה החזרתי את כרטיס הרשת לחנות, וביקשתי זיכוי מלא. המוכר בחנות ניסה לזכות אותי דרך כרטיס האשראי, אבל לטענתו הוא אינו בקיא בתהליך הזיכוי, ושאני אזוכה תוך מספר ימים. לאחר מספר ימים התקשרתי ודיברתי עם מיכאל, שטען שאני אזוכה במיידי. לא זוכיתי, ולאחר כשבוע יצרתי שנית קשר עם מיכאל. הוא טען שהיתה לו בעיה עם הזיכוי, ושהוא ישלח את הכסף אליי. מאז אני בקשר איתו על בסיס של אחת לכמה ימים, ובכל פעם הוא מבטיח שהכסף כבר נשלח, או בדרך ואין שום התקדמות בנושא. בדיעבד, התברר לי גם מחבר שהיה לו מקרה דומה של חיוב כפו…

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Kitt0s,

שלום לכולם, אז ככה.. לצורך העניין אני רוצה להתנתק מהוט.. (בתאכלס אני רק רוצה לשנות חבילה, אבל מבחינתם זה אותו הקנס..) ונשאר לי התחייבות לכשנה. מי שיקרא את פה את סעיף 9 יגלה: מי שישים לב, בחשבונית החודשית בחודש יולי, עלה מחיר דמי המנוי לHOT VOD בכשקל בלבד, כן כן, שקל בלבד.. בניגוד לחודשים שקדמו לו. מכיוון שדמי המנוי השתנו, ולא קיבלתי על כך הודעה בכתב או בע"פ - האם אני צודק שיש פה עילה להתנתקות? אני יודע שאמור לצאת חוק בקרוב שאמור להוזיל את קנסות היציאה.. האם יש חדש בנושא?

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  20. Started by Nadav Shaked,

יש מבצע עכשיו על העכבר כמה הוא עולה אחרי מיסים? (עם משלוח רשום שם שהמחיר שלו הוא 265 שקל) https://www.amazon.fr/gp/product/B00CJAF194/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  21. Started by matanEXE,

רציתי לשמוע את דעתכם לגבי העכבר הספציפי הזה האם הוא טוב ושווה 30$? זהו דיל באמזון שהתחיל עכשיו ל24 שעות בלבד. http://www.amazon.com/gp/product/B00LZVNWIA?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_2&smid=ATVPDKIKX0DER (רשום גם מחיר משלוח אבל מעל 35$ קנייה הוא מתבטל) אני מאוד קרוב לקנייה שלו אבל אני ישמח לחוות דעת מאנשים שיש להם דגם זה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by alex542,

אהלן, איפה עדיין אפשר לקנות את העכבר ?

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  23. שלום לכולם, בימים האחרונים התלבטתי בנושא קניה של עכבר חוטי חדש, והיום הלכתי לאייבורי וקניתי את ה-zowie ec1. משום מה, כשהנחתי אותו על השולחן שמתי לב שהוא מתנדנד מעט (כמו כסא או שולחן עם רגל אחת קצרה יותר מהאחרות). מדובר כמובן בתנודה של אולי מילימטר, אבל לי זה ממש מפריע ואני לא יכול לעבוד איתו כך. אני לא יודע אם זה פגם ביצור (נשמע לי לא הגיוני כי מעולם לא נתקלתי בכזה דבר גם בעכברים שעולים 30 שקל) או שככה התכנון המקורי של העכבר. כמו שזה נראה כרגע, אני מאוד רוצה להחליף את העכבר, כי בכל זאת, הוא עלה לי 180 שקל ולא מתאים לי להתקע איתו ולשרוף ככה כסף, אבל יש לי תחושה מוזרה שאם אני אגיע למוכר ואגיד לו שהעכבר מתנדנד הוא יגיד שאני פסיכי. השאלה היא האם על פי חוק יש אפשרות להחזיר את …

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by iSolt,

אני קונה את corsair k70 ב920 ורוצה לקחת גם עכבר שיצא ב60%. לא רייזר סוג החזקה claw אם אפשר המלצה על כמה דגמים מומלצים והסבר עליהם.

25. Started by Gigowen,

מצאתי משהו שנראה טוב, אבל אני לא מבין גדול בעכברים http://www.amazon.com/Logitech-Daedalus-Primhttp://www.amazon.com/Logitech-Daedalus-Prime-Gaming-Mouse/dp/B00OHJY7C2/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1448692805&sr=1-4&keywords=302ge-Gaming-Mouse/dp/B00OHJY7C2/ref=sr_1_4?s=pc&ie=UTF8&qid=1448692805&sr=1-4&keywords=302g 25$ + 15$ משלוח = 160 ש"ח או יותר טוב דרך shipito משלוח יעלה חצי כלומר 130 ש"ח ב-KSP מוכרים אותו 260 ש"ח ואם לוקחים במבצע (70% על השני) צריך לקנות שנים וכ"א 180 ש"ח כלומר בכל מקרה הדיל טוב וגם קראתי ביקורות שהוא עכבר יחסית איכותי ברמת מחיר סבירה.

• 0 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים