צרכנות
פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום
4,309 דיונים בפורום זה
-
היי , לפני כמה חודשים(זה היה בסוף יוני השנה) הזמנתי את הSennheiser IE 80 מאמזון איטליה. היום האוזניה השמאלית נשמעה מוזר, שבאתי להוציא את הeratip , החלק שעליו הוא יושב פשוט יצא! אין לי שמץ של מושג איך , לא הפעלתי כוח רב בכלל. בכל מקרה, שלחתי להם מייל. מישהו יודע אם אמאזון/ sennheiser ממשים אחריות ? החזר כספי? ראיתי מקרה שחברת jaybird החזירה לחבר זיכוי כספי מלא על האוזניות שלו אחרי שהן הפסיקו לעבוד אחרי כמה חודשים .(והוא קנה אותם בארץ ללא אחריות)
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, עברתי למבצע של בזק בינלאומי ספק + תשתית התקשרתי לבזק לוודא שלא יחייבו אותי יותר והם אמרו שאני צריך להחזיר את המודם תוך שבועיים (ועבר שבוע עד שהתקשרתי) ואם לא אני ישלם קנס של 350 שח חיפשתי חניות של בזק סטור ואין באיזור שלי והשעות פתיחה שלהם יחייבו אותי לקחת חצי יום חופש מהעבודה רציתי לדעת האם יש "פירצה" או משהו בחוק לטובתי שאני לא יודע אליו ? כלומר , האם אני יכול לדרוש מהם שיאספו את המודם ? לבקש לראות את החוזה שאומר שאני צריך לשלם קנס 350 שח ? ובכלל אם לא הייתי מתקשר לא הייתי יודע שיש את הקנס הזה *אני לא מנסה להשאיר אצלי את המודם כי הוא גם ככה ישן
-
- 2 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי, אני עושה רכישות פעם ב.. באמאזון, סכומים של עד כ40 דולר, הבנתי שיש אתרים להחזרי קניות, האם זה תקף בסכומים האלה? הם אמינים בכלל? איך אפשר לדעת? והאם זה לכל המוצרים ? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי בפברואר 2011 שובר באתר groupon לקורס מסוים, שובר שהיה תקף עד אוגוסט. קבעתי את אותו הקורס בזמן שהשובר היה תקף כמה וכמה פעמים, וכל פעם ביטלו בגלל סיבות כאלה ואחרות. בינתיים כבר נשבר לי והשובר פג (בית העסק מכבד אותו למרות זאת, לא שזה כלכך מזיז לי כבר), ביקשתי החזר, בתגובה נתנו לי זיכוי באתר שלהם, אמרו שלא ניתן לתת החזר כי השובר נרכש מזמן (מדובר על 300 שקל שהם "מכריחים" אותי לבזבז עכשיו באתר שלהם). אפשר לעשות משהו בנידון?
-
- 1 תגובה
- 925 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה הזמנתי וקיבלתי סט מברגות מקיטה מאמאזון. על ההזמנה נוספו מסים בסכום של כ60 דולר. הבנתי כי ניתן לקבל החזר מאמאזון על סכום זה היות והחבילה לא נעצרה במכס בתהליך. יש למישהו מושג איך עושים את זה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, עבדתי בשנתיים האחרונות בחלקי משרה, כאשר ע"פ חישוב פשוט מגיע לי החזר ממס הכנסה בגובה של כ-6000 ש"ח אממה, חיפשתי באינטרנט חברות שמתמחות בהחזר מס, וכולם גובות עמלות מטורפות!!!! של כ-50 % מגובה התיק. גם חברת פינאפ, שמתהדרת בטיקט חברתי וזול, גובה על סכום הנ"ל כ-1200 ש"ח עמלה!! אשמח לקבל מידע על רו"ח /אתר שמסייע בהגשת הבקשה במחיר שפוי.
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, מישהו עשה פעם את התהליך הזה ויכול להסביר אותו קצת יותר לעומק? אני טס לאנגליה בעוד שבועיים ומתלבט אם לקנות שם פלאפון. עם החזר מס (20%) זה יוצא זול מבארץ אבל אני לא יודע איך התהליך עצמו עובד. תודה
-
- 26 תגובות
- 7.2k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני שלושה חודשים (ב-5 לאפריל - ynet) החליט משרד התקשורת לבטל את חיוב התשלום החודשי על קו קל לאנשים שאינם משתמשים בו, ומעוניינים בחיבור לאינטרנט בלבד. שמעתי על הכתבה, אבל הנחתי (בטעות), שהחיוב על הקו הוירטואלי הזה ירד באופן אוטומטי. מתברר שלא, והמשכתי לשלם 25 שקלים לחודש בשלושה החודשים האחרונים על קו קל שלא השתמשתי בו כלל. ביקשתי מבזק לבטל את הקו הקל, ולהחזיר לי את 75 השקלים ששילמתי ללא קבלת כל תמורה, והם סירבו לתת לי את ההחזר. האם דרישת ההחזר שלי לגיטימית? אם כן, לאן עליי לפנות? (משרד התקשורת? להציק לבזק עוד?)
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מצטער על הכותרת הארוכה, אני לא יודע איך קוראים לזה אבל הבנתי שנכנס חוק כזה. שאם אני קונה מכשיר מחברה פרטית או מחול, החברת סלולר מחוייבת לתת לי תוכנית כאילו שקנית אצלם. אפשר לקבל על זה יותר פרטים? קניתי אייפון מאורנג', ורציתי לדעת אם אני יכול לעבור לפלאפון ובאיזה שהיא צורה לקבל הטבה על המכשיר (הרי גם אם אני יתנתק מהם אני יצטרך להמשיך לשלם על המכשיר). אשמח לעזרה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם וערב טוב רציתי לחלוק עמכם סיפור משעשע/עצוב שאני בתוכו בימים אלו, נסיון לממש אחריות על הארדיסק שנקנה מנועה מחשבים לפני שנה ומשהו (הרבה לפני שהם סגרו את הבאסטה), שמקורו בטק דאטא, והתקלקל לפני כחודש ומשהו. הדיסק הוא של מכר שלי, נקרא לו י' לצורך העניין. י' פנה אלי בבקשה לשדרג את הדיסק הקשיח במחשב הנייד שלו למשהו קצת מהיר יותר, המלצתי לו על WD scorpio black 2.5" 320GB, 7200RPM הוא ראה את המחיר והסכים, רכשתי בשבילו את הדיסק (שימו לב, אני זה ששילם את הכסף, הוא שילם לי אח"כ על הדיסק+מספר טיפולים שעשיתי בשבילו. למה זה רלוונטי? תכף תראו) הדיסק נרכש בצורה מסודרת, עם קבלה והכל, הותקן, והחל את חייו במחשב הנייד, עבד כמה שעבד עד שהתקלקל. ברגע שהתקלקל, פנינו קודם ל "נועה מחשבי…
-
- 26 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אני מפרסם את החוויה שלי איתם כדי שכולם ידעו זאת. לפני כשנה וחצי רכשתי אצלם OP5 יחד עם אחריות מורחבת לשנתיים. לאחר כשנה וחודשיים בלבד, של שימוש סטנדרטי - הייתה תקלה במסך של הפלאפון ושלחתי אותו לתיקון במעבדה. הפלאפון חזר אליי עם מסך חדש, אך הפעם הGPS והרמקול אוזן לא עבדו(שניהם עבדו מצויין לפני שהפלאפון הגיע למעבדה). בעקבות זאת נאלצתי לשלוח שוב את הפלאפון למעבדה. הפעם החליפו את המכלול של הפלאפון. הפלאפון חזר עם רמקול אוזן תקין, אבל הGPS עדיין לא עבד - להזכירכם, תקלה שנגרמה בעקבות הפעם הראשונה שהפלאפון ביקר במעבדה. וכעת בפעם השלישית, כחודשיים וחצי לאחר הפעם הראשונה, הפלאפון נמצא בתיקון. מה קרה הפעם? הם רוצים להחליף לוח אם. אבל מה? הפלאפון שלי הגיע עם לוח אם של 1…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא מאמין שאני מוצא את עצמי פותח דיון על הנושא הזה אבל חשבתי שמחובתי להזהיר כמה שיותר אנשים מהחברה הזאת. התחברתי לחבילה חינם ל 3 חודשים שהם מצעים (אם אתה שוכח להתנתק אז אתה מוצא את עצמך בהתחיבות לשנה במחיר אסטונומי ) , חשבתי לעצמי אני יתחבר יהיה טוב אז אני ימשיך לא אז לא. זכרתי שהחבילה עומדת להסתיים בקרוב והיום החלטתי שאני רוצה להמשיך אבל עם חבילה עם נפח יותר קטן. חשבתי אני יתקשר, יגיד להם שאני רוצה להמשיך ,הם ישמחו ויעדכנו לי לחבילה אני רוצה. אז התקשרתי וענתה לי רות והיא העבירה אותי לאסתר מהשידרוגים וכשהיא הבינה מה אני רוצה היא טענה שהיא לא יכולה לעזור כי רק משדרגת למעלה לא למטה והעבירה אותי להילה שניתקה לי בפנים. אז התקשרתי שוב וענה לי אורן אז הסברתי לו שכל מה שאני ר…
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אנחנו מקווים שהספקתם להזמין את כל המוצרים הגדולים והכבדים שעניינו אתכם בתוך הקטלוג האינסופי של ענקית הקמעונאות - משום שכעת העסק הזה יהפוך להיות יקר יותר לכתבה
-
- 9 תגובות
- 1.7k צפיות
- 2 followers
-
-
הזמנתי חבילה מחו"ל מאתר Vitacost, היא נשלחה ב-23.11 וההתחייבות הייתה ל-9-20 ימי עסקים. בחרתי באפשרות השנייה של המשלוח שעלתה לי $36 שהיא Priority Mail של DHL. לפי המעקב, החבילה הגיעה לארץ כבר ב-7.12 ומאז היא תקועה איפשהו ולאף אחד אין מושג. התקשרתי לדואר אבל הם לא יכולים לבצע מעקב כי זה DHL Global Mail והמספר מתחיל ב-GM ונגמר עם כ-20 מספרים אחריו. התקשרתי ל-DHL בארה"ב ודיברתי עם נציגה והיא אמרה שהיא לא יכולה לעזור לי כי DHL GM זו חברה אחרת לגמרי, ונתנה לי את המספר; התקשרתי ל-DHL GM אבל יש רק מענה אוטומטי ולא נציג אמיתי. התקשרתי ל-Vitacost ודיברתי איתם והחוצפנים טענו שבחרתי ב"משלוח הזול" [36 דולר זה זול?!] ושאין לחבילה מעקב או אחריות ושאם קורה משהו זו אשמתי, ושאם תוך 30 יום …
-
- 12 תגובות
- 12.2k צפיות
-
-
מתוך כלכיסט שתי החברות חייבות להציע 16 ערוצים אז חוץ מהערוצים שמקבלים בחינם בעידן+ "ברת הלוויין YES מציעה חבילה בעלות של 129 שקל לחודש, זאת לעומת חבילת הבסיס שעלותה 211 שקל בחודש. YES מגדירה את זה במחיר מבצע לחודש הקרוב, ולאחר מכן תעלה החבילה ל-169 שקל." הערוצים הנושאיים ש-YES בחרה לשים בחבילה הצרה הם: YES דוקו, ערוץ הספורט ONE, ערוץ הילדים של נגה תקשורת וערוץ הסדרות YES BASE. העיסקה כוללת ממיר רגיל. YES מאפשרת להוסיף עוד חבילות וערוצים בתשלום וגם את שירותי ה-VOD על פי הכללים שקבעה. [table] [tr][td][/td][td][/td][td] [/td][/tr][/table]חברת הכבלים HOT משיקה את החבילה בעלות 129 שקל למבצע למשך חודש ולאחר מכן המחיר יעלה ל-149 שקל. עלות חבילת הבסיס של HOT עומדת על 220 שקל ב…
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
https://finance.walla.co.il/item/3126501 סתם להרחבת הידע.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
הזמנתי סכין פרפר מאליאקספרס. הסכין לא חדה ומשווקת בתור "טריינר"(סכין אימונים). שאלתי היא האם יתנו להעביר את הסכין במכס? אני לא בטוח בגלל המצב הביטחוני אבל עם יש מישהו שיודע ויכול לעזור אני אשמח מאד. תודה מראש על העזרה. https://he.aliexpress.com/item/CS-Karambit/32870393180.html?spm=a2g16.search0104.3.1.67ac1228kVFXHi&transAbTest=ae803_5&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_5_10065_10068_318_319_317_10696_450_10084_10083_10618_452_535_534_533_10307_532_204_10059_10884_323_10887_100031_320_321_322_10103_448_449%2Csearchweb201603_55%2CppcSwitch_0&algo_pvid=40b90497-f729-4b33-948c-ed1cb87f738b&algo_expid=40b90497-f…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הזמנתי את הזכרונות האלו http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160757707223#ht_838wt_1396 רשום שם במפורש שזה 4GBX2 וכניראה קבלתי 2GBX2 זה מה שקבלתי http://img26.imageshack.us/img26/1035/20120327214147.jpg http://img221.imageshack.us/img221/499/20120327214125n.jpg רשום שם שזה 2GBX2 אבל לפי חיפושים בGOOGLE אני לא סגור על זה, אני לא יודע אם לפתוח או לא. תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקיי הכנסתי לאתר שלהם את הקישור לשלט אוניברסלי לוג'יטק הרמוני 350 שהיה במבצע טוב.. הכל טוב ויפה אבל לאחר כמה שבועות אני בודק עם המתווך הזה והם אומרים לי שזה בכלל היה חסר במלאי... בזמן ההזמנה זה לא היה חסר... בכל מקרה זה תיסכל אותי וממליץ לכם לחשוב פעמיים לפני שימוש בשירות
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
חלפו 16 יום מאז נשלחו וטרם קיבלתי לא קיבלתי בעת הרכישה מספר עקיבה מה עושים? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הזמנתי ג'ינס מהאתר ioffer ב73 דולר.. אני יודע שבאופן כללי מותר לייבא עד 50$ בלי מכס, לדעתי לבגדים מותר קצת יותר אבל ביקשתי ממנו ליתר ביטחון לרשום שזה עלה 40$.. אני לא בטוח אם הוא עשה את זה כי הוא לא ענה לי.. וההודעה הבאה שלו הייתה שהחבילה כבר נשלחה. המשלוח מסתבר היה דרך EMS, גיליתי את זה אחרי שהחבילה נשלחה. בהתחלה חשבתי וואלה אחלה, זה יהיה מהיר.. ואז קראתי קצת באינטרנט ולפי מה שהבנתי זו חגיגה של עמלות. אני צפוי לשלם מכס / עמלות או משהו? יכולים לעקב את החבילה במכס למרות שזה סך הכל ג'ינס אחד? לא אכפת לי לשלם עוד 50-100 שקל אבל שלא יחייבו אותי להגיע למכס בתל-אביב כדי לקחת את החבילה.. ביאס לי את כל היום חח
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
למרות שרשום באתר שזה הגיע וחולק ליעד בשני למאי. לא מצאתי דרך ליצור קשר איתם בנוגע לקטגוריות הבעיה הספציפית מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה זה אומר Processed Sort Facility
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
בקצרה: הזמנתי מוצר כלשהו באינטרנט מחנות פה בארץ(שילמתי דרך פייפל) וקיבלתי במקומו מוצר דומה, אך אחר. לפי מה שאני יודע, המוצר "נחות" יותר אך החנות מתעקשת שהוא אף טוב יותר. נראה שהם התחילו לסנן את המיילים שלי בנושא(שבו הבהרתי שגם אם מבחינתם המוצר שקיבלתי טוב יותר, אני מעוניין במה שהזמנתי) - אז אני סקרן לדעת מה אומר החוק או/ו מה אפשר לעשות בנושא בעזרת פייפל.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הזמנתי את המכשיר בצבע שחור , אחרי שבוע קיבלתי את המוצר אבל בצבע כחול ,מאוד התעצבנתי ויצרתי קשר עם החנות והם הבטיחו לי שיחליפו לי את הצבע (יישלחו מכשיר בצבע שביקשתי) . אני כבר מחכה כבר כמה ימים ולא מקבל כלום! ביצעתי את ההזמנה בהעברה בנקאית (לא בכרטיס אשראי)..אני רוצה לדעת מה יקרה כאשר יגיע המכשיר בצבע השחור עליי אבל אני לא אחזיר להם את המכשיר שקיבלתי בצבע הכחול (כמו שהם מצפים ממני) מה המדיניות ? הם ממשששש עצבנו אותי :pissed:
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-