עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. Started by אדי44,

כפי שציינתי בפוסט הקודם קניתי אתמול לבסוף את ה- dell לאחר שהיו לי לא מעט לבטים לגבי צבע המסגרת של המסך, אך סוף טוב הכל טוב. הגדרתי במחשב לרזולוציה הטבעית של המסך 1050*1680 אך שולחן העבודה וגם דפי האינטרנט אינם מוצגים במלואם על גבי הצג, כלומר חלק גדול מהטקסט יוצא מגבולות הצג ימינה ושמאלה.וכדי לראות את מה שלא מוצג עליי להדביק את העכבר לצלע הימנית או השמאלית של הצג ואז הכל רץ לאחד הצדדים. ברזולוציה 1024*1280 אין את התופעה הזו וכל המידע מוצג במלואו על גבי הצג. כרטיס המסך NVIDIA FX5200 - ישן אך הדרייבר מעודכן. ניסיתי לשחק עם ההגדרות של ה- dell וגם בלוח הבקרה של NVIDIA וזה לא עוזר.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by snurf,

שלום לכולם, רכשתי את הדל 2029WA כמו שהמלצתם לי. שוב תודה רבה לכולם על העזרה. חיפשתי מדריך טוס שיציג לי את עולם הHD בכלל ובמסכי מחשב בפרט בצורה ברורה ויסודית, אך לא מצאתי אחד שכזה. אשמח אם תוכלו להשיב לי על מספר קטן של שאלות בסיסיות: 1) שמתי את הרזולוציה על הרמה הגבוהה ביותר, ככה צריך כן? 2) 1050 כל 1680- להבנתי זו לא רזולוציה של HD, אם כן מהי נחשבת? 3)להבנתי אני צריך גם סרט בפורמט HD מסך שתומך בHD וכן מכשיר שתומך HD שיתאם בינהם.ז"א אני צריך כרטיס מסך שתומך HD? יש לי חיבור DVI בכ"מ, כיצד אוכל לבדוק האם הכרטיס מסך תומך בHD? 4) אם הכ"מ לא תומך אז מה קורה ? מועברת תמונה באיכות פחותה ? 5) כשאני צופה בסרטים ביוטוב על בסרטונים שרשום שהם HD יש כל מני מספרים 720P כאלה מה זה או…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by cobmetal,

שלום ולילה טובה לחברי הפורום הזמנתי מחשב וכרגע אני מחפש מסך , אני מעוניין למצוא את ה2209 , למרות שאני יודע שכרגע די קשה להשיג אותו , השאלה שלי היא : בכל פורום ואתר שראיתי שעדין מוכר אותו מצויין שהמסך הוא 5 מילי , למרות שבאתר של דל זה 6 מילי זמן תגובה , האם יש איזשהם רוויזיות שונות למסכים או משהו בסגנון ? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by qt1h00,

אני מחפש מסך 20" ויש לי בעיה כי אני יודע שכולכם ממליצים על DELL אבל חשוב לי שהפאנל לא יהיה IPS כי אני צריך אותו גם למשחקים. ואני לא יכול לשחק עם החזרות כל פעם ולחכות שאולי יגיע פאנל רגיל. אני מוכן להשקיע 2300 ש"J במסך 204B של סמסונג או אולי ב LG L204WT ב 2000 ש"ח. מחר אני הולך להזמין ואני חייב תשובה, אם צריך לבחור מבין הסמסונג ל LG מישהו יכול להמליץ על אחד מהם? שאלה נוספת, מה המידות של מסך 19" (אורך ורוחב) ומסך 20" WIDE. תודה.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכל המשתמשים היקרים, אני קונה בטוח עוד שבוע מסך 22" - אני מודע לזה שזה סוג מסכים עם פאנל TN ואני בכל זאת רוצה. כל מה שאני מבקש ממכם זה שתגידו לי איזה מסך עדיף לקנות מבין השתיים? אז בקיצור, מה עדיף Dell E228WFP או את ה-Samsung 226BW? תודה מראש, אלי.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מאוד חשוב לי שהנתונים יהיו טובים!!! בהירות - 300cd/m² ומעלה קונטרסט - 1:3000 זמן תגובה - 2ms פאנל - S/IPS או PVA

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by chicks,

שלום, קראתי את כל המאמרים בנושא, אך אינני חש כי יש המלצה חד משמעית למסך 22 אינטש אשר יוכל לשמש גם למשחקים וגם לטסקט ותכנות. כמובן שאעדיף שיהיה 1:1000 ו- 2MS. האם מישהו יודע להמליץ על אחד שבוודאות יענה על התנאים הנ"ל? תודה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום, יש באפשרותי לקנות טלוויזית LCD "26 במחיר כמעט זהה למסך מחשב איכותי. האם מסך מחשב יהיה יותר טוב משמעותית (למשחקים וסרטים בעיקר), ואם לא על אילו נתונים כדאי לי להקפיד שיהיו לטלוויזיה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום לכולם, הגיע הזמן לשדרג לאבא הקשיש שלי את מסך המחשב מ-CRT 17. הוא בכלל לא רואה סרטים ובטח שלא משחק ולכן אני חושב שממש אין טעם בקניית מסך רחב. 1. האם בכלל עוד ניתן למצוא מסכים שאינם רחבים? בחיפוש שעשיתי באתרים ממש לא הצלחתי למצוא מסכים כאלה. 2. אני רוצה לקנות לו מסך 19", אבל אם המסך רחב אז הרוחב בא על חשבון הגובה. איזה גודל מסך רחב ייתן גובה כמו של 19" מסך רגיל? (מקווה שהשאלה ברורה) 3. האם הגדלת המסך והרזולוציה בהכרח גם תקטין את הפונטים? גם ככה מתחיל להיות לו קשה לקרוא מהמסך. אשמח לקבל תשובות ואף המלצות למסכים. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by liat0950,

יש לי מסך "22 של UTOPIA ,נמצא ברשותי כשנתיים או שלוש. עד עכשיו עבד מעולה, לאחרונה, כאשר אני מדליקה את המסך לא מוצגת תמונה. ניתן לראות צללים על המסך כאילו הורידו את הבהירות שלו והכל שחור. גם כארש מכבים ומדליקים מחשד לא עוזר. ניסיתי לנתק את הכבלים ולנקות חיבורים עם קומפרסור לא עזר. יש לציין כי המסך נדלק לאחר מספר רב של נסיון כיבוי והדלקה כאשר בכל פעם שמדליקים אותו עולה תמונת המסך לשניה ונעלמת והבהירות והחדות משתפרות עם כל הדלקה וכיבוי עד ש"נתפס". אני עובדת עם וינדוס 7 והכל עבד כמו שצריך עד עכשיו. האם זה הזמן לקנות מסך חדש או שמדובר בבעיה במחשב עצמו?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by avitene,

אודה על המלצה למסך איכותי בגודל 23" או 24" עם פנל מעטפת בצבע לבן. תודה, אבי

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. אני מתכנן לקנות מסך ולחבר שני מחשבים אחד באמצעות DVI והשני באמצעות ה VGA. ראיתי לדוגמא מסך 19 של LG שכולל כפתור שמאפשר קפיצה בין הכניסות. האם זה בדרך כלל סטנדרט במסכים, כי אני לא מוצא לזה התייחסות גם במסכים יקרים יותר לפעמים.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, ראיתי בזאפ את המסך הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891262 מדובר על מסך IPS של LG 21.5 אינץ' . תג המחיר שלו הוא בין הזולים ל IPS ולגודל שלו. אני מתלבט האם לרכוש אותו או ללכת על מסך אחר (פאנל TN) שמן הסתם זול יותר. האם זוהי קנייה כדאית לדעתכם? התקציב הוא עד 750 800 שח 20-22 אינץ' עבודה רציפה מול המסך 15 שעות ביום (לא משחקים). תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. אהלן יש לי בעיה מציקה שהתחילה לא מזמן. קבעתי בעבר שהמסך (ולא המחשב עצמו, אלא רק המסך) יכנס למצב חסכון לאחר דקה ללא שימוש, ועד עכשיו זה פעל כמו שצריך. לאחרונה, לוקח למסך זמן עד שהוא חוזר, כלומר אני יכול להזיז את העכבר ולהקיש על המקלדת, אבל לוקח למסך מספר דקות לחזור. המסך של דל, דגם 2311 אני חושב, ממה יכולה לנבוע הבעיה?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by darking,

שלום לכם =) החלטתי בסוף לקנות את המסך של סמסונג 2243BW. אם דעתכם היא שעשיתי בחירה נכונה לתקציב שלי (כ-1200 או 1300 שקל בערך), אז בבקשה תמליצו לי על חנות טובה שכדאי לקנות בה. חנות שאפשר לסמוך עליה שתביא לי מסך חדש (ולא אחד שהחזירו לה) ושיש לה אחריות טובה ושירות טוב. אל תשכחו שגם המחיר חשוב! תודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לכולם האם במסכים רחבים כגון 22 צריך להשתמש ברזולוציה המקסימלית שלהם כדי לראות חד וברור? או שאפשר להסתדר גם בפחות? יש לבן שלי מסך סמסונג 19 אינץ והרזולוציה המיטבית היא 1280X1024 ,הבעיה שבגודל הזה הטקסט נורא קטן לטעמי.מה עושים?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. מחפש מסך 24'' למידול בתוכנות גרפיות, עדיפות למסכי asus (או שלא?) כמה דברים חשובים לי במסך 1) פנל IPS (או פנל ברמה גבוהה ולא מהדורות הישנים) 2) מהירות מינימאלית 5ms (עדיף 2) 3) כניסה לרמקולים חיצוניים (בלי רמקולים במסך עצמו) 4) מעוצב טוב (אני יודע שזה בדרך כלל בסמכים מקצועים זה לא קורה) שורה תחתונה, המסך יהווה כלי להדמיות ורינדורים בתחום האדריכליות (ומשחקים, אין מה לעשות), מה שאומר שצבע צריך להיות אמיתי גם עם מזיזים את המסך בזווית. בנוסף, לא רוצה לחבר כל יום את הרמקולים החיצונים ללפטופ, שיהיה תקוע במסך (-: לא מחפש בדיוק, כמה שיותר קרוב יהיה אחלה חשבתי בתחילה על המסך הזה, אבל הפאנל של מיושן, והמחיר לא שווה את זה לדעתי: http://www.asus.com/Display/LCD_Monito…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by ConRoe X Fire,

שלום לכולם אני רוצה להתקדם סוף סוף לטלוויזיה חכמה, בעיקר כדי לצפות בנטפליקס במסך גדול ולא בנייד, יוטיוב ושידורי ספורט וכו' בגדול יותר. כיום יש לי טלוויזיה של סמסונג 40" שהיא די סבבה אבל כמו שאמרתי, רוב הצפיה שלי כיום זה נטפליקס ויוטיוב והיא גם די קטנה בבית החדש שלי. הגעת לשלוש אופציות (צירפתי תמונה), שתיים מהן 49" ואחת 50". *הערה - את הנורמנדי מצאתי בחנות בת"א במחיר של 1400, וה-LG באתר גרופון ב-1890. האם יש אחת שהיא מומלצת יותר מהאחרות? אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by yambtz,

המסך CRT שלי מתחיל להראות סימני גסיסה. מעבר ל"קפיצות" מדי פעם ללא שום סיבה, גם העיניים שלי מתעייפות יותר מהר כשאני יושב מולו. כנראה שעשר שנים זה בכל זאת יותר מדי בשביל מסך. אני מחפש מסך שיהיה טוב לשעות ארוכות של קריאה ועבודה משרדית. זאת הדרישה היחידה שלי וממנה נגזרות כל השאר. אני לא ממש מבין גדול (או בכלל לצורך העניין) במסכים אבל מן הסתם על מסך גדול הטקסט יותר גדול מה שפחות מעייף את העיניים. גם ההגיון שלי אומר שמסך 3:4 נוח יותר לעבודה מהסוג הזה כי יש למסך יותר גובה. אין לי ניסיון מספיק עם שני הסוגים כדי לדעת עם זה משמעותי. המגבלה העיקרית שלי היא כסף. אני אוציע כמה שצריך כדי לקנות מסך אמין, אבל אני לא רוצה להוסיף כסף בשביל מסך שקורץ לכיוון של משחקים וסרטים. אין לי כסף לזה …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by YK24,

היי כולם U2410 מתאים גם לגרפיקה וגם לראות איתו טלויזיה ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. לאחר קריאה של כמעט 40 ע''מ משעות הצהריים יצאתי מבולבל לחלוטין ולא הצלחתי להגיע למסקנה באיזה מסך לבחור, מהו הפאנל האופטימלי, מהי רמת הניגודיות וזמן התגובה שכדאי לי לבחור ומהי החברה הטובה ביותר לקניית מסך LCD.. חיפשתי שעות רבות מסך שיתאים לצרכים שלי: גלישה באינטרנט, איסיקיו, מסמכי וורד, סרטים ומעט יותר משחקים, והאם הצרכים האלו יתאימו לכרטיס מסך הקיים אצלי כיום והוא FX 5200 או שכדאי לי גם אותו לשדרג. התקציב שלי הוא כ2000 שקל. הדבר החשוב לי ביותר הוא מסך אופטימלי לעיינים והאמת שחיפשתי על זה חומר ולא ממש מצאתי. האם מישהו יכול לעזור לי במציאת מסך וחנות מתאימה באזור הדרום ויותר צפונה עד המרכז? תודה!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Revolver,

שלום, יש לי מחשב די ישן (מעל 6 שנים) אבל מספק. המוניטור שלי גוסס ואני מתכנן לקנות Samsung 226BW. הרזולוציה של המוניטור היא 1680x1050 וכרטיס המסך שלי לא תומך בזה אלא רק ב 1600x900 או 1600x1200. כמו כן יש לו רק חיבור VGA. האם זה יעבוד בצורה סבירה? איזו רזולוציה לבחור? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. איך ניתן לעשות שכשאני אלחץ SLEEP במקלדת(למשל) שלי המוניטור ילך לישון ? למישהו יש ניסיון בזה ? (נראה לי הכי מתאים לפורום כאן...)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. יש לי הרבה זמן מסך LCD,הייתי נוהג לנקות אותו מדיי פעם,אבל אני מפחד להרוס אותו בסוף (יש לי מעין ספוגית ניקוי מיוחדת שקניתי בחו"ל,אבל לא יודע לא אוהב להתעסק עם המסך וזה).פעם אחרונה שניקיתי אותו הייתה בסביבות לפני כמעט שנה,השאלה היא מהן ההשלכות של אי ניקוי של המסך?,יש שכבה של אבק עליו,אבל מצד שני לא 'מרגישים' שיש אבק עליו,האיכות של התמונה עדיין גבוהה ודיי חדה...ולא הכי שמתי לב להבדל כשהמסך היה נקי מאבק וכשהוא מכוסה באבק עכשיו...(רק כשהוא מכובה והמסך שחור אז אני רואה את כל האבק שיש עליו...) בכל אופן למה כל כך חשוב לנקות את המסך מאבק? זה יכול לגרום לו נזק או משו אם לא מנקים אותו? או שזה רק בגלל שהאבק מוריד מחדות המסך\איכות התמונה? תודה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by gilad267,

קניתי מסך LCD NEC 70GX2 כאשר אני מפעיל סרטים במצב שדומה ל256 צבעים{קצת יותר איכותי} הבעיה קיימת בכל נגן כאשר אני מחבר את מסך הCRT הישן רואים את הסרטים כמו שצריך. החלפתי 3 פעמים את הדרייברים של כרטיס המסך וזה לא עזר. חיפשתי בכל הנגנים אפשרויות כיוון התצוגה ולא מצאתי פתרון. אולי זה מפני חיבור הDVI? נואש אני מכל החיפושים... עזרו לי !

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים